Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Oregon 650 telt teveel kilometers

De nieuwste Outdoor toestellen. De Oregon 300/400/500 serie staat iets lager.

Oregon 650 telt teveel kilometers

Berichtdoor HvOO » 4 jun 2017 19:23

Mijn vorige Oregon 650 was stuk en volgens Garmin niet meer te repareren. Voor een aardig prijsje kocht ik een refurbished Oregon 650.
Echter er doet zich een vervelend probleem voor. Als ik bijvoorbeeld 20 km heb gefietst, geeft de tripkilometer keurig 20 kilometer aan. Zet ik echter de GPS uit om deze na enkele minuten weer aan te zetten, dan geeft de tripkilometer geen 20 km aan maar vaak 10 km mee, in dit geval dus 30 KM. Zet ik de GPS tijdens een tocht enkele keren uit, dan zit de GPS er toch zo’n 50 km naast.
Met mij oude GPS heb ik dit nooit meegemaakt.
Kijk ik terug op de track, dan zie ik op de plek waar ik de GPS heb uit gezet wel een spinnenweb, maar deze is geen 10 km, slechts enkele tientallen meters. Wat ik wel zie als ik de track uit lees is dat op het moment dat ik de GPS weer aan heb gezet, ik 142 km per uur heb gefietst…

Herkent iemand dit probleem maar vooral, hoe kan ik het oplossen?
De software op de Garmin is up-to-date.
HvOO
 
Berichten: 3
Geregistreerd: 4 jun 2017 19:17

Re: Oregon 650 telt teveel kilometers

Berichtdoor LF » 10 jun 2017 22:16

Dit verschijnsel herken ik: Wanneer ik op de ongeveerde racefiets over een glad asfalt met opgedroogde kleiklonten rijd, dan trilt soms een van mijn accu's los van de contacten en gaat de unit uit.
Na herstart, ook bij vervangen lege batterijen, treden beide effecten op: een onwaarschijnlijk hoge maximumsnelheid en een significant verhoogde tripafstand.
Bij het uploaden van de gereden track naar sites als GPSies of Strava wordt in ieder geval de tripafstand weer gecorrigeerd.

Je kunt dit zelf controleren: kijk op de gps naar de tripkilometerteller, onthoud wat deze aangeeft, zet de gps uit en weer aan en de tripafstand is groter geworden.
LF
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 48
Geregistreerd: 10 sep 2007 12:58


Keer terug naar Garmin Montana & Oregon 6x0 serie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast