Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Basecamp opstartprobleem

De opvolger van Mapsource

Basecamp opstartprobleem

Berichtdoor RobK » 9 dec 2010 23:08

Bij het opstarten van basecamp (Vista) krijg ik de volgende fout:

De toepassing kan niet worden gestart omdat de configuratie naast elkaar onjuist is. Raadpleeg het gebeurtenis logboek Toepassing voor meer informatie

Dit heb ik gedaan maar daar word ik niet veel wijzer van. Ik krijg de fout zowel bij versie basecamp 312 en de oudere versies. In het verleden heeft basecamp wel gewerkt. Met systeemherstel naar een eerdere datum terug gaan heeft ook niet geholpen. Iemand een suggestie?
RobK
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 113
Geregistreerd: 18 dec 2004 21:46
Woonplaats: Deventer

Berichtdoor LaRoseNoir » 9 dec 2010 23:10

wat zegt het logboek dan ?
heb je misschien 2 versies van BaseCamp op 1 pc draaien?
en heb je na systeemherstel wel opnieuw geinstalleerd ?
ik zou eerst alles verwijderen en dan opnieuw installeren.
Avatar gebruiker
LaRoseNoir
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1875
Geregistreerd: 10 okt 2010 22:00

Berichtdoor RobK » 9 dec 2010 23:20

In het logboek staat het volgende:

Kan activeringscontext voor 'C:\Program Files\Garmin\BaseCamp\BaseCamp.exe' niet maken. Fout in manifest of beleidsbestand '' op regel . Een onderdeelversie die nodig is voor de toepassing conflicteert met een andere onderdeelversie die reeds actief is. Conflicterende onderdelen zijn: Onderdeel 1: C:\Windows\WinSxS\manifests\x86_microsoft.vc90.crt_1fc8b3b9a1e18e3b_9.0.30304.0_none_d9c474bda3593bfa.manifest. Onderdeel 2: C:\Windows\WinSxS\manifests\x86_microsoft.vc90.crt_1fc8b3b9a1e18e3b_9.0.30729.4148_none_5090ab56bcba71c2.manifest.
RobK
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 113
Geregistreerd: 18 dec 2004 21:46
Woonplaats: Deventer

Berichtdoor RobK » 10 dec 2010 17:50

Vandaag nog bezig geweest om e.e.a. uit te sluiten. Ik heb eerst basecamp verwijderd via software verwijderen. Vervolgens versie 3.01 geïnstalleerd, werkt, daarna 3.02 hierover geïnstalleerd, werkt ook. Vervolgens 3.11 hierover heen, gaat fout conflict zoals eerder beschreven. Vervolgens heb ik basecamp weer verwijderd en 3.02 zonder problemen geplaatst. Wie heeft nog een suggestie zodat ik over kan stappen de de nieuwere versies?
met vriendelijke groet, Rob
RobK
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 113
Geregistreerd: 18 dec 2004 21:46
Woonplaats: Deventer

Berichtdoor HaWee » 10 dec 2010 18:13

en als je hem helemaal verwijderd (inclusief registerverwijzingen) en dan meteen de nieuwste versie erop zet?
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20712
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Berichtdoor LaRoseNoir » 10 dec 2010 22:37

Bizar ...
Software verwijderen zou ook het register moeten opruimen.

ik heb ook Vista en heb geen probleem gehad met de laatste updates. Heb nu ook 3.11 draaien.

Misschien een of ander Registry Clean programmaatje draaien? wellicht blijft er toch wat hangen in het register wat dit conflict te weeg brengt.

Misschien na elke stap computer opnieuw opstarten (om telkens met opgeruimd/aangepast register op te starten)
Avatar gebruiker
LaRoseNoir
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1875
Geregistreerd: 10 okt 2010 22:00

Berichtdoor HaWee » 11 dec 2010 05:47

LaRoseNoir schreef:Bizar ...
Software verwijderen zou ook het register moeten opruimen.


helemaal mee eens, het zou moeten. Helaas doen veel programma's dat niet. Van Mapsource is bekend dat na uninstall allerlei registry verwijzingen overblijven. Basecamp weet ik niet maar aangezien het uit dezelfde stal komt ...
Een goede methode is Revouninstaller (te vinden op *.com) die eerst de eigen uninstaller van het programma draait en daarna registry en mappen doorzoekt op overblijfselen, die moet je dan aanvinken om echt te verwijderen (controle) maar ik heb eigenlijk nooit gezien dat hij teveel wilde verwijderen. Dit programma heeft hier al veel Mapsource problemen opgelost.
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20712
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Berichtdoor peewee32 » 11 dec 2010 07:34

Ik ken Revouninstaller niet maar heb zelf goede ervaringen met eusing free registry cleaner. Heeft bij mij ook eens een vervelend Mapsource probleem gefixt.
Avatar gebruiker
peewee32
 
Berichten: 291
Geregistreerd: 10 jan 2010 10:25

Berichtdoor JaVaWa » 11 dec 2010 12:56

Ik heb het sterke vermoeden dat het met de .NET bestanden (van Microsoft) te maken heeft. Dan kun je uninstallen en cleanen wat je wilt, maar daar los je het probleem niet mee op.
Is je Windows qua updates helemaal bij? Dan moet je even de juiste .NET updaten via de site van Microsoft. Versie 3.5, als ik het goed begrepen heb.
Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 13792
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Berichtdoor RobK » 11 dec 2010 16:54

Heb inmiddels alle aangedragen suggesties opgevolgd (Revo uninstaller / Eusing registry cleaner / nieuwe versie .net (4) .Windows bijgewerkt met de laatste updates, resultaat het opstartprobleen van basecamp 3.1.2 is nog steeds aanwezig. Dus voorlopig blijf ik maar werken met versie 3.03. Alle meedenkers tot nu toe bedankt, ik houd me aanbevolen voor nieuwe suggesties.
RobK
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 113
Geregistreerd: 18 dec 2004 21:46
Woonplaats: Deventer

Berichtdoor LaRoseNoir » 11 dec 2010 16:59

wat je nog kunt doen:

uninstall basecamp en ga daarna met systeemherstel terug naar een punt waarop je echt nog niks had geinstalleerd.
Dan moet echt alles uit je register zijn lijkt me.

zijn alle versies van basecamp wel telkens op dezelfde plek geinstalleerd (ofwel, is de vorige versie wel overschreven of is er soms een tweede versie naast gezet?)
gebruik je wel de goede snelkoppeling ? verwijst die misschien nog naar een oudere versie ?
of zet de nieuwe installatie juist eens in een andere map > misschien zit dan de tweede registerverwijzing niet meer in de weg.

hierna weet ik het ook niet meer. Op mijn computer werkt alles goed... kopen ? :lol:
Avatar gebruiker
LaRoseNoir
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1875
Geregistreerd: 10 okt 2010 22:00

Berichtdoor RobK » 11 dec 2010 17:34

ook deze mogelijkheden heb ik onder de loep genomen. Helaas ook zonder resultaat.
RobK
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 113
Geregistreerd: 18 dec 2004 21:46
Woonplaats: Deventer

Berichtdoor RobK » 14 dec 2010 19:37

Ik heb vandaag windows vista opnieuw geïnstalleerd vanaf de recovery partitie op mijn harde schijf. De installatie van basecamp 3.12 gaf nu geen problemen. Dus is het probleem opgelost. Iedereen hartelijk bedankt voor het meedenken.
RobK
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 113
Geregistreerd: 18 dec 2004 21:46
Woonplaats: Deventer

Berichtdoor LaRoseNoir » 14 dec 2010 22:36

Dat is wel de beste manier om je register op te schonen ja :lol:
ben blij voor je dat het nu werkt !
Avatar gebruiker
LaRoseNoir
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1875
Geregistreerd: 10 okt 2010 22:00


Keer terug naar Garmin Basecamp voor Windows

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 3 gasten


cron