Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

zachte viapunten worden hard door overdragen via verkenner

De opvolger van Mapsource

zachte viapunten worden hard door overdragen via verkenner

Berichtdoor polmcfree » 2 sep 2017 12:25

Ik ben op ons laatste treffen op een probleem(als je dat zo mag noemen) uitgekomen.
We hadden 5 laptops met daarop de route van de rondrit,deze route is op mijn laptop gemaakt in Basecamp en de viapunten zijn zacht gemaakt,deze heb ik op een usb stick gezet en zo op de andere laptops over gedragen.(zelf door mij gedaan)
Op vier laptops is Basecamp geïnstalleerd,(en als je op openen met klikt openen zich de routes in Basecamp),als ik op deze laptop de route in de toestellen laad via verkenner (zonder basecamp te openen)dan komen ze mooi ontvlagd(zachte viapunten) in de toestellen te recht,(icoontje van de route op de laptop is dat van Basecamp)
doch op de laptop waar geen Basecamp op staat ,maar enkel Mapsource ,(en openen met de route in Mapsource wordt geopend,icoontje is dat van Mapsource),als ik daar de route via de verkenner naar het toestel in de map gpx wordt geladen,zijn de viapunten terug hard.

Dus Mapsource is niet geopend geweest

Dus heb ik een vermoeden dat als je de route overdraagt( gemaakt in Basecamp) naar een andere laptop/PC (met bv.usb stick) ,en je heb GPX bestanden op openen met Mapsource staan(icoontje van Mapsource zichtbaar op de laptop) op de andere laptop/PC deze ook als een route in Mapsource gemaakt over gedragen wordt via verkenner(zonder Mapsource zelf te openen) ,en Mapsource kent natuurlijk geen zachte viapunten.
Dus voor de computer techneuten,kan dat zich voordoen?

Ik weet dat als je met tracks werkt dat zich dat probleem zich niet voor doet,maar dat is nog niet ingeburgerd bij de motards.(trauwens ik had de track ook beschikbaar)
en ja ik had Basecamp op die laptop kunnen plaatsten,maar die is niet van mij en die man wilde dat niet.
Pol met Pan European+BMW 1150GS en een Zumo550+Zumo 390+Tripy 1+tripy 2
ps. schijffouten mag je houden ik ben blij dat ik ze kwijt ben
polmcfree
 
Berichten: 236
Geregistreerd: 4 apr 2007 21:16
Woonplaats: Opglabbeek (B)

Re: zachte viapunten worden hard door overdragen via verkenn

Berichtdoor tony rave » 2 sep 2017 15:13

Met file-explorer (verkenner) draag je toch het aangemaakte originele gpx-bestand (met daarin de informatie m.b.t. de routes, tracks en viapunten) direct over van de computer naar de betreffende plaats in de navigator?
Zolang BC of MS (of een ander programma) er niet aan te pas komt kan daarin m.i. niets veranderen.

In dat gpx-bestand heet een soft-vp [<trp:ShapingPoint] en een hard-vp [<trp:ViaPoint>].

Dus:
1. de data van BC exporteren (het gpx bestand).
2. dat bestand in de navigator plaatsen.
Alles wat je tegenkomt is een mogelijkheid om je weg te vinden, vervolgens een GNSS-Navigator met echte knoppen. 60CSx+60CSx+276Cx
Avatar gebruiker
tony rave
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1340
Geregistreerd: 1 dec 2004 14:33
Woonplaats: N51.350 E5.458

Re: zachte viapunten worden hard door overdragen via verkenn

Berichtdoor keesm » 2 sep 2017 15:47

Niet alle (oudere) toestellen (Zumo's/Nuvi) kunnen met zachte viapunten (niet waarschuwen bij aankomst) overweg, toch?
Heb je daar op gecontroleerd.
(of heb ik het nu mis als outdoorgebruiker)
Avatar gebruiker
keesm
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 4378
Geregistreerd: 18 nov 2004 21:03
Woonplaats: N 51°48' E 5°14'

Re: zachte viapunten worden hard door overdragen via verkenn

Berichtdoor polmcfree » 2 sep 2017 16:15

Het gaat over enkele zumo's 590/595,van die oudere toestellen weet ik, is niet de eerste keer dat ik routes deel op treffens hoor gebeurt per jaar minstens 8 keer en een paar duizend toestellen(op een bepaald treffen 6000+ deelnemers )
Nee het is echt gebeurd op die ene laptop(waar de file het icoontje kreeg van Mapsource) en op verschillende 590/595 toestellen,ben ik te weten gekomen toen ik de rondrit tijdens het treffen aan het verkennen was(is ook bepijld) en enkele deelnemers mij daar op attent hebben gemaakt,heb die dan onderweg met mijn laptop de route opnieuw ingeladen en het probleem was weg(natuurlijk eerst de slechte route gewist)
Pol met Pan European+BMW 1150GS en een Zumo550+Zumo 390+Tripy 1+tripy 2
ps. schijffouten mag je houden ik ben blij dat ik ze kwijt ben
polmcfree
 
Berichten: 236
Geregistreerd: 4 apr 2007 21:16
Woonplaats: Opglabbeek (B)

Re: zachte viapunten worden hard door overdragen via verkenn

Berichtdoor polmcfree » 2 sep 2017 16:34

tony rave schreef:Met file-explorer (verkenner) draag je toch het aangemaakte originele gpx-bestand (met daarin de informatie m.b.t. de routes, tracks en viapunten) direct over van de computer naar de betreffende plaats in de navigator?
Zolang BC of MS (of een ander programma) er niet aan te pas komt kan daarin m.i. niets veranderen.

In dat gpx-bestand heet een soft-vp [<trp:ShapingPoint] en een hard-vp [<trp:ViaPoint>].

Dus:
1. de data van BC exporteren (het gpx bestand).
2. dat bestand in de navigator plaatsen.

Dat dacht ik dus ook,maar blijkbaar is daar om de een of andere reden iets gebeurd,en er is geen enkel ander programma aan te pas gekomen
volgens mij heeft het iets te maken met bestand openen,want dat was het enige verschil met de andere 4 laptops waar het goed ging hadden de file staan met het icoontje van Basecamp,en de laptop waar het mis liep had had de file staan met het icoontje van Mapsource.(route heeft nooit in Mapsource gestaan)en zijn allemaal met dezelfde file geladen van uit de usb-stick,waar de data van uit BC is geëxporteerd is geweest
Pol met Pan European+BMW 1150GS en een Zumo550+Zumo 390+Tripy 1+tripy 2
ps. schijffouten mag je houden ik ben blij dat ik ze kwijt ben
polmcfree
 
Berichten: 236
Geregistreerd: 4 apr 2007 21:16
Woonplaats: Opglabbeek (B)

Re: zachte viapunten worden hard door overdragen via verkenn

Berichtdoor tony rave » 2 sep 2017 17:18

Met mijn beperkte begrip van computers kan ik dat niet verklaren.
Het icoontje bij een bestand geeft bij mijn weten slechts aan welk programma proberen zal het bestand te openen.
Die instelling/voorkeur kan door de gebruiker gekozen/gewijzigd worden maar verandert, zover ik weet, niets aan de inhoud van het bestand.
Als het zeker is dat het bestand niet gemanipuleerd werd dan blijft dat voor mij vooralsnog ???
Misschien heeft iemand een verklaring of een gelijke ervaring opgedaan, ben benieuwd.
Alles wat je tegenkomt is een mogelijkheid om je weg te vinden, vervolgens een GNSS-Navigator met echte knoppen. 60CSx+60CSx+276Cx
Avatar gebruiker
tony rave
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1340
Geregistreerd: 1 dec 2004 14:33
Woonplaats: N51.350 E5.458

Re: zachte viapunten worden hard door overdragen via verkenn

Berichtdoor Mzeist » 2 sep 2017 17:20

kan bijna niet anders dan dat het bestand door mapsource geopend én opgeslagen is geweest...
Groet, Marcel.

Etrex Vista, 60CS, Co300, SPIII, SP2610, Nuvi760, Zumo660, Or650, Nuvi3590, Zumo590
Mzeist
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 491
Geregistreerd: 13 mei 2009 21:47
Woonplaats: Marcel, Zeist

Re: zachte viapunten worden hard door overdragen via verkenn

Berichtdoor tony rave » 2 sep 2017 17:33

keesm schreef:Niet alle (oudere) toestellen (Zumo's/Nuvi) kunnen met zachte viapunten (niet waarschuwen bij aankomst) overweg, toch?
Ik denk dat al die toestellen de 'zachte vp's' als 'hard' beschouwen.
Althans mijn 60CSx en 276Cx zien dat zo, werken goed met 'zachte vp's' maar blijven alle viapunten dus tonen/afroepen.
Alles wat je tegenkomt is een mogelijkheid om je weg te vinden, vervolgens een GNSS-Navigator met echte knoppen. 60CSx+60CSx+276Cx
Avatar gebruiker
tony rave
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1340
Geregistreerd: 1 dec 2004 14:33
Woonplaats: N51.350 E5.458

Re: zachte viapunten worden hard door overdragen via verkenn

Berichtdoor JaVaWa » 2 sep 2017 17:48

polmcfree schreef:Dus voor de computer techneuten,kan dat zich voordoen?

Nee, absoluut niet. Dat gebeurt alleen als je 'm opent in MapSource en weer opslaat.
Andere zoekrichting: zijn alle toestellen voorzien van dezelfde kaartversie, en is de route ook daarop gemaakt?

keesm schreef:Niet alle (oudere) toestellen (Zumo's/Nuvi) kunnen met zachte viapunten (niet waarschuwen bij aankomst) overweg, toch?

Klopt, de 550, 660 en 220 kunnen dat niet. De 3xx en 59x wèl. Van de nüvi's heb ik de modelnummers niet paraat, maar ook daar zal het alleen de nieuwere toestellen betreffen.
De outdoortoestellen kunnen geen van alle iets met zachte viapunten (of beter gezegd, er wordt geen onderscheid gemaakt tussen hard en zacht).
Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 13401
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Re: zachte viapunten worden hard door overdragen via verkenn

Berichtdoor RonalT » 2 sep 2017 20:12

tony rave schreef:Met mijn beperkte begrip van computers kan ik dat niet verklaren.
Het icoontje bij een bestand geeft bij mijn weten slechts aan welk programma proberen zal het bestand te openen.
Die instelling/voorkeur kan door de gebruiker gekozen/gewijzigd worden maar verandert, zover ik weet, niets aan de inhoud van het bestand.
Als het zeker is dat het bestand niet gemanipuleerd werd dan blijft dat voor mij vooralsnog ???
Misschien heeft iemand een verklaring of een gelijke ervaring opgedaan, ben benieuwd.


Ondanks 'je beperkte begrip van computers' kan je wel precies uitleggen hoe het zit. En dat vind ik knap of je onderschat jezelf.
Een bestand wat alleen maar van de ene op de andere computer wordt overgedragen verandert niet. Het zal zonder verandering op de toestellen terecht komen.
Groeten, RonalT

Mijn epitaaf wordt volgens mijn vrouw: zo en nu is iedereen de weg kwijt!

SP2610, Z340, Z550, Z590, CityNavigator, OpenStreetMap, OnRoute Motorkaart Midden-Europa
En een VivoFit HR om te kijken hoe het met me gaat
Avatar gebruiker
RonalT
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 2731
Geregistreerd: 20 sep 2006 18:14
Woonplaats: Dinteloord

Re: zachte viapunten worden hard door overdragen via verkenn

Berichtdoor tony rave » 2 sep 2017 21:16

Ach, je kent dat wel: Hoe meer je weet - des te meer besef je dat je zo weinig weet :) .
Alles wat je tegenkomt is een mogelijkheid om je weg te vinden, vervolgens een GNSS-Navigator met echte knoppen. 60CSx+60CSx+276Cx
Avatar gebruiker
tony rave
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1340
Geregistreerd: 1 dec 2004 14:33
Woonplaats: N51.350 E5.458

Re: zachte viapunten worden hard door overdragen via verkenn

Berichtdoor FM » 2 sep 2017 21:35

polmcfree schreef:Dus Mapsource is niet geopend geweest

Ik denk dat dit de hamvraag is. Ben je daar 100% zeker van? er moet maar één keer iemand gedubbelklikt hebben op het bestand waardoor Mapsource zich opende, en daarna Mapsource gesloten en op 'ja' gedrukt waardoor het bestand gewijzigd is.

Dat kan terwijl jij je bezig hield met een andere laptop, terwijl je praatte met iemand, terwijl je een kopje koffie dronk, terwijl je even naar het wc ging...
Zumo 590, BMW R1200RT, SRC op Schubert C3 Pro
Avatar gebruiker
FM
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 4230
Geregistreerd: 30 mei 2005 19:49
Woonplaats: Holsbeek

Re: zachte viapunten worden hard door overdragen via verkenn

Berichtdoor polmcfree » 2 sep 2017 22:34

100% zeker ben ik daar niet van want ik bemande zelf 3 pc en dus continu bezig met toestellen te laden
Heb het zelf willen reconstrueren ,maar kan het niet klaar krijgen, op een oude laptop zonder basecamp en Mapsource het bestand dat nog op de usb stick stond gezet,van daaruit op mijn 390 geplaatst via verkenner en alles normaal ,dan op mijn laptop Basecamp verwijdert zodat alleen mapsource er op staat,en GPX bestanden op openen met Mapsource gezet(icoontje van Mapsource zichtbaar) ,en dezelfde file via verkenner naar de 390 gezet ,ook nu alles correct overgedragen
Dus moet het wel zoiets geweest zijn zoals jij aanhaalt ,dat hij het heeft geopend in Mapsource.
Pol met Pan European+BMW 1150GS en een Zumo550+Zumo 390+Tripy 1+tripy 2
ps. schijffouten mag je houden ik ben blij dat ik ze kwijt ben
polmcfree
 
Berichten: 236
Geregistreerd: 4 apr 2007 21:16
Woonplaats: Opglabbeek (B)

Re: zachte viapunten worden hard door overdragen via verkenn

Berichtdoor polmcfree » 2 sep 2017 23:06

JaVaWa schreef:
polmcfree schreef:Dus voor de computer techneuten,kan dat zich voordoen?

Nee, absoluut niet. Dat gebeurt alleen als je 'm opent in MapSource en weer opslaat.
Andere zoekrichting: zijn alle toestellen voorzien van dezelfde kaartversie, en is de route ook daarop gemaakt?
.
Ik heb de route gemaakt in NTU 2018.1 (omdat 2018.2 nog maar pas uit was) wat voor kaartmateriaal er in de toestellen stond weet ik natuurlijk niet,maar de regel in de bond is dat iedereen het laatste kaartmateriaal zou moeten hebben,maar zou dat iets uitmaken voor de zachte viapunten,als die in een andere versie van NTU zouden gemaakt zijn?

Dus hij zal de route wel geopend hebben in Mapsource .
Ik zal het hem morgen nog eens vragen zie hem dan toch.
Pol met Pan European+BMW 1150GS en een Zumo550+Zumo 390+Tripy 1+tripy 2
ps. schijffouten mag je houden ik ben blij dat ik ze kwijt ben
polmcfree
 
Berichten: 236
Geregistreerd: 4 apr 2007 21:16
Woonplaats: Opglabbeek (B)

Re: zachte viapunten worden hard door overdragen via verkenn

Berichtdoor JaVaWa » 2 sep 2017 23:14

polmcfree schreef:zou dat iets uitmaken voor de zachte viapunten,als die in een andere versie van NTU zouden gemaakt zijn?

Het zou kunnen... Ik weet niet of het wat uitmaakt, ik heb geen moderne zumo om het uit te proberen.
Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 13401
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Volgende

Keer terug naar Garmin Basecamp voor Windows

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten


cron