Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Is er iets mis met de CN 2017.10 ?

Voor vragen over gebruik van en updates uitvoeren op City Navigator kaarten

Is er iets mis met de CN 2017.10 ?

Berichtdoor frank.dg » 27 apr 2016 16:37

Hi allen

Wij zitten hier in Frankrijk en heb de Zumo 390LM in gebruik als navigatie
Voor we thuis vertrokken nog CN 2016.30 vervangen door de 2017.10
Voor camper gebruik toch zelf routerende routes gemaakt
Op het toestel:
Herberekenen uit gezet
Gemengde route met snelweg en gewone wegen
Enkel onverhard staat aangevinkt de rest niet
De nodige viapunten gezet in de route
Achter Parijs moesten we er normaal af maar de 390LM bleef lekker op de snelweg rijden
Navigatie gestopt, eindbestemming ingegeven en navigeren met aut. herberekening aan
Gisterenavond een nieuwe route gemaakt NIET over snelwegen en alle instellingen éérst aangepast in toestel en BC
Deze morgen route gestart en deze wees meteen de andere kant op ondanks dat alle instellingen goed én vooraf waren ingesteld
Heb dan maar de route gevolgd dat de gps aangaf
Ik ben momenteel helemaal van de kaart met deze Zumo dit....heb ik in jaren niet gezien
Als je een routerende route maakt en elk punt nauwkeurig neerzet en alle instellingen vooraf en één op één doet dan is mijn verstand te klein waarom ik deze morgen de andere kant werd opgestuurd terwijl ik de route in de gps wél in de goede richting zie staan
Ik ben nu echt teneinde raad
Ik lees de reacties straks want ik internet is nog steeds een uitzondering in onze moderne maatschappij
frank.dg
 
Berichten: 695
Geregistreerd: 28 jan 2010 22:04

Re: Is er iets mis met de CN 2017.10 ?

Berichtdoor frank.dg » 27 apr 2016 19:01

Intussen een nieuwe routerende route gemaakt voor morgen
Voor ik aan de route ben begonnen heb ik op de Zumo 390LM én BC de "routevoorkeuren" aangepast
Snelwegen en tolkosten "vermijden" zijn uitgeschakeld
Enkel kabelbanen,nauwe paden,onverhard, blijft zoals altijd aangevinkt als "te vermijden"
Alvorens de route op te laden heb ik het aut.herberekenen terug op "uit" gezet op het toestel
Een traject ligt tussen 2 camperplaatsen via D-wegen 98,3km lang en +/- 1h46 rijden
Alle viapunten nu "soft" gelaten ipv "waarschuwen bij aankomst"
Wat me wél verbaasd is dat de "afstand" op de Zumo 365km en 4H20 reistijd opgeeft....vreemd
Met het opstarten van de route op het toestel kon ik vaststellen dat de route deze keer wél "mijn" gekozen traject aan geeft
Omdat ik de volgende dagen geen internet zal hebben zal ik opnieuw posten binnen enkele dagen met de resultaat
Wat ik nu weer heb voorgehad heb ik nooit gezien bij de oude Zumo 550....
frank.dg
 
Berichten: 695
Geregistreerd: 28 jan 2010 22:04

Re: Is er iets mis met de CN 2017.10 ?

Berichtdoor Mzeist » 27 apr 2016 19:46

staat er soms meer dan één kaart aan? harde reset is mss ook wel de moeite van het proberen waard.
Groet, Marcel.

Etrex Vista, 60CS, Co300, SPIII, SP2610, Nuvi760, Zumo660, Or650, Nuvi3590, Zumo590
Mzeist
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 491
Geregistreerd: 13 mei 2009 21:47
Woonplaats: Marcel, Zeist

Re: Is er iets mis met de CN 2017.10 ?

Berichtdoor Hans Vaessen » 27 apr 2016 20:18

Kijk in basecamp eens bij 'bewerken' - 'opties' - 'toesteloverdracht' en haal daar alle vinkjes weg. Ik vermoed (!) daar de oorzaak. Vervolgens routes opnieuw laden (liefst eerst oude wissen).
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24524
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Re: Is er iets mis met de CN 2017.10 ?

Berichtdoor reddevel » 28 apr 2016 19:08

Ik mag er toch vanuit gaan dat het hier gaat over CN NTU 2017.10 want er is toch geen CN 2017.10 dacht ik.
groetjes en veel gps plezier 8)

je bent nooit te oud om te leren
reddevel
 
Berichten: 158
Geregistreerd: 25 mei 2006 07:55

Re: Is er iets mis met de CN 2017.10 ?

Berichtdoor HaWee » 28 apr 2016 19:12

inderdaad, maar er is wel een CN 2017.1 maar alleen nog in de NTU versie (CN betekend City Navigator)
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20023
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Is er iets mis met de CN 2017.10 ?

Berichtdoor frank.dg » 3 mei 2016 13:28

Beste Waypoint-vrienden

Eérst en vooral mijn excuus voor het laten antwoord maar internet als je onderweg bent met de camper...?
Het gaat om de CN NTU 2017.10 versie
Die staat intussen zoals ik reeds schreef in BC en de Zumo 390LM
Na de problemen de dag voordien heb ik de "routerende route" voor de volgende dag éérst alles als "te vermijden" afgevinkt in BC en GPS
Nauwe paden en onverhard blijven altijd voor mij als te vermijden (zéker nu sinds wij nu met de camper ipv de motor onderweg ben)
De route nog eens goed gecontroleerd dat de viapunten allemaal goed stonden
Dan opgeladen naar de gps en me even te voet naar het startpunt gegaan en ja....de route liep deze keer in de goede richting
De nieuwe route verliep dus zonder enig probleem en ik kon s'avonds zien of de track en de route 1 op 1 waren
Dat plaatje klopte dus ook..
Dus heb ik kunnen vaststellen dat sommige instellingen inzake routebepaling enkel werken worden als je van A naar B wil navigeren (zoals de meeste gebruikers doen)
Aangezien ik meestal het automatisch herberekenen uit zet hebben naar mijn gevoel al die instellingen voor de routebepaling ook geen nut
Ik kan me niet meer herinneren of dat enkele jaren geleden met de Zumo 550 ook zo was...?
Het enige wat me nog steeds verbaasd is wanneer ik de route uit de gps in BC "bekijk" het allemaal rechte lijnen zijn met hier en daar lange uitschieters naar bepaalde punten....?
Ook wanneer ik de opgeladen route op de gps bekijk dmv van "kaart" te selecteren zie ik rechte lijnen en de uitlopers links en rechts
Volkomen vreemd terwijl ik toch de volgende dag probleemloos (en ook de daarop volgende dagen) heb kunnen navigeren
Ik ga vanavond een printscreen doorsturen hoe de route uit de gps laat zien in BC
Ik dacht dit ooit nog eens gezien te hebben enkele jaren geleden maar ik geloof dat het toen ging over een slechte BC-versie
Alvast dank voor jullie support en ik stuur vanavond de prscr door
frank.dg
 
Berichten: 695
Geregistreerd: 28 jan 2010 22:04

Re: Is er iets mis met de CN 2017.10 ?

Berichtdoor frank.dg » 3 mei 2016 20:15

Hi Waypointvrienden

Bij deze de prinsscreens van 2 routerende routes in Frankrijk
3 prscr per route
De route uit BC is als track 1 op 1 die ik in de gps terugvind
De route zelf in de gps vertoont dus rechte lijnen
Ik hoop dat ik alle afbeeldingen in deze reactie kan plaatsen
Schermafbeelding 2016-05-03 om 21.05.21.png
Schermafbeelding 2016-05-03 om 21.05.21.png (958.59 KiB) 2908 keer bekeken

Schermafbeelding 2016-05-03 om 21.05.56.png
Schermafbeelding 2016-05-03 om 21.05.56.png (1007.6 KiB) 2908 keer bekeken
frank.dg
 
Berichten: 695
Geregistreerd: 28 jan 2010 22:04

Re: Is er iets mis met de CN 2017.10 ?

Berichtdoor frank.dg » 3 mei 2016 20:23

De andere route BC de rechte lijnen wanneer ik de "route" bekijk in de gps en de track die 1 op 1 is met de route die ik gemaakt heb
Sorry mocht het niet helemaal zichtbaar zijn

Schermafbeelding 2016-05-03 om 21.06.56.png
Schermafbeelding 2016-05-03 om 21.06.56.png (765.32 KiB) 2904 keer bekeken


Schermafbeelding 2016-05-03 om 21.07.13.png
Schermafbeelding 2016-05-03 om 21.07.13.png (810.59 KiB) 2904 keer bekeken
frank.dg
 
Berichten: 695
Geregistreerd: 28 jan 2010 22:04

Re: Is er iets mis met de CN 2017.10 ?

Berichtdoor frank.dg » 3 mei 2016 20:49

Intussen de gps geopend via JDM.......gmapprom.img in de verkeerde map.....
Heb met de laatste LTU dan toch ergens over gekeken....??
frank.dg
 
Berichten: 695
Geregistreerd: 28 jan 2010 22:04

Re: Is er iets mis met de CN 2017.10 ?

Berichtdoor HaWee » 3 mei 2016 21:03

a: je plaatjes zijn veel te groot, dat schuift het scherm op maar erger je krijgt niet het hele plaatje te zien en wat jij wilt laten zien valt van het scherm. kijk hier viewtopic.php?f=16&t=39662 , de plaatjes nog een keer bewerken met paint of irfanview oid, stukje uitsnijden, die lijst met namen is niet zo interessant je wilt de kaart laten zien, en dan verkleinen tot 800 bij 600.

de opmerking van de foute map is waarschijnlijk geen probleem. er was een tijd dat Garmin de gmapprom in een bepaalde map zette maar die map is ondertussen bij sommige modellen een andere geworden.
Als je de kaart kunt kiezen in je kaartkeuze scherm dan is het ok
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20023
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Is er iets mis met de CN 2017.10 ?

Berichtdoor frank.dg » 3 mei 2016 21:13

Ook nog even terug geoefend hoe de link hier zetten http://jdm.javawa.nl/sIl4
Dus nu zou alles ok moeten zijn...?
De fout van de "rechte lijnen" was dus dat de kaarten op de verkeerde plaats stonden (in de no name)
Vreemd want elke LTU gebeurd zo goed als automatisch....?
frank.dg
 
Berichten: 695
Geregistreerd: 28 jan 2010 22:04

Re: Is er iets mis met de CN 2017.10 ?

Berichtdoor frank.dg » 3 mei 2016 21:17

Hi HaWee

Met de Macbook is het toch nog altijd ff wennen hoe toe te voegen
Doch ik zal de stappen nog eens herhalen en enkel van één route een klein stukje laten zien (en niet het hele window)
Tot zo dadelijk

Hopelijk is dit iets beter
Deze is de route zoals ik ze gemaakt heb in BC
Schermafbeelding 2016-05-03 om 22.23.27.png
Schermafbeelding 2016-05-03 om 22.23.27.png (87.19 KiB) 2866 keer bekeken


Dit is de route in de gps als ik ze bekijk via BC
Zo zag ik ze ook op het gps-scherm als ik de route opstartte
Schermafbeelding 2016-05-03 om 22.23.57.png
Schermafbeelding 2016-05-03 om 22.23.57.png (77 KiB) 2866 keer bekeken


Dit is de reislog die wél 1 op 1 met de gemaakte route was
Schermafbeelding 2016-05-03 om 22.24.15.png
Schermafbeelding 2016-05-03 om 22.24.15.png (88.76 KiB) 2866 keer bekeken
Laatst bijgewerkt door frank.dg op 3 mei 2016 21:30, in totaal 1 keer bewerkt.
frank.dg
 
Berichten: 695
Geregistreerd: 28 jan 2010 22:04

Re: Is er iets mis met de CN 2017.10 ?

Berichtdoor HaWee » 3 mei 2016 21:22

zoals gezegd, de map zou geen probleem mogen zijn.

maar je gebruikt of hebt hem een keer aan de Mac gehad want zowel de gps als de sd staan vol met Mac tijdelijke bestanden.
heb je hem van de Mac verwijderd met cleaneject ? zoniet dan alsnog een keer doen om flink op te ruimen. http://www.javawa.nl/cleaneject.html
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20023
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Is er iets mis met de CN 2017.10 ?

Berichtdoor frank.dg » 3 mei 2016 21:34

Hi HaWee

Ik gebruik of Clean-eject of de functie "uitwerpen" van de gps en de no name in BC
Misschien toch beter altijd met Clean-eject verder werken want zoals je zegt het kan misschien voor problemen zorgen
Via BC kan ik niets uit de Zumo 390LM verwijderen enkel op het toestel zelf iets wat ik met mijn Oregon wél kan
frank.dg
 
Berichten: 695
Geregistreerd: 28 jan 2010 22:04

Volgende

Keer terug naar City Navigator, LifeTime en OneTime update

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast