Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Verschil in route na verzenden naar 350

De specifiek op motorrijders gerichte navigatiesystemen van Garmin

Re: Verschil in route na verzenden naar 350

Berichtdoor Athome » 23 aug 2012 19:35

Het zal inderdaad bij inladen geen invloed mogen hebben maar het is aan te raden om Herberekenen gewoon op "UIT" te zetten
Zumo 350 gemonteerd op een Aprilia Shiver GT.
Eigenaar van een TT Rider 400
Athome
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 460
Geregistreerd: 16 jul 2012 21:50

Re: Verschil in route na verzenden naar 350

Berichtdoor Jeroen D. » 23 aug 2012 20:29

Even afgezien van de missende punten is het laatste bolletje inderdaad vreemd. Hij heeft nummer 006, terwijl je zou verwachten dat het Zuidweg 3 zou heten oid. Ligt dat punt niet naast de weg?
Lijkt wel of de Zumo hem behandeld als een off-road punt.

En zoals Lex aangeeft; zijn de kaartversie's gelijk in BC en Zumo350?
Kijk ook eens op mywaypoint.nl en tv.gps.nl voor veelgestelde vragen en handleidingen!
Avatar gebruiker
Jeroen D.
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 1218
Geregistreerd: 3 sep 2008 06:31
Woonplaats: Uden

Re: Verschil in route na verzenden naar 350

Berichtdoor Leon » 23 aug 2012 20:42

Ja kaartversies zijn gelijk. Sterker nog, de pc heeft het apparaat nodig om de kaart te kunnen laten zien. (via USB)
Heb het even geprobeerd met kortste weg/snelste weg setting om te zetten maar dat maakt niets uit.
Net nog even een nieuwe route gemaakt en daar gaat het gewoon goed.....
Ik doe alles in BC en zet het over naar het apparaat met "rechter muisknop" op de route en dan "verzenden naar".
Ik weet even niet waar ik het zoeken moet, omdat het niet echt consequent fout gaat.
SPIII, SP2720, 350LM
Leon
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 47
Geregistreerd: 8 apr 2004 12:14

Re: Verschil in route na verzenden naar 350

Berichtdoor Jeroen D. » 23 aug 2012 21:36

Ik denk dat het met deze route te maken heeft.
Als je de route nog hebt probeer dan het laatste viapunt, voor het eindpunt, eens een stukje te verleggen op diezelfde weg.
Kijk ook eens op mywaypoint.nl en tv.gps.nl voor veelgestelde vragen en handleidingen!
Avatar gebruiker
Jeroen D.
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 1218
Geregistreerd: 3 sep 2008 06:31
Woonplaats: Uden

Re: Verschil in route na verzenden naar 350

Berichtdoor Athome » 24 aug 2012 10:07

Ik heb ook vaker dat viapunten 006 o.i.d heten terwijl ze toch echt goed op de weg staan.
Zumo 350 gemonteerd op een Aprilia Shiver GT.
Eigenaar van een TT Rider 400
Athome
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 460
Geregistreerd: 16 jul 2012 21:50

Re: Verschil in route na verzenden naar 350

Berichtdoor JaVaWa » 24 aug 2012 10:30

Als ze zo heten staan ze toch echt niet op de weg hoor...
Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 14428
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Re: Verschil in route na verzenden naar 350

Berichtdoor Leon » 25 aug 2012 16:18

Zo vanmiddag weer even de tijd om het een en ander uit te proberen. Het routepunt 006 staat inderdaad net naast de weg. Een fractie, want als ik maximaal inzoom in BC kan ik het net aan zien.
Ik heb de route gedupliceert. De een ontvlagde ik en de andere niet. Beide hebben dus een 006 routepunt naast de weg. De ontvlagde route maakt er een rommeltje van aan het eind van de route en de standaard route met vlaggetjes blijft wel goed. Daarna heb ik in beide routes het 006 punt eruit gehaald, herberekend en de routes weer overgezet naar de 350. En zie daar. Geen probleem meer met het eind van de route.
Daarna het nog eens geprobeerd. Andere route waarbij ik per ongeluk weer een punt naast de weg meenam. Hetzelfde resultaat. Weer fout bij de ontvlagde versie. Dit keer kreeg ik ook niet alle routepunten mee in de 350 bij de ontvlagde versie (!!)
Deze route hersteld door het “naast de weg” routepunt te verwijderen en de route herberekend. Gedupliceerd en ontvlagd en verzonden naar de 350. Alle routepunten komen dit keer wel mee (!!) en de route staat perfect in het apparaat.....
Wat dus ook wennen is voor mij dat BC zo extreem gevoelig is voor het net naast de weg zetten van een routepunt. Dat ben ik niet gewend. Achteraf zijn de "verkeerde" punten goed te vinden, maar toch.....
Resume : maak route in BC. Check of er punten naast de weg staan. In de properties van de route krijgen die punten een nummer i.p.v. een straatnaam. Staan er dit soort punten in verwijder deze en laat herberekenen. Veranderd de route herstel dit dan. Daarna ontvlaggen en naar je 350 verzenden. Route opstarten en selecteer het laatste punt van de route na het commando “ga”
Pfff zou dit de oplossing zijn ?
SPIII, SP2720, 350LM
Leon
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 47
Geregistreerd: 8 apr 2004 12:14

Re: Verschil in route na verzenden naar 350

Berichtdoor tvbeek » 27 aug 2012 20:16

BMW R1200C - Zumo 350 - Schuberth C3 + SRCS
Avatar gebruiker
tvbeek
 
Berichten: 27
Geregistreerd: 10 maart 2011 08:58
Woonplaats: Beverwijk

Re: Verschil in route na verzenden naar 350

Berichtdoor Leon » 28 aug 2012 20:35

Na al het geexperimenteer met de 350 gaat er nu iets mis geloof ik. Ik zette een route over naar de 350. Deze route verscheen niet op de plek waar hij terecht zou moeten komen. Wel kreeg ik het zandlopertje wat rond blijft draaien, maar verder gebeurt er niets. Een reset gedaan (aan-uit knop 10 seconden ingedrukt) en geen verschil, zandlopertje blijft. Koppel ik de 350 aan de pc dan zie ik via BC wel de route staan op de 350.......
Daarna een andere route erop gezet en die verschijnt wel. Maar het zandlopertje verdwijnt niet.
Is er een manier om alles eraf te vegen ? Een soort harde reset ? Ik ben bang dat er een bitje om is gevallen....
Iemand een oplossing ? :?
SPIII, SP2720, 350LM
Leon
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 47
Geregistreerd: 8 apr 2004 12:14

Re: Verschil in route na verzenden naar 350

Berichtdoor Athome » 29 aug 2012 07:41

Hoe lang heb je zandlopertje laten draaien. Ik heb ik ook al meegemaakt dat enkele minuten noodzakelijk is. Ik zet de Zumo dan aan de voeding om anders de Zumo zichzelf uitschakelt.
Zumo 350 gemonteerd op een Aprilia Shiver GT.
Eigenaar van een TT Rider 400
Athome
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 460
Geregistreerd: 16 jul 2012 21:50

Re: Verschil in route na verzenden naar 350

Berichtdoor bartho » 29 aug 2012 18:25

Opstarten en vinger rechtsonder houden is de enige mogelijke reset, zogenaamde soft reset, hard reset niet mogelijk.
bartho
 
Berichten: 779
Geregistreerd: 6 maart 2006 09:46
Woonplaats: Gooik Belgie

Re: Verschil in route na verzenden naar 350

Berichtdoor Jeroen D. » 29 aug 2012 21:56

Ben je al van de zandloper af? Anders eventueel de GPX map leegmaken...
Kijk ook eens op mywaypoint.nl en tv.gps.nl voor veelgestelde vragen en handleidingen!
Avatar gebruiker
Jeroen D.
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 1218
Geregistreerd: 3 sep 2008 06:31
Woonplaats: Uden

Re: Verschil in route na verzenden naar 350

Berichtdoor Frank » 29 aug 2012 21:58

Ik heb voor een weekendje Eifel afgelopen dagen meerdere routes in Basecamp gemaakt/gemodificeerd en naar de Zumo 350 gestuurd (12 stuks in totaal).

En inderdaad, als je de routes in de Zumo bekijkt zijn daarin afstand en reistijd anders dan in Basecamp. Echter, als je de routes rijdt, of b.v. weer vanuit de Zumo terug laadt in Basecamp blijken de routes voor 99.9% overeen te komen met de route zoals ik die oorspronkelijk bedoeld had. Het lijkt wel alsof de Zumo een iets andere afstandsberekening heeft dan Basecamp... En ja, zowel Basecamp als de Zumo hebben hetzelfde kaartmateriaal (CN Europa 2013.2)

In mijn geval (althans met 4 routes die ik ook daadwerkelijk gereden heb), zijn er dus geen of nauwelijks afwijkingen met de oorspronkelijk bedachte route.
Groeten,
Frank

BMW F800GT + Zumo 590 + GPSmap 62s + Edge 820
Avatar gebruiker
Frank
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1976
Geregistreerd: 14 maart 2004 23:36
Woonplaats: Geldrop

Re: Verschil in route na verzenden naar 350

Berichtdoor Athome » 30 aug 2012 00:16

Ik heb laatst ook een route in Basecamp gecontroleerd met de track vanuit de 350 en ze waren 100% identiek. Ondanks het gevoel tijdens het rijden dat er iets niet zou kloppen aan de route.
Zumo 350 gemonteerd op een Aprilia Shiver GT.
Eigenaar van een TT Rider 400
Athome
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 460
Geregistreerd: 16 jul 2012 21:50

Re: Verschil in route na verzenden naar 350

Berichtdoor Leon » 30 aug 2012 06:32

Sorry voor de late reactie. Na veel keer aan en uitzetten, en onderzoek met windows explorer ben ik het zandlopertje kwijt. Was een beetje mijn fout want de route die ik op de 350 zetten was een soort van corrupt. Ik had een route verbouwd, maar had hem daarna niet laten herberekenen.... :oops:
Daarna bleef hij maar doorpruttelen op die route.
@Jeroen, die GPX map kan ik zomaar leeggooien ?
SPIII, SP2720, 350LM
Leon
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 47
Geregistreerd: 8 apr 2004 12:14

VorigeVolgende

Keer terug naar Zumo 390, 350 en 340

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten