Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Route wil met geen mogelijkheid een grenspunt passeren

De opvolger van Mapsource

Route wil met geen mogelijkheid een grenspunt passeren

Berichtdoor resque112 » 14 aug 2016 14:05

Ik ben aan het worstelen met een route in basecamp. :oops:
Ik heb de rit vandaag gereden en alle wegen zijn toegankelijk, wel een klein stukje onverhard. :D
De route gaat daar van Nederland Duitsland binnen.
Krijg de route met geen mogelijkheid over het grenspunt heen. :evil:
Is daar iets aan te doen :?:

Het gaat om het grenspunt Hanikerweg(LOMM, Limburg) / Am Reitplatz (Auwel-Holt, BRD)
resque112
 
Berichten: 23
Geregistreerd: 7 mei 2005 18:49
Woonplaats: Gennep

Re: Route wil met geen mogelijkheid een grenspunt passeren

Berichtdoor keesm » 14 aug 2016 14:29

Misschien eerst eens aangeven welke kaart je gebruikt (openfietsmap ?) en wat je instellingen zijn in Basecamp (activiteitenprofiel, instellingen)
Avatar gebruiker
keesm
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 4485
Geregistreerd: 18 nov 2004 21:03
Woonplaats: N 51°48' E 5°14'

Re: Route wil met geen mogelijkheid een grenspunt passeren

Berichtdoor resque112 » 14 aug 2016 14:33

NTU 2017.10 , alle wegen toegestaan, kortste weg. Lijkt alsof mapsource "denkt" dat daar een stuk weg ontbreekt
resque112
 
Berichten: 23
Geregistreerd: 7 mei 2005 18:49
Woonplaats: Gennep

Re: Route wil met geen mogelijkheid een grenspunt passeren

Berichtdoor ankeric » 14 aug 2016 14:48

Probeer eens een via-punt op het onverharde stuk te zetten.
Het maakt uit waar precies je dat punt zet: trial and error.
Pas bij het derde via-punt ging de route er (bij mij) overheen. Daarna kon ik weer twee via-punten verwijderen. Waarna ik er één overhield: de goede!

Route_Auwel-Holt_Lomm.png
Route_Auwel-Holt_Lomm.png (123.85 KiB) 1605 keer bekeken

Je kunt dit óók proberen op NTU 2017.10. Dit is een algemeen, standaard "trucje".
Maar als er in die andere kaart (NTU 2017.10 ) echt een kaartfoutje zit, dan houdt het gewoon op...

En als je niet wilt dat het "ophoudt":
Accepteer de route met omweg (bij mij een forse omweg via het noorden, Lingsforterweg) en zet in Auwel-Holt een "gevarenzone" die onderweg waarschuwt: "Ga hier naar het westen!".

Overigens: bij mij gaat het "fout" op de T-splitsing van de twee wegen (Oost-West en Zuid-Noord).

En de twee wegen zijn op OSM niet onverhard... Hanikerweg is beton (volgens OSM) en de Oost-West is "grade2" (Mostly solid. Usually an unpaved track with surface of gravel mixed with a varying amount of sand, silt, and clay). Deze laatste is - waarschijnlijk - het probleem. Daarom waren mijn eerste twee via-punten hier niet voldoende.
Emap (2000), Etrex Vista HCx (2008), Etrex 30 (2011), GPSMAP 64st (2016), VIRB XE (2016), OpenStreetMap Contributor (2010), Mapillary (2015), OsmAnd+ op Samsung Galaxy, Santos tandem Double Travel
ankeric
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1119
Geregistreerd: 25 jun 2008 21:02
Woonplaats: Woerden

Re: Route wil met geen mogelijkheid een grenspunt passeren

Berichtdoor resque112 » 14 aug 2016 15:24

Geprobeerd met die extra punten maar maakt geen verschil. bij maximaal inzoomen kan ik toch het grenspunt niet over en moet inderdaad rond rijden..... Lijkt alsof er een "Berlijnse Muur" tussen staat :(
resque112
 
Berichten: 23
Geregistreerd: 7 mei 2005 18:49
Woonplaats: Gennep

Re: Route wil met geen mogelijkheid een grenspunt passeren

Berichtdoor resque112 » 14 aug 2016 15:49

Toch nog een oplossing gevonden, net voor en na de grens de routepunten neerzetten, bascecamp geeft de omweg aan, dan het routepunt voor de grens de instelling op direct zetten, vanaf het punt na de grens weer op routering geeft in ieder geval de juiste route op de kaart :)
resque112
 
Berichten: 23
Geregistreerd: 7 mei 2005 18:49
Woonplaats: Gennep

Re: Route wil met geen mogelijkheid een grenspunt passeren

Berichtdoor ankeric » 14 aug 2016 15:54

Mooi! Want dat is altijd de truc: als het zo niet lukt, probeer het dan anders.
Alleen in dit geval heb je nu wel een route in Basecamp, maar de GPS zal deze niet accepteren. Daar is een - hele - route of Direct, of niet.
Maar je hebt nu wel een route waar je een Track (Spoor) van kunt maken. Dat is óók een work-around! En die doet het altijd op de GPS.
Emap (2000), Etrex Vista HCx (2008), Etrex 30 (2011), GPSMAP 64st (2016), VIRB XE (2016), OpenStreetMap Contributor (2010), Mapillary (2015), OsmAnd+ op Samsung Galaxy, Santos tandem Double Travel
ankeric
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1119
Geregistreerd: 25 jun 2008 21:02
Woonplaats: Woerden

Re: Route wil met geen mogelijkheid een grenspunt passeren

Berichtdoor resque112 » 14 aug 2016 16:02

Kreeg hem net wel in de Zumo 595, en op ZUMOscherm klopt hij nu wel :)
resque112
 
Berichten: 23
Geregistreerd: 7 mei 2005 18:49
Woonplaats: Gennep

Re: Route wil met geen mogelijkheid een grenspunt passeren

Berichtdoor keesm » 14 aug 2016 16:13

Ik zie dat ik al te laat ben.
Op een klein stukje grensovergang waar de weg als onverhard wordt gezien in CN NT/NTU 2017.10 gaat het mis en moet je inderdaad even de keuze direct maken in je activiteitenprofiel. Zelfs met activiteit wandelen ging het niet goed.
De OFM heeft er met mijn profiel openfietsmap overigens verder geen probleem mee.
Avatar gebruiker
keesm
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 4485
Geregistreerd: 18 nov 2004 21:03
Woonplaats: N 51°48' E 5°14'

Re: Route wil met geen mogelijkheid een grenspunt passeren

Berichtdoor ankeric » 14 aug 2016 16:21

keesm schreef:De OFM heeft er met mijn profiel openfietsmap overigens verder geen probleem mee.

Klopt, ik was met Friesche dingen bezig en daar staat onverhard vermijden aan. Zonder inderdaad geen enkel probleem.
Emap (2000), Etrex Vista HCx (2008), Etrex 30 (2011), GPSMAP 64st (2016), VIRB XE (2016), OpenStreetMap Contributor (2010), Mapillary (2015), OsmAnd+ op Samsung Galaxy, Santos tandem Double Travel
ankeric
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1119
Geregistreerd: 25 jun 2008 21:02
Woonplaats: Woerden

Re: Route wil met geen mogelijkheid een grenspunt passeren

Berichtdoor resque112 » 14 aug 2016 16:25

Bedankt voor het meedenken :)
resque112
 
Berichten: 23
Geregistreerd: 7 mei 2005 18:49
Woonplaats: Gennep

Re: Route wil met geen mogelijkheid een grenspunt passeren

Berichtdoor vredevrede » 4 sep 2016 15:08

Ik heb een vergelijkbaar probleem. Ik heb in Basecamp een fietsroute gepland (met OFM) via een fietspontje. De route wil daar eerst niet overheen, dus wat extra punten gezet en de route accepteert het pontje. Wel wordt daarbij de route omgezet van een fietsroute naar een gemengde route. Begrijpelijk, want bij het pontje wordt het eventjes een directe route, terwijl de rest routerend is. In Basecamp gaat dan alles prima, de route blijft keurig routerend, maar na het exporteren van de route naar mijn Garmin Montana 600, blijkt dat deze de route geheel direct maakt en niet routerend. Ik krijg dan dus alleen nog maar rechte lijnen te zien van routepunt naar routepunt. Onbruikbaar dus om te gebruiken tijdens het fietsen.
Kan iemand verklaren waarom een goed routerende route in Basecamp na het exporteren naar de Montana verandert in een directe route?
En vooral: hoe los ik dit probleem op?
Ben dankbaar voor suggesties
vredevrede
 
Berichten: 2
Geregistreerd: 4 sep 2016 14:49

Re: Route wil met geen mogelijkheid een grenspunt passeren

Berichtdoor HaWee » 4 sep 2016 15:13

een oplossing, splits de route in 2 delen in Basecamp
1 route tot bij het pontje
dan zelf zo slim zijn het pontje te nemen
het volgende deel vanaf de overkant als je van het pontje af komt
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20432
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Route wil met geen mogelijkheid een grenspunt passeren

Berichtdoor hka » 5 sep 2016 08:27

Bedoel je het Kozakken pontje bij Welsum. Dat wil inderdaad niet. Waarschijnlijk omdat het zeer onregelmatig in de vaart is en slechts op afroep komt. De methode van HaWee is hier de beste oplossing.
hka
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 619
Geregistreerd: 3 jun 2008 18:39

Re: Route wil met geen mogelijkheid een grenspunt passeren

Berichtdoor vredevrede » 5 sep 2016 10:21

Het gaat om een pontje aan het Zuidlaardermeer, maar dat terzijde. Waar ik het meest me zit, is dat de route in Basecamp routerend is, dus gewoon de wegen op de kaart volgt, maar zodra ik die exporteer naar de Montana, dat die er dan een directe route vn maakt. Dus rechte lijnen tussen de knooppunten, die geen enkele weg meer volgen. Waarom gaan Basecamp en de Montana zo verschillend met dezelfde route om? Weet iemand dat?
vredevrede
 
Berichten: 2
Geregistreerd: 4 sep 2016 14:49

Volgende

Keer terug naar Garmin Basecamp voor Windows

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 4 gasten