Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

NT 2017.10 Europe beschikbaar

Voor vragen over gebruik van en updates uitvoeren op City Navigator kaarten

Re: NT 2017.10 Europe beschikbaar

Berichtdoor HaWee » 25 mei 2016 18:18

maak eens een rapport met JDM http://www.javawa.nl/jdm.html en plak de link hier
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20027
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: NT 2017.10 Europe beschikbaar

Berichtdoor arjoantje64 » 26 mei 2016 11:42

hoi weet ff niet hoe ik dat rapport moet maken,maar zie wel dat met de kaartdekking,de Pyreneeën er niet op staan,dus dan nog maar eens opnieuw kaarten installeren waar Zuid Frankrijk en Spanje wel bij staan.
arjoantje64
 
Berichten: 30
Geregistreerd: 5 jun 2013 19:23
Woonplaats: Yerseke

Re: NT 2017.10 Europe beschikbaar

Berichtdoor HaWee » 26 mei 2016 16:09

bij zo ongeveer alle tools van JaVaWa staat er duidelijke info op de site EN een uitvoerige Help in het programma
rapport is Extra-Rapportage
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20027
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: NT 2017.10 Europe beschikbaar

Berichtdoor arjoantje64 » 27 mei 2016 22:01

Heb eerst ZuidWest Europa nog op de zumo gezet om te proberen en dan kan ik dus wel adressen in Spanje opzoeken maar dan staat Nederland er niet meer op,ik heb nu CN Europe NT 2017.10 (Central)weer terug op de zumo gezet maar daar kan ik Spanje en Z-Frankrijk dus niet in zien,deze 2 stukken wil ik graag op sd kaart zetten,ik werk met BC en een MAC,hoe doe ik dat en moet je dan als je daar rijd die andere kaart in je Zumo uitschakelen? http://jdm.javawa.nl/mRvc
arjoantje64
 
Berichten: 30
Geregistreerd: 5 jun 2013 19:23
Woonplaats: Yerseke

Re: NT 2017.10 Europe beschikbaar

Berichtdoor HaWee » 27 mei 2016 22:15

Met Express kun je ook de kaart op je Mac zetten, dit is dan de hele kaart van Europa.

daarna kun je met Mapinstall de juiste kaartenset selecteren (dus Benelux , fr , sp ...) en die oversturen naar de gps of de sd

Met JDM kies voor het uitzetten van de prullebak zowel op de gps als sd , gebruik ook cleaneject http://www.javawa.nl/cleaneject.html om zowel gps als sd uit te werpen zodanig dat alle Mac tijdelijke bestanden gewist worden.

Je kunt bv de gmapprom.img die je nu intern hebt staan (europe central) opslaan op de Mac en dan wissen uit de gps.
Dan heb je ruimte om je eigen selectie over te sturen naar de gps
zowel overzetten als verwijderen kan met JDM en later ook weer terugzetten (na de vakantie)
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20027
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: NT 2017.10 Europe beschikbaar

Berichtdoor arjoantje64 » 28 mei 2016 08:54

ahhh super,ik snap het (denk ik ;) )die gmapprom.img staat al op mijn Mac,de NT 2017.10 staat al ook op de Mac, dus ik kan de zumo leeggooien en via Mapinstall mijn gewenste kaartstukken erop zetten van Frankrijk en Spanje,zodat ik dan ook geen dubbel overlappende stukken heb. Dat Mapinstall had ik dus nog niet gebruikt. Bedankt voor de uitleg!
arjoantje64
 
Berichten: 30
Geregistreerd: 5 jun 2013 19:23
Woonplaats: Yerseke

Re: NT 2017.10 Europe beschikbaar

Berichtdoor HaWee » 28 mei 2016 11:04

niet leeggooien :wink:
alleen gmapprom.img verwijderen (terwijl je met JDM de Mac prullebak hebt uitgezet , als je dat niet doet blijft de ruimte bezet en erger, je gps blijft central zien en heeft dus een groot deel van Europa dubbel met alle problemen van dien)

en niet alleen Frankrijk en Spanje overzetten want ik neem aan dat je in de Benelux start dus zet dat er ook bij
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20027
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: NT 2017.10 Europe beschikbaar

Berichtdoor arjoantje64 » 28 mei 2016 11:18

ja ok dat had ik begrepen doe ik,nogmaals bedankt voor de snelle reactie en hulp,top!
arjoantje64
 
Berichten: 30
Geregistreerd: 5 jun 2013 19:23
Woonplaats: Yerseke

Re: NT 2017.10 Europe beschikbaar

Berichtdoor Hervelt » 28 mei 2016 16:49

HaWee schreef:Met Express kun je ook de kaart op je Mac zetten, dit is dan de hele kaart van Europa.

daarna kun je met Mapinstall de juiste kaartenset selecteren (dus Benelux , fr , sp ...) en die oversturen naar de gps of de sd

Je kunt bv de gmapprom.img die je nu intern hebt staan (europe central) opslaan op de Mac en dan wissen uit de gps.
Dan heb je ruimte om je eigen selectie over te sturen naar de gps
zowel overzetten als verwijderen kan met JDM en later ook weer terugzetten (na de vakantie)

@Arjoantje64
Je hebt de kaart dus in de GmapProm.img op je Zumo 550 staan.
Zoals Hawee zegt kun je hem "Back-uppen" met JDM, maar persoonlijk vind ik het makkelijker en overzichtelijker om hem gewoon met de verkenner naar de pc te kopiëren en er dan een verklarende naamtoevoeging aan te geven (bijv central-Europe-2017.1_Gmapprom.img). Indien je hem later zou terugcopieren naar de Zumo hoef je alleen het voorvoegsel te verwijderen uit de naam.
Overigens kun je met JaVaWa - JDM ook controleren welke andenkaarten in het GmapProm.img bestand aanwezig zijn.
Je kunt echter ook kaarten op een SD kaart installeren. Zelfs handmatig verplaatsen van de Zumo naar de SD kaart.
Echter dien je dan het bestand te hernoemen naar GmapSupp.img

Op de 660 (en 550 ook bij mijn weten) zou je max 4 onafhankelijke kaartensets kunnen installeren, die elkaar echter niet mogen overlappen. (Geen dubbele landen in dezelfde kaartversie. mag wel van verschillende kaartversies). Wel kun je CN europe bijv op de Zumo plaatsen en de Onroute Motorkaart op SD kaart.
Ook kun je kleine kaartensets maken (van losse landen bijv) die jijzelf snel onderling kunt uitwisselen met de verkenner.
Persoonlijk, en ook beter afgestemd voor de 550, vind ik het om de kaarten op de Zumo of SD te installeren met MapSource.
Daarmee kun jezelf alle landen los van elkaar aanklikken welke je in je kaartenset wilt hebben, en deze set gelijk een eigen naam geven zodat je het meteen herkent als je hem wilt activeren in de Zumo.
(BaseCamp bijv geeft zelf een vaste lange naam aan de kaartenset, en dan kan je evt die naam veranderen met JaVaWa - JDM

Ik zei al max 4 kaartensets op de 550. Op de Zumo heten die GmapProm.img (kaart af fabriek) of GmapSupp.img (zelf geïnstalleerde kaarten). Op een SD kaart heten die GmapSupp.img (1e geinstalleerde) of GmapSup1.img (2e geïnstalleerde set)
Je kan zelf met verkenner die bestanden onderling gewoon herbenoemen en naar de juiste lokatie kopiëren/verplaatsen. Zolang je maar de juiste naam op de juiste lokatie gebruikt.
Lijkt moeilijk maar is het echt niet als je het snapt.

Hoop dat je er wat van opgestoken hebt. Anders stuur je evt maar een PM.
Laatst bijgewerkt door Hervelt op 11 jun 2016 17:15, in totaal 1 keer bewerkt.
Hervelt
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 478
Geregistreerd: 22 mei 2015 17:30
Woonplaats: Breda

Re: NT 2017.10 Europe beschikbaar

Berichtdoor arjoantje64 » 8 jun 2016 19:37

ok dank je voor de uitleg,ik ga me d'r eens in verdiepen ;)
arjoantje64
 
Berichten: 30
Geregistreerd: 5 jun 2013 19:23
Woonplaats: Yerseke

Re: NT 2017.10 Europe beschikbaar

Berichtdoor JaVaWa » 8 jun 2016 19:57

Hervelt schreef:Overigens kun je met JDM (of GMTK?) ook controleren welke andenkaarten in het GmapProm.img bestand aanwezig zijn.
...
(BaseCamp bijv geeft zelf een vaste lange naam aan de kaartenset, en dan kan je evt die naam veranderen met JDM (of GMTK).

In beide gevallen gebruik je daarvoor JDM. GMTK is voor het beheer van de geïnstalleerde kaarten op je computer, JDM is voor het toestel.
Hervelt schreef:Ik zei al max 4 kaartensets op de 550. Op de Zumo heten die GmapProm.img (kaart af fabriek) of GmapSupp.img (zelf geïnstalleerde kaarten). Op een SD kaart heten die GmapSupp.img (1e geinstalleerde) of GmapSup1.img (2e geïnstalleerde set)

Ik meen dat wel eens geprobeerd te hebben; gmapsup1.img werkte toen niet op (de SD-kaart in) een zumo 550.
Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 13382
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Re: NT 2017.10 Europe beschikbaar

Berichtdoor Hervelt » 8 jun 2016 20:20

JaVaWa schreef:
Hervelt schreef:Ik zei al max 4 kaartensets op de 550. Op de Zumo heten die GmapProm.img (kaart af fabriek) of GmapSupp.img (zelf geïnstalleerde kaarten). Op een SD kaart heten die GmapSupp.img (1e geinstalleerde) of GmapSup1.img (2e geïnstalleerde set)

Ik meen dat wel eens geprobeerd te hebben; gmapsup1.img werkte toen niet op (de SD-kaart in) een zumo 550.

Genoemde bestandsnamen werken in ieder geval op de 660.
Opletten bijv dat in GmapSup1.img maar 1 "p" mag staan.
Je kan het uittesten door 1 bestand enkele keren met de verkenner te hernoemen en/of te verplaatsen en te kijken of de Zumo de kaart herkent.
Maak wel vooraf even een backup van je huidige/werkende systeem.
Laatst bijgewerkt door Hervelt op 11 jun 2016 17:12, in totaal 1 keer bewerkt.
Hervelt
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 478
Geregistreerd: 22 mei 2015 17:30
Woonplaats: Breda

Re: NT 2017.10 Europe beschikbaar

Berichtdoor JaVaWa » 8 jun 2016 20:44

Klopt, maar de 660 en de 550 zijn niet hetzelfde... Van de 660 weet ik dat het werkt, van de 550 weet ik inmiddels zeker dat het niet werkt (heb het nog even nagezocht).
Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 13382
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Re: NT 2017.10 Europe beschikbaar

Berichtdoor arjoantje64 » 11 jun 2016 15:11

ok verdiepen is dus niet nodig ;)
arjoantje64
 
Berichten: 30
Geregistreerd: 5 jun 2013 19:23
Woonplaats: Yerseke

Re: NT 2017.10 Europe beschikbaar

Berichtdoor Hervelt » 11 jun 2016 16:53

JaVaWa schreef:Klopt, maar de 660 en de 550 zijn niet hetzelfde... Van de 660 weet ik dat het werkt, van de 550 weet ik inmiddels zeker dat het niet werkt (heb het nog even nagezocht).

Handig om te weten..

Dat betekent dan alsnog max 3 kaartensets mogelijk met de 550 ?
GmapProm.img en GmapSupp.img op Zumo 550 intern,
En GmapSupp.img op SD kaart ?

De inhoud van de beide GmapSupp.img bestanden mogen (moeten zelfs) verschillend zijn.
Of wordt GmapSupp.img intern in 550 ook niet ondersteund ?
Hervelt
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 478
Geregistreerd: 22 mei 2015 17:30
Woonplaats: Breda

VorigeVolgende

Keer terug naar City Navigator, LifeTime en OneTime update

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten