Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Garmin GPSMAP66s(t)

Aankondigingen van nieuwe toestellen en nieuwe software.

Re: Garmin GPSMAP66s(t)

Berichtdoor Antongps » 1 nov 2018 18:48

Kan iemand mij helpen of ondervind het zelfde probleem. Ik kan met de gpsmap66 niet navigeren, dat wil zeggen naar een opgeven adres zoeken. Met mijn gps64s lukt dit wel met hetzelfde kaartje. Naar points of interest navigeren lukt bij beide toestellen
Antongps
 
Berichten: 3
Geregistreerd: 30 okt 2018 10:49

Re: Garmin GPSMAP66s(t)

Berichtdoor fransg » 1 nov 2018 18:53

Antongps schreef: Ik kan met de gpsmap66 niet navigeren, dat wil zeggen naar een opgeven adres zoeken.


Kun je precies aangeven wat je bedoelt? Wil je bij Find zoeken naar bijvoorbeeld "Steenstraat 118 te Arnhem"? Heb je een kaart geladen waar al die informatie in staat? Ik zou dat noemen "adres opzoeken" -- het navigeren, onderweg zijn, komt daarna pas.
GPSMAP66st, GPSMAP 276Cx, Fenix 5X Plus
Avatar gebruiker
fransg
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1064
Geregistreerd: 18 maart 2004 09:11
Woonplaats: Amsterdam

Re: Garmin GPSMAP66s(t)

Berichtdoor Antongps » 1 nov 2018 19:06

De gpsmap66 komt met de melding “ kan adres niet vinden” dezelfde zoekprocedure met de gps64 geeft wel meteen resultaten en gaat navigeren als het GA commando wordt gegeven. De kaart is de OSM generic routable BNL. Dus in het oude toestel werkt het navigeren wel in het nieuwe niet.........hij herkent de straten wel en navigeerd wel naar opgeven plaatsen, dus niet naar complete adressen met ingegeven straat namen
Antongps
 
Berichten: 3
Geregistreerd: 30 okt 2018 10:49

Re: Garmin GPSMAP66s(t)

Berichtdoor fransg » 1 nov 2018 19:10

Ik vermoed dat je de kaart niet helemaal juist hebt geïnstalleerd, of niet geselecteerd etc.

Met de JaVaWa programma's zou je zoiets kunnen controleren en dan de gegevens als screen snapshot posten bijvoorbeeld. Mannen die er meer verstand van hebben kunnen dan in een oogopslag zien waar de schoen wringt, waar het hem aan schort of wat eraan scheelt.
GPSMAP66st, GPSMAP 276Cx, Fenix 5X Plus
Avatar gebruiker
fransg
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1064
Geregistreerd: 18 maart 2004 09:11
Woonplaats: Amsterdam

Re: Garmin GPSMAP66s(t)

Berichtdoor HaWee » 1 nov 2018 19:16

heb je in je 64 misschien nog andere kaarten dan alleen de OSM BNL? Adres zoeken kan nl ook andere kaarten gebruiken, niet alleen de actieve kaart.

edit: goed idee om met JDM http://www.javawa.nl/jdm.html te controleren maar aub geen screenshot posten maar een online rapport : Extra-Rapportage , op de JaVaWa site en dan de link hier plakken.
Laatst bijgewerkt door HaWee op 1 nov 2018 23:26, in totaal 1 keer bewerkt.
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 21063
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Garmin GPSMAP66s(t)

Berichtdoor sammyB » 1 nov 2018 20:14

@Antongps, ik heb zojuist een adres opgegeven in Nederland dmv , Find, Adressen, Zoekgebied, Nummer en Straatnaam.
Dit ging zonder moeite.
Heb de Zweedse Friluftskartan erin zitten op sd en de vooraf geinstalleerde kaart OSM.
Ik kan nu niet kontroleren of ik ook gesproken aanwijzingen krijg ,ben helaas niet in de mogelijkheid nu om eruit tegaan.
GPSMAP 60CSx - Oregon 550T - Monterra - GPSMAP 66st
Avatar gebruiker
sammyB
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 219
Geregistreerd: 3 dec 2006 16:17
Woonplaats: Zweden

Re: Garmin GPSMAP66s(t)

Berichtdoor fransg » 1 nov 2018 23:06

Excuses als het vervelend is om dit "navigeer" onderwerp nog verder te behandelen, maar ik heb de City Navigator NT kaart aangeschaft en op de 66st geïnstalleerd, en als ik die kaart laad, kan ik vlot een adres vinden en de route daarheen laten uitrekenen.

Niets aan de hand derhalve! Indien men een daarvoor geschikte kaart tenminste correct installeert.
GPSMAP66st, GPSMAP 276Cx, Fenix 5X Plus
Avatar gebruiker
fransg
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1064
Geregistreerd: 18 maart 2004 09:11
Woonplaats: Amsterdam

Re: Garmin GPSMAP66s(t)

Berichtdoor Condor » 6 dec 2018 12:12

Condor
 
Berichten: 2
Geregistreerd: 6 dec 2018 11:52

Re: Garmin GPSMAP66s(t)

Berichtdoor mjeuring » 6 dec 2018 14:39

@condor heb je jezelf nu speciaal geregistreerd om dit filmpje te posten?
GPSmap 66st, Fēnix 5, Edge 1000, Nüvi 3598, Oregon 300, Zumo 550 en Etrex Vista HCx.
mjeuring
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 563
Geregistreerd: 31 okt 2007 18:42
Woonplaats: MM

Re: Garmin GPSMAP66s(t)

Berichtdoor Condor » 6 dec 2018 18:33

Ik was jaren geleden al geregistreerd maar mijn emailadres wat ik bij mijn vorige account gebruikte is niet meer in gebruik
Dus moest ik een nieuwe account aanmaken maar ik heb toch niets verkeerd gedaan?
Want ik was toevallig dit probleem tegen gekomen ik dacht misschien kan ik daar anderen mee helpen!
Condor
 
Berichten: 2
Geregistreerd: 6 dec 2018 11:52

Re: Garmin GPSMAP66s(t)

Berichtdoor fransg » 6 dec 2018 19:09

Condor schreef:Dus moest ik een nieuwe account aanmaken maar ik heb toch niets verkeerd gedaan?


Doordat je ervoor koos dit niet in je allereerste bericht met deze nieuwe login erbij te vertellen, leek het alsof je louter en alleen een account had aangemaakt om een linkje zonder enige toelichting te plaatsen.

En inderdaad had je dus al lange tijd geen login meer maar maakte je er een aan om een youtube-link te plaatsen.

Condor schreef:Want ik was toevallig dit probleem tegen gekomen


Wat bedoel je -- heb je zelf een 66 en lukt het je niet een adres te vinden? Welk adres? Dan kan ik het ook proberen. Liefst eentje in Europa, want ik heb geen USA kaart erop.

Condor schreef:ik dacht misschien kan ik daar anderen mee helpen!


Heb je een oplossing gevonden waar de man van de video mee is geholpen bedoel je?

Wat ik in de video zie is iemand die een bug lijkt te hebben gevonden maar het wordt niet erg duidelijk en specifiek aangegeven wat precies, en bij mij werkt het adres zoeken perfect.

Hij heeft het ook over die 'luchtfoto' kaarten maar dat boeit niet zo denk ik, die heeft iedereen al op de telefoon natuurlijk.
GPSMAP66st, GPSMAP 276Cx, Fenix 5X Plus
Avatar gebruiker
fransg
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1064
Geregistreerd: 18 maart 2004 09:11
Woonplaats: Amsterdam

Re: Garmin GPSMAP66s(t)

Berichtdoor avantie » 27 dec 2018 14:15

Antongps schreef:Kan iemand mij helpen of ondervind het zelfde probleem. Ik kan met de gpsmap66 niet navigeren, dat wil zeggen naar een opgeven adres zoeken. Met mijn gps64s lukt dit wel met hetzelfde kaartje. Naar points of interest navigeren lukt bij beide toestellen


Kreeg net een bericht van de garmin helpdesk, en bij mij werkt het.
Als u op adres wilt zoeken moet u altijd 3 tekens ingeven bij nummer.
Bijvoorbeeld, Markt 1 wordt dan ingegeven als Markt 001.
avantie
 
Berichten: 1
Geregistreerd: 17 nov 2018 10:07

Re: Garmin GPSMAP66s(t)

Berichtdoor keesm » 27 dec 2018 15:05

Wel vreemd dat zoeken bij adressen met altijd 3 nummers. Bij mij werkt gewoon Markt 1 o.i.d. met 1 nummer. Kaart actief: openfietsmap, met ook op toestel maar niet actief: City Navigator, Topoactive West en Topo Pro Dld.

Ik constateer wel een andere bug na het zoeken: adres gevonden, ga 2 keer terug met Quit en staat weer op icoon Adressen in het menu. Doe ik dan Quit dan gaat gps (66s) uit en moet weer opnieuw aan gedaan worden.
Avatar gebruiker
keesm
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 4682
Geregistreerd: 18 nov 2004 21:03
Woonplaats: N 51°48' E 5°14'

Re: Garmin GPSMAP66s(t)

Berichtdoor e.vdwerf » 27 dec 2018 17:35

Dat laatste foutje heeft een etrex 35 ook. Die kan ook niet tegen 2x escape..
Etrex Vista HCX, 30 en Touch 35 op de Flyer T14 HighSpeed - Contributor Openstreetmap
Avatar gebruiker
e.vdwerf
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 2111
Geregistreerd: 13 sep 2008 11:17
Woonplaats: Dordrecht

Re: Garmin GPSMAP66s(t)

Berichtdoor Henk de Jong » 28 dec 2018 04:46

keesm schreef:ga 2 keer terug met Quit en staat weer op icoon Adressen in het menu. Doe ik dan Quit dan gaat gps (66s) uit en moet weer opnieuw aan gedaan worden.


Ik heb ook meerdere keren bij de bediening ondervonden dat ze spontaan uitgaat. Ik zal er eens op letten of dat inderdaad na meer keren op quit drukken gebeurt.

e.vdwerf schreef:Dat laatste foutje heeft een etrex 35 ook. Die kan ook niet tegen 2x escape..

Dat zou wel heel knullig zijn :-(
Avatar gebruiker
Henk de Jong
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 179
Geregistreerd: 5 aug 2006 15:55
Woonplaats: Nieuwegein

VorigeVolgende

Keer terug naar Nieuwe toestellen en software

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 3 gasten