Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Oregon 600T Tempe en Harstlagmeter pairen niet

De nieuwste Outdoor toestellen. De Oregon 300/400/500 serie staat iets lager.

Oregon 600T Tempe en Harstlagmeter pairen niet

Berichtdoor Winsem » 24 aug 2015 19:23

Ik probeer tevergeefs mijn Tempe en Hartslagmeter (nieuwe batterijen) te koppelen als ANT+ sensor aan m'n nieuwe Oregon 600T. Vorige week deden ze het nog vlekkeloos op m'n oude Oregon 450T.
Ik vermoed dus dat de sensoren in orde zijn.

Heeft iemand een idee wat de oorzaak en de oplossing zou kunnen zijn?

Ik heb de vraag al aan Waypoint gesteld, maar daar krijg ik maar geen antwoord van.
Nüvi 250W, Oregon 600t, Zumo 660 en heel veel papieren kaarten
Avatar gebruiker
Winsem
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 153
Geregistreerd: 8 okt 2010 22:14

Re: Oregon 600T Tempe en Harstlagmeter pairen niet

Berichtdoor splashy » 24 aug 2015 20:14

Waypoint is op zondag en maandag gesloten.
Morgen kan je ze weer bereiken.
Als je Gps niet doet wat jij wil, verander dan niet meerdere dingen tegelijk.
Niet je Gps formatteren!!! Zorg dat je altijd een backup van je Gps hebt
GPS75 (1993), 12XL, Nuvi 3760, Oregon 600, Sam. Galaxy S4 S5, Samsung Tab P7500 3G
Avatar gebruiker
splashy
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 5253
Geregistreerd: 28 maart 2008 20:12

Re: Oregon 600T Tempe en Harstlagmeter pairen niet

Berichtdoor jan_nl » 25 aug 2015 14:48

hm, ik heb sinds kort een 600 en een tempe. hartslagmeter had ik al op mijn 450, alles werkt prima nu.
Zou wellicht een probleempje met jouw 600T kunnen zijn.

Batterijen zit goed in de sensors?
Hartslagsensor moet vochtig en hartslag meten heb ik gemerkt, anders doet tie het niet.
Temp doet het altijd, zelfs door een betonnen vloer ;-)
jan_nl
 
Berichten: 35
Geregistreerd: 13 aug 2015 09:50

Re: Oregon 600T Tempe en Harstlagmeter pairen niet

Berichtdoor Rush FZ1N » 25 aug 2015 18:06

jan_nl schreef:Batterijen zit goed in de sensors?


Hier denk ik ook aan. Ik heb een Dakota 20, Oregon 600, Montana en nu een Edge 1000 met dezelfde hartslagband gekoppeld gehad. De Tempe op alle behalve uiteraard de Edge. Alles werkte gewoon. Eenmaal de hartslagband niet werkend gehad. Bleek de batterij geen connectie te maken. De Tempe heeft het altijd prima gedaan.
Zumo 396LMT-S op FJR (motor), Edge 1030 op Levo FSR (atb) en Nuvi 3598LMTD voor auto.
Rush FZ1N
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1128
Geregistreerd: 2 jan 2009 11:08
Woonplaats: Veldhoven

Re: Oregon 600T Tempe en Harstlagmeter pairen niet

Berichtdoor Winsem » 25 aug 2015 20:12

Uiteraard dacht ik daar ook aan. Net als de mogelijkheid dat de batterijen wel eens leeg zouden kunnen zijn. Maar zoals ik in mijn vraag/omschrijving al zei: beide sensoren functioneerden een week geleden nog 100% met m'n oude Oragon 450t.
Aan de sensoren is niets veranderd sinds de feilloze werking op de 450t. Ergo: het moet dus aan de 600t liggen.


@Splashy: het is inmiddels dinsdagavond, ik zal Waypoint morgenmiddag als ik thuis ben maar eens bellen. Het blijft grappig: waypoint is de enige zaak in Nederland die enige service biedt (ik ken de fysieke helpdesk in Notter, top!) en zich er ook op laat voorstaan (een argument voor de wat hogere prijzen). Maar toch is Waypoint niet snel in het geven van support. Dit forum is in het algemeen een stuk effectiever.
Hoewel ik koet zeggen dat noch Waypoint, noch het forum me een stap dichterbij het werkzaam krijgen van mijn Monterra heeft kunnen krijgen. Daarom gaat hij vrijdag ook retour naar..... Waypoint. Zonde van die extra mounts overigens, daar krijg ik niets meer voor vrees ik.

Ik neem de sensoren en de 600t ook vrijdag maar mee.......
Nüvi 250W, Oregon 600t, Zumo 660 en heel veel papieren kaarten
Avatar gebruiker
Winsem
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 153
Geregistreerd: 8 okt 2010 22:14

Re: Oregon 600T Tempe en Harstlagmeter pairen niet

Berichtdoor Winsem » 28 aug 2015 11:55

Ik heb inmiddels van de helpdesk van Waypoint de oplossing gekregen, toegepast en het is opgelost.

De beide sensoren dienden gereset te worden door de batterij om te draaien, sensor dicht, sensor open en goed er in zetten.

Blijkbaar houden de sensoren een koppeling met één (mijn oude) apparaat aan?
Nüvi 250W, Oregon 600t, Zumo 660 en heel veel papieren kaarten
Avatar gebruiker
Winsem
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 153
Geregistreerd: 8 okt 2010 22:14

Re: Oregon 600T Tempe en Harstlagmeter pairen niet

Berichtdoor JaVaWa » 28 aug 2015 12:26

Nee, er is geen sprake van een unieke koppeling zoals bij Bluetooth. Elk toestel in de buurt van een sensor kan het signaal oppikken.
Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 13882
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Re: Oregon 600T Tempe en Harstlagmeter pairen niet

Berichtdoor Winsem » 12 dec 2016 06:32

Overigens wel onhandig dat er 'n ip-ban is op Nieuw Zeeland. Ik had weer hetzelfde pairingsprobleem en wilde de oplossing even checken. Gelukkig heb ik 'n VPN op m'n mobiel geïnstalleerd (om 'n heel andere reden), zodat ik zogenaamd vanuit Nederland verbinding kan maken. Maar dat kan toch niet de bedoeling zijn?
Kim Dotcom is toch allang weg uit NZ? :wink:
Nüvi 250W, Oregon 600t, Zumo 660 en heel veel papieren kaarten
Avatar gebruiker
Winsem
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 153
Geregistreerd: 8 okt 2010 22:14

Re: Oregon 600T Tempe en Harstlagmeter pairen niet

Berichtdoor HaWee » 12 dec 2016 06:50

Niet alleen NZ is in de ban :wink: Ik krijg in Thailand ook de melding dat ik vanwege te veel spam uit deze regio gebanned ben van het forum.
maar ik heb een gratis programmaatje op mijn laptop en tablet dat aangeeft dat ik ergens anders ben en kan dus ook probleemloos verbinding maken.
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20823
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven


Keer terug naar Garmin Montana & Oregon 6x0 serie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast