Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Lifetime-update: kies voor 'geavanceerd'

Voor vragen over gebruik van en updates uitvoeren op City Navigator kaarten

Berichtdoor Ineke » 7 dec 2010 15:20

Hallo deskundigen,

Voor het eerst Lifetime Update geprobeerd. Op de computer ging het probleemloos, zelfs overzetten naar laptop zonder internet is gelukt. Maar toen ik mijn Oregon 450 aanzette kreeg ik de melding: Can't Authenticate Maps. Als ik de Oregon open in verkenner zie ik in de map Garmin een .gma en een .ucx bestandje staan. Op de K (sd-kaartje) zie ik in de map Garmin het bestand gmapsupp staan, volgens mij is dit de kaart. Ik dacht dat alle ingrediënten aanwezig waren, wat gaat er fout?

Alvast bedankt.

Ineke
Ineke
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 20
Geregistreerd: 15 jan 2006 09:57
Woonplaats: Koekange

Berichtdoor HaWee » 7 dec 2010 17:13

wat is de datum van het gma bestand? van deze update actie of misschien van de vorige installatie? Authenticate pleegt inderdaad op het gma bestand te slaan.
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 19897
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Berichtdoor Ineke » 9 dec 2010 16:08

De datum van het bestand is gelijk aan de datum dat ik de update uitvoerde.
Ineke
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 20
Geregistreerd: 15 jan 2006 09:57
Woonplaats: Koekange

Berichtdoor Ineke » 9 dec 2010 17:27

Ik heb net iets vreemds ontdekt. De datum van het bestand gmapsupp is de datum van aankoop van de Oregon. Toen heb ik opnieuw via mygarmin de update geprobeerd te downloaden. De optie Installatieopties werkt niet (eerder ook al niet). Na een uur downloaden lijkt er niets gebeurd te zijn: de datum van het gma en ucx bestand blijft op 5 december staan, die van de kaart op 14-04. Kan je hier iets mee?
Ineke
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 20
Geregistreerd: 15 jan 2006 09:57
Woonplaats: Koekange

Berichtdoor HaWee » 9 dec 2010 19:02

mogelijk, het lijkt erop dat je de pc hebt geupdated met de nieuwe kaart, tijdens dat proces is ook de gma file gemaakt op pc en gps , dat jij geen geavanceerd ziet kan kloppen, dat is voor gps met ingebouwde kaart, jij hebt de kaart later eringezet (gmapsupp) ingebouwde kaart heet gmapprom en die wordt tijdens update overschreven. gmapsupp wordt niet overschreven.
Je hebt nu de oude kaart en een nieuwe gma en dat blokkeert de boel.
Dus vanuit Mapsource opnieuw de kaart opsturen naar de gps dan wordt gmapsupp vervangen door de nieuwe en die past bij de gma file.
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 19897
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Berichtdoor Ineke » 10 dec 2010 15:11

Gelukkig zijn er echte deskundigen! Het is gelukt, nu staat de kaart er wel op. Harstikke bedankt.
Ineke
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 20
Geregistreerd: 15 jan 2006 09:57
Woonplaats: Koekange

Berichtdoor HaWee » 10 dec 2010 15:15

vooral dankzij je duidelijke info, ik kwam erop doordat de gma file nieuwer was dan de gmapsupp. Blij dat het is opgelost.
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 19897
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Berichtdoor pvdbogaard » 3 jan 2011 20:58

Lijkt er op dat de updater hangt. Gebruik update v2.5.16 (deze werd aangeboden). Hele vragen lijst doorworsteld. Zie stap 1 Downloaden, 2 Preparing maps, en stap 3 Installing maps voor me, et daaronder iets van garmin marketing achtigs.
Stap 1 is gehighlight, maar blijf status "calculating..." hebben. Dit heeft gisteravond een uurjte of drie gestaan voordat ik afgebroken heb. En nu staat het er wederom al tenminsten een uur....

Niet helemaal volgens mijn hoop. Enig idee hoe deze impasse te omzeilen?
[/img]
pvdbogaard
 
Berichten: 81
Geregistreerd: 27 okt 2007 18:11

Berichtdoor Hans Vaessen » 4 jan 2011 15:27

Kan niet precies zien wat er bij je mis gaat, maar tip:
- gebruik eerst de webupdater om de firmware te upgraden
- pas daarna de lifetime uitvoeren
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24521
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Lifetime Update op de Mac

Berichtdoor JacZ » 12 jan 2011 22:10

Hallo,

Vandaag in Vessem Lifetime Update aangeschaft, City Nav. NT Europe 2011.32 voor mijn Edge 605.
De installatie procedure is toch weer anders dan hier http://www.mywaypoint.nl/page/faq/artikel/196
staat vermeld.

1. Allereerst wordt het bestand GarminMapUpdater_v4.1.2.dmg gedownload en opgeslagen in de Download map.
2. Dit bestand openen en Garmin Map Update uitvoeren (de Edge is aangesloten en is herkend).
3. De melding verschijnt dat er een kaartupdate beschikbaar is: nüMaps Lifetime Europe
4. Er wordt verbinding gemaakt met de server en de mededeling "Klaar om uw kaart bij te werken". ER IS GEEN KNOP 'GEAVANCEERD' TE ZIEN!
5. De download van de kaart wordt gestart, ca. 2,6Gb en geen mogelijkheid om het bestand dat nu gedownload wordt te bewaren om te installeren op een 2e computer.
6. Als de download klaar is de melding dat de kaartupdate wordt voorbereid
7. Melding dat de kaartupdate is uitgevoerd.

In tegenstelling tot wat in de 'oude' beschrijving wordt vermeld, heeft de kaartupdate ALLEEN plaatsgevonden op de Mac zelf en NIET op de Edge. Dat is dus standaard want er viel niets te kiezen. Op de Mac kan ik de nieuwe kaart (CN NT Europe 2001.32) zonder problemen in RoadTrip, Basecamp en MapInstall gebruiken. CN Europe 2009 bestaat daar ook nog.

Ik moet dus nog de gedeelten van 2011.32 die ik naar de Edge wil overbrengen selecteren in MapInstall.

Ik heb nog wel een paar vragen over MapInstall:
1. Op mijn 2Gb SD-kaartje staat nog CN NT Europe 2009, 1,6Gb, volgens MapInstall is er nog maar 0,4Gb beschikbaar als ik ga selecteren. Ik dacht dat MapInstall oude kaarten overschreef, maar is dat niet meer zo?
2. Hoe maak ik MapInstall trouwens duidelijk dat ik de (nieuwe) kaartgedeelten naar het SD-kaartje wil kopiëren?

Alvast bedankt.
Jac
JacZ
 
Berichten: 1
Geregistreerd: 12 jan 2011 21:40
Woonplaats: Heeze

Berichtdoor Krispie » 12 jan 2011 23:30

Hallo,

Ik heb zonet voor het eerst de lifetime update geinstalleerd. Zoals in de handleiding van Waypoint heb ik voor geavanceerd gekozen en de kaart tegelijk laten installeren op PC en GPS.
De kaart voor Mapsource is volgens de updater geinstalleerd in directory: c:\ProgramData\Garmin\maps, en die is daar inderdaad ook terug te vinden.
Nu heb ik ook de optie installatie bestanden behouden aangevinkt. Waar kan ik deze vinden en kan ik die nu gebruiken om de kaart ook op een 2de PC te installeren zonder opnieuw te moeten downloaden?

Groeten,
Kris.
Krispie
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 35
Geregistreerd: 20 jul 2005 12:07

Berichtdoor sniekma » 13 jan 2011 08:44

Na het downloaden van de liftime update op een pc, kun je op de andere pc de liftime gewoon opnieuw downloaden, maar dan alleen maar aangevinkt op de pc installeren.

Je kan ook het opgeslagen installatebestand, via bv.een stick om zetten naar de 2de pc, en dan opnieuw installeren.

Zo staan ze op allebei de pc's, er moet natuurlijk ook eerst Mapsource opgezet zijn.

Groetjes, N
Nüvi 350 Garmin Gpsmap60Csx
sniekma
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 297
Geregistreerd: 4 maart 2009 17:10
Woonplaats: Maasbracht

Lifetime update 2011.32

Berichtdoor Noordkaper » 13 jan 2011 10:26

Goedendag,
Na een succesvol verlopen update naar 2011.32 zag ik dat ik bij "zoeken" in mapsource een venster krijg met alleen maar de mogelijkheid een plaatsnaam in te vullen. In 2011.1 (die ook nog op mijn kistje staat) kan ik op plaats, kenmerk, adres, kruispunt of Postcode zoeken.
Komt dat meer voor en is dat simpel op te lossen?
Met dank voor reacties,
Jan Althof
Het leven is kort dus elke dag even VLAMMEN als je kunt.
Noordkaper
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 21
Geregistreerd: 15 okt 2005 18:52
Woonplaats: Zwijndrecht

Berichtdoor RonalT » 13 jan 2011 11:06

Krispie schreef:Waar kan ik deze vinden en kan ik die nu gebruiken om de kaart ook op een 2de PC te installeren zonder opnieuw te moeten downloaden?


Kijk eens in je standaard Windows downloadmap!

Misschien /mijn documenten/downloads/ of zo iets
Groeten, RonalT

Mijn epitaaf wordt volgens mijn vrouw: zo en nu is iedereen de weg kwijt!

SP2610, Z340, Z550, Z590, CityNavigator, OpenStreetMap, OnRoute Motorkaart Midden-Europa
En een VivoFit HR om te kijken hoe het met me gaat
Avatar gebruiker
RonalT
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 2695
Geregistreerd: 20 sep 2006 18:14
Woonplaats: Dinteloord

Re: Lifetime-update: kies voor 'geavanceerd'

Berichtdoor Ruud Woudstra » 21 jul 2011 18:15

Hallo,

Vandaag mijn 2e lifetime update ontvangen voor mijn tweede toestel. Tijdens de installatie gfaat het goed totdat er komt communiceren met de server. Dan geeft de server dat de kaart al uptodate is. Het proces loopt dan niet verder door. Als ik dan kijk op de registratie van Mygarmin, het tweede toestel dan ziet deze geen kaarten. Ook in Mapsourcve zie ik de update niet staan. Wat kan er fout zijn gegaan.???

Het registreren van de lifetime is goed verlopen en de PC zag ook dat het toestel gewoon is aangesloten. Kom er nu niet verder uit... Wie weet raadt???

Groeten,

Ruud Woudstra
GPS-en: Zumo-350LM, Montana-610-LTU, Virb. kaarten: CN2018.20,OMK 2017-18 W-Europa, OFM-Europa. Virb actioncam
BMW R1200RT, VW-EOS
Leef vandaag, morgen kan alles anders zijn.....
Avatar gebruiker
Ruud Woudstra
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 665
Geregistreerd: 23 aug 2010 18:15
Woonplaats: Zwolle

VorigeVolgende

Keer terug naar City Navigator, LifeTime en OneTime update

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten