Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Oud kaartmateriaal verwijderen van 2720?

Voor vragen over gebruik van en updates uitvoeren op City Navigator kaarten

Oud kaartmateriaal verwijderen van 2720?

Berichtdoor Eric Hoogstraat » 2 jan 2014 08:14

Laat ik beginnen met iedereen een heel goed, gezond en geslaagd 2014 toe te wensen!!

Het onderwerp zal hier vast wel eens behandeld zijn maar ik ben geen ster in 't zoeken... Ook in Google tik ik steevast de verkeerde dingen in... :oops:

Ik heb een SP 2720 waarop NT 2011.32 kaarten staan. Vorig jaar heb ik een LTU voor dit toestel gekocht en 't eerste wat ik in 't nieuwe jaar wilde doen was kaartmateriaal updaten.
Alles verliep bijna probleemloos... alleen "moest" ik van MyGarmin Garmin Express installeren om dan later in GE te lezen dat mijn toestel niet ondersteund wordt. :? Maar goed, da's niet 't onderwerp van mijn vraag.

Uiteindelijk bleek 't niet mogelijk te zijn om alle door mij gewenste kaartdelen op de 2720 te zetten. Vooralsnog ben ik tevreden met alleen Nederland maar voor trips die in de planning zitten zou ik toch wel wat meer willen gebruiken.
Kijk ik in mijn toestel op "Detailkaarten" dan zie ik dat er nu beide versie's (2011.32 en 2014.30) op staan.
Voor het installeren van de kaarten heb ik MapInstall gebruikt.

De vraag is: hoe kan ik oud kaartmateriaal verwijderen zodat er meer ruimte voor 't nieuwe spul beschikbaar is?

Alvast bedankt voor de reactie's!

Groet,
Eric
Hou 't rubber waar 't hoort: op straat!
Eric Hoogstraat
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 18
Geregistreerd: 24 nov 2005 17:44
Woonplaats: Leidschendam

Re: Oud kaartmateriaal verwijderen van 2720?

Berichtdoor wpee » 2 jan 2014 09:22

Met mapINSTALL zet je kaarten ERBIJ in het variabele geheugen.
Je moet MapUPDATER gebruiken dan schrijf je de kaarten in het vaste geheugen.
en dan heb je ongeveer 1.8 - 2Gb aan geheugen beschikbaar.

Je moet wel van tevoren (dacht ik) je LTU koppelen aan je toestel in "mygarmin" op de garmin website. IK weet niet zeker of mapupdater hier automatisch om vraagt.

Wim
gr. Wim.
Garmin Zumo 350 + Scala Rider Q1
Avatar gebruiker
wpee
 
Berichten: 451
Geregistreerd: 11 okt 2006 20:34
Woonplaats: Kessel LB

Re: Oud kaartmateriaal verwijderen van 2720?

Berichtdoor Erik » 2 jan 2014 10:42

Eric Hoogstraat schreef:Kijk ik in mijn toestel op "Detailkaarten" dan zie ik dat er nu beide versie's (2011.32 en 2014.30) op staan. Voor het installeren van de kaarten heb ik MapInstall gebruikt

even ter aanvulling op wpee:
MapInstall en MapSource overschrijven, evenals MapUpdater, oude kaarten die op die manier op de Garmin zijn geïnstalleerd.
Omdat zowel CE 2011.3 als 2014.3 op je StreetPilot 2720 staan, is het waarschijnlijk dat een van beide eens met Garmin MapUpdater (of de toenmalige LifeTimeUpdater, of Garmin Express) is geïnstalleerd.

Ik zou van CNE 2014.3 een klein kaartdeel, bijvoorbeeld een detailkaart Noordzee, met MapInstall of MapSource naar de 2720 sturen.
Als er daarna geen CNE 2011.3 meer op de 2720 staat, dan was die met MapInstall geladen en is deze overschreven.
Als er daarna nog wel 2011.3 op de 2720 staat, dan was die er met MapUpdater, LifeTimeUpdater of GarminExpress opgezet. De oplossing is dan om 2014.3 nogmaals te installeren, met Garmin MapUpdater of met GarminExpress.

Voor Garmin apparaten nieuwer dan de StreetPilot 2820, dus vanaf de Zumo 550, is de JaVaWa Device Manager ideaal
Groeten
Erik SP2820 met CNEur NT LTU, MapSource 6.12.4 (WinXP) en 6.16.3 (W10); eTrex Legend HCx met OpenFietsMap (DBNL); nüvi 2595LMT; Garmin vívofit; Concept 2; SRC op Schuberth C3 PRO
Erik
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 2377
Geregistreerd: 1 jun 2006 23:07

Re: Oud kaartmateriaal verwijderen van 2720?

Berichtdoor GPS Expert » 2 jan 2014 14:07

Probeer eens met MapSource de kaarten uit te lezen uit de 2720v via het ontvangen knopje en dan te kijken welke tegels er van welke kaart inzitten.

Versturen is het beste met MapSource. Voortaan met Express (GE? -> Google Earth?) alleen de kaarten naar de computer laten zetten, dat is nu makkelijk te doen met de nieuwste versie van Express.

Heel af en toe is er een stuk geheugen in de 2720 bezet en is dat weer vrij te maken door een soort erase commando uit te voeren. Zie dit draadje, eerste posting onderaan: http://forum.gps-expert.nl/viewtopic.php?t=62
Marco

Kennis en kunde van Outdoor, Sport en Motor GPS'sen van Garmin, Tripy, TomTom, Mio, Teasi, TwoNav, Peaklife/Rage.

Zie ook mijn Kennisforum en YouTube kanaal.
Avatar gebruiker
GPS Expert
 
Berichten: 3140
Geregistreerd: 24 jan 2013 22:41
Woonplaats: Amsterdam, Apeldoorn, Havelte, Hilversum, Hoensbroek, Leusden, Privé les of GPS Helpdesk

Re: Oud kaartmateriaal verwijderen van 2720?

Berichtdoor Eric Hoogstraat » 2 jan 2014 21:19

Beste mensen,

Allemaal bedankt voor jullie bijdragen maar 't advies van Wim heb ik als eerste geprobeerd en dat heeft gewoon gewerkt!
Ik heb nu kaartsegmenten op 't toestel staan waarmee ik geholpen ben!
De rest van de kaarten staat gewoon op de pc.

GPS Expert schreef:knip... GE? -> Google Earth? ...knip

Nee, Garmin Express :wink: ... Nu realiseer ik me dat GE een afkorting van een andere toepassing is...

Groet,
Eric
Hou 't rubber waar 't hoort: op straat!
Eric Hoogstraat
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 18
Geregistreerd: 24 nov 2005 17:44
Woonplaats: Leidschendam

Re: Oud kaartmateriaal verwijderen van 2720?

Berichtdoor Erik » 4 jan 2014 13:06

bedankt voor je feedback
Groeten
Erik SP2820 met CNEur NT LTU, MapSource 6.12.4 (WinXP) en 6.16.3 (W10); eTrex Legend HCx met OpenFietsMap (DBNL); nüvi 2595LMT; Garmin vívofit; Concept 2; SRC op Schuberth C3 PRO
Erik
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 2377
Geregistreerd: 1 jun 2006 23:07

Re: Oud kaartmateriaal verwijderen van 2720?

Berichtdoor Sanderr » 3 jul 2016 08:26

Hi,

Via zoekfunctie op dit draadje terecht gekomen.
Ik probeer nl ook oud materiaal te verwijderen van mijn sp2720.

MAPUpdater is op e.o,a, manier niet te installeren op mijn pc (Windows 10.)
MAPInstall zet er toch alleen kaarten bij zoals hierboven beschreven en overschrijft dus niet.
sendmap20 gevonden via dit forum maar deze verwijdert alleen de bijgeschreven kaarten met MAPinstall.
Javawa Device manager werkt niet met SP2720.
Via Mapsource kaarten uploaden overschrijft niet want MS geeft al direct aan dat er te weinig geheugen is op de SP (teveel in gebruik.)

Iemand suggesties?
Sanderr
 
Berichten: 9
Geregistreerd: 2 jul 2016 08:31

Re: Oud kaartmateriaal verwijderen van 2720?

Berichtdoor Erik » 3 jul 2016 08:32

Sanderr schreef:MAPInstall zet er toch alleen kaarten bij zoals hierboven beschreven en overschrijft dus niet.
- MapInstall/MapSource overschrijft kaarten geïnstalleerd vanuit MapUpdater niet
en
- MapUpdater overschrijft kaarten geïnstalleerd met MapInstall/MapSource evenmin
want
- MapUpdater overschrijft kaarten in het vaste geheugen. Doorgaans zal dat City Navigator zijn. Herinstallatie van een kleine regiokaart van City Navigator (in plaats van heel Europa) kan wellicht ruimte opleveren.
- MapSource en MapInstall overschrijven kaarten in het variabele geheugen. Dat kunnen deelkaarten zijn van City Navigator, en/of van OnRoute MotorKaart, en/of van OSM, etc.

Erik schreef:MapInstall en MapSource overschrijven, evenals MapUpdater, oude kaarten die op die manier op de Garmin zijn geïnstalleerd

is derhalve nog altijd van toepassing. Zie ook bovenstaande tips van GPS Expert
Groeten
Erik SP2820 met CNEur NT LTU, MapSource 6.12.4 (WinXP) en 6.16.3 (W10); eTrex Legend HCx met OpenFietsMap (DBNL); nüvi 2595LMT; Garmin vívofit; Concept 2; SRC op Schuberth C3 PRO
Erik
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 2377
Geregistreerd: 1 jun 2006 23:07

Re: Oud kaartmateriaal verwijderen van 2720?

Berichtdoor keesm » 3 jul 2016 12:40

Sanderr schreef:Javawa Device manager werkt niet met SP2720.

En bij de 2720 gewoon kiezen voor usb massaopslag wanneer deze aangesloten is op PC werkt toch ook? Net zoals bij mijn 2820.
Bestaande kaart al als gmapprom.img op geheugen staan. Kun je dan eventueel ook met Verkenner of JDM bekijken en verwijderen (na eerst een backup gemaakt te hebben).
Avatar gebruiker
keesm
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 4353
Geregistreerd: 18 nov 2004 21:03
Woonplaats: N 51°48' E 5°14'

Re: Oud kaartmateriaal verwijderen van 2720?

Berichtdoor Erik » 3 jul 2016 12:45

keesm schreef:En bij de 2720 gewoon kiezen voor usb massaopslag wanneer deze aangesloten is op PC werkt toch ook? Net zoals bij mijn 2820
bij een 2720 werkt dat niet
Erik
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 2377
Geregistreerd: 1 jun 2006 23:07

Re: Oud kaartmateriaal verwijderen van 2720?

Berichtdoor keesm » 3 jul 2016 12:54

Okee, intern geheugen 2720 wordt dus niet als externe schijf herkend zoals bij 2820.
Weer wat geleerd...
Avatar gebruiker
keesm
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 4353
Geregistreerd: 18 nov 2004 21:03
Woonplaats: N 51°48' E 5°14'

Re: Oud kaartmateriaal verwijderen van 2720?

Berichtdoor Sanderr » 3 jul 2016 14:41

Erik schreef:
Sanderr schreef:MAPInstall zet er toch alleen kaarten bij zoals hierboven beschreven en overschrijft dus niet.
- MapInstall/MapSource overschrijft kaarten geïnstalleerd vanuit MapUpdater niet
en
- MapUpdater overschrijft kaarten geïnstalleerd met MapInstall/MapSource evenmin
want
- MapUpdater overschrijft kaarten in het vaste geheugen. Doorgaans zal dat City Navigator zijn. Herinstallatie van een kleine regiokaart van City Navigator (in plaats van heel Europa) kan wellicht ruimte opleveren.
- MapSource en MapInstall overschrijven kaarten in het variabele geheugen. Dat kunnen deelkaarten zijn van City Navigator, en/of van OnRoute MotorKaart, en/of van OSM, etc.

Erik schreef:MapInstall en MapSource overschrijven, evenals MapUpdater, oude kaarten die op die manier op de Garmin zijn geïnstalleerd

is derhalve nog altijd van toepassing. Zie ook bovenstaande tips van GPS Expert


Verhelderend...geloof ik:)
Dank je.

Deelkaart van een stukje Noordzee vanaf mijn Europa CN via Mapsource werkt dus niet.
Enig idee waarom mapupdater niet op Windows 10 te krijgen is dan?
Of heeft het geen zin om vast geheugen vrij te maken teneinde het variabel geheugen te vergroten voor toekomstige installaties via Mapsource (OSM.)

Gr.
Sander
Sanderr
 
Berichten: 9
Geregistreerd: 2 jul 2016 08:31

Re: Oud kaartmateriaal verwijderen van 2720?

Berichtdoor Erik » 3 jul 2016 18:00

Sanderr schreef:Of heeft het geen zin om vast geheugen vrij te maken teneinde het variabel geheugen te vergroten voor toekomstige installaties via Mapsource (OSM.)

het staat er toch echt
Erik schreef:Herinstallatie van een kleine regiokaart van City Navigator (in plaats van heel Europa) kan wellicht ruimte opleveren.

wer lesen kann ist klar im Vorteil
Erik
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 2377
Geregistreerd: 1 jun 2006 23:07

Re: Oud kaartmateriaal verwijderen van 2720?

Berichtdoor Sanderr » 3 jul 2016 21:39

Ah ok.

Ik begrijp het verschil nog even niet tussen regiokaart en deelkaart.
Maar om toch e.e.a. uit te proberen stuit ik op een ander probleem:
CN opnieuw vanaf de cd (met 25 cijferige code) op pc gezet om dus een stukje Noordzee via Mapsource op de SP te zetten...Blijft de kaart vergrendeld. :evil: Zelfs na online ontgrendelen inclusief bericht in de browser: 'uw kaarten zijn ontgrendeld.'

<Niet gedacht dat het zo lastig kan zijn gewoon wat schijfruimte vrij te maken op een toestel...>
Sanderr
 
Berichten: 9
Geregistreerd: 2 jul 2016 08:31

Re: Oud kaartmateriaal verwijderen van 2720?

Berichtdoor HaWee » 3 jul 2016 22:04

zet een klein stukje noordzee van de gratis osm kaart erop dan heb je geen probleem met vergrendeling
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20023
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Volgende

Keer terug naar City Navigator, LifeTime en OneTime update

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast