Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Gemis bij 350 t.o.v. ouder model.

De specifiek op motorrijders gerichte navigatiesystemen van Garmin

Gemis bij 350 t.o.v. ouder model.

Berichtdoor gerard00 » 27 jun 2014 19:00

Als je met het rijden van een route (via MapSource er in gezet) met de Streetpilot 2810 naast de route terechtkomt (wegafsluiting b.v.) zoomt hij automatisch uit zodat je de route blijft zien en naderhand gewoon weer terug naar de route kan rijden. Met de 350 gebeurt dit bij mij niet en moet ik onder het rijden uitzomen of stil gaan staan en zoomt hij ook om de haverklap, bij het rijden, weer in. Niet erg handig dus.
Kan ik de 350 ook zo instellen dat dit automatisch gaat?
gerard00
 
Berichten: 7
Geregistreerd: 27 jun 2014 18:47

Re: Gemis bij 350 t.o.v. ouder model.

Berichtdoor GPS Expert » 27 jun 2014 20:14

Nee, dat niet.

Wat wel kan is geavanceerd omrijden aanzetten en de juiste knop aanraken om een alternatieve rouet te berekenen anar het volgende (softe of harde) via-punt, of 2x op kaart tikken (en misschien extra noord boven aantikken) en dan naar de route toe rijden, daarna 1 stap terug en weer verder rijden.
Marco

Kennis en kunde van Outdoor, Sport en Motor GPS'sen van Garmin, Tripy, TomTom, Mio, Teasi, TwoNav, Peaklife/Rage.

Zie ook mijn Kennisforum en YouTube kanaal.
Avatar gebruiker
GPS Expert
 
Berichten: 3216
Geregistreerd: 24 jan 2013 22:41
Woonplaats: Amsterdam, Apeldoorn, Havelte, Hilversum, Hoensbroek, Leusden, Privé les of GPS Helpdesk

Re: Gemis bij 350 t.o.v. ouder model.

Berichtdoor wpee » 27 jun 2014 22:42

Hij zoomt wel uit, het werkt anders
Je moet je maximale uitzoom nivo wat meer maximaal zetten, dat moet je doen op een lang recht stuk, dan zoomt de Z350 maximaal uit, op dat moment zoom je met de hand verder uit. Dat wordt onthouden voor de volgende uitzoomactei.
De z350 zoomt maximaal uit als er lang geen afslag in het verschiet ligt, anders zoomt hij niet ver uit dan blijft hij hangen want hij weet dat hij binnenkort weer moet inzoomen.

(als je op een snelweg zit werkt het ook zo, daar kun je het maximale uitzoom nivo ook op 200m zetten, is echter niet zinvol, daarom druk ik hem altijd wat meer terug naar bv 1km. Bij de volgende afslag zoomt hij in, bij een lang recht stuk zoomt hij weer uit naar 1km.

Kom je naast de route dan werkt het (in mijn ervaring) net zo.
gr. Wim.
Garmin Zumo 350 + Scala Rider Q1
Avatar gebruiker
wpee
 
Berichten: 454
Geregistreerd: 11 okt 2006 20:34
Woonplaats: Kessel LB

Re: Gemis bij 350 t.o.v. ouder model.

Berichtdoor gerard00 » 29 jun 2014 10:26

Wim, jou oplossing lijkt me het makkelijkste, ga ik dus proberen.

Bedankt voor jullie hulp, groeten Gerard.
gerard00
 
Berichten: 7
Geregistreerd: 27 jun 2014 18:47


Keer terug naar Zumo 390, 350 en 340

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast