Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Montana wil niet meer in massa opslag modus

De nieuwste Outdoor toestellen. De Oregon 300/400/500 serie staat iets lager.

Montana wil niet meer in massa opslag modus

Berichtdoor oregonon » 24 maart 2018 16:25

Ik heb net een firmware update gedaan en nu wil het apparaat niet meer in massa opslag modus. Stom genoeg heb ik geen goede backup. Is er een nog een optie behalve een hard reset? Het toestel start nog wel op.
oregonon
 
Berichten: 191
Geregistreerd: 23 feb 2012 19:31
Woonplaats: delft

Re: Montana wil niet meer in massa opslag modus

Berichtdoor HaWee » 24 maart 2018 16:58

welke Montana en welke firmware versie?

Maar hoezo massa opslag modus? Dat is toch voor Nuvi's en Zumo's die standaard in MTP modus staan?
De Montana heeft toch gewoon Garmin serieel en spanner? (en inderdaad ook MTP maar niet als standaard)
zet hem gewoon op Garmin serieel.
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20729
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Montana wil niet meer in massa opslag modus

Berichtdoor oregonon » 24 maart 2018 17:38

Het is een Montana 650. Hij stond op spanner. Ik had ook serieel geprobeerd.
Nog wat gegoogeld en een oplossing gevonden.
https://www8.garmin.com/manuals/webhelp ... DCE75.html

Nu als een haas een backup gemaakt van mijn profielen.
Nu nog het beschadigde bestand vinden.
Volgens JDM was het bestand current.gpx corrupt.

Maar hij gaat nog steeds niet in massa opslag modus.
Ik forceer het door vanuit werkende stand eerst een keer op aan/uit te drukken totdat het batterijlader icoontje met percentage verschijnt. Daarna kan ik door 30 sec ingedrukt houden van de aan/uit knop in de massa opslag modus komen.

Heb inmiddels alle stembestanden verwijderd opdat ik ook daarmee aan het rommelen was.
Is het mogelijk om de firmware-update opnieuw te forceren of is er een andere oplossing te proberen?
oregonon
 
Berichten: 191
Geregistreerd: 23 feb 2012 19:31
Woonplaats: delft

Re: Montana wil niet meer in massa opslag modus

Berichtdoor HaWee » 24 maart 2018 17:54

Mijn Montana650t staat standaard op Garmin serieel
Als ik hem aan de computer hang krijg ik niet (zoals gemeld op de site waar jij naar linkt) een afbeelding van computer en toestel maar een symbool met een paar pijltjes, verder komt even op het scherm dat de data klaar wordt gezet.
Als ik met verkenner kijk zie ik de Montana als extra drive evenals de sd kaart en beide kan ik gewoon bekijken etc met verkenner. Dit is dus wel zoals op die site als kenmerk van de massa opslag wordt gegeven.
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20729
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Montana wil niet meer in massa opslag modus

Berichtdoor oregonon » 24 maart 2018 18:39

Het probleem is dat wanneer ik de Montana aansluit op de computer.
Dat wanneer het toestel zich voorbereidt om in de massa opslag modus te gaan.
Het scherm ineens zwart wordt, maw hij loopt dan vast.
Vervolgens krijg ik geen drive letters op de computer. En dat doet hij anders wel.

Er volgens mij 2 mogelijkheden:
1.een corrupt bestand
2.de firmware update is niet goed gegaan
oregonon
 
Berichten: 191
Geregistreerd: 23 feb 2012 19:31
Woonplaats: delft


Keer terug naar Garmin Montana & Oregon 6x0 serie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten