Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Montana 610 hoogtemeter

De nieuwste Outdoor toestellen. De Oregon 300/400/500 serie staat iets lager.

Montana 610 hoogtemeter

Berichtdoor vim » 20 aug 2019 11:16

Instrument: Montana 610, Gekocht juni 2019. Instellingen: automatische kalibratie aan, barometer modus op variabele hoogte.
Als ik de gps inschakel is de hoogte meestal niet de goede. Het kan 50 meter of meer afwijken. Bij een wandeling op vlak terrein zie ik dat de hoogte na ca. 1/2 uur naar de goede waarde toe kruipt.
Ik vermoed dat het volgende aan de hand is. De hoogtemeting is in principe barometrisch. Bij inschakeling is de barometer (=luchtdruk op zeeniveau) anders dan het apparaat denkt (de vorige waarde??), en dus een afwijkende hoogte. De automatische kalibratie trekt de hoogte naar een gemiddelde gps hoogte toe, zodat je na verloop van tijd de goede hoogte krijgt. Alleen duurt dat ca. een half uur.
Natuurlijk kan je dit effect vermijden door na het aanzetten met de hand te kalibreren. Het hierboven beschreven verschijnsel heb ik niet in die mate bij de 60csx geconstateerd. Ook dan wordt de barometrische hoogte geduwd naar de gps hoogte, alleen in een tijdsbestek van enkele minuten.
vim
 
Berichten: 1
Geregistreerd: 20 aug 2019 10:13

Keer terug naar Garmin Montana & Oregon 6x0 serie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast


cron