Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Tips voor installatie van Lifetime-update

Voor vragen over gebruik van en updates uitvoeren op City Navigator kaarten

Tips voor installatie van Lifetime-update

Berichtdoor Hans Vaessen » 31 jan 2009 18:15

Deze draad is LOUTER bedoeld voor tips bij installatie van de lifetime update. Dus géén vragen, discussie oid. Maar puur: ik ben tegen een probleem aangelopen en heb dat zus-en-zo opgelost.

In algemene zin:
Op basis van onze eigen ervaring is de indruk dat de lifetime voor het gros van de gebruikers kinderspel zal blijken. Kwestie van goed lezen en geduldig de stappen volgen.

Alvast de eerste algemene tips:
- Om de installatie uit te kunnen voeren heb je ca 10 Gb vrije schijfruimte nodig
- Er moet ca 3 Gb aan data gedownload worden: om dat binnen redelijke tijd te kunnen heb je breedband internet (adsl of kabel) nodig
- het proces van downloaden, uitpakken, installeren en overzetten naar het toestel neemt ruime tijd (vaak enkele uren) in beslag. Je kunt ondertussen iets anders doen, maar controleer nu en dan of je ergens op 'OK' moet drukken!
- sluit bij aanvang je toestel aan met de usb-kabel en wacht even tot de PC het toestel herkent.
- het proces vraagt het nodige van de PC: gelijktijdig andere programma's draaien kan lastig zijn.
- zowel mapsource als het toestel worden ge-update. (indien toestel met voorgeinstalleerde kaarten)
- de oude kaarten blijven in mapsource aanwezig; zijn via 'verwijder software' te verwijderen.

Bij de start:
Het hele proces start op www.garmin.com/activatenumaps
De code die je nodig hebt staat bij de lifetime uit de winkel op de achterzijde van de update-card. Is een soort kraslot: even krassen/wrijven en de code wordt zichtbaar.

Specifiek voor vista-gebruikers:
- het kan zijn dat de browser nu en dan vraagt toe te staan een programma te gebruiken. Gesteld dat je niet gelijktijdig met andere websites bezig bent kunt je zonder bezwaar akkoord gaan
- bij Vista kan het na het (eindelijk) geheel uitpakken van de download door vista gevraagd wordt om machtiging. Vervolgens start het uitpakken opnieuw. In dat geval kun zal er onder in beeld ook een garmin-balk staan. Door daar op te klikken kun je vervolgens het feitelijke installatieproces starten; het 'opnieuw' uitpakken kun je straffeloos afbreken.

Klinkt allemaal ingewikkeld. Is echter vooral een kwestie van goed lezen en..... geduld! ;)

Succes!
Laatst bijgewerkt door Hans Vaessen op 4 feb 2009 20:34, in totaal 1 keer bewerkt.
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24524
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Berichtdoor WhiteRab » 31 jan 2009 19:17

aanvullend op Hans' tip:

de 10Gb aan vrije ruimte moet je bij de standaard installatie op de C-schijf hebben! Bij het downloaden van het installatie-programma kun je nog een andere schijf opgeven, maar als je dit programma start gaat alles naar de C-schijf!

Wanneer je echter in bezit bent van het uitpak-programma WinRAR, kun je het installatie-programma daarmee uitpakken op een zelf te kiezen schijf. Dit scheel weer ruim 4 Gb aan ruimte. Maak vooraf een mapje op deze schijf aan (b.v. D:\CN2009install). In deze map komen bij het uitpakken een aantal bestanden en mappen te staan. De installatie kan vervolgens worden opgestart door dubbel-te-klikken op setup.exe in de map D:\CN2009install\Windows
Zumo-bezitter :wink:
Avatar gebruiker
WhiteRab
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 222
Geregistreerd: 23 nov 2006 22:30
Woonplaats: Drenthe

Re: Tips voor installatie van Lifetime-update

Berichtdoor Ruud » 31 jan 2009 20:02

Hans Vaessen schreef:Bij de start:
Het hele proces start op www/garmin.com/activatenumaps

Voor de volledigheid, de link moet uiteraard www.garmin.com/activatenumaps zijn
Hier wordt dan gevraagd om je my.garmin.com account gebruikersnaam en wachtwoord. Je dient dus een account te hebben, zo niet dan moet deze eerst aangemaakt worden.

Houdt er rekening mee dat het uitpakken van het bestand ook tijd in beslag neemt en hier krijg je geen voortgangsindicatie van te zien. In mijn geval op een PC met Vista duurde dit een kwartier. Je merkt dat je computer ergens druk mee is, maar je ziet niet veel gebeuren.

Heb je geen geduld dan kun je het bestand uitpakken zoals WhiteRab omschreven heeft, dat duurt natuurlijk ook even, maar je ziet wel hoe lang het nog duurt. Voor de minder handige PC gebruikers is geduld denk ik de handigste oplossing.
Groeten uit Moordrecht, Notter, Vessem, Leek, Heerhugowaard, Hilversum en Venray!

Ruud Schut
Avatar gebruiker
Ruud
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 778
Geregistreerd: 10 feb 2004 15:15
Woonplaats: Rotterdam

Berichtdoor Hans Dubiez » 31 jan 2009 21:11

Geachte mede Lifetimers en Hans,

Sorry Hans voor de vertikking (www/garmin.com/activatenumaps ipv www.garmin.com/activatenumaps) in het "Binnenkort Garmin Lifetime mapupdate" draadje.
M'n ogen zijn niet zo goed meer (en het zijn ook wel heeeeeeele kleine lettertjes op dat kaartje).
En 't verstand gaat ook langzamerhand achteruit.
Ik had toch moeten zien dat de zwarte tekst niet blauw werd?

Het "krassen" staat ook nergens en ik had het getal onder dat kleine groene veldje voor de code aangezien.
Ik vind wel dat je behoorlijk moet zoeken.
Waarom zit er niet een simpel briefje bij met de paar kleine stapjes duidelijk uitgelegd?
Trouwens ook erg sterk dat er weer geen Nederlands bijstaat!

Hoe dan ook, 1 simpel telefoontje naar de toppers uit Notter en daarna ging alles natuurlijk als een speer.
Waarmee maar weer eens de meerwaarde van Waypoint tov Garmin aangetoond kan worden.

Toch weer bedankt, en de vriendelijke groeten van Hans Dubiez.
Nuvi765T, nüMaps LT, FR310XT-HRM, Led Lenser H7R, Mio Link, BOOM!™ BOX 6.5GT, NB1
Samsung Note 2, OsmAnd, Endomondo
Fila Nine 100, Harley FLHTK, Mazda CX5 D2.2 aut 4wd, Hyundai Tucson CRDI, Opel GT 1900.
Nav hist: SPc330 SPc340T Nuvi350T Nuvi360T Nuvi760T
Avatar gebruiker
Hans Dubiez
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 190
Geregistreerd: 29 jan 2008 10:11
Woonplaats: Wildervank

Berichtdoor Hans Vaessen » 4 feb 2009 20:38

Ik had dezelfde vertikking inderdaad; misschien omdat de . en / naast elkaar zitten op het toestenbord ;)

Maar sta me toe, met dank voor de complimenten, toch even de wijzen op
Hans Vaessen schreef:Deze draad is LOUTER bedoeld voor tips bij installatie van de lifetime update. Dus géén vragen, discussie oid. Maar puur: ik ben tegen een probleem aangelopen en heb dat zus-en-zo opgelost.


Om deze draad zo leesbaar mogelijk te houden graag zo veel mogelijk 'to-the-point' (want voor je het weet hebben we weer 26 pagina's..)

Thanks all!
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24524
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Berichtdoor BeemerBeest » 9 feb 2009 08:51

Mag ik hier aan toevoegen dat dit niet werkt met Firefox, alleen met Internet Explorer.....daar ben ik dus al doende achter gekomen.

Enfin, ik lees in het andere draadje dat andersom ook voorkomt. Tja, in dat geval zou ik zeggen, als het langs de ene kant niet werkt dan maar ......
Maar het lijkt me goed dit te weten mocht je er tegenaan lopen
Laatst bijgewerkt door BeemerBeest op 9 feb 2009 19:16, in totaal 1 keer bewerkt.
Geld moet rollen, het liefst op twee wielen.
Welnu, het heeft gerold.

geen geld (meer), maar spullen......
Avatar gebruiker
BeemerBeest
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 103
Geregistreerd: 27 maart 2004 17:34
Woonplaats: Tilburg

Berichtdoor Scheurneus » 9 feb 2009 14:37

Bij installatie op een 278 dien je wel van te voren de Garmin Datacard te verwijderen uit de 278 indien je deze Datacard in je toestel hebt zitten.

Hoe te controleren? Trek de grote rubber dop aan de onderkant open. Leeg? Ok, kaart erin? Eerst toestel uitschakelen en dan pas verwijderen.

Kaarten plaatsen op de 278 (en vermoed 276c ook) alleen via de Setup procedure, dan word de interne kaart vervangen. Want met Mapsource of MapInstall lukt dat niet.
Marco :)

Meridian Platinum, GPS[map]60, 62st, Dakota20, Edge 605, 800, 3de Zumo660, Rider3, Montana 650, I-gotU GT-120

Zie ook mijn eigen kennisforum.
Avatar gebruiker
Scheurneus
 
Berichten: 9195
Geregistreerd: 2 jun 2006 15:58
Woonplaats: Leusden, bij u thuis (Privé les) of op afstand (GPS Helpdesk)

Berichtdoor CBR dude » 20 feb 2009 10:50

Hoe zit dat eigenlijk met kaarten die niet meer ge-update worden zoals bvb nu het geval is bij de SP's ??
Want stel dat je een tweedehands toestel koopt, en twee jaar later zijn er geen updates meer voorhanden.
Dan heb je een dure 'lifetime update' betaald...
Live your life! You only live once!!!
Avatar gebruiker
CBR dude
 
Berichten: 528
Geregistreerd: 3 jun 2004 21:52
Woonplaats: MM

Berichtdoor dutchgixxer » 20 feb 2009 14:36

The lifetime update is alleen voor NT kaarten beschikbaar. En dus toepasbaar voor alle toestellen die NT kaarten ondersteunen.
Alle toestellen die OF kaarten nodig hebben vallen af. Is dus niet alleen specifiek de 2610 of sp3
Ktm super adventure 1290 S

Zumo 590LM en Nuvi 1490 LMT
Avatar gebruiker
dutchgixxer
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 613
Geregistreerd: 19 maart 2004 14:55
Woonplaats: Friesland

Berichtdoor Yamaha-Gerard » 27 feb 2009 21:08

Ik heb gisteren op de beurs de Lifetime update aangeschaft. Vanavond wilde ik deze via mijn laptop installeren op mijn Zumo 550. Dit betreft een laptop met windows Vista. Ondanks verwoede pogingen kwam ik niet verder dan pagina 1 van het stappen plan. De volgende pagina leek niet op de pagina zoals die volgens het stappenplan zou moeten een heel andere pagina met de volgende gegevens:

Verbinding maken met uw toestel
Garmin Communicator-plugin installeren
Bovenin dit venster ziet u een dergelijke mededeling:

Stappen:

Klik op de bovenstaande balk met beveiligingsinformatie en selecteer ActiveX-besturingselement installeren om verder te gaan.
Vervolgens wordt een soortgelijke veiligheidswaarschuwing weergegeven:

Wat hier wordt vermeld komt echter niet in beeld en ik kan dus niet ver met installeren.
Het merkwaardige is, dat wanneer ik opnieuw een poging waag om te installeren Garmin mijn wachtwoord niet meer herkent en ik dus een nieuw wachtwoord moet aanvragen, zonder dat dit leidt tot het gewenste resultaat.
Naar mijn beste weten heb ik alles gedaan zoals de instructie aangeeft, maar bleef ik al gauw weer steken bij pagina 2.
Wie o wie heeft inmiddels ervaring met de installatie op Windows Vista en kan mij hopelijk verder helpen.
Overigens is er voldoende schijfruimte om de lifetime te downloaden.

fjrider
Yamaha FJRider
Yamaha-Gerard
 
Berichten: 6
Geregistreerd: 10 mei 2007 09:04
Woonplaats: Zoetermeer

Berichtdoor peterrt » 28 feb 2009 11:58

Ook ik ervaar problemen met

Klik op de bovenstaande balk met beveiligingsinformatie en selecteer ActiveX-besturingselement installeren om verder te gaan.

verschijnt ook bij mij niet en kan dus niet verder

peter
peterrt
 
Berichten: 26
Geregistreerd: 15 dec 2006 21:41

Berichtdoor hansvandermeer » 28 feb 2009 13:05

Ik heb de update via de Garmin site gekocht en gedownload. Op een gegeven moment moest ActiveX geactiveerd worden enz. en dacht ik dat Garmin/internet/de PC aan de beurt waren want ik zag geen knoppen meer om door te gaan maar er gebeurde niets. Bleek na het minimaliseren van alle schermen er nog een schermpje te staan (niet zichtbaar op de taakbalk) voor het vervolg. Daarna liep alles gesmeerd.
Groeten Hans
BMW K1600GTL + Zumo 660LM
Avatar gebruiker
hansvandermeer
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 93
Geregistreerd: 11 jun 2007 22:09
Woonplaats: Roelofarendsveen

Berichtdoor @rend » 28 feb 2009 15:32

Ik kom ook tot het venster dat ik iets moet accepteren en volgens mij draait ActiceX ook gewoon. Maar ik zie nergens een klein schermpje alleen onderin de pagina staat de opmerking "Gereed, maar met fouten op de pagina." En die geeft aan dat er iets niet goed gaat met een pagina.
Misschien dat iemand mij kan helpen hoe ik hier verder kom.
@rend
 
Berichten: 9
Geregistreerd: 22 jun 2007 23:14
Woonplaats: Nuenen

Berichtdoor Gee-eSser » 28 feb 2009 17:40

Hoi @rend,

Er lopen diverse draadjes over dit onderwerp, ik heb mijn oplossing hier neergezet:

http://forum.gps.nl/viewtopic.php?t=23314&start=5

Succes, Gerard
Avatar gebruiker
Gee-eSser
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 47
Geregistreerd: 24 maart 2004 18:52
Woonplaats: Hengelo

Berichtdoor rovro » 2 maart 2009 17:22

Had ook probleem bij installeren. Wilde niet verder dan eerste scherm. Jammer dat er in de handleiding nergens vermeld stond dat MyGarmin even in de engelse taal gezet moet worden.
Anders werkt het niet.
Nadat ik gekozen had voor engels, ging de installatie als een trein. Zelfs met FireFox!
rovro
 
Berichten: 5
Geregistreerd: 1 maart 2009 19:35

Volgende

Keer terug naar City Navigator, LifeTime en OneTime update

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten