Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

route maken met via punten of waypoints

De opvolger van Mapsource

route maken met via punten of waypoints

Berichtdoor dannyken » 5 feb 2017 11:53

hopelijk kan iemand me helpen
ik heb bv: 4 waypoints
ik zoem in op point 1 en start mijn route
als ik naar menu links ga en klik op point 2 weergeven op kaart ben ik tekens weer mijn route kwijt , die draad blijft niet hangen aan mijn pijl

hoe kan ik dit oplossen
zou graag willen als ik naar een waypoint ga en in zoem mijn route gewoon verder zetten ?
Groetjes Danny

sp3, C60, Zumo 550, Zumo 660, camper 760
dannyken
 
Berichten: 344
Geregistreerd: 4 dec 2006 22:41
Woonplaats: Sint-Niklaas (Belgie)

Re: route maken met via punten of waypoints

Berichtdoor HaWee » 5 feb 2017 12:16

misschien een basecamp cursusje volgen :wink:
http://www8.garmin.com/learningcenter/t ... secamp/#PC hier kom je via de Help van basecamp
https://www.gps.nl/cursus/ Waypoint geeft ook cursussen
https://www.mrgps.nl/product-categorie/cursus-2/
http://www.gps-expert.nl/cms/GPS%20acti ... 0keuzemenu

als je een aantal WP hebt staan links dan selecteer je die alle 3 of 4 (door Ctrl vast te houden en te klikken op de WP) dan rechtsklik en kies "route maken op basis van geselecteerde WP"
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 21429
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: route maken met via punten of waypoints

Berichtdoor dannyken » 5 feb 2017 15:36

ja sorry ik probeer af en toe over te schakelen maar lukt me niet altijd,
en omdat het meestal samen gaat met te weinig tijd om die truckjes uit te zoeken ga ik meestal terug naar mapsource
ik ben een mapsource fan , werkte voor mij vlot en super gemakkelijk en heeft geen geheimen meer voor mij
vroeger zat ik er dagelijks mee bezig nu maar af en toe,
in ieder geval bedankt voor de tips , ga ik zeker eens door nemen
Groetjes Danny

sp3, C60, Zumo 550, Zumo 660, camper 760
dannyken
 
Berichten: 344
Geregistreerd: 4 dec 2006 22:41
Woonplaats: Sint-Niklaas (Belgie)

Re: route maken met via punten of waypoints

Berichtdoor dannyken » 8 feb 2017 11:07

sorry heb nog een vraagje
voor jullie misschien domme vragen maar ik weet het niet
ik maak 2 punten aan in basecamp bv: van hamme tot Omišalj in kroatie berekend hij via een omweg tot Rusland en zo naar bestemming
doe ik hetzelfde met mapsource gaat hij recht op zijn doel al .
alle twee met de instellingen tol vermijden en de snelste weg
iemand een idee wat ik hier verkeerd doe buiten gewoon de 2 punten verbinden?
Bijlagen
krotie maps.png
mapsource
krotie maps.png (498.92 KiB) 2085 keer bekeken
kroatie basecamp.png
basecamp
kroatie basecamp.png (593.72 KiB) 2085 keer bekeken
Groetjes Danny

sp3, C60, Zumo 550, Zumo 660, camper 760
dannyken
 
Berichten: 344
Geregistreerd: 4 dec 2006 22:41
Woonplaats: Sint-Niklaas (Belgie)

Re: route maken met via punten of waypoints

Berichtdoor HaWee » 8 feb 2017 12:20

aub foto's wat kleiner maken viewtopic.php?f=16&t=39662

die foto toont alleen het resultaat, wat interessanter is voor een evt oplossing is een plaatje van de routeringsinstellingen in mapsource en Basecamp

zo te zien heb je in basecamp een profiel Camper staan, dat kan het verschil zijn.
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 21429
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: route maken met via punten of waypoints

Berichtdoor FM » 8 feb 2017 13:26

Zeker dat er geen viapunt geplaatst is in Wit-Rusland?
Zumo 590, BMW R1200RT, SRC op Schubert C3 Pro
Avatar gebruiker
FM
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 4498
Geregistreerd: 30 mei 2005 19:49
Woonplaats: Holsbeek

Re: route maken met via punten of waypoints

Berichtdoor dannyken » 8 feb 2017 13:41

Nee zeker geen viapunt gezet
Is ook de bedoeling van de camper te rijden , maar waar om tot rusland en dan dezelfde weg terug ?
Groetjes Danny

sp3, C60, Zumo 550, Zumo 660, camper 760
dannyken
 
Berichten: 344
Geregistreerd: 4 dec 2006 22:41
Woonplaats: Sint-Niklaas (Belgie)

Re: route maken met via punten of waypoints

Berichtdoor Frank » 8 feb 2017 17:08

Basecamp profielen kunnen soms de oorzaak zijn van wat vreemde kronkels....
Zet dezelfde route nog eens uit met het profiel "Rijden" (of gewoon het auto profiel) en ik denk dat de route er dan wat "beter" uitziet.
Groeten,
Frank

BMW F800GT + Zumo 590 + GPSmap 62s + Edge 820
Avatar gebruiker
Frank
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1979
Geregistreerd: 14 maart 2004 23:36
Woonplaats: Geldrop

Re: route maken met via punten of waypoints

Berichtdoor FM » 8 feb 2017 17:32

Hier met profiel 'camper' toch geen omrit via Wit-Rusland.

Als Dannyken zijn route nu eens meestuurt ?
Zumo 590, BMW R1200RT, SRC op Schubert C3 Pro
Avatar gebruiker
FM
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 4498
Geregistreerd: 30 mei 2005 19:49
Woonplaats: Holsbeek

Re: route maken met via punten of waypoints

Berichtdoor Frank » 9 feb 2017 01:07

Ik krijg ook zowel met het camper profiel als het auto profiel een prima route, geen omweg. Berekening duurt wel erg lang. Ik zou zo'n route sowieso opdelen in etappes die je in één dag kan rijden.
Groeten,
Frank

BMW F800GT + Zumo 590 + GPSmap 62s + Edge 820
Avatar gebruiker
Frank
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1979
Geregistreerd: 14 maart 2004 23:36
Woonplaats: Geldrop

Re: route maken met via punten of waypoints

Berichtdoor dannyken » 9 feb 2017 09:03

hier is de route instelling + de route als het me lukt
ik heb de img wat verkleind hopelijk is het leesbaar
en wat de route betreft ga ik wel opdelen in stukken maar wil toch graag weten waarom hij zo berekend
als ik in vervolg 2 punten aanduid en route maak wil ik kijken hoe en waar ik mijn stops of ommetjes kan maken.
dient maar als referentie route. misschien wat stom maar ieder heeft zo wat zijn manier om routes te maken ik doe dit zo geregeld met lange routes.

ik heb ook geprobeerd met de instelling rijden met de auto, geeft dezelfde route weer ??

ps: de route kan ik niet als bijlage erbij doen spijtig genoeg of hebben jullie een idee hoe ik dit kan posten een gpx file
Bijlagen
instel map.png
instel map.png (43.2 KiB) 1897 keer bekeken
instel base.png
instel base.png (70.78 KiB) 1897 keer bekeken
Groetjes Danny

sp3, C60, Zumo 550, Zumo 660, camper 760
dannyken
 
Berichten: 344
Geregistreerd: 4 dec 2006 22:41
Woonplaats: Sint-Niklaas (Belgie)

Re: route maken met via punten of waypoints

Berichtdoor FM » 9 feb 2017 12:24

Als je reageert, zie je onder de knoppen 'opslaan', 'voorbeeld' en 'bevestig' links 2 tabs: 'opties' en 'bijlage toevoegen'.

Die 2e tab kies je , en dan kan je browsen naar je gpx-bestand en dat bijvoegen.
Zumo 590, BMW R1200RT, SRC op Schubert C3 Pro
Avatar gebruiker
FM
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 4498
Geregistreerd: 30 mei 2005 19:49
Woonplaats: Holsbeek

Re: route maken met via punten of waypoints

Berichtdoor dannyken » 10 feb 2017 15:55

ik heb het al gezien waarom het niet lukte is groter dan 2MB
heb het daarom in een rar file gezet
hopelijk werkt het nu
Bijlagen
kroatie.rar
hier is de route
(393.73 KiB) 14 keer gedownload
Groetjes Danny

sp3, C60, Zumo 550, Zumo 660, camper 760
dannyken
 
Berichten: 344
Geregistreerd: 4 dec 2006 22:41
Woonplaats: Sint-Niklaas (Belgie)

Re: route maken met via punten of waypoints

Berichtdoor Mgent » 10 feb 2017 16:50

Route zag er bij het inladen ook zo uit als bij jou in BC, echter de route eens herberekenen of een ander voertuig kiezen en ze stond goed.
Laatst bijgewerkt door Mgent op 10 feb 2017 19:25, in totaal 1 keer bewerkt.
Zumo 595, iPhone 11 Pro, Cardo G9x, Shubert SRC M1+ SCM1 , BaseCamp 4.8.4, CN Europe NTU 2020.20, Onroute motor 5.15 Europa, tomtom Vio.
Avatar gebruiker
Mgent
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1851
Geregistreerd: 28 aug 2007 08:44
Woonplaats: Merelbeke

Re: route maken met via punten of waypoints

Berichtdoor dannyken » 10 feb 2017 17:59

Ik heb op auto en camper geprobeerd maar is het zelfde, heb het nu nog eens geprobeerd weer hetzelfde?
Misschien dan toch ergens een instelling of een andere versie heb vorige week nog een update gedaan ?
Kan niet volgen :(
Groetjes Danny

sp3, C60, Zumo 550, Zumo 660, camper 760
dannyken
 
Berichten: 344
Geregistreerd: 4 dec 2006 22:41
Woonplaats: Sint-Niklaas (Belgie)

Volgende

Keer terug naar Garmin Basecamp voor Windows

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 3 gasten