Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

overzetten BaseCamp gegevens

De opvolger van Mapsource

overzetten BaseCamp gegevens

Berichtdoor Roadrunner » 9 dec 2012 18:39

Hoi,

Ik heb zopas een nieuwe iMac gekocht en geïnstalleerd.
BasCamp staat er ook op maar blijkbaar mis ik mijn 'verzameling' van mijn waypoints, routes ... uit mijn vorige iMac.
Ik heb al gezocht en kan ze blijkbaar nergens terug vinden waar BaseCamp deze gegevens opslaat.

Weet er iemand waar deze bestanden staan om ze te kunnen over kopiëren naar mijn nieuwe iMac?

bedankt !
Avatar gebruiker
Roadrunner
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 588
Geregistreerd: 21 maart 2004 14:15

Re: overzetten BaseCamp gegevens

Berichtdoor JaVaWa » 9 dec 2012 18:44

Ze staan in ~/Library/Application Support/Garmin/BaseCamp, maar het makkelijkst is het om op je oude Mac in BaseCamp te kiezen voor Bestand > Back-up maken, de gegevens op de USB stick laten wegschrijven, en op de nieuwe Mac in BaseCamp te kiezen voor Bestand > Herstellen.
Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 13839
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Re: overzetten BaseCamp gegevens

Berichtdoor H. Passchier » 5 feb 2013 00:09

Ik wil mijn BaseCamp-bibliotheek via een USB-stick overzetten naar een nieuwe computer via "Bestand>Back-up" maar krijg de foutmelding "Het back-upbestand E:\BaseCamp 2013-02-05 Backup is ongeldig of alleen-lezen."
Op de USB-stick (E:) staat daarna niets.
Doe ik iets fout?
Ik kan het bestand ook niet vinden - ik gebruik Windows 7.
Wie kan mij helpen??

Henk Passchier
H. Passchier
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 50
Geregistreerd: 2 feb 2009 13:20
Woonplaats: Scheveningen

Re: overzetten BaseCamp gegevens

Berichtdoor ++ Lex ++ » 5 feb 2013 00:16

Probeer het eens rechtstreeks, dus zonder te kopiëren.

Als je de back-up maakt kun je opgeven waar die opgeslagen moet worden. Kies hiervoor de USB-stick. Dat is ook wat JaVaWa hierboven aanraadt.
GPS 45, GPS III, GPS V, SP 2610, 60CSx, Nüvi 765, 62st
Avatar gebruiker
++ Lex ++
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 16620
Geregistreerd: 2 mei 2004 10:56
Woonplaats: Mellieha, Malta

Re: overzetten BaseCamp gegevens

Berichtdoor dutchgixxer » 5 feb 2013 07:23

Als je bc 4.10 gebruikt kun je ook de clouddienst inschakelen. Je moet dan inloggen met je mygarmin account. In de garmin cloud kun je tot 250 mb aan routes ed kwijt. Je moet dus op beide computers ingelogt zijn ( geweest ) de oude eerst.
Ktm super adventure 1290 S

Zumo 590LM en Nuvi 1490 LMT
Avatar gebruiker
dutchgixxer
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 614
Geregistreerd: 19 maart 2004 14:55
Woonplaats: Friesland

Re: overzetten BaseCamp gegevens

Berichtdoor GPS Expert » 5 feb 2013 08:24

Als je een nieuwe Mac koopt dan kun je alles automatische laten overzetten. Migratie assistent van Apple. Overzet is incl alle applicaties, gegevens en instellingen. Dan was alles in 1 keer over.

Nu is het beste om een back-up te maken in BaseCamp van de gegevens en die overzetten en weer herstellen in BaSeCamp op dandere Mac.
Marco

Kennis en kunde van Outdoor, Sport en Motor GPS'sen van Garmin, Tripy, TomTom, Mio, Teasi, TwoNav, Peaklife/Rage.

Zie ook mijn Kennisforum en YouTube kanaal.
Avatar gebruiker
GPS Expert
 
Berichten: 3209
Geregistreerd: 24 jan 2013 22:41
Woonplaats: Amsterdam, Apeldoorn, Havelte, Hilversum, Hoensbroek, Leusden, Privé les of GPS Helpdesk

Re: overzetten BaseCamp gegevens

Berichtdoor H. Passchier » 5 feb 2013 08:55

Bedankt voor de reacties.
Lex, wat bedoel je met "zonder kopiëren"?
Ik had gekozen om de back-up op een USB-stick (E:)te zetten, maar toen kreeg ik juist die foutmelding.
Ik heb BaseCamp 4.05 en als ik in BaseCamp vraag og er updates zijn krijg ik de melding dat ik de nieuwste versie heb.
Als ik weet waar de huidige bibliotheek op mijn oude computer staat zou ik dat kunnen kopiëren, maar dat kan ik niet vinden.
Wel viel het me bij het zoeken op dat de map "documents en settings" op de C-schijf niet toegankelijk is. Kan dat er iets mee te maken hebben?
H. Passchier
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 50
Geregistreerd: 2 feb 2009 13:20
Woonplaats: Scheveningen

Re: overzetten BaseCamp gegevens

Berichtdoor GPS Expert » 5 feb 2013 09:43

Ahh, van Windows naar Mac :) Ja, dan werkt Backup/Herstel in BaseCamp (nog) niet en de Mac Migratieasstisten ook niet (Mac naar Mac)

Dus blijft over om gewoon alles te exporteren naar losse bestanden, de Cloud kan ook, maar dan heb je geen folder structuren meer. Beter is elke lijst apart te exporteren en daarna weer per stuk te importeren op de Mac.

De nieuwste versies van BaseCamp worden inderdaad nog niet via de automatische upgrade methode verspreid, mede door wat probleempjes met sommige zumo en nuvi modellen.

Maar de nieuwste versies zijn wel direct te downloaden.
BaseCamp voor Windows
BaseCamp voor Mac OS X

En pas in deze nieuwste versie werkt de cloud methode. Met deze nieuwe versie zou je ook de backup/herstel procedure nog eens kunnen proberen of het nu wel werkt.
Marco

Kennis en kunde van Outdoor, Sport en Motor GPS'sen van Garmin, Tripy, TomTom, Mio, Teasi, TwoNav, Peaklife/Rage.

Zie ook mijn Kennisforum en YouTube kanaal.
Avatar gebruiker
GPS Expert
 
Berichten: 3209
Geregistreerd: 24 jan 2013 22:41
Woonplaats: Amsterdam, Apeldoorn, Havelte, Hilversum, Hoensbroek, Leusden, Privé les of GPS Helpdesk

Re: overzetten BaseCamp gegevens

Berichtdoor H. Passchier » 5 feb 2013 10:21

Marco, sorry voor het misverstand, maar ik wil van Windows naar Windows. Ik had mijn bericht geplaatst bij dit draadje omdat het over een soortgelijk probleem ging, maar dat geeft dus verwarring.
H. Passchier
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 50
Geregistreerd: 2 feb 2009 13:20
Woonplaats: Scheveningen

Re: overzetten BaseCamp gegevens

Berichtdoor ++ Lex ++ » 5 feb 2013 10:25

Kan het zijn dat de USB-stick op "alleen lezen" is ingesteld? Als dat zo mocht zijn moet je dat in de verkenner-instellingen wijzigen.
GPS 45, GPS III, GPS V, SP 2610, 60CSx, Nüvi 765, 62st
Avatar gebruiker
++ Lex ++
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 16620
Geregistreerd: 2 mei 2004 10:56
Woonplaats: Mellieha, Malta

Re: overzetten BaseCamp gegevens

Berichtdoor Arjen. » 5 feb 2013 11:07

H. Passchier schreef:Ik had mijn bericht geplaatst bij dit draadje omdat het over een soortgelijk probleem ging, maar dat geeft dus verwarring.


De grootste verwarring wordt veroorzaakt doordat Basecamp voor Windows en Basecamp voor Mac op een aantal (heleboel) punten compleet anders werkt.
Ook gelijk een tip: als je iets leest over Basecamp, kijk of het de Windows of Mac versie is.
Kijk ook eens op mywaypoint.nl en tv.gps.nl voor veelgestelde vragen en handleidingen!
Avatar gebruiker
Arjen.
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 852
Geregistreerd: 25 nov 2011 19:18

Re: overzetten BaseCamp gegevens

Berichtdoor H. Passchier » 5 feb 2013 11:09

Ik heb inmiddels begrepen dat je de mappen één voor één kunt exporteren en daarna importeren.
Ik heb dat inmiddels gedaan via een USB-stick en daarna alles in één keer geïmporteerd op de nieuwe computer.
Allemaal bedankt voor het meedenken!
Henk
H. Passchier
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 50
Geregistreerd: 2 feb 2009 13:20
Woonplaats: Scheveningen

Re: overzetten BaseCamp gegevens

Berichtdoor Ronald_150 » 5 dec 2016 12:19

Goedemorgen allemaal,

Ook ik heb een nieuwe pc (met Windows 10) en het lukt mij maar niet om de gegevens (routes, tracks e.d.) van mijn oude pc (Windows 7) op de nieuwe pc te krijgen. Ik heb het al met diverse usb-sticks geprobeerd om een back-up te maken maar telkenmale komt de mededeling in het scherm: Het back-upbestand D:/BaseCamp 2016-12-05 Backup os ongeldig of alleen lezen. Die mededeling verschijnt ook als ik een back-up op m'n D schijf wil zetten.
Wat zou er verkeerd kunnen gaan?

Ronald
Ronald_150
 
Berichten: 48
Geregistreerd: 22 maart 2012 08:28

Re: overzetten BaseCamp gegevens

Berichtdoor Peerke » 5 dec 2016 13:06

Ronald_150 schreef:Goedemorgen allemaal,

Ook ik heb een nieuwe pc (met Windows 10) en het lukt mij maar niet om de gegevens (routes, tracks e.d.) van mijn oude pc (Windows 7) op de nieuwe pc te krijgen. Ik heb het al met diverse usb-sticks geprobeerd om een back-up te maken maar telkenmale komt de mededeling in het scherm: Het back-upbestand D:/BaseCamp 2016-12-05 Backup os ongeldig of alleen lezen. Die mededeling verschijnt ook als ik een back-up op m'n D schijf wil zetten.
Wat zou er verkeerd kunnen gaan?

Ronald


Ik heb het met GMTK van JaVaWa gedaan.
Mijn stappen waren alvast BaseCamp en GMTK op de nieuwe computer zetten. Daarna met GMTK backup maken van de gegevens op de oude en op de nieuwe herstel doen.

Greetz, Peer
GPSMAP® 276Cx op een Triumph Tiger Explorer 1200 :wink:
Voorheen: GPSMap 278C en Streetpilot 2610 Perfect Pilot
Red
Avatar gebruiker
Peerke
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 319
Geregistreerd: 2 jan 2006 22:13
Woonplaats: Uden (Brabantse Land)

Re: overzetten BaseCamp gegevens

Berichtdoor Frank » 5 dec 2016 13:23

GMTK werkt toch alleen voor het kaartmateriaal en niet voor de "bibliotheek"van Basecamp?

Vraag gaat over de Basecamp gegevens. Misschien twee verschillende versies? Dan eerst ervoor zorgen dat allebei de PC's dezelfde versie van Basecamp draaien. Daarna een backup van de Basecamp bibliotheek op de "oude " PC op een USB stick maken. En dit bestand weer herstellen op de nieuwe PC. Zou moeten werken....
Groeten,
Frank

BMW F800GT + Zumo 590 + GPSmap 62s
Avatar gebruiker
Frank
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1885
Geregistreerd: 14 maart 2004 23:36
Woonplaats: Geldrop

Volgende

Keer terug naar Garmin Basecamp voor Windows

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 4 gasten