Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Zet volledige dekking van CN op SD kaart met Lifetime Update

Voor vragen over gebruik van en updates uitvoeren op City Navigator kaarten

Re: Zet volledige dekking van CN op SD kaart met Lifetime Up

Berichtdoor HaWee » 24 jul 2013 12:14

maar wat ik eigenlijk van jullie wilde horen :wink:
werkt die truc van met mapinstall alles selecteren en dat mapinstall dan alleen de ontbrekende delen overzet?
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 21541
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Zet volledige dekking van CN op SD kaart met Lifetime Up

Berichtdoor ++ Lex ++ » 24 jul 2013 12:21

Ik heb inderdaad over het hoofd gezien dat je op de Zumo de bestanden niet apart kunt aanzetten. :oops:

Dan zit er niets anders op dan op het zicht de al aanwezige kaarten te deselecteren in de volledige kaart.
Bij twijfelgevallen niet deselecteren, eventueel in de deelkaartenlijst kijken.

Na installatie met JDM controleren of er overlappende deelkaarten zijn.

Ontbrekende stukken zijn erger dan overlappende omdat JDM daar niet voor kan waarschuwen.
Laatst bijgewerkt door ++ Lex ++ op 24 jul 2013 12:26, in totaal 1 keer bewerkt.
GPS 45, GPS III, GPS V, SP 2610, 60CSx, Nüvi 765, 62st
Avatar gebruiker
++ Lex ++
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 16620
Geregistreerd: 2 mei 2004 10:56
Woonplaats: Mellieha, Malta

Re: Zet volledige dekking van CN op SD kaart met Lifetime Up

Berichtdoor jwhelmers » 24 jul 2013 12:25

Bedankt voor je snelle reactie, nee er staat geen garmindevice.xml op de sd, ik kan op dit moment geen online rapport maken.
ik ga het een en ander vanavond proberen, bedankt met name ook voor de tip m.b.t. het renamen voor het gebruik van Mapsource want daar had ik het ook al mee geprobeerd maar dat werkte niet.
Avatar gebruiker
jwhelmers
 
Berichten: 8
Geregistreerd: 21 mei 2013 14:51

Re: Zet volledige dekking van CN op SD kaart met Lifetime Up

Berichtdoor JaVaWa » 24 jul 2013 12:26

HaWee schreef:werkt die truc van met mapinstall alles selecteren en dat mapinstall dan alleen de ontbrekende delen overzet?

Dat werkt alleen met toestellen die aangepaste .img-namen toestaan; de zumo 660 dus niet.
In dit geval betekent het dat MapInstall de reeds aanwezige delen weer opnieuw overzet. Automatisch verdelen over intern en SD-kaart is volgens mij niet aan de orde (maar dat weet ik niet zeker).
Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's

eTrex Legend HCx, Fenix (1), Forerunner 220, GPS 45, GPS 60, Montana 600, nüvi 250, Oregon 550t en 700, StreetPilot III, Vivoactive 3 en 4, zūmo 500
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 14577
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Re: Zet volledige dekking van CN op SD kaart met Lifetime Up

Berichtdoor ++ Lex ++ » 24 jul 2013 12:34

Volgens mij is het een sprookje dat MapInstall kan verdelen. Hij zet indien mogelijk alles op sd, de rest intern.
Toen die mogelijkheid er kwam heeft iemand dat eens als verdelen opgeschreven en dat wordt sindsdien door iedereen herhaald. Ook ik heb het nagepraat.

Misschien, maar dat heb ik nooit geprobeerd, verdeelt hij wel als er op beide onvoldoende ruimte is voor het geheel, maar op sd wel genoeg voor de rest.

Je kunt die toestand bereiken door een dummybestand neer te zetten dat onvoldoende ruimte overlaat voor het geheel maar genoeg voor de rest.
GPS 45, GPS III, GPS V, SP 2610, 60CSx, Nüvi 765, 62st
Avatar gebruiker
++ Lex ++
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 16620
Geregistreerd: 2 mei 2004 10:56
Woonplaats: Mellieha, Malta

Re: Zet volledige dekking van CN op SD kaart met Lifetime Up

Berichtdoor jwhelmers » 24 jul 2013 13:34

maar als je dat doet werkt je toestel dan wel zonder het kaartje erin? Voor mij is het van belang dat ik een route kan importeren via een SD kaartje met alleen die route er op, de kaart moet op dat moment dus 'intern' staan.
Avatar gebruiker
jwhelmers
 
Berichten: 8
Geregistreerd: 21 mei 2013 14:51

Re: Zet volledige dekking van CN op SD kaart met Lifetime Up

Berichtdoor ++ Lex ++ » 24 jul 2013 16:05

Het blijkt onduidelijk te zijn. Je zult eerst moeten proberen of MapInstall het restant op sd zet, en daarna of het interne deel ook afzonderlijk werkt. Ik denk dat vooral het eerste een probleem zal zijn.
GPS 45, GPS III, GPS V, SP 2610, 60CSx, Nüvi 765, 62st
Avatar gebruiker
++ Lex ++
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 16620
Geregistreerd: 2 mei 2004 10:56
Woonplaats: Mellieha, Malta

Re: Zet volledige dekking van CN op SD kaart met Lifetime Up

Berichtdoor GPS Expert » 24 jul 2013 20:07

HaWee schreef:maar wat ik eigenlijk van jullie wilde horen :wink:
werkt die truc van met mapinstall alles selecteren en dat mapinstall dan alleen de ontbrekende delen overzet?


Zeker niet bij zumo's.
Marco

Kennis en kunde van Outdoor, Sport en Motor GPS'sen van Garmin, Tripy, TomTom, Mio, Teasi, TwoNav, Peaklife/Rage.

Zie ook mijn Kennisforum en YouTube kanaal.
Avatar gebruiker
GPS Expert
 
Berichten: 3261
Geregistreerd: 24 jan 2013 22:41
Woonplaats: Amsterdam, Apeldoorn, Havelte, Hilversum, Hoensbroek, Leusden, Privé les of GPS Helpdesk

Re: Zet volledige dekking van CN op SD kaart met Lifetime Up

Berichtdoor jwhelmers » 25 jul 2013 11:06

Helaas heb ik het gisteren niet kunnen uitproberen, wordt waarschijnlijk pas zondag.
Avatar gebruiker
jwhelmers
 
Berichten: 8
Geregistreerd: 21 mei 2013 14:51

Re: Zet volledige dekking van CN op SD kaart met Lifetime Up

Berichtdoor fransg » 25 jul 2013 12:13

Na installatie (vannacht) van de nieuwe CN Europa bij mij op de Montana:

Afbeelding

Afbeelding
GPSMAP66st, GPSMAP 276Cx, Fenix 5X Plus
Avatar gebruiker
fransg
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1096
Geregistreerd: 18 maart 2004 09:11
Woonplaats: Amsterdam

Re: Zet volledige dekking van CN op SD kaart met Lifetime Up

Berichtdoor jwhelmers » 25 jul 2013 16:00

Het is gelukt!
dit is de situatie nu: http://jdm.javawa.nl/6QoW

Ik heb dit gedaan volgens deze suggestie van HaWee, met Mapsource, in feite zelfs met 2x Mapsource naast elkaar, één met de lijst met alle kaarten van West Europe ( cn-intern.gdb) en daarnaast de kaarten die al op m'n SD kaartje stonden, waarbij ik op de tweede kolom( 'Area' in het Engels) te sorteren makkelijk de dubbele er uit kon halen. Via JDM had ik bekeken dat er 518 kaarten op de SD stonden en 393 intern uiteindelijk moesten er dus 125 kaarten op de SD overblijven en dat ging op deze manier redelijk makkelijk.
scrreenprint 2x Mapsource West & Oost europa + Motorkaarten.png
Schermafdruk van de twee Mapsource lijsten naast elkaar.
scrreenprint 2x Mapsource West & Oost europa + Motorkaarten.png (681.32 KiB) 3866 keer bekeken

Wel was ik vergeten dat ik ook alle 3 de OnRoute Motorkaarten in deze kaarten set moest opnemen, want toen ik de kaartset de eerste keer op de SD terug zetten was ik die kwijt, maar dat was redelijk makkelijk te corrigeren, alleen het overzetten daarna duurde verschrikkelijk lang (de hele nacht, ik denk zeker 6 uur)

Bedankt voor de hulp,
Jan Willem Helmers
BMW K1300S
Avatar gebruiker
jwhelmers
 
Berichten: 8
Geregistreerd: 21 mei 2013 14:51

Re: Zet volledige dekking van CN op SD kaart met Lifetime Up

Berichtdoor loubas » 22 nov 2013 15:08

Hallo,
Ik had de volledige dekking van CN 2014.20 op een SD-kaartje gezet volgens de richtlijnen aan het begin van dit draadje,wat me zonder enig probleem gelukt was.Alles werkte perfect op de Nuvi 1490.
Resultaat op het SD-kaartje: map Garmin: -map JCV --> bestand D3084110AJCV
-bestand: gmapsupp.img
Nu heb ik de volledige dekking van CN 2014.30 op het SD-kaartje gezet en de vermelde richtlijnen opnieuw gevolgd vanaf het begin,dus eerst het SD-kaartje volledig gewist.
Resultaat op het SD-kaartje: map Garmin: -map JCV --> bestand D3084120AJCV
- bestand: gmapsupp.img ( 3.179 MB)
Bij het inschakelen van de Nuvi 1490 krijg de melding: Kan kaarten niet ontgrendelen
Enkel de basis kaart is zichtbaar.
Heeft iemand hiervoor een tip?
Met dank
loubas
 
Berichten: 17
Geregistreerd: 28 jul 2011 10:53

Re: Zet volledige dekking van CN op SD kaart met Lifetime Up

Berichtdoor HaWee » 22 nov 2013 15:12

heb je dit ook gedaan?

Maak een map \Garmin op de micro-SD kaart en kopieer daarheen het bestand GarminDevice.xml dat op je toestel staat in de map \Garmin
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 21541
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Zet volledige dekking van CN op SD kaart met Lifetime Up

Berichtdoor loubas » 22 nov 2013 17:21

Dit heb ik uiteraard gedaan volledig conform de richtlijnen van mboelis (zie begin dit draadje)
Bij de vorige kaartversie lukte dit zonder enig probleem.Vraag me af waarom de kaarten niet kunnen gedeblokkeerd worden
door de Nuvi.
loubas
 
Berichten: 17
Geregistreerd: 28 jul 2011 10:53

Re: Zet volledige dekking van CN op SD kaart met Lifetime Up

Berichtdoor jos. » 7 dec 2013 22:42

Beste Marco,
Ik heb stap voor stap gevolgd van wat je hierboven genoemd hebt.
Zodra ik nu het SD kaartje (8 GB) in de Zumo 550 stop, verschijnt er helemaal geen kaart op mijn toestel. Ook de knop “kaartinfo” in het menu van de 550 is niet te gebruiken. Wat doe ik nu fout?

Groet,
Jos
jos.
 
Berichten: 20
Geregistreerd: 1 okt 2012 08:33

VorigeVolgende

Keer terug naar City Navigator, LifeTime en OneTime update

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 3 gasten