Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Nog enkele vraagjes over de Montana 680

De nieuwste Outdoor toestellen. De Oregon 300/400/500 serie staat iets lager.

Nog enkele vraagjes over de Montana 680

Berichtdoor afarensis-1 » 4 apr 2018 13:51

Ik heb de Montana 680 nu een paar maanden en kan er inmiddels aardig mee overweg. Ook naar diverse instructiefilmpjes op de site van Waypoint gekeken en veel van geleerd. Ook in BaseCamp wat gestoeid met routes/waypoints maken/wijzigen, im- en exporteren enz..

Ik heb toch nog wel een paar vraagjes:
- Ik download vaak bestaande routes/tracks, bijv. van WandelZoekPagina. Begrijp ik nu goed dat de GPX-bestanden die je download eigenlijk allemaal tracks zijn? En dat dit pas routes worden als je je ze in BaseCamp omzet naar een route?

- Wat is nu precies de toegevoegde waarde van een route? Zijn er naast het kunnen herberekenen, de mooie vloeiende routes (geen rechte lijnen zoals bij tracks) en de witte pijlen nog meer voordelen/verschillen. Of heb ik als eenvoudige wandelaar voldoende aan het gebruik van de track? Het fenomeen van de maximale 50 waypoints bij routes is mij ook bekend. Alternatief is dan de 'Directe route', maar dan dus weer rechte lijnen. Ook de 'kale' track kun je dus eventueel gebruiken.
Vind het toch opmerkelijk dat die 50 waypoints niet opgerekt kunnen worden zeg maar, zou prettig zijn. Maar goed, daar zal wel een goede reden voor zijn.

Ik hoop dat iemand de moeite wilt nemen om de vragen te beantwoorden.

George
afarensis-1
 
Berichten: 27
Geregistreerd: 7 feb 2018 22:19
Woonplaats: Huissen

Re: Nog enkele vraagjes over de Montana 680

Berichtdoor JaVaWa » 4 apr 2018 14:09

Een GPX-bestand kan routes, tracks, waypoints of een combinatie daarvan bevatten; het hangt van de maker af wat er precies in zit. Ik kan me echter voorstellen dat voor wandelroutes hoofdzakelijk tracks worden gebruikt, die zijn namelijk niet afhankelijk van eventuele kaarten/kaartfouten. Het ontbreken van de navigatiepijlen is bij wandelen niet onoverkomelijk, je snelheid is immers relatief laag en biedt voldoende gelegenheid om de track in de gaten te houden. Bij gebruik van snellere voertuigen is een aankondiging van een afslag wel prettig, je moet bij het rijden immers de aandacht zoveel mogelijk op de weg richten.
Dat maximum aantal van 50 viapunten is historisch zo gegroeid, ook al is de technische noodzaak tot dat kleine aantal er niet meer verwacht ik niet dat daar verandering in gaat komen.
Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's

eTrex Legend HCx, Fenix (1), Forerunner 220, GPS 45, GPS 60, Montana 600, nüvi 250, Oregon 550t, Oregon 700, StreetPilot III, Vivoactive 3, zūmo 500
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 14516
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Re: Nog enkele vraagjes over de Montana 680

Berichtdoor afarensis-1 » 4 apr 2018 15:16

Bedankt voor je zeer snelle reactie. Ook eerdere vragen werden snel beantwoord. Een professioneel en actief forum dus. Mooi!! En natuurlijk weer veel wijzer geworden door je antwoorden. Nu duidelijk!

Nogmaals dank...
afarensis-1
 
Berichten: 27
Geregistreerd: 7 feb 2018 22:19
Woonplaats: Huissen


Keer terug naar Garmin Montana & Oregon 6x0 serie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast