Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Vragen aan Notter over gebruik 2610

Het advies-deel van het forum is bedoeld voor iedereen die aanschaf van een GPS overweegt maar nog niet weet welk toestel het meest geschikt is.
Dit deel is dus NIET voor gebruiksvragen; zie daarvoor de HELPDESK hierboven.

Berichtdoor afterburn » 12 maart 2004 22:30

Nee, de basemap zit hardcoded in het apparaat. En importeren is wel leuk, maar hou je er rekening mee dat er 19% BTW over gerekend wordt, en een dergelijk percentage invoerrechten? En dan heb je nog geen Europees kaartmateriaal, en de unlock code die je daarvoor nodig hebt kost je nog eens een kleine $600 extra. Alles bij elkaar kom je ongeveer net zo duur uit.
Gijs

2003 BMW R1100S | 2007 BMW K1200S | http://www.sport-touring.eu | http://eurotravel.photos
Weg: GPS V | StreetPilot III | StreetPilot 2720 | zumo 550 | zumo 660
Nu: zumo 590
Avatar gebruiker
afterburn
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 235
Geregistreerd: 5 maart 2004 14:35
Woonplaats: Zwijndrecht

Berichtdoor Hans Vaessen » 14 maart 2004 21:08

Voorlopig gaan we nog niet al te zeer 'moderaten' op 'on-topic' en zo. Het forum is nog in ontwikkeling en de structuur nog niet optimaal. Best kans dat je zo nu en dan geen goede plek vindt voor je bericht dus voorlopig 'mag alles'.
Is voor ons ook een prima manier om te zien waar behoefte aan is.

In korte aanvulling op US-toestellen: daar is heel veel over te vertellen, maar vooral dat je er spijt van krijgt. Het US kaartmateriaal is public domain en al betaald door de belastingbetaler. Het Eu-materiaal kost 634 dollar excl BTW. Nog los van service- en adviesnadelen. En nog wat andere praktische probleempjes.
Ieders eigen keuze, maar neem ons advies te rade: een gewaarschuwd mens telt voor twee!

Groeten uit Notter,
Hans
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24524
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Berichtdoor Jessie » 15 maart 2004 19:03

Dit gaat dan weer echt over de 2610. Gisteren een route gereden, track overgehaald naar de computer, kon hem daar geel maken, maar hoe kan je er nu een eigen vaste route van maken, dus de roze lijn.
Ook krijg ik niet voorelkaar om een stukje van de route te wissen, omdat b.v. bij het veranderen van de route een stukje route weg moet. En nog iets, ik heb moeite om alle Engelse teksten te begrijpen, die je in de verschillende menu sturingen ziet. Daardoor zal ik ook wel niet sommige instellingen niet snappen.
Groet; Teus Maasland

Ik hoef niet meer zo ver naar "Notter"
voor mij is "Notter" Moordrecht.
Avatar gebruiker
Jessie
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 75
Geregistreerd: 5 maart 2004 21:49
Woonplaats: Zevenhuizen z-h

Berichtdoor Jessie » 15 maart 2004 19:13

Ook gisteren; Een route overgenomen van derden, deze was nog niet geheel klaar voor gebruik, dus gaan rijden om een track te krijgen. Bij het stoppen de 2610 uitgezet. Weer gaan rijden, wat ik toen fout gedaan heb zal ik wel niet achter komen, maar hij gaf niet meer de ruwe route aan en de spraak was ook weg. Paar keer opnieuw opgestart, maar het hielp niet. Bij het einde van de rit zag ik op het scherm waar snelheid en gemiddelden staan dat ik een topsnelheid gereden had van 2312 km per uur Ook zag ik onder het rijden dat de snelheid die je op dat moment rijdt aan het aftellen was. En dat was niet vanaf mijn huidige snelheid, maar volgens mij van de hoogste snelheid die ik had gereden voordat ik de route aktiveerde. Het is nu volgens mij allemaal weer normaal, maar toch wilde ik dit even melden.
Groet; Teus Maasland

Ik hoef niet meer zo ver naar "Notter"
voor mij is "Notter" Moordrecht.
Avatar gebruiker
Jessie
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 75
Geregistreerd: 5 maart 2004 21:49
Woonplaats: Zevenhuizen z-h

Berichtdoor Jessie » 15 maart 2004 19:46

Weer een vraag;
Ik moest zijn in Bussum in de Nassaustraat die is 's-middags afgesloten voor verkeer. Ik kon deze straat niet vinden op de 2610 in de lijst adressen. Komt dat omdat hij een gedeelte van de dag is afgesloten, of moet je de instelling per voertuig veranderen :?: Maar dat kan niet want dan ziet het aperaat geen snelwegen. Ook bij mij in de buurt is een weg een gedeelte van de dag afgesloten, bij het wegrijden thuis vandaan moet ik nu altijd omrijden volgens de 2610 (doe ik niet) Ook is er een stukje weg bij mij in de buurt dat in het computer programma verkeerd benoemd wordt. Moet ik dit aan Notter doorgeven :?:
Naar Amsterdam Nieuwendijk ging wel, terwijl dit ook een gedeelte van de dag is afgesloten.
Groet; Teus Maasland

Ik hoef niet meer zo ver naar "Notter"
voor mij is "Notter" Moordrecht.
Avatar gebruiker
Jessie
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 75
Geregistreerd: 5 maart 2004 21:49
Woonplaats: Zevenhuizen z-h

Berichtdoor Hans Vaessen » 15 maart 2004 19:55

Jessie,

Het komt voor dat routes niet 'Koninklijk' gemaakt worden en dat de streetpilot daardoor in de war raakt. We zullen binnenkort wat praktische tips plaatsen hoe dat te voorkomen als je een route maakt. De genoemde problemen met snelheid en aanwijzingen zullen daarmee te maken hebben.

Vooral vermoed ik dat de routepunten op kruispunten zijn geplaatst in plaats van op de weg, net een stukje van het kruispunt af.
Je opmerkingen omtrent kaartmateriaal: een fout als metd e nassaulaan in Bussum wordt vermoedelijk door de gemeente veroorzaakt die vermoedelijk de straat als 'volledig afgesloten voor auto's' aanmerkt. Fouten in kaartmateriaal kun je melden aan de makers van ruim 90% van al het kaartmateriaal dat in navigatiesystemen gebruikt wordt: Navtech. Zal ruime tijd overheen gaan, maar onze ervaring is dat ze echt iets met de opmerkingen doen.

Zie http://www.navteq.com/submit.html

Groeten,

Hans
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24524
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Berichtdoor wurtel » 15 maart 2004 23:45

Hans Vaessen schreef:Het komt voor dat routes niet 'Koninklijk' gemaakt worden ...

:shock: Wat moet ik verstaan onder het 'Koninklijk' maken van een route?
Avatar gebruiker
wurtel
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 442
Geregistreerd: 12 feb 2004 10:59
Woonplaats: Almelooo

Berichtdoor Hans Vaessen » 15 maart 2004 23:54

We zullen daar binnenkort wat nadere uitleg over geven. Er zijn gewoon wat trucjes die problemen met routes kunnen voorkomen.

Een van de belangrijkste voorbeelden is het plaatsen van routepunten op kruispunten: dat moet je zien te vermijden. Veel beter is het als je een routepunt net voorbij het kruispunt zet; dan kan er geen misverstand over zijn hoe de routecalculatie die positiie moet interpreteren.

Uberhaupt wijst het gebruiken van kruispunten als routepunten op veel te veelvuldig gebruik van routepunten (handmatig geplaatst, met alle risico van dien - zoals naast de weg plaatsen):
laat mapsource zoveel mogelijk zelf rekenen: hij kan dat veel precieser. En ga de route die daaruit rolt bijstellen.

Een ander voorbeeld: een routepunt op de snelweg, maar dan net aan de verkeerde kant van de weg. Da's gelukkig een voorbeeld waarbij je meteen ziet dat ie verkeerd staat, maar vaak is dat niet zo.

Het komt voor dat routes te zeer 'geknutseld' zijn er daardoor problemen opleveren. Koninklijk betekent dus 'een beetje slim bouwen'.

Groeten,
Hans
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24524
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Berichtdoor Jessie » 21 maart 2004 18:36

Vraag; als je een route gemaakt hebt in de computer, overgehaald naar de GPS, met alle instellingen die daar bij horen, b.v. niet over snelwegen dan wordt het ook zo overgenomen door de GPS, hoe de instellingen ook zijn, is dit zo :?:
En kan je later op de GPS de instellingen anders zetten, b.v. wel over snelwegen, en daarna herberekenen, of doet hij dat automatisch :?:
Groet; Teus Maasland

Ik hoef niet meer zo ver naar "Notter"
voor mij is "Notter" Moordrecht.
Avatar gebruiker
Jessie
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 75
Geregistreerd: 5 maart 2004 21:49
Woonplaats: Zevenhuizen z-h

Berichtdoor Oetzi » 21 maart 2004 22:52

Hai

ik heb bij het topic 2610 wat ervaringen van mij geschreven van dit weekend. De instellingen die je bij de computer ingeeft, neemt de GPS volgens mij over. Ik had bijvoorbeeld bij een route aangegeven dat ik op een provinciale weg even hard reed als op de snelweg. Toen ik door tijdgebrek tijdens de rit wilde herbereken met gebruik van snelwegen en de snelste route, bleef de 2610 hardnekkig de snelweg mijden ook al reden we er op 100mtr vanaf. Op het dashboard was de annkomsttijd 19.10 uur. Toen we toch de snelweg pakten (route uit), veranderde dat in 18.50 uur !! Scheelde mooi 20 minuten.

Henk
Avatar gebruiker
Oetzi
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 1129
Geregistreerd: 15 maart 2004 19:42
Woonplaats: Doesburg

Berichtdoor Hans Vaessen » 21 maart 2004 23:42

De route wordt berekend op basis van de instellingen van mapsource en door de 2610 letterlijk overgenomen.

Ga je in de 2610 de route herbekenen dan zal hij dat doen op basis van de instellingen van de 2610. Zeker als de route weinig routepunten bevat kan het zijn dat je dan wel over de snelweg gaat, en de route dus sneller wordt.
De instellingen van mapsource worden niet overgenomen, de route zelf dus wel.

Hans
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24524
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Berichtdoor Oetzi » 22 maart 2004 20:22

Hans Vaessen schreef:De route wordt berekend op basis van de instellingen van mapsource en door de 2610 letterlijk overgenomen.

Ga je in de 2610 de route herbekenen dan zal hij dat doen op basis van de instellingen van de 2610. Zeker als de route weinig routepunten bevat kan het zijn dat je dan wel over de snelweg gaat, en de route dus sneller wordt.
De instellingen van mapsource worden niet overgenomen, de route zelf dus wel.

Hans


Ha Hans
jij hebt veel meer ervaring, maar of ik begrijp het niet goed, of de praktijk sprak toch andere taal. Ik had alleen een begin en eindpunt. Op zo'n 40km voor aankomst heb ik in de 2610 de optie "snelwegen vermijden" uit/af gevinkt (uitgezet- hij mocht dus weer over de snelweg).
Na herbereken bleef hij de snelweg mijden. Mijn conclusie: omdat ik de bestaande route liet herberekenen ging hij er van uit dat ik op de snelweg even hard reed als op de provinciale weg (opgegeven in de route op de computer). Aangezien via de provinciale weg korter was en ik even snel reed als op de snelweg, koos de 2610 logischerwijze voor de kortere en dus snellere route.
Ik denk dat wanneer ik de route had gestopt, het eindpunt had ingegeven en DAN weer herbereken hij het wel goed had gedaan. Ben benieuwd naar jouw reactie op deze zienswijze.

Henk
Avatar gebruiker
Oetzi
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 1129
Geregistreerd: 15 maart 2004 19:42
Woonplaats: Doesburg

Berichtdoor Hans Vaessen » 22 maart 2004 20:41

Henk,

Het is heeel moeilijk om 'op afstand' verklaringen te geven op dergelijke omstandigheden. Had ik naast je gestaan op het parkeerterrein tijdens het herberekenen dan hadden we vast een logische verklaring gevonden...

Maar neem van me aan dat de instellingen van mapsource NIET meegaan naar het toestel. En zoek, met dat gegeven als uitgangspunt naar een verklaring van wat er gebeurt.

Navigatie is een vorm van hogere wiskunde en het leuke daarvan is dat er dan ook altijd achteraf een logische verklaring blijkt. ;)

Verder in vervolg op bovenstaande dialoog:
Zie http://forum.gps.nl/viewforum.php?f=20
Zojuist geplaatst.

Groeten,
Hans
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24524
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Berichtdoor Jessie » 24 maart 2004 19:01

Een aantal vragen;

Hoe kan je in mapsource een punt bepalen middels positie noorderlengte oosterbreedte (zeg ik het zo goed?) Kan dit niet bij Find vinden.
Dus b.v. N47 12.173 E 10 53.855

Wat doe je met Map Tool, ik zie roze vlakjes, en dan?

Meten middels Bearing Tool, is dat alleen rechte lijnen meten, en waarvoor gebruik je het?
Groet; Teus Maasland

Ik hoef niet meer zo ver naar "Notter"
voor mij is "Notter" Moordrecht.
Avatar gebruiker
Jessie
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 75
Geregistreerd: 5 maart 2004 21:49
Woonplaats: Zevenhuizen z-h

Berichtdoor Africa_twin » 24 maart 2004 19:35

Jessie schreef:Een aantal vragen;

Hoe kan je in mapsource een punt bepalen middels positie noorderlengte oosterbreedte (zeg ik het zo goed?) Kan dit niet bij Find vinden.
Dus b.v. N47 12.173 E 10 53.855

Je kunt via de tab VIEW naar GO TO POSITION gaan een daar een coordinaat invoeren. Of je wijst op de kaart een object aan en mapsource geeft deze weer helemaal links onderin het scherm 3e tab
Je zult merken dat de cursor als het ware aan positie plakt van het object als je de cursor er naar toe beweegt.


Wat doe je met Map Tool, ik zie roze vlakjes, en dan?

Daarmee slecteer je de kaartdelen voor je route indien nodig. Het overzetten staat ergens anders op het forum al beschreven.

Meten middels Bearing Tool, is dat alleen rechte lijnen meten, en waarvoor gebruik je het?

Daarmee kun je grof een afstand meten tussen 2 punten. De afstand word werderom helemaal onder in het scherm weergegeven. Je kunt daarbij ook een aantal keren aanwijzen zodat je ook de wegen een beetje kunt volgen. Het telt dan gewoon verder.
Oja je gebruikt het om te kijken hoeveel verder een ander object is van bv de route.

Succes At
Avatar gebruiker
Africa_twin
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 38
Geregistreerd: 15 maart 2004 18:19
Woonplaats: Pannerden

VorigeVolgende

Keer terug naar Algemeen

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast