Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

help.....

De opvolger van Mapsource

help.....

Berichtdoor nanipe » 30 jul 2016 20:12

Ik heb een beetje ruzie met mijn garmin zumo350. Ik heb tracks gedownload en binnengehaald in basecamp. Daar zet ik de tracks over op de zumo. Maar wat schetst mijn verbazing, de routes stoppen gewoon op 2/3 van de route. Wie kan mij helpen?
Laatst bijgewerkt door nanipe op 30 jul 2016 20:28, in totaal 1 keer bewerkt.
nanipe
 
Berichten: 21
Geregistreerd: 19 sep 2010 16:28

Re: help.....

Berichtdoor HaWee » 30 jul 2016 20:22

heb je inderdaad de tracks in Basecamp omgezet naar routes?
dan kan het zijn dat je te veel routepunten hebt, daar kan de gps niet goed tegen.
Het kan komen omdat je gewoon te veel punten hebt, of omdat het allemaal "harde" punten zijn, of omdat de route te lang is (niet zozeer in km als wel in aantal wegsplitsingen )

je kunt de route hier aan je bericht hangen dan kan er iemand naar kijken of het duidelijk is waarom het fout gaat.

Je kunt ook zelf wat info over je zumo samen met basecamp en routes bekijken. Hier vind je veel info http://www.mrgps.nl/kennisbank/motornavigatie/
in principe is alles onder de kopjes : Zumo3xx , Video-motor , zeker interessant, de rest op die pagina kan ook behulpzaam zijn
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20432
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: help.....

Berichtdoor nanipe » 30 jul 2016 20:27

Ik heb de track gewoon naar sd kaartje gesleept. Daarna geimporteert en vervolgens in bij sporen de optie : converteer naar reis. Op het scherm in basecamp ziet het goed uit, maar als ik dan de route bekijk op de zumo, dan stopt ie dus ermee op een gegeven moment.
nanipe
 
Berichten: 21
Geregistreerd: 19 sep 2010 16:28

Re: help.....

Berichtdoor tencats » 30 jul 2016 23:13

Zoals Hawee stelt:
Voeg het track eens als bijlage bij je bericht. Dan kunnen we je misschien helpen door het bestand eens goed te bekijken cq. te laden en te converteren.
Erik
Onderweg met BMW R1200RS, een BMW Nav V, een Rider 40 plus de Sena SMH5. Verder in huis: Zumo 550 & 660, nog een BMW Navigator V, Montana 600 & 650, 2x een Vivofit, een VIRB Elite, VIRB X en een Epix.
Avatar gebruiker
tencats
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1036
Geregistreerd: 23 mei 2008 13:54
Woonplaats: Almere

Re: help.....

Berichtdoor nanipe » 31 jul 2016 00:05

Ja als ik nou eens wist hoe ik dat moet doen.....
nanipe
 
Berichten: 21
Geregistreerd: 19 sep 2010 16:28

Re: help.....

Berichtdoor pheufk » 31 jul 2016 08:20

Ga na de site van JaVaWa: http://www.javawa.nl/jdm.html
Groetjes Piet,

SP2820 firmware 4.40 - NT 2018.10 ScalaRider Multiset Q2 XL
Zumo 550 firmware 5.00 - NT 2018.20
Zumo 396 LMT-S CN Europa 2018.30 NTU
Afbeelding
Avatar gebruiker
pheufk
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1951
Geregistreerd: 19 sep 2006 20:07
Woonplaats: Nijmegen

Re: help.....

Berichtdoor RonalT » 31 jul 2016 09:35

Nanipe, download de Device Manager van JaVaWa en onder EXTRA kan je een rapportage laten maken. Dit rapport kan je laten opslaan op op de website van JaVaWa (javawa.nl) en dan krijg je een link die je hier kunt plaatsen.
Dan kijken er mensen en krijg je adviezen.
Groeten, RonalT

Mijn epitaaf wordt volgens mijn vrouw: zo en nu is iedereen de weg kwijt!

SP2610, Z340, Z550, Z590, CityNavigator, OpenStreetMap, OnRoute Motorkaart Midden-Europa
En een VivoFit HR om te kijken hoe het met me gaat
Avatar gebruiker
RonalT
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 2828
Geregistreerd: 20 sep 2006 18:14
Woonplaats: Dinteloord

Re: help.....

Berichtdoor nanipe » 31 jul 2016 10:46

nanipe
 
Berichten: 21
Geregistreerd: 19 sep 2010 16:28

Re: help.....

Berichtdoor nanipe » 31 jul 2016 10:48

Ik hoop dat dit goed is. Ik heb inmiddels de routes die stopten, binnengehaald als route en niet als track. Dat ziet er al beter uit. Ik krijg twee routes binnen, maar met een afwijkende afstand in km. Of 200 km in 30 minuten (best knap). Het lijkt erop dat het allemaal een beetje klopt, maar zeker ben ik er niet van.....
nanipe
 
Berichten: 21
Geregistreerd: 19 sep 2010 16:28

Re: help.....

Berichtdoor pheufk » 31 jul 2016 19:11

Je moet wel gmapsupp.img in de map Garmin zetten en niet in de map gpx.
Groetjes Piet,

SP2820 firmware 4.40 - NT 2018.10 ScalaRider Multiset Q2 XL
Zumo 550 firmware 5.00 - NT 2018.20
Zumo 396 LMT-S CN Europa 2018.30 NTU
Afbeelding
Avatar gebruiker
pheufk
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1951
Geregistreerd: 19 sep 2006 20:07
Woonplaats: Nijmegen

Re: help.....

Berichtdoor nanipe » 31 jul 2016 21:37

Maar dat is in dit geval niet belang voor de routes toch ? We staan op het punt van vertrek, dus moet ik dat nog aanpassen of kan het geen kwaad en kan ik dat ook doen als we terugkomen ?
nanipe
 
Berichten: 21
Geregistreerd: 19 sep 2010 16:28

Re: help.....

Berichtdoor HaWee » 31 jul 2016 21:40

jawel , het is van belang

Laat JDM de kaart op de juiste plek zetten.

als de kaart in de verkeerde map staat kan het gebeuren dat hij niet bruikbaar is in je gps
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20432
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: help.....

Berichtdoor nanipe » 31 jul 2016 21:52

Maar we hebben het hier over het sd-kaartje toch ? Daar staat alleen de onroute kaart op. Moet ik dat echt veranderen? Ik durf dat niet zo goed op de laatste minuut, straks doe ik het verkeerd en dan werkt dat hele ding niet meer......
Ben een beetje radeloos nu.... sorry vrouw eigen waarschijnlijk
nanipe
 
Berichten: 21
Geregistreerd: 19 sep 2010 16:28

Re: help.....

Berichtdoor HaWee » 31 jul 2016 22:05

als je de onroute kaart niet gaat gebruiken maar alleen de CN kaart dan zou je het inderdaad nu zo kunnen laten,
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20432
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: help.....

Berichtdoor nanipe » 31 jul 2016 22:25

Kan ik dat ook via bestandsbeheer doen? Of moet dit met JDM ?
nanipe
 
Berichten: 21
Geregistreerd: 19 sep 2010 16:28

Volgende

Keer terug naar Garmin Basecamp voor Windows

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 3 gasten