Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Zet volledige dekking van CN op SD kaart met Lifetime Update

Voor vragen over gebruik van en updates uitvoeren op City Navigator kaarten

Re: Zet volledige dekking van CN op SD kaart met Lifetime Up

Berichtdoor Stijnley » 4 feb 2015 09:22

Jammer genoeg geen kaartlezen in de pc.

Ik heb te vroeg victory gekraaid. Mapsource geïnstalleerd (2008-kaart 8) ) maar nu zie ik nergens mijn 2015-kaart staan? Hoe krijg ik die in mapsource? In Basecamp staat deze dan wel.... En zeggen dat ik geen leek ben met de pc, maar garmin weet mij steeds te frustreren!

Dank voor jullie tips!
Stijnley
 
Berichten: 82
Geregistreerd: 17 dec 2008 15:55

Re: Zet volledige dekking van CN op SD kaart met Lifetime Up

Berichtdoor Hans Vaessen » 4 feb 2015 09:58

Stijnley schreef:maar garmin weet mij steeds te frustreren!


Denk niet dat het in dit geval de schuld is van Garmin,

Vermoedelijk heb je 2015 gewoon niet geinstalleerd op je pc. Basecamp kan namelijk de kaarten uit het toestel inlezen; mapsource kan dat niet.

Tijdens het uitvoeren van de lifetimeupdate kun je via geavanceerd aangeven dat je de kaarten ook op de computer wilt installeren. Dat kan ook door het opnieuw uitvoeren van de update.
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24525
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Re: Zet volledige dekking van CN op SD kaart met Lifetime Up

Berichtdoor Stijnley » 4 feb 2015 10:03

Bedankt voor je reactie

Probleem is dat, als ik terug wil kiezen voor PC, Garmin Expres onmiddellijk enkel de Duitse kaart installeert op mijn PC.

Als ik de regio wil wijzigen naar volledig europa, krijg ik de keuze niet meer om naar PC te installeren en krijg ik enkel de foutmelding terug dat mijn gsp te klein is....

Ik kan dus niet EN volledig Europa kiezen EN installeren naar pc kiezen.

Als je begrijpt wat ik bedoel? :)
Stijnley
 
Berichten: 82
Geregistreerd: 17 dec 2008 15:55

Re: Zet volledige dekking van CN op SD kaart met Lifetime Up

Berichtdoor Hans Vaessen » 4 feb 2015 10:08

Als je kiest voor installatie op de computer wordt ALTIJD heel europa geinstalleerd en is de keuze niet relevant.

De crux zit erin dat je moet kiezen voor 'geavanceerd' - kies daar voor computer.
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24525
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Re: Zet volledige dekking van CN op SD kaart met Lifetime Up

Berichtdoor Stijnley » 9 feb 2015 08:39

Ja dat klopt precies, ook javawa GMTK geeft 2 geïnstalleerde kaarten weer op mijn pc (2008 van de install-cd en de 2015 kaart).

Hoe krijg ik deze 2015-kaart nu te zien in Mapsource? Ik herinner mij een keuzelijst waar ik de kaart kon kiezen links bovenaan, maar nu is deze er niet en werkt mapsource op 2008. Ik kan ook niet overschakelen naar een andere kaart via de keuze menu, ik zie enkel 2008 of géén kaart.

Enig idee?

Bedankt alvast!
Stijnley
 
Berichten: 82
Geregistreerd: 17 dec 2008 15:55

Re: Zet volledige dekking van CN op SD kaart met Lifetime Up

Berichtdoor JaVaWa » 9 feb 2015 12:59

Dan gebruik je waarschijnlijk nog MapSource 6.13.7 of ouder; die kan niet overweg met het formaat van de kaarten dat ze sinds versie 2009 hebben.

Oplossing: nieuwere MapSource installeren (6.16.3: http://www8.garmin.com/support/download ... jsp?id=209 ) of als je per sé de oude versie wilt gebruiken de kaart naar het oude formaat converteren met MapReverseConverter: http://www.javawa.nl/mapreverseconverter.html
Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 13402
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Re: Zet volledige dekking van CN op SD kaart met Lifetime Up

Berichtdoor Stijnley » 10 feb 2015 09:34

Idd, werkt perfect nu! Bedankt!
Stijnley
 
Berichten: 82
Geregistreerd: 17 dec 2008 15:55

Re: Zet volledige dekking van CN op SD kaart met Lifetime Up

Berichtdoor Hans Vaessen » 10 feb 2015 10:00

JaVaWa schreef:Dan gebruik je waarschijnlijk nog MapSource 6.13.7 of ouder


Olifantengeheugen!
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24525
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Re: Zet volledige dekking van CN op SD kaart met Lifetime Up

Berichtdoor lucifer » 20 feb 2015 14:24

ik ben een dummie,maar de vraag is er komt straks een nieuwe update lifetime (2798) maar ik heb gezien dat mijn schijf bijna vol is,heb al een sd kaart klaar liggen.hoe moet ik die volledige update (kaart Europa) daar op zetten ,zodat alles weer normal werkt? :?:
lucifer
 
Berichten: 27
Geregistreerd: 2 aug 2014 13:32

Re: Zet volledige dekking van CN op SD kaart met Lifetime Up

Berichtdoor Hans Vaessen » 20 feb 2015 14:29

Kwestie van SD plaatsen voor je de update uitvoert. Als er onvoldoende interne ruimte is zal express vanzelf de SD gebruiken.
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24525
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Re: Zet volledige dekking van CN op SD kaart met Lifetime Up

Berichtdoor manxgp » 21 jul 2015 14:33

Ik heb een 550 en heb er een 8GB SD kaart ingedaan maar via Garmin Expres zet hij de kaarten niet op die kaart. Eerder kon ik altijd Nederland en VK en Ierland gewoon er opzetten maar Garmin heeft gemeens dat te moeten veranderen. Zet ik nu VK en Ierland op mijn toestel dan ben ik de rest ( o.a. nederland ,Duitsland) enz kwijt. En voordat ik in het VK ben zal ik toch door Nederland,België en Frankrijk moeten. Mijn vraag is ook wie kan mij vertellen hoe ik de kaarten op de SD kaart krijg en zo die landen er op houd?.

Alvast bedankt.
manxgp
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 6
Geregistreerd: 28 dec 2007 21:01

Re: Zet volledige dekking van CN op SD kaart met Lifetime Up

Berichtdoor pheufk » 21 jul 2015 14:44

Garmin express ziet bij zumo 550 geen sdkaart,als je heel Europa op de sdkaart wil kan dat in mapsource of basecamp
Groetjes Piet,

SP2820 firmware 4.40 - NT 2018.10 ScalaRider Multiset Q2 XL
Zumo 550 firmware 5.00 - NT 2018.20
Afbeelding
Avatar gebruiker
pheufk
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1941
Geregistreerd: 19 sep 2006 20:07
Woonplaats: Nijmegen

Re: Zet volledige dekking van CN op SD kaart met Lifetime Up

Berichtdoor HaWee » 21 jul 2015 14:46

wat ik heb gelezen begrijpt Express bij de Zumo 550 niet dat hij de sd kan gebruiken :wink:

de simpelste manier zal zijn om gewoon (zoals in dit draadje al eerder gemeld) in Express via de keuze advanced oid de kaart te installeren op de computer. Dat is dan de hele europa kaart.

Daarna kun je met Mapsource of Basecamp/mapinstall de kaart oversturen naar de sd.

Als je heel europa op sd zet moet je er wel aan denken dat je dan niet ook nog een deel intern mag hebben staan anders heb je delen dubbel en gaat het fout.
Dus ofwel heel europa op sd en intern alleen basiskaart (en evt motorkaart) of een deel intern en dan goed selecteren welke delen je overstuurt naar de sd. In dat geval zou ik Mapsource gebruiken omdat je dan makkelijker delen kunt selecteren/deselecteren
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20053
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Zet volledige dekking van CN op SD kaart met Lifetime Up

Berichtdoor pheufk » 21 jul 2015 14:55

Het kan ook zo :wink:

mboelis schreef:Of je bij de Lifetime Update werkelijk behoefte hebt aan de volledige dekking moet je je eerst afvragen. Onderaan dit bericht staan verschillende opties waaruit je kan kiezen die waarschijnlijk voldoende dekking geven. Als je toch perse de volledige dekking van City Navigator in je toestel wilt hebben en het er niet in past omdat het toestelgeheugen te klein is, dan kan je de kaarten met de hieronder beschreven handelingen op een micro-SD kaart zetten door Lifetime Updater. Omdat met de Lifetime Update van 2012.40 ook andere bestanden (afhankelijk van toestel 3d kaart, tijdzone, kruispuntenoverzicht enz bv voor de Zumo 660) op je apparaat worden geïnstalleerd, kan je het beste als eerste kiezen voor de kleinste kaartset Belgie, Nederland en Luxemburg van 353.272 kB en de hele installatie op je toestel afronden.

Een truc om de Lifitime Updater te laten denken dat je toestel een groter geheugen heeft gaat als volgt:
  1. Sluit het Garmin toestel aan
  2. Neem een lege micro-SD kaart van 8GB (met 4 GB lukt het niet meer) en stop die in de kaartlezer van je computer.
  3. Maak een map \Garmin op de micro-SD kaart en kopieer daarheen het bestand GarminDevice.xml dat op je toestel staat in de map \Garmin
  4. Haal de USB kabel van je Garmin apparaat
  5. Start de Lifetime Updater
  6. Installeer de Volledige dekking van Europa of een andere versie

Als de installatie gereed is de inhoud op de micro-SD kaart in de map \Garmin:

-GMAP3D.IMG (3D gebouwen, alleen bruikbaar voor toestellen die dat ondersteunen zoals een Zumo 660)
-gmapprom.gma (certificaat)
-gmapprom.img (de kaart)
-gmapprom.unl (unlockcode)
-GMAPTZ.IMG (tijdzones)
-map JCV (met de kruispunt overzichten, alleen bruikbaar voor toestellen die dat ondersteunen zoals een Zumo 660)

Het gaat uiteindelijk allemaal om de kaarten, maar er zijn een aantal handelingen nodig om dit proces succesvol af te ronden.

Verwijder op de micro-SD kaart in map \Garmin :
-GMAPTZ.IMG (Tijdzones)
-GarminDevice.xml (heb je niet meer nodig als je gereed bent)

Optioneel (Deze stap zorgt ervoor dat het kruispunt overzicht wat bij de omvang van de kaart op de micro-SD kaart staat ook op je toestel komt te staan):
-optie1: Verplaats map JCV (met de kruispunt overzichten) naar map \Garmin op je toestel
-optie 2: verwijder map JCV op de micro-SD kaart

Hernoem op de micro-SD kaart in map \Garmin
-bestand gmapprom.img naar gmapsupp.img (de kaart)
-bestand gmapprom.gma naar gmapsupp.gma (certificaat, indien van toepassing)
-bestand gmapprom.unl naar gmapsupp.unl (unlockcodes)

Verwijder op het toestel in map \Garmin
-bestand gmapprom.img

Om een idee geven welke versies je kan downloaden en de grootte van die bestanden geldend voor City Navigator Europe NT 2012.40 van groot naar klein:

Volledige dekking van Europa 2.509.312 kB
West-Europa 1.975.680 kB
Regio Centraal Europa 1.649.312 kB
Centraal Europa 980.864 kB
Noordoost Europa 969.328 kB
Benelux en Frankrijk 562.572 kB
Belgie, Nederland en Luxemburg 353.272 kB

Afbeelding
Volledige dekking van Europa 2.509.312 kB

Afbeelding
West-Europa 1.975.680 kB

Afbeelding
Regio Centraal Europa 1.649.312 kB

Afbeelding
Centraal Europa 980.864 kB

Afbeelding
Noordoost Europa 969.328 kB

Afbeelding
Benelux en Frankrijk 562.572 kB

Afbeelding
Belgie, Nederland en Luxemburg 353.272 kB



Succes

Grt. Marco
Groetjes Piet,

SP2820 firmware 4.40 - NT 2018.10 ScalaRider Multiset Q2 XL
Zumo 550 firmware 5.00 - NT 2018.20
Afbeelding
Avatar gebruiker
pheufk
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1941
Geregistreerd: 19 sep 2006 20:07
Woonplaats: Nijmegen

Re: Zet volledige dekking van CN op SD kaart met Lifetime Up

Berichtdoor mboelis » 21 jul 2015 19:02

Zo is het. Dit draadje is er niet voor niets. Ik probeer het bij elke update opnieuw en het werkt nog steeds

/Marco
Zumo 390, GPSMAP 62st, Nuvi 205, Edge 800, Montana 650 t, K1100 LT, Autocom Active-PLUS, Wouxun KG-689 porto,
Zumoschroef bestellen?
http://forum.gps.nl/viewtopic.php?t=13243
Afbeelding
Avatar gebruiker
mboelis
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 2134
Geregistreerd: 28 apr 2006 07:54
Woonplaats: De Goorn

VorigeVolgende

Keer terug naar City Navigator, LifeTime en OneTime update

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast