Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Lifetime-update: kies voor 'geavanceerd'

Voor vragen over gebruik van en updates uitvoeren op City Navigator kaarten

Berichtdoor Léon Franssen » 13 sep 2010 18:25

Ik ben met interesse dit topic en ook dat van 2011.20 aan het volgen.
Ik heb mijn update naar 2011.20 gedaan en stond verbaast te kijken, naar de manier waarop zich alles afspeelde.
Ik had mijn GPS aangesloten en op de knop downloaden gedrukt.
Mij werd gevraagd het bestandje "garminmapupdater_NT_c" te downloaden. Dit bestandje heeft een grootte van 3.144 kb
Mij werd alleen gevraagd de code van 8 cijfers en letters in te voeren.
Nadat ik dat gedaan had ging alles vanzelf. Na ongeveer 10 minuten stonden de nieuwe kaarten op mijn PC, waarna de installatie als voltooid gegeven werd. De mededeling dat ik te weinig geheugen had werd niet gegeven. De installatie bood die mogelijkheid ook niet. Heb de kaarten via mapinstaller op mijn GPS gezet. Alles is goed en snel verlopen.
In my Garmin staat vermeld, dat ik tot september 2011 kan downloaden.
Heeft misschien nog iemand deze ervaring. Ik werk met W7 Ultimate.

Groetjes Léon
BMWR1100RT - SPIII - SP2720 - SP2820 - Colorado 300 - Zumo 350LM - OMK 4.10
Je krijgt nooit een tweede kans voor een eerste indruk.
Avatar gebruiker
Léon Franssen
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 689
Geregistreerd: 20 jan 2005 19:32
Woonplaats: Geertruidenberg

Berichtdoor JaVaWa » 13 sep 2010 19:36

Verbaast het je dat het allemaal heel makkelijk ging? Lang niet iedereen heeft problemen met het installeren hoor, al zou je aan de hand van alle berichten op dit forum anders denken...
Dit forum geeft eigenlijk een eenzijdig beeld; alleen maar mensen met problemen, terwijl je van de rest waar het wel allemaal goed ging niets hoort.
Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 13402
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Berichtdoor hubke01 » 17 sep 2010 17:42

ik heb zojuist 2010.3 op de computer gezet .dan alle kaarten van mapsource naar sd kaart gezet dit werkt
maar omdat ik een kaart van 2gb had en deze vervangen door een 4gb
en dat mijn omk op de sd kaart staat heb ik deze naar mijn pc gekopieerd. nu zet ik het ge kopieerde omk terug op de sd kaart en deze verschijnt niet meer op mijn toestel.
wat nu?????????

ps
op mapsource staat de omk nog steeds
hubke01
 
Berichten: 33
Geregistreerd: 27 dec 2009 12:40
Woonplaats: limburg

Berichtdoor HaWee » 17 sep 2010 18:25

even kijken of ik het goed lees:
je hebt van de oude sd card de OMK gecopieerd?
Dit is een bestand genaamd gmapsupp.img in de map [sd]:\garmin\
Je hebt vanuit Mapsource de CN gestuurd naar de nieuwe sd card.
Dus heb je in de map [sd]:\garmin\ nu het bestand gmapsupp.img staan wat de CN bevat.
Als je nu de OMK in de vorm van gmapsupp.img copieert naar de sd card zijn er een paar mogelijkheden:
1: je copieert direct naar de sd en niet in de map \garmin, dan kan je gps het niet lezen
2: je copieert in de map en overschrijft de CN , dat is niet gebeurt
3: je copieert naar de map garmin en kreeg de vraag overschrijven of niet en hebt gekozen voor erbij zetten, dan heet het bestand waar de OMK in zit nu gmapsupp_2.img oid en kan ook niet worden gelezen door de gps.

Wat je moet doen is de CN en de OMK samen selecteren en tegelijk oversturen naar de sd.
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20053
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Berichtdoor hubke01 » 17 sep 2010 21:03

hiermee ga ik aan de slag.
zal laten weten hoe het verloop is
thanks hawee

HaWee schreef:even kijken of ik het goed lees:
je hebt van de oude sd card de OMK gecopieerd?
Dit is een bestand genaamd gmapsupp.img in de map [sd]:\garmin\
Je hebt vanuit Mapsource de CN gestuurd naar de nieuwe sd card.
Dus heb je in de map [sd]:\garmin\ nu het bestand gmapsupp.img staan wat de CN bevat.
Als je nu de OMK in de vorm van gmapsupp.img copieert naar de sd card zijn er een paar mogelijkheden:
1: je copieert direct naar de sd en niet in de map \garmin, dan kan je gps het niet lezen
2: je copieert in de map en overschrijft de CN , dat is niet gebeurt
3: je copieert naar de map garmin en kreeg de vraag overschrijven of niet en hebt gekozen voor erbij zetten, dan heet het bestand waar de OMK in zit nu gmapsupp_2.img oid en kan ook niet worden gelezen door de gps.

Wat je moet doen is de CN en de OMK samen selecteren en tegelijk oversturen naar de sd.
hubke01
 
Berichten: 33
Geregistreerd: 27 dec 2009 12:40
Woonplaats: limburg

Berichtdoor hubke01 » 18 sep 2010 12:13

ik heb de kaarten omk en cn gelijktijdig naar sd kaart gestuurd ze staan er ook op alleen als ik kaartinfo op het toestel doe staan ze er niet bij.
iemand een oplossing voor dit probleem.
hubke01
 
Berichten: 33
Geregistreerd: 27 dec 2009 12:40
Woonplaats: limburg

Berichtdoor HaWee » 18 sep 2010 14:19

welke gps heb je?
hoe groot is het bestand gmapsupp.img dat nu op de sd card in de map \garmin staat?
Sommige gps kunnen een gmapsupp.img die te groot is niet lezen.
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20053
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Berichtdoor hubke01 » 18 sep 2010 15:47

zumo 550 2.66gb de twee te samen
hubke01
 
Berichten: 33
Geregistreerd: 27 dec 2009 12:40
Woonplaats: limburg

Berichtdoor hubke01 » 18 sep 2010 15:50

heb nu omk op toestel gezet en ben nu aan het proberen de 2010.3
op de kaart te zetten .
mss lukt dit
heb eerst de gmapprom gewist van het toestel zodat er plaats is voor de omk
hubke01
 
Berichten: 33
Geregistreerd: 27 dec 2009 12:40
Woonplaats: limburg

Berichtdoor hubke01 » 19 sep 2010 11:03

nu staat de omk op het toestel en de cn 2010.3 op de sd kaart.
alles werkt
nu is mijn vraag wat te doen met volgende update .
gaat hij de kaarten automatich wissen of moet ik eerst de oude kaartenset handmatig verweideren.
hubke01
 
Berichten: 33
Geregistreerd: 27 dec 2009 12:40
Woonplaats: limburg

Berichtdoor HaWee » 19 sep 2010 11:06

bij de volgende update moet je kiezen voor alleen pc updaten en daarna vanuit Mapsource de nieuwe kaart naar de sd card sturen. De nieuwe gmapsupp.img met CN erin zal dan de oude overschrijven.
Als je probeert de gps te updaten kan hij de gewenste file niet vinden en werkt het niet.
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20053
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Berichtdoor tencats » 17 nov 2010 01:36

Ik heb toch elke keer weer een probleem met de life time update.

Dit komt bij mij omdat ik een omgeruilde BMW Nav IV (hierna te noemen 660) kreeg geleverd via Garmin UK die onjuist is opgebouwd. Er zat geen kaart op en dat is in eerste instantie opgelost door mij een enkelvoudige kaart release te geven en de lifetime update in MYGarmin klaar te zetten. Maar, de lifetime update voor het apparaat werd weer helemaal niet herkend omdat ik het bestand "gmapprom.unl" zou missen in de 660. Dat werd door de helpdesk vie email naar mij toegezonden maar het werkt toch maar ten dele.
De lifetime update wordt via het dashboard niet herkend maar dan weer wel bij "Mijn Kaarten". Ik kan het bestand vervolgens op de pc installeren maar krijg via de installatieopties niet eens de keuze voor een gebied oid. voor de 660.

Om het op te lossen maak ik het bestand gmapprom.img van de vorige kaartenset gewoon leeg en daarna is het geen probleem om de hele kaartenset vanuit Mapsource te seecteren en op de 660 te laden. Die zit dan weer ineens in gmapsupp maar met hernoemen van dat bestand is alles weer ok. Een beetje omslachtig, dat wel, maar het werkt.

Ik zou echter verwachten dat het bestand gmapprom.img bij dit soort updates automatisch vervangen wordt. Toch?

Zo leuk hè dat gerommel.... :roll:
Erik
Onderweg met BMW F650Funduro '96, een BMW Nav V, een Rider 40 plus de Sena SMH5. Verder in huis: Zumo 550 & 660, nog een BMW Navigator V, Montana 600 & 650, 2x een Vivofit, een VIRB Elite, VIRB X en een Epix.
Avatar gebruiker
tencats
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1028
Geregistreerd: 23 mei 2008 13:54
Woonplaats: Almere

Lifetime update

Berichtdoor bikeropa » 1 dec 2010 18:03

Ik wil updaten maar mijn PC zegt dat ik .NET Framwork moet installeren.
Op zich geen probleem want dat start vanzelf, alleen lukt de installatie niet. Ook niet als ik het van internet plukt.
Kan ik via een omweg kaart updaten??
Beter nat tussen de files door dan droog er in!!
Avatar gebruiker
bikeropa
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 92
Geregistreerd: 24 mei 2005 20:36
Woonplaats: Oost-Souburg

Re: Lifetime update

Berichtdoor Peerke » 1 dec 2010 19:02

bikeropa schreef:Ik wil updaten maar mijn PC zegt dat ik .NET Framwork moet installeren.
Op zich geen probleem want dat start vanzelf, alleen lukt de installatie niet. Ook niet als ik het van internet plukt.
Kan ik via een omweg kaart updaten??
Even eerst normaal een windows-update draaien.
Greetz, Peerke
GPSMAP® 276Cx op een Triumph Tiger Explorer 1200 :wink:
Voorheen: GPSMap 278C en Streetpilot 2610 Perfect Pilot
Red
Avatar gebruiker
Peerke
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 319
Geregistreerd: 2 jan 2006 22:13
Woonplaats: Uden (Brabantse Land)

Berichtdoor bikeropa » 1 dec 2010 20:04

Das juist het probleem, het lukt me niet alle Window updates te draaien.
Beter nat tussen de files door dan droog er in!!
Avatar gebruiker
bikeropa
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 92
Geregistreerd: 24 mei 2005 20:36
Woonplaats: Oost-Souburg

VorigeVolgende

Keer terug naar City Navigator, LifeTime en OneTime update

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast