Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

waypoint in bestaande route opnemen? (basecamp)

De opvolger van Mapsource

waypoint in bestaande route opnemen? (basecamp)

Berichtdoor Framomile » 14 maart 2013 22:42

Hoe krijg ik achteraf een waypoint in een bestaande route. Wil dit gebruiken als waarschuwing voor bv "let op neem ventweg".

Als ik het nu probeer via dubbelklikken op route en de optie waypoint toevoegen gaat mijn route er heel anders uitzien. Wat doe ik verkeerd??

Alvast dank voor jullie advies,

Gr Franc

PS kon deze specifieke vraag zelf zo snel niet vinden dus sorry als het al eens is uitgelegd :oops:
Framomile
 
Berichten: 42
Geregistreerd: 14 maart 2013 22:06

Re: waypoint in bestaande route opnemen? (basecamp)

Berichtdoor HaWee » 14 maart 2013 22:57

in het kennismaken deel heb ik al wat tips gezet.
als je de filmpjes bekijkt waar ik daar naar link dan word deze vraag ook beantwoord. (en heel veel andere)
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20763
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: waypoint in bestaande route opnemen? (basecamp)

Berichtdoor Framomile » 14 maart 2013 23:07

Ok dank, ga ik even bekijken, anders meld ik me weer hoor :wink:

Gr F

Edit Arrggg, zou je me ajb kunnen vertellen welk filmpje (direkt linkje?) , zit al enige tijd naar van alles te kijken maar kan het niet vinden, ben denk ik te ongeduldig. :oops:

Heb al een basecampcursus gevolgd bij Waypoint HHW dus weet al wel wat en hoor nu alles dubbel.
Framomile
 
Berichten: 42
Geregistreerd: 14 maart 2013 22:06

Re: waypoint in bestaande route opnemen? (basecamp)

Berichtdoor Hans Vaessen » 15 maart 2013 11:23

Framomile schreef:Als ik het nu probeer via dubbelklikken op route en de optie waypoint toevoegen gaat mijn route er heel anders uitzien. Wat doe ik verkeerd??


Als je met mapsource werkt is het een kwestie van het 'elastiekje' over het waypoint slepen en het wordt opgenomen. In Basecamp gaat dat echter niet c.q. minder lekker.

In BC zijn er verschillende manier. Wat ik zelf het makkelijkst vind:
- dubbelklik op de ROUTE naam
- klik op de plus en voeg het waypoint toe aan de route
- klik in de routelijst op de waypoint-naam en gebruik de pijltjes rechts om het waypoints omhoog/omlaag te zetten
- zorg dat je ondertussen de route in beeld hebt, zoom eventueel even uit: aan de rechte lijnen zie je heel snel wanneer het punt in de goede volgorde staat.

Als gezegd: er zijn anderen manieren, maar ik heb er wat mee ge-experimenteerd - als je het een paar keer gedaan hebt werkt bovenstaande razendsnel.
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24524
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Re: waypoint in bestaande route opnemen? (basecamp)

Berichtdoor Framomile » 15 maart 2013 18:46

Volgens mij is het me nu gelukt.

Ik heb niet herberekend(klopt dit?) en tijdelijk de routepunten even terug op "vermelden bij aankomst" gezet. Ik zet ze nu weer allemaal terug op niet vermelden behalve het start/eind en ingevoegde waypoint, is dat de bedoeling?

Dank voor jouw snelle hulp,

Gr Franc
Framomile
 
Berichten: 42
Geregistreerd: 14 maart 2013 22:06

Re: waypoint in bestaande route opnemen? (basecamp)

Berichtdoor ++ Lex ++ » 15 maart 2013 18:58

Dat is inderdaad de bedoeling.
GPS 45, GPS III, GPS V, SP 2610, 60CSx, Nüvi 765, 62st
Avatar gebruiker
++ Lex ++
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 16620
Geregistreerd: 2 mei 2004 10:56
Woonplaats: Mellieha, Malta

Re: waypoint in bestaande route opnemen? (basecamp)

Berichtdoor Framomile » 15 maart 2013 19:09

Ok dank!

Opgelost

Gr Franc
Framomile
 
Berichten: 42
Geregistreerd: 14 maart 2013 22:06

Re: waypoint in bestaande route opnemen? (basecamp)

Berichtdoor hka » 16 maart 2013 10:19

Je kunt het nieuwe waypoint ook tussen de 2 waypoints slepen waar het moeten komen te staan.
hka
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 627
Geregistreerd: 3 jun 2008 18:39

Re: waypoint in bestaande route opnemen? (basecamp)

Berichtdoor Hans Vaessen » 16 maart 2013 11:22

hka schreef:Je kunt het nieuwe waypoint ook tussen de 2 waypoints slepen waar het moeten komen te staan.


Dat klopt. Maar dan moet je wel weten welke punten dat zijn, en bij routepunten is dat wat lastiger te zien. Dat kun je dan wel eerst 'opzoeken', maar door goed te kijken naar de 'ruwe route' kun je het ook heel snel op de beschreven manier doen. Ik merk dat ik zelf het snelst op die manier werk. Maar als gezegd: er zijn vele wegen die naar Rome leiden!
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24524
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Re: waypoint in bestaande route opnemen? (basecamp)

Berichtdoor hka » 17 maart 2013 11:08

@Hans; Je weet toch al waar je dat nieuwe punt wilt hebben dan heb je toch al de informatie na welk routepunt in de reeds bestaande lijst je deze dan moet neer ploppen. Dan hoef je niet eerst naar Rome... :D
hka
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 627
Geregistreerd: 3 jun 2008 18:39

Re: waypoint in bestaande route opnemen? (basecamp)

Berichtdoor Hans Vaessen » 17 maart 2013 11:20

hka schreef:welk routepunt in de reeds bestaande lijst je deze dan moet neer ploppen.


Kan. Maar niet altijd even makkelijk te zien; dus dat punt moet je in de lijst opzoeken door er doorheen te bladeren. En op dat moment moet je ook nog goed kijken of je het eronder of erboven moet zetten. Op de manier zoals ik omschrijf doet je het eigenlijk in één keer en zie je aan de ruwe route meteen wanneer je 'goed' zit.

Ik heb wat verschillende manieren geprobeerd en vind bovenstaande zelf het snelste werken; mits je maar even het overzicht hebt in de 'tijdelijke puinhoop' die je ervan maakt. Maar als gezegd: er zijn verschillende methoden en de voorkeur daarbinnen is een combinatie van voorkeur en routine.
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24524
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Garmon basecamp Waypoint toevoegen aan GPX bestand

Berichtdoor pascalkolkman » 22 sep 2013 17:25

Mijn vraag sluit aan bij het onderwerp waypoint in bestaande route opnemen, maar heeft een iets andere alegmenere toepassing.

Wat ik wil ik het volgende:
In Garmin basecamp en op mijn Garmin Dakota heb ik een een aantal persoonlijke waypoints aangemaakt zoals de bergtoppen op die route, de start en eindpunten van een (strava) interval segment, pauzepunt / restaurant op de route enzovoort.
Hat probleem is dat al deze (veel tijd vergende) in Garmin aangemaakte waypoints wel op de garmin (kaart) worden weergegeven, maar niet als ik hetzelfde GPX bestand open in een andere GPS apparaat zoals bv mijn mobiele telefoon of google earth. Dan wordt enkel de gps route weergegeven zonder de in Garmin aangemaakte waypoints helaas :(
Het lijkt er op dat de waypoints die met Garmin basecamp of op het apparaat zelf worden aangemaakt helaas niet aan het GPX route bestand zelf worden toegevoegd , maar enkel op de garmin kaart worden weergegeven los van het gpx route bestand.
U snapt dat ik graag zie dat mijn in garmin aangemaakte waypoints kunnen worden toegevoegd aan het .gpx routebestand zodat deze waypoints ook worden weergegeven als de gpx route wordt geladen in een ander apparaat dan garmin met een andere kaart bv de mobiele telefoon?

Bvd voor de hulp bij hey oplossen van dit garmin probleem.
De vraag is dan ook:
Wie weet er een manier om de in Garmin (Basecamp) gemaakte Waypoint toe te voegen aan het .GPX routebestand zodat deze ook in andere gps apparaten als de mobiele telefoon kan worden weergegeven of op wanneer het gpx bestand wordt geopend in bv google earth ipv garmin basecamp?
pascalkolkman
 
Berichten: 3
Geregistreerd: 22 sep 2013 16:55

Re: waypoint in bestaande route opnemen? (basecamp)

Berichtdoor HaWee » 22 sep 2013 17:28

als je de route en de waypoints samen selecteerd en dan exporteerd van basecamp naar een gpx bestand dan heb je het bestand wat je wilt hebben. (dus opslaan als een gpx bestand op je computer)

of andere apparaten het begrijpen weet ik niet.
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20763
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: waypoint in bestaande route opnemen? (basecamp)

Berichtdoor pascalkolkman » 22 sep 2013 17:59

Re @ HaWee - onafhankelijk GPS-specialist *****, " route & waypoinys selecteren en samen exporteren als nieuw gpx bestand"

Bedankt voor je snelle reactie.
OK Ik heb de gps route en de op te nemen waypoints in GArmin BaseCamp geselecteerd en vervolgens deze multi selectie geexporteerd / opgeslagen als nieuw GPS bestand, zoals jij hebt omschreven.

Maar toch als ik het nieuwe GPX bestand , waar de geselecteerde Garmin waypoints volgens U aan toegevoegd zouden moeten zijn, open in Garmin basecamp met een andere kaart of open in Google Earth of open op mijn mobiele telefoon app dan zijn de met GArmin Basecamp gemaakte waypoints allemaal verdwenen helaas.
En dus nog steeds niet toegevoegd aan het GPX bestand, maar enkel toegevoegd aan de specifieke garmin kaart.
Zodat je nog steeds verplicht bent om enkel de garmin kaart te gerbuieken voor het weergeven van waypoints. --> niet Leuk.
Er moet toch een manier zijn om de garmin waypoints toe te voegen aan het GPX bestand zelf ipv aan de kaart, of niet ?

ZONdag 22 September 2013 - 19:03
pascalkolkman
 
Berichten: 3
Geregistreerd: 22 sep 2013 16:55

Re: waypoint in bestaande route opnemen? (basecamp)

Berichtdoor HaWee » 22 sep 2013 18:03

als je het goed doet worden ze echt toegevoegd aan het gpx bestand, bij importeren in basecamp in een lege lijst zullen ze er samen zijn, ook in google earth zul je ze allemaal zien. telefoon etc weet ik niet, ligt aan de app.

ze worden NOOIT aan de kaart toegevoegd.
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20763
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Volgende

Keer terug naar Garmin Basecamp voor Windows

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 3 gasten