Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

No Map Data Avaiable

Voor vragen over gebruik van en updates uitvoeren op City Navigator kaarten

Re: No Map Data Avaiable

Berichtdoor blekboks » 16 okt 2016 20:46

Ik heb geen backup gemaakt op 3-10-2016 maar vindt op de computer via computer , C schijf ,program files ,map Garmin en daarin staan gele mappen van 3-10-2016.bijvoorbeeld map basecamp 3-10-2016 die ik kan openen en daar staan dan weer tig andere bestandjes onder en Divice Interaction Device en ook daar weer tig bestandjes onder.
Ik heb de help eens doorgelezen maar weet niet welke bestanden ik moet aanklikken om te herstellen onder tab hertsel van JDM ,ook niet na het lezen van de help.
blekboks
 
Berichten: 55
Geregistreerd: 20 maart 2007 15:47

Re: No Map Data Avaiable

Berichtdoor Hervelt » 17 okt 2016 18:35

Geeft JDM dat zelf niet aan dan als hij wel aangeeft dat er bestanden verkeerd staan en hij het kan herstellen.
Heb JDM zelf lang niet gebruikt en nu ook niet bij de hand, dus kan het zo niet precies zeggen.

Wat betreft die mappen onder Program files enz....; maak het jezelf niet zo moeilijk en haal er niet van alles bij.
Jij hebt het over zoveel gele mapjes daar en daar, maar weet niet echt waar je mee bezig bent. Dan moet je niet zelf gaan rommelen, of had minimaal eerst een volledige Back-up gemaakt.

Nogmaals.., JDM zou blijkbaar de kaartset bestanden op de goede plaats kunnen zetten.
GmapProm e.d. hoort in ieder geval in xx\Garmin\ te staan (waarbij xx de schijfletter/root van je SD of toestel is.)
Hervelt
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 478
Geregistreerd: 22 mei 2015 17:30
Woonplaats: Breda

Re: No Map Data Avaiable

Berichtdoor JaVaWa » 17 okt 2016 19:50

Je hebt wel honderden gele mapjes op je computer, maar ik denk dat er geen een je verder gaat helpen...
De hier gegeven adviezen wel.
Hervelt schreef:Nogmaals.., JDM zou blijkbaar de kaartset bestanden op de goede plaats kunnen zetten.
GmapProm e.d. hoort in ieder geval in xx\Garmin\ te staan (waarbij xx de schijfletter/root van je SD of toestel is.)

Klopt, en gmapbmap ook.
Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 13350
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Re: No Map Data Avaiable

Berichtdoor blekboks » 18 okt 2016 01:13

Beste specialisten (kijk niet naar de tijd van posten :shock: ) vanavond en nacht zitten proberen om oplossing te vinden.
Ik had ook al Garmin een mailtje gedaan en reactie gekregen om met express aan te klikken nieuw toestel toevoegen maar ook deze hulp lukte niet.
Wel stond bij mijn gevonden nuvi nieuwe software en updates voor griekenland en italie .
Terwijl ik dacht dat ik die 2 landen had verwijderd.
Dus eerst nieuwe software ?? gedownload en dan griekeland en italie laten bijwerken maar ook deze acties zonder resultaat.
Wederom opnieuw express opgestart en toen gekozen voor andere kaarten.
Gekozen voor BENELUX en Frankrijk en half uurtje gedownload en geinstalleerd en na opnieuw opstarten nuvi .
Bingo : geen melding meer van : no map data available , nu weer wel kaartinformatie CN Europe NT2017.10
(1) BeNeLux & France en even gecontroleerd met adres in nederland en frankrijk en ging perfect.
Wel zit mijn nuvi nu aardig vol en een lege sd kaart.
Het enige is , als ik nuvi aansluit dat ik de nuvi nog steeds als windows mapje met ezeloor en 6 kleine gekleurde minimapjes zie en niet als pictogram van een gps.
Mocht iemand toch weten om dit nog te herstellen dan hoor ik dat graag :mrgreen:
Ga nu eerst backup maken met JDM :D .
Wil binnenkort toch middels mapinstall benelux en frankrijk op de sd zien te krijgen zodat ik meer (rekenruimte) krijg op de nuvi want ik heb nog maar 326 MB van 1,87 GB beschikbaar op de nuvi 360.
Nogmaals dank voor alle reacties en misschien toch iemand die oplossing heeft voor het missende pictogram ?
blekboks
 
Berichten: 55
Geregistreerd: 20 maart 2007 15:47

Re: No Map Data Avaiable

Berichtdoor blekboks » 18 okt 2016 01:29

Start dus JDM op om backup te maken krijg ik dit :evil: :evil: :twisted: http://jdm.javawa.nl/P8kL.
Toch vindt hij zo de weg naar Lyon maar geeft nog steeds aan dat basis kaart ontbreekt. ??
Ga morgen wel verder puzzelen
blekboks
 
Berichten: 55
Geregistreerd: 20 maart 2007 15:47

Re: No Map Data Avaiable

Berichtdoor Frank » 18 okt 2016 06:53

Als je nu de adviezen die gegeven worden eens goed leest en doet wat er staat....

De basiskaart (gmapbmap.img) moet in de directory ("mapje") H:\Garmin staan. Deze staat nu verkeerd (zoals in het rapport van JDM ook staat...), want in de directory H:\
Verder heb je ook in de directory H:\ nog een deel van de Benelux & France kaart staan (gmapsupp.img). Dit kan conflicten geven met de City Navigator kaart die wel in de juiste directory staat (gmapprom.img), en dus gewoon werkt.

Als je nu de basiskaart in de goede directory zet en het bestand gmapsupp.img gewoon verwijdert (is een dubbele kaart), dan zijn de problemen wel over, denk ik. Als je niet weet hoe dit moet, ga dan niet zelf prutsen, maar laat het doen.

Verder zou ik me niet druk maken om het GPS symbool. Blijf (na de acties die ik hierboven heb aangegeven), af van de mappen structuur en de inhoud die je in Windows Verkenner ziet. Laat voortaan Garmin Express alles regelen, eventueel met behulp van JDM. En inderdaad: een back-up maken!
Groeten,
Frank

BMW F800GT + Zumo 590 + GPSmap 62s
Avatar gebruiker
Frank
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1758
Geregistreerd: 14 maart 2004 23:36
Woonplaats: Geldrop

Re: No Map Data Avaiable

Berichtdoor HaWee » 18 okt 2016 06:59

er is pas een keer of zes gezegd dat je de kaartbestanden met JDM moet verplaatsen naar de juiste plaats :?
(en niet met verkenner steeds meer warboel maken)
nu heb je het oude bestand laten staan en er met Express een nieuw bestand bijgezet (op de juiste plaats) dus je hebt nu heel veel kaartdelen dubbel zoals JDM correct meld en dat geeft problemen.

HOE JE PICTOGRAM ERUIT ZIET IN VERKENNER ZEGT NIETS OVER ZIJN WERKING

Begin nu eerst eens om MET JDM de basiskaart op de juiste plaats te zetten en de gmapsupp.img te verwijderen.

Kijk daarna nog eens of het werkt en wat JDM meld en als het goed is maak DAN een backup met JDM want de backup die je nu hebt gemaakt is van een zwaar foute situatie daar heb je weinig aan.

edit: Frank was me voor maar misschien valt het je op dat we in verschillende bewoordingen hetzelfde zeggen
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 19907
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: No Map Data Avaiable

Berichtdoor blekboks » 18 okt 2016 12:15

Mannen bedankt voor de adviezen en het is geen kwestie van onwil van mijn kant maar voor jullie is een garminstructuur
beheren met JDM een fluitje van een cent.
Voor mij zijn het enkel gele mapjes.
Ik las herstellen met JDM en zat steeds te klooien met tab herstel.
Na de opmerking van Frank om om de gmapsupp.img te verwijderen en na aanklikken kaart kleurde tab verplaats op en toen viel het kwartje omdat ik steeds via herstel tab steeds een bestand moest kiezen uit mijn computer.
Het icoontjes probleem zal ik maar laten rusten hoewel dat blijft knagen dat het niet 100% is opgelost.
Ik zal nog even de laatste rapportage plaatsen en hoor graag of deze jullie goedkeuring heeft.
http://jdm.javawa.nl/P8kL
blekboks
 
Berichten: 55
Geregistreerd: 20 maart 2007 15:47

Re: No Map Data Avaiable

Berichtdoor blekboks » 18 okt 2016 12:15

Mannen bedankt voor de adviezen en het is geen kwestie van onwil van mijn kant maar voor jullie is een garminstructuur
beheren met JDM een fluitje van een cent.
Voor mij zijn het enkel gele mapjes.
Ik las herstellen met JDM en zat steeds te klooien met tab herstel.
Na de opmerking van Frank om om de gmapsupp.img te verwijderen en na aanklikken kaart kleurde tab verplaats op en toen viel het kwartje omdat ik steeds via herstel tab steeds een bestand moest kiezen uit mijn computer.
Het icoontjes probleem zal ik maar laten rusten hoewel dat blijft knagen dat het niet 100% is opgelost.
Ik zal nog even de laatste rapportage plaatsen en hoor graag of deze jullie goedkeuring heeft.
http://jdm.javawa.nl/P8kL
blekboks
 
Berichten: 55
Geregistreerd: 20 maart 2007 15:47

Re: No Map Data Avaiable

Berichtdoor HaWee » 18 okt 2016 12:27

Herstel is vanuit een Backup, aangezien je die niet had gemaakt werkte dat niet.

Je hoefde alleen op de kaartnaam te klikken en dan op de knop Verplaats en dan was het zo klaar geweest.

zodra je een functieknop aanklikt in JDM krijg je een korte beschrijving waar de functie voor dient en wat te doen en JDM is zo goed gemaakt dat je er bijna onmogelijk iets fout mee kunt doen (in tegenstelling tot de verkenner waarmee dat heel makkelijk is (het fout doen dus))
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 19907
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: No Map Data Avaiable

Berichtdoor blekboks » 18 okt 2016 12:46

Zo even naar buiten gegaan ,satellieten gezocht , adres ingevoerd werkt prima ,maar ik hoor geen nederlandse stem meer dat ik naar de gemarkeerde route moet gaan.
Ik heb haar echt niet verwijderd en ze staat ook nog netjes in het gele mapje VOICE maar praten ,ho maar.
Op de nuvi bij blokje land met klokje en mond staat alles correct ;nederland ,nederlands ,klokje met juiste tijd en kilometers maar bij de mond staat niets gevonden ??.
wijzig allen nagelopen staat allemaal goed maar geen stem.
Vorige week sprak ze de griekse straatnamen nog luid en perfect uit :P
Nog een keer jullie hulp aub
blekboks
 
Berichten: 55
Geregistreerd: 20 maart 2007 15:47

Re: No Map Data Avaiable

Berichtdoor JaVaWa » 18 okt 2016 13:12

De mappen H:\Help, H:\Poi, H:\RemoteSW, H:\vehicle en H:\Voice staan ook nog verkeerd, ze horen allemaal in H:\Garmin thuis.

Daarnaast stonden de volgende items oorspronkelijk ook in die map, maar zijn inmiddels overbodig en kunnen verwijderd worden:

H:\d9160945-4152-44ae-bf43-6cdee622162c.gma
H:\ed209d1f-3bda-4fb9-a4db-b0886272857a.gma
H:\gmapbmap.sum
H:\gmapprom.sum
H:\GUPDATE.GCD
H:\02a6858a-a431-437c-b1ce-3230ab242398.gma
H:\609701e3-7e40-4211-8ae6-a42d7d357ab1.gma
H:\a46c3321-b644-4e20-ac78-9b5ce93e3eb7.gma
H:\Diag
H:\GarminDevice.xml
Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 13350
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Re: No Map Data Avaiable

Berichtdoor blekboks » 18 okt 2016 13:17

Ga weer even puzzelen, en dat verplaatsen en verwijderen allemaal middels JDM te doen ?
Voordat ik weer verkeerd :oops: begin
blekboks
 
Berichten: 55
Geregistreerd: 20 maart 2007 15:47

Re: No Map Data Avaiable

Berichtdoor JaVaWa » 18 okt 2016 13:18

Nee, dat moet je via de Verkenner doen.
Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 13350
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Re: No Map Data Avaiable

Berichtdoor blekboks » 18 okt 2016 14:33

Beste JaVaWa ,

Claire praat weer luid en duidelijk :ga aub naar de gemarkeerde route :D
Als ik nu de nuvi aansluit en de garmin open staat er enkel nog;
gele bestandsmap Garmin
006B047800.bin
006B048201.bin
autorun
pdf met gebruiksaanwijzing
icoontje nuvi_drive pictogram

Alles zo laten of moet dat icoontje ook nog in map Garmin en is dan mogelijk ook de nuvi weer te zien
als icoontje bij openen ?
Dan zou allesweer 100% zijn
blekboks
 
Berichten: 55
Geregistreerd: 20 maart 2007 15:47

VorigeVolgende

Keer terug naar City Navigator, LifeTime en OneTime update

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten