Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Oregon 600: software leidt een eigen leven

De nieuwste Outdoor toestellen. De Oregon 300/400/500 serie staat iets lager.

Oregon 600: software leidt een eigen leven

Berichtdoor Camino André » 12 okt 2017 12:27

Garmin Oregon 600. Aangeschaft in juni 2013 (bij introductie). Sinds zomer 2017 is de software een eigen leven gaan leiden. Bij aanzetten springt de software volledig zelfstandig van menu naar menu. Het is niet mogelijk dit d.m.v. de touchscreen te onderbreken. Het toestel via de knop op de zijkant op standby zetten en hier even later weer uithalen werkt heel even: een aantal seconden is het mogelijk om de GPS via touchscreen te bedienen, waarna de op hol geslagen software het weer overneemt. Ik heb hiervan 2 filmpjes gemaakt: één van de situatie zoals deze was. Daarna heb ik een software-update gedaan en via een reset de fabrieksinstellingen hersteld. Vervolgens heb ik een 2e filmpje gemaakt, omdat het probleem zich onverminderd weer voordoet.

De klantenservice van Garmin neemt niet de moeite de filmpjes te bekijken, maar wijst er alleen op dat de garantie inmiddels verlopen is. Wel is men bereid tegen een vergoeding van -minimaal- € 91,- te bekijken of het probleem te verhelpen is. Teleurstellend is dat Garmin er aan voorbij gaat dat een duur systeem als de Oregon 600 al na 4 jaar normaal gebruik de geest geeft (het toestel is onbeschadigd, nooit gevallen of aan water blootgesteld, enz.).

https://www.youtube.com/watch?v=Tg9WuxCY2qo
https://www.youtube.com/watch?v=HuqM4LQa71U

Herkent iemand dit probleem en zo ja, is er een oplossing?
Camino André
 
Berichten: 2
Geregistreerd: 12 okt 2017 06:59

Re: Oregon 600: software leidt een eigen leven

Berichtdoor HaWee » 12 okt 2017 13:50

a: waar heb je hem aangeschaft? Als het bij Waypoint is dan geven die ook nog heel goede service nadat de garantie is verlopen. In dat geval even kontakt opnemen. Als Notter voor je niet te ver weg is dan met het ding naar de werkplaats van Waypoint (even bellen voor afspraak )

b: een gewone reset doet niet zo veel, een harde of master reset kan wel problemen met software oplossen.
hier info hoe het te doen http://static.garmin.com/shared/uk/cust ... /NL_MR.pdf

c: spontane handelingen van het touchscreen zijn vaak te wijten aan een zandkorrel oid onder de rand van het touchscreen. Je kunt eens voorzichtig proberen of dat de oorzaak is. Ik weet niet meer uit mijn hoofd wat de beste manier is, ik dacht met "iets" onder de rand maar het staat zeker beschreven hier op het forum en het zou me niks verwonderen als er ook filmpjes van op YouTube staan.

d: niet erg waarschijnlijk maar het kost niks en is simpel te doen. Installeer JDM http://www.javawa.nl/jdm.html en run JDM met de gps aan de pc. Dan via Extra - controleer op corrupte bestanden. (en kijk ook of JDM al uit zichzelf met foutmeldingen komt)

e: ik verwacht niet dat het de software is, eerder het touchscreen. Er zijn op internet touchscreens en andere onderdelen te koop voor heel beschaafde prijzen en er zijn ook legio filmpjes en manuals hoe deze te vervangen. Dan ben je waarschijnlijk voor heel wat minder dan die €91 klaar. Je moet wel iemand hebben die een vaste hand en wat goed gereedschap heeft.
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 21537
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Oregon 600: software leidt een eigen leven

Berichtdoor Camino André » 16 okt 2017 08:15

Dank je wel HaWee.
Ik weet nog niet of het probleem hiermee opgelost is, maar ik ga je tips in ieder geval opvolgen!!!
Camino André
 
Berichten: 2
Geregistreerd: 12 okt 2017 06:59

Re: Oregon 600: software leidt een eigen leven

Berichtdoor GPS-edje » 21 jun 2019 22:23

Na het nodigen googlen kwam ik op dit al wat oudere Forum-topic uit. Ik ervaar dezelfde problemen met mijn Garmin als door de topic-starter is gemeld. Is er wellicht iemand die nog aanvullende suggesties of 'DE' oplossing heeft voor dit probleem?

Ik heb de laatste firmware geïnstalleerd inmiddels, GPS helemaal opgeschoond, JAVAWA tool laten lopen, extra kaarten verwijderd en eventueel zand tussen de rand en het scherm verwijderd. Niets helpt.

Het probleem doet zich pas voor nadat de GPS al eventjes is opgestart. De ene keer gaat het wat langer goed dan de andere keer, maar vlak na het opstarten is het scherm/GPS gewoon bedienbaar. Daarna begint de ellende en is er niets mee te beginnen en vliegt de GPS van de ene naar de andere menu-keuze of maakt hij spontaan waypoints aan op de kaart etc...

Aangezien het pas na eventjes opgestart te zijn optreedt, lijkt het mij dat er niet een fysiek maar meer een software-matig probleem speelt.

Groet,
Edwin
GPS-edje
 
Berichten: 1
Geregistreerd: 21 jun 2019 20:51

Re: Oregon 600: software leidt een eigen leven

Berichtdoor Ruud » 22 jun 2019 07:52

Ik heb het probleem een paar keer voorbij zien komen. De enige oplossing die wij tot nu toe kennen is gebruik te maken van het aanbod van Garmin. Ik verwacht dat voor de genoemde € 91,- het toestel vervangen zal worden. Het is dus niet een bedrag om te kijken of ze je kunnen helpen, maar het bedrag voor het vervangen van een toestel die buiten garantie valt.
Groeten uit Moordrecht, Notter, Vessem, Leek, Heerhugowaard, Hilversum en Venray!

Ruud Schut
Avatar gebruiker
Ruud
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 838
Geregistreerd: 10 feb 2004 15:15
Woonplaats: Rotterdam


Keer terug naar Garmin Montana & Oregon 6x0 serie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten


cron