Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Route wil met geen mogelijkheid een grenspunt passeren

De opvolger van Mapsource

Re: Route wil met geen mogelijkheid een grenspunt passeren

Berichtdoor HaWee » 5 sep 2016 10:39

jij maakt een stukje direct
als je gewoon een normale route maakt in Basecamp gaat de Montana daar normaal mee om :wink:
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20137
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Route wil met geen mogelijkheid een grenspunt passeren

Berichtdoor Dingeman » 5 sep 2016 11:16

Ik heb geen antwoord op jou vraag.
Ik ken de Montana niet, maar misschien kun je het volgende eens proberen.

Maak in BaseCamp van jouw route een track/spoor. Zet niet de route, maar de track/spoor over naar je Montana. Laat daarna je Montana van de track/spoor een route maken.
Dingeman
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 393
Geregistreerd: 25 nov 2005 16:14

Re: Route wil met geen mogelijkheid een grenspunt passeren

Berichtdoor JaVaWa » 5 sep 2016 11:45

vredevrede schreef:Waar ik het meest me zit, is dat de route in Basecamp routerend is, dus gewoon de wegen op de kaart volgt, maar zodra ik die exporteer naar de Montana, dat die er dan een directe route vn maakt.

Zit er wel een routeerbare kaart in de Montana, en is het ook precies dezelfde kaart als die waarop de route gemaakt is in BaseCamp? Staat de reoutering in het toestel niet op "Direct"?

Zelfs als aan alle randvoorwaarden voldaan is zal een op de Montana geladen route eerst even als directe route getoond worden; na een paar seconden wordt de route correct weergegeven.
Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 13487
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Re: Route wil met geen mogelijkheid een grenspunt passeren

Berichtdoor JaVaWa » 5 sep 2016 11:46

Dingeman schreef:Ik ken de Montana niet

Dat blijkt, want
Dingeman schreef:Laat daarna je Montana van de track/spoor een route maken.

dat kan de Montana niet.
Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 13487
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Re: Route wil met geen mogelijkheid een grenspunt passeren

Berichtdoor Ramon 73 » 17 sep 2016 08:41

JaVaWa schreef:dat kan de Montana niet.


Misschien bedoeld hij TracBac? Dan wordt je spoor wel iets opgeleukt met afstandsaanduiding en richtingaanwijzer, maar is nagenoeg nutteloos voor tochten op wielen.
Past:
GPSmap 60CSx - GPSmap62s - Montana 600 - Nüvi 765T - Nüvi 3790LMT - Nüvi 3597LMT Mechanic HD

Current:
Montana 680 - Forerunner 235
Ramon 73
 
Berichten: 242
Geregistreerd: 31 aug 2009 18:52

Re: Route wil met geen mogelijkheid een grenspunt passeren

Berichtdoor Ramon 73 » 17 sep 2016 08:47

resque112 schreef:Toch nog een oplossing gevonden, net voor en na de grens de routepunten neerzetten, bascecamp geeft de omweg aan, dan het routepunt voor de grens de instelling op direct zetten, vanaf het punt na de grens weer op routering geeft in ieder geval de juiste route op de kaart :)


Als ik zo'n lastig stukje heb, dan stop ik met de route te maken. Ik zet de routering dan op "direct" en zet enkele waypoints zodat ik een harde routelijn krijg (doen dit maar voor korte stukjes zonder bochten!). Zodra de route weer correct de kaart volgt, stop ik met makne van directe route. Schakel om naar normale routering (auto/motor/fiets) en maak de route verder af. Uiteindelijk heb ik dan:
- Startstuk van de route volgens normale routering
- Stukje direct route
- Eindstuk van de route volgens normale routering
En in Basecamp voeg ik die samen (De 3 routes selecteren, rechtsklik, samenvoegen). Er wordt dan 1 nieuwe route gemaakt met een stukje directe route, werkt prima en zo hoef je de gps niet meer om te schakelen!
Nog een tip: Maak een spoor van de route zodra die perfect is in Basecamp. Dan tijdens het rijden het spoor ook in beeld houden. Als er iets geks gebeurt waardoor je van de route af moet wijken, dan heb je nog een harde backup van het origineel.
Past:
GPSmap 60CSx - GPSmap62s - Montana 600 - Nüvi 765T - Nüvi 3790LMT - Nüvi 3597LMT Mechanic HD

Current:
Montana 680 - Forerunner 235
Ramon 73
 
Berichten: 242
Geregistreerd: 31 aug 2009 18:52

Re: Route wil met geen mogelijkheid een grenspunt passeren

Berichtdoor Grenslandbiker » 17 sep 2016 17:35

Laat ik mij eerst even voorstellen.
Ik heb mij inmiddels voor de 2de keer geregistreerd, nu als grenslandbiker en ben al sinds 2008 elke dag bezig het forum te lezen.
Maar terzijde, wat ik doe als een route niet over een bepaald punt heen wil, of waar een stukje weg ontbreekt, druk tijdens het maken van de route dan tegelijk even de Ctrl toets in, dan wordt dat stukje route direct.
Ctrl toets weer loslaten en weer gewoon verder gaan met afmaken van de route.
Grenslandbiker
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 8
Geregistreerd: 24 mei 2016 20:14

Re: Route wil met geen mogelijkheid een grenspunt passeren

Berichtdoor Hervelt » 17 sep 2016 20:09

Waarom zo moeilijk ?
Je kan toch gewoon een paar afzonderlijke routepunten, die je voor en na je probleemstuk zet, direct maken via de eigenschappen ?
Dan heb je een originele route met gewoon enkele directe punten erin.
Hervelt
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 478
Geregistreerd: 22 mei 2015 17:30
Woonplaats: Breda

Re: Route wil met geen mogelijkheid een grenspunt passeren

Berichtdoor Grenslandbiker » 18 sep 2016 09:46

Dit is niet moeilijk, alleen de CTrl toets indrukken tijdens het zetten van een viapunt en je hebt een stukje direct route.
Makkelijker kan het volgens mij niet. Route blijft ook bij herberekenen onveranderd.
Het wordt dan een gemengde reis. Probeer en ervaar hoe makkelijk het is.
Grenslandbiker
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 8
Geregistreerd: 24 mei 2016 20:14

Vorige

Keer terug naar Garmin Basecamp voor Windows

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten