Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Garmin GPSMAP 276Cx

De GPSmap 276CX, opvolger van de GPSmap 276C

Re: Garmin GPSMAP 276Cx

Berichtdoor GPS Expert » 8 okt 2016 11:27

Ook getest met een Montana 650 met firmware 7.00, maar het werkt niet meer, zelfs het ontvlaggen via BaseCamp niet meer.
Normaal was het route laden, juiste kaart en instellingen in Montana controleren. Dan naar Waarheen - Route, route kiezen, die verschijnt dan op het scherm en dan wachten, wachten, wachten totdat de Ga knop verschijnt. En dan op Ga drukken. Maar de Ga komt niet meer.

@Tallguy welke firmware versie zit er in jou Montana?
Marco

Kennis en kunde van Outdoor, Sport en Motor GPS'sen van Garmin, Tripy, TomTom, Mio, Teasi, TwoNav, Peaklife/Rage.

Zie ook mijn Kennisforum en YouTube kanaal.
Avatar gebruiker
GPS Expert
 
Berichten: 3250
Geregistreerd: 24 jan 2013 22:41
Woonplaats: Amsterdam, Apeldoorn, Havelte, Hilversum, Hoensbroek, Leusden, Privé les of GPS Helpdesk

Re: Garmin GPSMAP 276Cx

Berichtdoor Tallguy » 8 okt 2016 11:53

@GPS Expert, de laatste versie, 7.00

Wat jij ziet heb ik ook gehad, heb ik al een heel verhaal over geschreven, ik heb toen alles van Garmin van mijn Mac afgegooid en helemaal opnieuw geïnstalleerd en sindsdien werkt het allemaal weer zoals het hoort.

Was gekomen na één of andere update van BaseCamp of kaarten dacht ik, is alweer even terug vandaar, zal even terugzoeken.

Edit: Net nog even gecheckt met een oude route met 62 waypoints van de Vogezentour paar jaar terug, even herberekend met de nieuwe kaarten 2017.10 NT, naar het toestel, bekijken en inderdaad binnen een paar seconden een GA, aangeklikt en laten simuleren, helemaal zoals het hoort, andere, dezelfde maar niet aangepaste route gekozen en deze doet het inderdaad niet.

Gevonden, dit was hem, was van 17 Mei 2016:

Tallguy schreef:Ik had na installatie van 2017.10 exact hetzelfde probleem, diverse malen geprobeert met opnieuw installeren van de kaart en soms ging het goed als ik in BaseCamp de route opnieuw berekende en dan opnieuw naar het toestel (Montana 650) stuurde, maar afgelopen weekend hopeloos ellende, zelfde lange wachttijd na route selecteren en zelfde kreten over afwijkende kaarten en geen routeerbare wegen, ook nog het ouderwetse vastlopen en ga zo maar door.

Uiteindelijk moet het aan de installatie van BaseCamp op mijn Mac hebben gelegen want ik heb alles wat ook maar enigzins met Garmin te maken kon hebben van de Mac afgegooid en na een GEB restart (Afsluiten, stroom eraf en half uurtje wachten) alles wat ik nodig had opnieuw geinstalleerd en alles werkt weer als vanouds.

Nou had ik al vanaf 2009 Garmin software geinstalleerd staan en alleen altijd maar ge-udate en nooit eens echt opgeschoond en wellicht heeft dat één en ander wat vervuild.

Nu is het weer zo dat wanneer ik een route selecteer en dan bekijk op de kaart dat de rechte lijnen dan binnen een tel in een route verandert en na een GA meteen begint te routeren, niks niet herberekenen enzovoort.

Wellicht voor jou ook de oplossing.

Succes, Gert-Jan.
- dēzl™ 560LT - Voor de vrouw met haar auto van A naar B.
- Montana® 650 - In de Land Rover, op de fiets en waar nodig.
- Dakota® 20 - Wandelen.
Tallguy
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 779
Geregistreerd: 18 mei 2004 16:38
Woonplaats: Waddinxveen

Re: Garmin GPSMAP 276Cx

Berichtdoor GPS Expert » 8 okt 2016 13:19

Ik gebruikte hier nu BaseCamp voor Windows en toevallig niet me Mac versie. Later nog eens kijken en ook controleren op een 64 en Oregon, want daar geld/gold hetzelfde.
Marco

Kennis en kunde van Outdoor, Sport en Motor GPS'sen van Garmin, Tripy, TomTom, Mio, Teasi, TwoNav, Peaklife/Rage.

Zie ook mijn Kennisforum en YouTube kanaal.
Avatar gebruiker
GPS Expert
 
Berichten: 3250
Geregistreerd: 24 jan 2013 22:41
Woonplaats: Amsterdam, Apeldoorn, Havelte, Hilversum, Hoensbroek, Leusden, Privé les of GPS Helpdesk

Re: Garmin GPSMAP 276Cx

Berichtdoor Rush FZ1N » 8 okt 2016 17:18

Vandaag het toestel uit kunnen proberen op de motorbeurs De Intermot in Duitsland. Erg duidelijk beeld. Kon het mooi vergelijken met een Zumo 595 die ernaast stond. Ik zag geen recreatiemap maar een CN 2017.10. Of dat alleen voor de beurs was weet ik natuurlijk niet, maar vond het wel opvallend. Ben ook benieuwd of hij wel op mijn FJR steun past. Hij is namelijk vrij breed door het grote scherm en de knoppenpartij ernaast.
Zumo 396LMT-S op FJR (motor), Oregon 700 op Levo FSR (atb) en Nuvi 3598LMTD voor auto.
Rush FZ1N
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1287
Geregistreerd: 2 jan 2009 11:08
Woonplaats: Veldhoven

Re: Garmin GPSMAP 276Cx

Berichtdoor JaVaWa » 8 okt 2016 20:52

Tallguy schreef:Route's met meer dan 50 routepunten kan heel goed als je de optie "Verwijder routepunten van routes bij overdracht naar toestel" in de instellingen van Basecamp (Mac in mijn geval) aanzet voor het desbetreffende toestel, zie bijgaand plaatje.

Weet ik, dat is wat ik bedoelde met ontvlaggen.

GPS Expert schreef:het werkt niet meer, zelfs het ontvlaggen via BaseCamp niet meer.

Route eerst (her)berekend op dezelfde kaart als die op het toestel staat?
Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 14390
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Re: Garmin GPSMAP 276Cx

Berichtdoor Hans Vaessen » 21 okt 2016 16:19

Nog een filmpje..


^
Bron: http://youtu.be/Eug7bCUWDHw
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24524
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Re: Garmin GPSMAP 276Cx

Berichtdoor keesm » 21 okt 2016 17:37

Mooi filmpje Hans en goede info.
Een "hebbie-user" ben ik wel maar in dit geval absoluut niet gelet op het prijskaartje (ook niet voor de 7x0 serie overigens). .
In ieder geval heb je een eerdere vraag van mij (over track gebruik) - hoewel kort - wel beantwoord.
Avatar gebruiker
keesm
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 4774
Geregistreerd: 18 nov 2004 21:03
Woonplaats: N 51°48' E 5°14'

Re: Garmin GPSMAP 276Cx

Berichtdoor Hunter6 » 23 okt 2016 16:09

Er gaan ook al een tijdje geruchten dat er een nieuwe BMW Navigator VI aan zit te komen.
Zou die mogelijk gebaseerd zijn op de 276Cx?
Hunter6
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1133
Geregistreerd: 30 mei 2005 22:26
Woonplaats: Oldenzaal

Re: Garmin GPSMAP 276Cx

Berichtdoor Max Kool » 25 okt 2016 18:45

Hee vraagje,

stel ik heb een SD kaartje in de 276Cx zitten, en ik wil met de hand meerdere gmapprom.img bestanden in de "Garmin" folder plaatsen -verschillende kaarten dus-, kan dat zomaar? Kan ik een img bestand renamen, en wordt deze nog steeds als kaart herkend?
Roses are #FF0000, violets are #0000FF
All my base are belong to you.
Avatar gebruiker
Max Kool
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 298
Geregistreerd: 8 okt 2005 00:15
Woonplaats: Los Angeles

Re: Garmin GPSMAP 276Cx

Berichtdoor JaVaWa » 25 okt 2016 18:56

Ja, dat kan. Je moet wel opletten dat er geen conflicten ontstaan tussen de kaarten, en dat er niet teveel kaartsegmenten op staan. Beide zaken kun je controleren met JaVaWa Device Manager.
Terzijde: bij overlappende kaarten altijd maar eentje tegelijk aanzetten!
Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 14390
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Re: Garmin GPSMAP 276Cx

Berichtdoor Max Kool » 25 okt 2016 19:02

Gewoon nawgmapprom.img en naegmapprom.img etc naast elkaar in de Garmin folder?

(naw is North America West, en nae is North America East, je snapt me wel)
Roses are #FF0000, violets are #0000FF
All my base are belong to you.
Avatar gebruiker
Max Kool
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 298
Geregistreerd: 8 okt 2005 00:15
Woonplaats: Los Angeles

Re: Garmin GPSMAP 276Cx

Berichtdoor JaVaWa » 25 okt 2016 19:04

zonder "gmapprom" mag ook hoor. Gebruik voor de naamgeving alleen letters, cijfers, streepje en underscore, geen andere tekens.
Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 14390
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Re: Garmin GPSMAP 276Cx

Berichtdoor Max Kool » 25 okt 2016 19:09

Cool!

(bij een virtueel device was me dit nog niet gelukt)
Roses are #FF0000, violets are #0000FF
All my base are belong to you.
Avatar gebruiker
Max Kool
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 298
Geregistreerd: 8 okt 2005 00:15
Woonplaats: Los Angeles

Re: Garmin GPSMAP 276Cx

Berichtdoor RvGS » 25 okt 2016 21:40

Je kan met de JaVaWA Device Mgnr Tool eenvoudig de kaart in het toestel hernoemen en vervolgens de volgende laden.
Groet, Robert
Previous GPSMap® 276C | Returned: GPSMap® 276Cx | Actual Montana® 600 + 610 fw7.2
CN® NT2019.20 Europe | CN®NT 2015.1 South America | BC 4.8.4 
Avatar gebruiker
RvGS
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 172
Geregistreerd: 19 feb 2012 00:11
Woonplaats: Berichten: 256 aka BlackstromNL | Geregistreerd: 8 jun 2006 10:04 | N51 56.455 E6 04.925

Re: Garmin GPSMAP 276Cx

Berichtdoor Max Kool » 25 okt 2016 22:02

Ook in een virtueel apparaat?

(zonder GarminDevice.xml)
Roses are #FF0000, violets are #0000FF
All my base are belong to you.
Avatar gebruiker
Max Kool
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 298
Geregistreerd: 8 okt 2005 00:15
Woonplaats: Los Angeles

VorigeVolgende

Keer terug naar GPSmap 276Cx

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 0 gasten