Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Waypoints maken kan niet meer

De nieuwste Outdoor toestellen. De Oregon 300/400/500 serie staat iets lager.

Waypoints maken kan niet meer

Berichtdoor Sarabi12 » 11 jun 2017 15:39

Hoi,

Ik kan sinds kort geen waypoint meer aanmaken. Hetzelfde met Peil en Ga, dan krijg ik een melding dat er een datafout is.
Rechtstreeks naar mijn home sturen lukt ook niet.
Wat kan ik doen? Weet iemand hier een oplossing voor?

Gr Ellen.
Sarabi12
 
Berichten: 7
Geregistreerd: 16 maart 2016 07:44

Re: Waypoints maken kan niet meer

Berichtdoor HaWee » 11 jun 2017 16:27

welke gps ? welke kaart actief? , welke instellingen ?
hoe doe je het? wat bedoel je met rechtstreeks naar Home ?
oftewel: info , info , info
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20018
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Waypoints maken kan niet meer

Berichtdoor Hervelt » 11 jun 2017 18:55

Hij bedoelt een rechtstreeks naar huis knop. (Home/Work)

@Sarabi12
Los van wat voor toestel; heb je het toestel al gereset.
Hervelt
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 478
Geregistreerd: 22 mei 2015 17:30
Woonplaats: Breda

Re: Waypoints maken kan niet meer

Berichtdoor HaWee » 11 jun 2017 19:20

aan een harde reset had ik ook al gedacht maar ik wilde eigenlijk eerst meer info
hoe een harde reset uit te voeren vind je hier http://static.garmin.com/shared/uk/cust ... /NL_MR.pdf

als het dan nog niet werkt zou ik met JDM http://www.javawa.nl/jdm.html kijken en als dat voor jou geen info geeft dan met JDM via Extra-Rapportage een online rapport maken en de link hier plaatsen dan kunnen we meekijken.
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20018
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Waypoints maken kan niet meer

Berichtdoor elca12 » 11 jun 2017 20:26

Met mij weer, ik kan niet meer inloggen met Sarabi12, heb blijkbaar twee gebruikersnamen :-)
Ik heb Oregon 650.
Verschillende kaarten via Freizerkarte gedownload. Daar zit het geen probleem. Heb al vaker via waypoint gewerkt.
Het begon toen ik het toestel klaarmaakte voor mijn vakantie in Oostenrijk. Caches en kaart voor Oostenrijk gedownload.
Alles functioneert normaal. Behalve waypoint en Peil en Ga dus.
Ik durf niet te resetten, straks zit ik zonder toestel....
Via Javawe heb ik gekeken, maar zie geen opvallende info.
Zie rapportage http://jdm.javawa.nl/WjhI
elca12
 
Berichten: 28
Geregistreerd: 25 apr 2014 08:45

Re: Waypoints maken kan niet meer

Berichtdoor HaWee » 11 jun 2017 21:18

ik zie weinig gekke dingen

een aantal bestanden met een datum van het jaar 2021 , vreemd maar lijkt me niet het probleem

je gpx bestanden voor Oostenrijk (datum begin vd maand) hebben extreem lange en moeilijke bestandsnamen, dat zou de oorzaak kunnen zijn.

probeer eens die bestanden tijdelijk uit je gps te verwijderen en probeer dan nog eens of zaken als wp en peil en ga werken
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20018
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Waypoints maken kan niet meer

Berichtdoor elca12 » 12 jun 2017 17:22

ik heb de bestanden die je noemt tijdelijk uit mijn gps verwijderd, en nog steeds krijg ik melding Databasefout
Ik ga nu toch maar proberen mijn toestel te resetten..... op hoop van zegen.... :roll:
elca12
 
Berichten: 28
Geregistreerd: 25 apr 2014 08:45

Re: Waypoints maken kan niet meer

Berichtdoor jhaarsma » 12 jun 2017 17:32

Ik heb zelf geen Oregon, maar ik lees wel eens iets over meerdere kaarten die tegelijk actief zijn. Is dat hier misschien ook zo? Je hebt immers meerdere kaarten (zo te zien) van dezelfde gebieden.
Zumo 350, Edge Touring, Quest, GPS Map 60C, eTrex Touch 25, eTrex Legend HCx, CN, OSM, Topo NL.
Avatar gebruiker
jhaarsma
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 335
Geregistreerd: 7 aug 2006 09:13
Woonplaats: Katwijk

Re: Waypoints maken kan niet meer

Berichtdoor elca12 » 12 jun 2017 19:00

Zojuist alle bestanden verwijderd (backup gemaakt) en opnieuw resetten zoals HaWee voorstelde. NIets helpt.
Ik kan geen waypoint aanmaken": zowel via knop waypoint, + waypoint maken als via gebruikersknop. Ik blijf dezelfde melding te lezen: databasefout. Wat nu?
elca12
 
Berichten: 28
Geregistreerd: 25 apr 2014 08:45

Re: Waypoints maken kan niet meer

Berichtdoor Hervelt » 12 jun 2017 20:00

Misschien wel een goeie van jhaarsma, je weet maar nooit..

@Elca12
Weet je zeker dat er maar een kaart aktief is ?
En had je het toestel helemaal uit en weer in geschakeld bij het wisselen van kaarten ?
Hervelt
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 478
Geregistreerd: 22 mei 2015 17:30
Woonplaats: Breda

Re: Waypoints maken kan niet meer

Berichtdoor keesm » 12 jun 2017 20:20

Als je Engelstalig googled op "gpsmap database error" vind je wel wat hits. Vaak is het advies harde reset, software opnieuw installeren of terug naar Garmin.
Harde/master reset is echt gedaan zoals het hoort?: http://static.garmin.com/shared/uk/cust ... /NL_MR.pdf
Anders zou je nog eens de volgende 4 bestanden kunnen wissen in D:\Garmin (eerst backup): .Position.gpx; Device.fit; system.xml en GarminDevice.xml. Je gps afkoppelen/uitwerpen en opnieuw starten. Deze 4 bestanden worden opnieuw aangemaakt. Er zal er maar 1 corrupt zijn, je weet nooit.
Kun je wel een track opslaan? dit kan ook een database error geven.
Avatar gebruiker
keesm
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 4348
Geregistreerd: 18 nov 2004 21:03
Woonplaats: N 51°48' E 5°14'

Re: Waypoints maken kan niet meer

Berichtdoor elca12 » 13 jun 2017 06:34

Heb nog gekeken: er is maar 1 kaart actief.
Position.gpx en system.xml kan ik niet vinden in D:
ik kan wel via knop coordinaten nieuwe coordinaten invoeren en opslaan, tracks kan ik ook gewoon opslaan.
elca12
 
Berichten: 28
Geregistreerd: 25 apr 2014 08:45

Re: Waypoints maken kan niet meer

Berichtdoor keesm » 13 jun 2017 08:48

elca12 schreef:Position.gpx en system.xml kan ik niet vinden in D:

Deze bestanden staan wel op je gps, in D:\Garmin kijk maar even in het rapport wat je gemaakt hebt met JDM. Waarschijnlijk zijn het verborgen bestanden die je eerst zichtbaar moet maken in Verkenner.
.Position.gpx heeft denk ik invloed op waypoints. Probeer met name die eens te verwijderen en nieuw aan te laten maken.
Download anders nog eens de laatste firmware: http://download.garmin.com/software/Ore ... r__510.gcd
Kopieer het gcd-bestand naar intern geheugen in de map Garmin en hernoem het naar gupdate.gcd. Gps afkoppelen en daarna aanzetten. Als het goed is komt de vraag of je deze software weer wilt installeren, voer dat uit zonder sd-kaart in je gps.
Heb je het probleem van de database error overigens ook wanneer de sd-kaart niet in je toestel zit?
Avatar gebruiker
keesm
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 4348
Geregistreerd: 18 nov 2004 21:03
Woonplaats: N 51°48' E 5°14'

Re: Waypoints maken kan niet meer

Berichtdoor RonalT » 13 jun 2017 10:05

Er worden van allerlei dingen veronderstelt, waaronder meerdere kaarten actief.
Dit heeft te maken met het berekenen van routes, maar met waypoints heeft dit niets te maken. Een waypoint is te maken met een of meer kaarten actief, maar ook zonder kaarten actief. Een waypoint is kaart onafhankelijk.

Peil en ga zegt me niets. Het heeft iets te maken met de richting waarin een doel is. Kan even niet beoordelen of dit kaart afhankelijk is, maar het lijkt me ook niet. Gezien:

  1. Selecteer Peil en ga.
  2. Richt het toestel op een object.
  3. Selecteer Zet richting vast > Stel koers in.
  4. Navigeer met behulp van het kompas.


Dus ik vermoed dat het ergens anders aan ligt, iets met bestanden... Maar ik kan er ook nog geen vinger achter krijgen.

Terug naar de verkoper lijkt me.
Groeten, RonalT

Mijn epitaaf wordt volgens mijn vrouw: zo en nu is iedereen de weg kwijt!

SP2610, Z340, Z550, Z590, CityNavigator, OpenStreetMap, OnRoute Motorkaart Midden-Europa
En een VivoFit HR om te kijken hoe het met me gaat
Avatar gebruiker
RonalT
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 2724
Geregistreerd: 20 sep 2006 18:14
Woonplaats: Dinteloord

Re: Waypoints maken kan niet meer

Berichtdoor keesm » 13 jun 2017 13:16

Over meerdere kaarten schrijf ik ook niet. Ik volg de "route" zoals ik eerder schreef: harde reset, software opnieuw en als laatste terug naar leverancier/Garmin.
Avatar gebruiker
keesm
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 4348
Geregistreerd: 18 nov 2004 21:03
Woonplaats: N 51°48' E 5°14'

Volgende

Keer terug naar Garmin Montana & Oregon 6x0 serie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast