Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

kaarten op montana

Voor vragen over gebruik van en updates uitvoeren op City Navigator kaarten

kaarten op montana

Berichtdoor pegasolennart » 2 jan 2017 10:48

Ik heb ondanks de lifetimeupdate gekocht voor de autokaart in de montana.
Heb de kaart in basacamp staan en via garmin mapinstaller overgebracht naar de garmin montana.
Nu heb ik een probleem als ik de open street map naast de autokaart wil installeren. Garmin mapinstaller wil dan niet meer dan een bepaald aantal MB's installeren. Moet via de mapinstaller alle kaarten tegelijk overbrengen, als ik 1 van de kaarten niet overbreng en dit later wil doen, moeten de aanwezige kaarten ook aangevinkt blijven staan. Anders worden die verwijderd. De SD kaart heeft voldoende ruimte. Heb kaart 2017.20 overgebracht.
Hoe kan ik er voor zorgen dat ik zowel de OSM als de autokaart volledig op mijn garmin kan krijgen. Ik werk met een macbook dus zal wellicht anders functioneren dan een windos PC.
Kan het helpen om de SD kaart in partities op te delen? of zijn er andere betere oplossingen
pegasolennart
 
Berichten: 5
Geregistreerd: 17 jun 2014 21:10

Re: kaarten op montana

Berichtdoor HaWee » 2 jan 2017 11:06

partitioneren van de sd kaart zal zeker niet helpen.

wat je beschrijft is vreemd, er is wel een limiet aan het aantal kaartdelen die je kunt hebben in de Montana en op de sd samen maar ik verwacht niet dat max nu al bereikt is .

Maar geef eens exacte informatie:
Hoeveel GB is de sd kaart?
Heb je ook kaarten intern in de Montana staan? hoeveel MB/GB en hoeveel tegels (tiles, kaartdelen)?
Welke OSM kaart wil je oversturen naar de sd? welke landen/hoeveel MB/GB , welke kaartversie etc.

Heb je na die lifetime update en het oversturen van CN 2017.20 misschien zowel de oude als de nieuwe CN op je sd / in de Montana staan?

welke versie van OS Mac heb je? Als het niet Sierra is maar een oudere versie dan kun je de JaVaWa tools gebruiken.
http://www.javawa.nl/jdm.html run dit en maak via Extra - Rapportage een online rapport en plak de link hier.
zet via Extra ook de Mac prullebak uit zowel op de Montana als op de sd
http://www.javawa.nl/cleaneject.html gebruik dit om de Montana en de sd los te koppelen zonder extra (voor de gps verwarrende) bestanden op de Montana/sd te krijgen.
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20023
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: kaarten op montana

Berichtdoor pegasolennart » 2 jan 2017 11:30

http://jdm.javawa.nl/GMEO
Hierbij de link.

Het aantal kaartdelen lijkt mij niet het probleem. Het probleem is vooral dat het over te brengen bestand niet groter mag zijn dan 4,5 gb.
Wil graag OSM kaart van benelux en duitsland overbrengen. Dit lukt naarst de autokaart niet.
Kan ik de OSM kaart gewoon op de SD kaart kopiëren zonder gebruik te maken van de mapinstaller

SD kaart in nieuw met een capaciteit van 16 gb. Had hiervoor een kleinere kaart er in zitten met 8 gb opslag en dacht als de opslagcapaciteit het probleem was, deze 16 gb kaart had ik nog liggen. De oude CN kaart staat er niet op.
pegasolennart
 
Berichten: 5
Geregistreerd: 17 jun 2014 21:10

Re: kaarten op montana

Berichtdoor HaWee » 2 jan 2017 11:55

elk bestand mag niet groter zijn dan 4GB , dat is een beperking van FAT32 en je gps kan alleen FAT16 of 32 lezen en geen andere systemen die wel grotere bestanden aankunnen.

Maar Je kunt wel meerdere bestanden van 4GB of kleiner op je sd hebben staan en dat werkt gewoon.

maar nogmaals: exacte info. welke osm kaart?
veel kaarten kun je behalve als installer ook als bestand voor de gps downloaden (meestal heet het dan zoiets als gmapsupp.img , die naam moet je wijzigen in bv osm-ned-de.img ) en dat bestand kun je gewoon met de mac versie van verkenner op de sd kaart zetten in de map \Garmin
Maar ook met mapinstaller kun je gewoon deze kaart oversturen en inderdaad als de CN er al staat die aanvinken zodat hij blijft staan.
En de CN kaart die nu gmapsupp.img heet kun je renamen naar bv cn20172.img , dit renamen kan ook heel makkelijk met JDM
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20023
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: kaarten op montana

Berichtdoor Mgent » 2 jan 2017 18:16

Je hebt op je toestel 3gb vrij. Zet dus je NT kaarten op je toestel. gans Europa zal je niet nodig hebben. Dus zet met mapinstall wat je nodig hebt op je toestel. Je zal dan zeker nog ruimte over hebben.
Zet dan je andere kaart op je sd.
Zumo 595, iPhone 7, Cardo G9x, Shubert SRC M1, , BaseCamp 4.6.3, CN Europe NTU 2018.20, Onroute motor 4.10 Europa
Avatar gebruiker
Mgent
 
Berichten: 1457
Geregistreerd: 28 aug 2007 08:44
Woonplaats: Merelbeke

Re: kaarten op montana

Berichtdoor Arjen. » 11 jan 2017 12:26

Waarschijnlijk zie je op een gegeven moment een lijst met kaarten, die je aan en uit kunt vinken.
Als je daar een vinkje weghaalt, dan wordt de desbetreffende kaart inderdaad verwijderd van het toestel.
Vink de verschillende kaarten die je op het toestel wilt zetten/houden. Ook als een kaart al op het toestel staat, laat je die kaart aangevinkt.

Zoals al eerder gezegd: het is zo dat een kaartbestand niet groter kan zijn dan 4 GB, ook al is er meer ruimte beschikbaar.
Dat is een beperking van Fat32.
Ik heb het vermoeden dat je de geheugenkaart uit de Montana haalt, direct op de computer aansluit en zo kaarten probeert over te zetten. Het probleem hierbij is dat dan MapInstall niet weet voor welk toestel de kaarten gebruikt gaan worden. Het kiest er dan voor alle kaarten in 1 bestand te zetten, omdat deze methode werkt met de meeste toestellen.
Als je de SD-kaart in het toestel laat en het toestel inclusief SD-kaart op de computer aansluit, dan weet MapInstall dat de Montana het toestel is. Gevolg is dat de verschillende kaarten in verschillende bestanden gezet worden.
En daarmee kan je meer dan 4 GB aan kaartmateriaal op de SD-kaart hebben. De beperking van 4 GB geldt namelijk per bestand.

Volg deze handleiding voor Mapinstall voor Mac eens om kaarten over te zetten.
Kijk ook eens op mywaypoint.nl en tv.gps.nl voor veelgestelde vragen en handleidingen!
Avatar gebruiker
Arjen.
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 847
Geregistreerd: 25 nov 2011 19:18

Re: kaarten op montana

Berichtdoor Tallguy » 11 jan 2017 12:55

Arjen. schreef:Als je de SD-kaart in het toestel laat en het toestel inclusief SD-kaart op de computer aansluit, dan weet MapInstall dat de Montana het toestel is. Gevolg is dat de verschillende kaarten in verschillende bestanden gezet worden.

Helaas werkt dat dus niet zo, zie "foutmelding" in onderstaande afbeelding, SD-kaart in de Montana en aangesloten aan de Mac, heeft nog nooit gewerkt.

En nee, het maakt geen verschil welke Interface ik instel in de Montana.

Wat wel werkt is de GarminDevice.xml kopiëren naar de sd kaart en deze dan rechtstreeks op de Mac aansluiten en kaarten installeren via Mapinstall, gaat tig keer sneller als in de Montana en geen "foutmeldingen" meer in Mapinstall.

Als de install klaar is even de xml renamen of verwijderen van de SD-kaart, terug zetten in de Montana en klaar.

G-J.
Bijlagen
Schermafbeelding 2017-01-11 om 12.50.22.png
SD-kaart in Montana in Mapinstall
Schermafbeelding 2017-01-11 om 12.50.22.png (56.97 KiB) 1475 keer bekeken
- dēzl™ 560LT - Voor de vrouw met haar auto van A naar B.
- Montana® 650 - In de Land Rover, op de fiets en waar nodig.
- Dakota® 20 - Wandelen.
Tallguy
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 710
Geregistreerd: 18 mei 2004 16:38
Woonplaats: Waddinxveen

Re: kaarten op montana

Berichtdoor pegasolennart » 15 jan 2017 16:50

Inmiddels is het gelukt. Eerst autokaart op de SD kaart gezet. Daarna de andere kaarten op een andere SD kaart geïnstalleerd met een andere naam. Toen de gegevens van de ene naar de andere SD kaart gekopieerd. Alle kaarten werken, is even wat werk. Bij de volgende update maar goed opletten en eventueel weer de zelfde truc uithalen.
pegasolennart
 
Berichten: 5
Geregistreerd: 17 jun 2014 21:10


Keer terug naar City Navigator, LifeTime en OneTime update

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten