Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Zet volledige dekking van CN op SD kaart met Lifetime Update

Voor vragen over gebruik van en updates uitvoeren op City Navigator kaarten

Zet volledige dekking van CN op SD kaart met Lifetime Update

Berichtdoor mboelis » 22 feb 2012 22:19

Of je bij de Lifetime Update werkelijk behoefte hebt aan de volledige dekking moet je je eerst afvragen. Onderaan dit bericht staan verschillende opties waaruit je kan kiezen die waarschijnlijk voldoende dekking geven. Als je toch perse de volledige dekking van City Navigator in je toestel wilt hebben en het er niet in past omdat het toestelgeheugen te klein is, dan kan je de kaarten met de hieronder beschreven handelingen op een micro-SD kaart zetten door Lifetime Updater. Omdat met de Lifetime Update van 2012.40 ook andere bestanden (afhankelijk van toestel 3d kaart, tijdzone, kruispuntenoverzicht enz bv voor de Zumo 660) op je apparaat worden geïnstalleerd, kan je het beste als eerste kiezen voor de kleinste kaartset Belgie, Nederland en Luxemburg van 353.272 kB en de hele installatie op je toestel afronden.

Een truc om de Lifitime Updater te laten denken dat je toestel een groter geheugen heeft gaat als volgt:
  1. Sluit het Garmin toestel aan
  2. Neem een lege micro-SD kaart van 8GB (met 4 GB lukt het niet meer) en stop die in de kaartlezer van je computer.
  3. Maak een map \Garmin op de micro-SD kaart en kopieer daarheen het bestand GarminDevice.xml dat op je toestel staat in de map \Garmin
  4. Haal de USB kabel van je Garmin apparaat
  5. Start de Lifetime Updater
  6. Installeer de Volledige dekking van Europa of een andere versie

Als de installatie gereed is de inhoud op de micro-SD kaart in de map \Garmin:

-GMAP3D.IMG (3D gebouwen, alleen bruikbaar voor toestellen die dat ondersteunen zoals een Zumo 660)
-gmapprom.gma (certificaat)
-gmapprom.img (de kaart)
-gmapprom.unl (unlockcode)
-GMAPTZ.IMG (tijdzones)
-map JCV (met de kruispunt overzichten, alleen bruikbaar voor toestellen die dat ondersteunen zoals een Zumo 660)

Het gaat uiteindelijk allemaal om de kaarten, maar er zijn een aantal handelingen nodig om dit proces succesvol af te ronden.

Verwijder op de micro-SD kaart in map \Garmin :
-GMAPTZ.IMG (Tijdzones)
-GarminDevice.xml (heb je niet meer nodig als je gereed bent)

Optioneel (Deze stap zorgt ervoor dat het kruispunt overzicht wat bij de omvang van de kaart op de micro-SD kaart staat ook op je toestel komt te staan):
-optie1: Verplaats map JCV (met de kruispunt overzichten) naar map \Garmin op je toestel
-optie 2: verwijder map JCV op de micro-SD kaart

Hernoem op de micro-SD kaart in map \Garmin
-bestand gmapprom.img naar gmapsupp.img (de kaart)
-bestand gmapprom.gma naar gmapsupp.gma (certificaat, indien van toepassing)
-bestand gmapprom.unl naar gmapsupp.unl (unlockcodes)

Verwijder op het toestel in map \Garmin
-bestand gmapprom.img

Succes

Grt. Marco
Laatst bijgewerkt door mboelis op 6 sep 2017 22:39, in totaal 19 keer bewerkt.
Zumo 390, GPSMAP 62st, Nuvi 205, Edge 800, Montana 650 t, K1100 LT, Autocom Active-PLUS, Wouxun KG-689 porto,
Zumoschroef bestellen?
http://forum.gps.nl/viewtopic.php?t=13243
Afbeelding
Avatar gebruiker
mboelis
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 2134
Geregistreerd: 28 apr 2006 07:54
Woonplaats: De Goorn

Re: Zet volledige dekking van CN op SD kaart met Lifetime Up

Berichtdoor japachap » 7 mei 2012 19:49

Beste Marco-
Superb uitgelichte oplossing.
MIjn NUVI 765 maakt ook gebruik van de GMAP3D om 3d gebouwen te tonen. Ik vind dit onnodig.
Kan ik de GMAP3D bestaan ook van het toestel en SD kaart verwijderen zodat de Nuvi alleen met de gewoon gmapprom.img omgaat?

Is het ook de bedoeling van dit "fix" dat de volledig map blijft op het SD kaart, of moet u het nog overzetten naar het toestel haardeschijf? Als wel- dan graag hoe?

Alvast bedankt,

James
japachap
 
Berichten: 8
Geregistreerd: 7 mei 2012 19:36

Re: Zet volledige dekking van CN op SD kaart met Lifetime Up

Berichtdoor JaVaWa » 7 mei 2012 20:06

gmap3d.img mag je gewoon achterwege laten; het is niet meer dan een leuke gimmick.
Overzetten naar het toestel is alleen mogelijk als het bestand past; de reden om het via deze methode te doen was nu juist het ruimtegebrek toch?
Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 13381
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Re: Zet volledige dekking van CN op SD kaart met Lifetime Up

Berichtdoor mboelis » 7 mei 2012 22:27

De gmap3d.img is ongeveer 480 MB in 2013.10. Het is leuk maar niet noodzakelijk, wat JaVaWa al zegt. Je kunt het geheugen beter gebruiken voor andere doeleinden. Verder moet je afwegen of je wel heel Europa erin moet hebben met kaarten van IJsland tot de Oeral. Een kleiner deel voldoet vaak al prima. Als je de bovenstaande werkwijze doet en alleen de noodzakelijke kaart met gma en unl bestand in je GPS toestel zet, dus de gmap3d.img achterwege laat, kan je nog jaren voort.
Zumo 390, GPSMAP 62st, Nuvi 205, Edge 800, Montana 650 t, K1100 LT, Autocom Active-PLUS, Wouxun KG-689 porto,
Zumoschroef bestellen?
http://forum.gps.nl/viewtopic.php?t=13243
Afbeelding
Avatar gebruiker
mboelis
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 2134
Geregistreerd: 28 apr 2006 07:54
Woonplaats: De Goorn

Re: Zet volledige dekking van CN op SD kaart met Lifetime Up

Berichtdoor japachap » 8 mei 2012 08:19

Bedankt voor jullie antwoord...

Ik vraag omdat ik heb al zo'n 4GB music op mijn SD-kaart.
Ik dacht als de 3D, Tijdzones,certs en kruispunts van het update (naar SD) verwijderd mogen worden- dan is het ook verstandig de oudere versies van deze bestanden van het toestel ook te verwijderen?
Op dit manier (en ik weet heel weinig over het binnenwerkings van een GPS) hoopt ik voldoende ruimte in het toestel te creeren om het nieuwe kaart te overzetten van de SD naar interne geheugen. Daarbij blijft het SD-slot vrij voor musiek...
Ik was onder het indruk dat hoe meer ruimte van de geheugen over blijft, hoe beter de toestel werkt (zoals bij laptops)?

Het ultieme vraag is/was- zijn de overtollig bestanden wel van het toestal te verwijderen, en is het daarna mogelijk het nieuwe kaart (verkleind update) van de SD over te zetten naar de interne geheugen.
japachap
 
Berichten: 8
Geregistreerd: 7 mei 2012 19:36

Re: Zet volledige dekking van CN op SD kaart met Lifetime Up

Berichtdoor ++ Lex ++ » 8 mei 2012 09:21

De oude versies mogen zeker verwijderd worden. Als je de tijdzonekaart verwijdert schakelt hij echter niet meer om naar zomertijd.

De update staat altijd op het toestel, alleen als je de kaarten zelf verstuurd hebt vanuit MapSource kunnen ze op de sd staan.
In dat geval moet je het bestand gmapsupp.img in de map Garmin op de sd wissen nadat je de update op het toestel hebt gezet. Let op, er zouden ook andere kaarten in kunnen staan!

Het heeft trouwens geen zin om een vrije ruimte te creëren in het zichtbare interne geheugen. Dit is geen werkgeheugen.
GPS 45, GPS III, GPS V, SP 2610, 60CSx, Nüvi 765, 62st
Avatar gebruiker
++ Lex ++
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 16620
Geregistreerd: 2 mei 2004 10:56
Woonplaats: Mellieha, Malta

Re: Zet volledige dekking van CN op SD kaart met Lifetime Up

Berichtdoor wijo » 9 mei 2012 19:12

japachap schreef:MIjn NUVI 765 maakt ook gebruik van de GMAP3D om 3d gebouwen te tonen. Ik vind dit onnodig.
Kan ik de GMAP3D bestaan ook van het toestel en SD kaart verwijderen zodat de Nuvi alleen met de gewoon gmapprom.img omgaat?
James


Ik heb ook een 765, en heb nooit die file eraf gehaald (daarom heb ik nu ook
alleen West Europa staan).

Maar 3D gebouwen ben ik nog nooit tegengekomen tijdens navigatie Wel borden bij afslagen op snelwegen.

Waar kan ik in de randstad 3D gebouwen zien??
Wim
Garmin GPS 12 (jun 1998), Garmin V (dec 2001), Garmin Nuvi 765 (jun 2010) en Garmin Oregon 450t (jun 2010)
wijo
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 94
Geregistreerd: 2 sep 2009 09:37

Re: Zet volledige dekking van CN op SD kaart met Lifetime Up

Berichtdoor ++ Lex ++ » 9 mei 2012 19:23

Bijvoorbeeld in het centrum van Amsterdam.

Je moet wel flink inzoomen.
GPS 45, GPS III, GPS V, SP 2610, 60CSx, Nüvi 765, 62st
Avatar gebruiker
++ Lex ++
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 16620
Geregistreerd: 2 mei 2004 10:56
Woonplaats: Mellieha, Malta

Re: Zet volledige dekking van CN op SD kaart met Lifetime Up

Berichtdoor wijo » 9 mei 2012 20:12

Weet je een straat oid?
Wim
Garmin GPS 12 (jun 1998), Garmin V (dec 2001), Garmin Nuvi 765 (jun 2010) en Garmin Oregon 450t (jun 2010)
wijo
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 94
Geregistreerd: 2 sep 2009 09:37

Re: Zet volledige dekking van CN op SD kaart met Lifetime Up

Berichtdoor ++ Lex ++ » 9 mei 2012 20:21

Dam, Damrak.

Het centrum van Londen is helemaal vol geplempt met gebouwen.
GPS 45, GPS III, GPS V, SP 2610, 60CSx, Nüvi 765, 62st
Avatar gebruiker
++ Lex ++
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 16620
Geregistreerd: 2 mei 2004 10:56
Woonplaats: Mellieha, Malta

Re: Zet volledige dekking van CN op SD kaart met Lifetime Up

Berichtdoor VFROOD » 10 mei 2012 20:26

Even voor mijn info: ik heb de 1001 routes SD kaart. Kan ik daar, als ik West-europa heb, nog willekeurig landen bij opzetten? Zoals eventueel een stukje oostblok voor een rondje Oostzee?

En na een nieuwe Lifetime update moet ik dan eerst het oud materiaal van die kaarten weghalen, of wordt dat gewoon overschreven?
garmin 2610 op RODE vfr vtec en zumo 660 op dezelfde motor.
Op het rechte stuk kan iedereen te hard. Het gaat om de bochten!
VFROOD
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 672
Geregistreerd: 11 jun 2005 00:46
Woonplaats: Prov. Groningen

Re: Zet volledige dekking van CN op SD kaart met Lifetime Up

Berichtdoor JaVaWa » 10 mei 2012 20:41

1. Ja, voor zover er nog ruimte over is op de SD-kaart.

2. Wordt overschreven, tenzij je vorige keer met MapSource of MapInstall de CN kaart op het toestel hebt gezet.
Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 13381
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Re: Zet volledige dekking van CN op SD kaart met Lifetime Up

Berichtdoor janrad » 20 mei 2012 17:01

Schakelt het toestel automatisch over op de kaarten die op de sd kaart staan ? of moet je dat handmatig doen ?
janrad
 
Berichten: 80
Geregistreerd: 14 jun 2005 22:10

Re: Zet volledige dekking van CN op SD kaart met Lifetime Up

Berichtdoor ++ Lex ++ » 20 mei 2012 17:05

Automatisch. Je kunt op het toestel zelfs niet zien waar ze staan. De kaarten komen in een enkele lijst. Ook mag 1 kaart verdeeld zijn over toestel en sd.
GPS 45, GPS III, GPS V, SP 2610, 60CSx, Nüvi 765, 62st
Avatar gebruiker
++ Lex ++
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 16620
Geregistreerd: 2 mei 2004 10:56
Woonplaats: Mellieha, Malta

Re: Zet volledige dekking van CN op SD kaart met Lifetime Up

Berichtdoor HaWee » 20 mei 2012 17:05

je kiest in het toestel welke kaart je wilt gebruiken.
als je een kaart intern en een andere kaart op sd hebt staan (bijv. CN en motorkaart) dan zie je gewoon beide kaarten en kun je kiezen welke aan of uit te zetten.
Als bijv. CN deels intern en deels op sd staat ziet de gps dit gewoon als EEN kaart die je kunt aan of uit zetten.

edit: ++Lex++ was sneller :wink:
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20023
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Volgende

Keer terug naar City Navigator, LifeTime en OneTime update

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten