Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Vragen aan Notter over gebruik 2610

Het advies-deel van het forum is bedoeld voor iedereen die aanschaf van een GPS overweegt maar nog niet weet welk toestel het meest geschikt is.
Dit deel is dus NIET voor gebruiksvragen; zie daarvoor de HELPDESK hierboven.

Berichtdoor Jessie » 27 maart 2004 13:48

Nieuwe vraag;

Vanmorgen een door mij zelf in MapSource uitgezette route gereden. Voor dat ik hem op de gps zette eerst herberekend, volgens mij had ik dat niet moeten doen, want op sommige plaatsen klopte er niets van.

Als je nu een route van een ander krijgt moet je dan wel herberekenen?

Misschien lijkt deze vraag op de vorige, maar ik kom er even niet uit.

En nomaals een vraag over de instelling. Stel je heb in de computer ingesteld dat je de kortste weg neem, maar op de gps staat de instelling nog op korste tijd, wat gebeurt er dan, welke instelling is preverent?
Moet je eerst de instellingen zo zetten op de GPS zoals je ze wenst? Voor dat je een route overneemd?

Nog iets, op een nieuw stuk weg gereden, track is uitgezet. Dus ik dacht ga de route aanpassen, mooi niet, systeem kan geen weg daar vinden, dus ook geen route. Functie niet over wegen kan niet uit, want het is maar een klein stukje. (andere oprit van de weg)

Kan dan de conclusie zijn dat het niet kan :?:
Groet; Teus Maasland

Ik hoef niet meer zo ver naar "Notter"
voor mij is "Notter" Moordrecht.
Avatar gebruiker
Jessie
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 75
Geregistreerd: 5 maart 2004 21:49
Woonplaats: Zevenhuizen z-h

Berichtdoor Eric GS » 27 maart 2004 21:37

Je moet voor de zekerheid altijd herbereken. Je weet nooit met welk welk progamma en versie de route is berekend.

Ik doe het als volgt:
Haal de route binnen in MapSource
Kopieer de route (muis rechterknop)
Dan plakken (muis rechterknop)
Dubbelklik op een van de route en wijzig de routenaam in origineel
Herbereken de geplakte route (niet origineel)
De kopie route aktiveren (geel maken) en routes met elkaar vergelijken en eventueel de gele route mbv. de routetool op de paarse leggen.
Zo verkrijg je een exacte kopie.

Eric
1200 GS Adv + GPSMap 276C
Avatar gebruiker
Eric GS
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 73
Geregistreerd: 17 maart 2004 20:41
Woonplaats: SweetLakeCity

Berichtdoor Eric GS » 27 maart 2004 21:51

Jessie schreef:En nomaals een vraag over de instelling. Stel je heb in de computer ingesteld dat je de kortste weg neem, maar op de gps staat de instelling nog op korste tijd, wat gebeurt er dan, welke instelling is preverent?
Moet je eerst de instellingen zo zetten op de GPS zoals je ze wenst? Voor dat je een route overneemd?


De route instellingen die je op de PC maakt blijven behouden in je route.
Maar wanneer je gaat herberekenen met de GPS dan gebruikt hij de instellingen van de GPS.

Eric
1200 GS Adv + GPSMap 276C
Avatar gebruiker
Eric GS
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 73
Geregistreerd: 17 maart 2004 20:41
Woonplaats: SweetLakeCity

Berichtdoor Oetzi » 27 maart 2004 22:11

Helaas, uit eigen ervaring kan ik constateren dat de laatste opmerking niet klopt ! Toen ik de GPS liet herberekenen, omdat'ie bij nader inzien toch de snelweg mocht nemen, bleef hij er wijselijk van vandaan (ook al reden we er zo'n 100 mtr van vandaan. Zie ook "discussie" elders. Ik geloof bij.............. nee, helaas kan ik 'm niet zo gauw vinden.'k Zoek nog even

Henk
the one and only Trans-Alper
veni, vidi, foetsi met m'n GPS
Avatar gebruiker
Oetzi
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 1129
Geregistreerd: 15 maart 2004 19:42
Woonplaats: Doesburg

Berichtdoor Oetzi » 27 maart 2004 22:14

Ha, was dit zelfde topic ! Bladzijde 2 !
the one and only Trans-Alper
veni, vidi, foetsi met m'n GPS
Avatar gebruiker
Oetzi
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 1129
Geregistreerd: 15 maart 2004 19:42
Woonplaats: Doesburg

Berichtdoor Jessie » 28 maart 2004 07:28

Eric, kan je 2 route's over elkaar leggen, nooit geweten, en dan kan je dus de gele aanpassen.
Voor ik vervelend wordt, toch de vraag, HOE DOE JE DAT????
Groet; Teus Maasland

Ik hoef niet meer zo ver naar "Notter"
voor mij is "Notter" Moordrecht.
Avatar gebruiker
Jessie
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 75
Geregistreerd: 5 maart 2004 21:49
Woonplaats: Zevenhuizen z-h

Berichtdoor Eric GS » 28 maart 2004 08:21

Jessie schreef:Eric, kan je 2 route's over elkaar leggen, nooit geweten, en dan kan je dus de gele aanpassen.
Voor ik vervelend wordt, toch de vraag, HOE DOE JE DAT????


Jessie, dit is al eens beschreven. :roll:
Kijk eens onder MapSource http://forum.gps.nl/viewtopic.php?t=160&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=
vanaf punt 6
1200 GS Adv + GPSMap 276C
Avatar gebruiker
Eric GS
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 73
Geregistreerd: 17 maart 2004 20:41
Woonplaats: SweetLakeCity

Berichtdoor Jessie » 28 maart 2004 08:53

Eric bedankt, en ik ben blij dat je niet boos wordt. Maar er staat zoveel informatie op dit forum, en dan praat ik nog maar alleen over de 2610, dat je soms de weg kwijt raakt, waar wat staat. Een ander nadeel is dat bij mij nog steeds de gekleurde belletjes niet werken, dat je een nieuw bericht hebt.


Nog iets ervaren gisteren met mijn eigen route. Herberekenen uit, ik ging op een gegeven moment een stukje de route terug rijden omdat ik fout zat, ging de 2610 ineens herberekenen, daar was ik niet blij mee, hoe kan dat?

Slip of de tong van het aparaat?
Groet; Teus Maasland

Ik hoef niet meer zo ver naar "Notter"
voor mij is "Notter" Moordrecht.
Avatar gebruiker
Jessie
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 75
Geregistreerd: 5 maart 2004 21:49
Woonplaats: Zevenhuizen z-h

Berichtdoor Hans Vaessen » 28 maart 2004 11:43

Het kan zijn dat de route gemaakt is met een eerdere of latere versie van het kaartmateriaal. In mapsource is dat geen probleem: bij overzetten naar het toestel kan het lastig zijn.

In die zin is het dus altijd verstandig in mapsource te herberekenen voor je 'm overzet (dit geldt overigens ook voor de SP-III).

Ook is het goed even te kijken naar de 'technische' kwaliteit van de route: zie ook de tips in de mapsource-thread; met name waar het gaat over routepunten op kruispunten e.d.

Hans
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24524
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Vorige

Keer terug naar Algemeen

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast