Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

350 wil route uit BC niet

De specifiek op motorrijders gerichte navigatiesystemen van Garmin

350 wil route uit BC niet

Berichtdoor bart51 » 22 jul 2014 11:01

Ik wil een route x(GPX) uit BC (4.3.3) naar mijn toestel zetten. Kaart is 2015.1
Ik sleep dus in BC de route naar "interne opslag" in mijn 350.
Vervolgens krijg ik korte tijd een pijltje naar beneden wijzend wat al snel gevolgd wordt door een vinkje.
De route wordt niet vermeld in "interne opslag".
Als ik mijn toestel loskoppel dan wacht ik even (10 sec) en zet het toestel aan (wordt bij loskoppelen helemaal uitgezet).
Na de formaliteiten krijg ik direkt bericht dat route x niet kan worden ingeladen.

In verkenner kan ik ook niks ontdekken, maar zie ook geen bestand waar routes kunnen worden opgeslagen in het toestel.
Als ik in de reisplanner kijk dan staat er niks. Waar worden de routes opgeslagen? Heb wel een GPX file maar geen routefile. Is dat soms het manco?

In mijn documenten op de computer heb ik een map waar ik mijn routes bewaar. Daar staat route x ook in met het logo van BC en een friebeltje eraan (ik heb W7 ultimate).

Is er iemand die mij kan vertellen wat ik vergeet dan wel waar ik tekort schiet.

Alvast bedankt voor de hulp.

Groet Bart

PS: dit werd mij in eerste instantie te veel, zie zomerhitte in de kroeg.
BMW F650GS + Garmin Zumo 350LM
Fleischmann Piccolo + multimaus
bart51
 
Berichten: 79
Geregistreerd: 13 feb 2013 18:50

Re: 350 wil route uit BC niet

Berichtdoor Frank » 22 jul 2014 12:24

Even een misverstand uit de wereld helpen: de Basecamp bibliotheek ("Mijn verzameling") is niet opgebouwd uit allemaal losse GPX files. GPX is het bestandsformaat voor uitwisseling van GPS data tussen diverse toestellen en programma's.

Het is me niet helemaal duidelijk, maar ik vermoed dat je geen route maar iets anders naar de 350 hebt gezonden.

Als je een route wil overbrengen naar je toestel, selecteer dan eerst de gewenste route in de bibliotheek (symbool; drie verbonden blokjes) en sleep deze naar de interne opslag van je 350. Bij opnieuw opstarten van de 350 (na loskoppelen) wordt deze route automatisch geïmporteerd en verschijnt dan in de Reisplanner. Maar dat duurt soms wel even, dus geduld.

Als het dan nog niet lukt, maak dan eens een screenshot van het Basecamp scherm waarin de route zichtbaar is of exporteer de route als GPX file en voeg deze als bijlage aan een bericht toe, dan kunnen we meekijken.
Groeten,
Frank

BMW F800GT + Zumo 590 + GPSmap 62s
Avatar gebruiker
Frank
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1885
Geregistreerd: 14 maart 2004 23:36
Woonplaats: Geldrop

Re: 350 wil route uit BC niet

Berichtdoor bart51 » 22 jul 2014 12:43

Klotten Nassau Klotten.gpx
(373.42 KiB) 15 keer gedownload


Helaas lukt het plaatsen van een screenshot niet. Heb ergens hierover iets gelezen maar zoekfunctie brengt nog niet de oplossing.
In BC verplaats ik de route (3 blokjes met 2 lijntjes ertussen) van Verzameling naar Interne Opslag van mijn 350.

Groet Bart
BMW F650GS + Garmin Zumo 350LM
Fleischmann Piccolo + multimaus
bart51
 
Berichten: 79
Geregistreerd: 13 feb 2013 18:50

Re: 350 wil route uit BC niet

Berichtdoor tencats » 22 jul 2014 13:12

Maar, je hebt wel gelijk want iets klopt er niet.

Ik heb je bestand gedownload, in BaseCamp geïmporteerd en daarna naar de interne opslag m'n (vrijwel identiek werkende) Zumo 590 gesleept.
So far so good. Daarna de melding van een nieuwe route, de vraag of ik 'm wil importeren en daarna zegt het ding: Kan 'm niet opslaan. :?:

Weet niet of ik er achter kom, maar ik ga eens even naar die route kijken.
Laatst bijgewerkt door tencats op 22 jul 2014 13:30, in totaal 1 keer bewerkt.
Erik
Onderweg met BMW R1200RS, een BMW Nav V, een Rider 40 plus de Sena SMH5. Verder in huis: Zumo 550 & 660, nog een BMW Navigator V, Montana 600 & 650, 2x een Vivofit, een VIRB Elite, VIRB X en een Epix.
Avatar gebruiker
tencats
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1044
Geregistreerd: 23 mei 2008 13:54
Woonplaats: Almere

Re: 350 wil route uit BC niet

Berichtdoor tencats » 22 jul 2014 13:26

Ik weet niet hoe je aan die route komt, maar daar moet nog even wat aan gebeuren voordat het werkt.

Bij de detailinfo van de route vind ik nl. bij de route aanwijzingen het volgende:
Klotten-1.jpg
Origineel
Klotten-1.jpg (88.27 KiB) 1452 keer bekeken


Terwijl, na even snel herberekenen in 2015.10 (niet gecorrigeerd), het er zó uit hoort te zien:
Klotten-2.jpg
Duplikaat
Klotten-2.jpg (121.2 KiB) 1452 keer bekeken


En die vlaggetjes horen daar dus absoluut niet te staan maar wèl de instructies voor de routering.

Ik adviseer je om de volgende stappen te ondernemen:

1) Maak in Basecamp een duplicaat van je route
2) Geef deze route een andere kleur
3) Herbereken deze route met het gewenste profiel
4) Corrigeer eventueel de ontstane afwijkingen ten opzichte van het origineel met het tekengereedschap.
en dan moet het goed zijn.

Succes...
Erik
Onderweg met BMW R1200RS, een BMW Nav V, een Rider 40 plus de Sena SMH5. Verder in huis: Zumo 550 & 660, nog een BMW Navigator V, Montana 600 & 650, 2x een Vivofit, een VIRB Elite, VIRB X en een Epix.
Avatar gebruiker
tencats
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1044
Geregistreerd: 23 mei 2008 13:54
Woonplaats: Almere

Re: 350 wil route uit BC niet

Berichtdoor bart51 » 22 jul 2014 13:45

Erik,
Even een helder moment: de allereerste route werd opgeslagen met ITN Symbool.
Heb alle routes nu verwijderd, behalve in Verzameling.
Daar ga ik nu me even bezighouden. Ik houd je op de hoogte. Alvast dank.

Groet Bart
BMW F650GS + Garmin Zumo 350LM
Fleischmann Piccolo + multimaus
bart51
 
Berichten: 79
Geregistreerd: 13 feb 2013 18:50

Re: 350 wil route uit BC niet

Berichtdoor Frank » 22 jul 2014 14:17

Ik vermoed dat deze route nog nooit herberekend was in Basecamp, klopt dat? Alleen maar geïmporteerd in Basecamp en daarna direct doorgestuurd naar de Zumo 350?

Belangrijk: van anderen (internet) gekregen of met andere programma's dan Basecamp (Tyre?) gemaakte routes altijd eerst herberekenen in Basecamp voordat je deze naar je toestel stuurt! Methode die tencast beschreef is daarvoor perfect! Hoewel ik liever met een spoor als 'origineel' werk, deze kan je nooit per ongeluk herberekenen....
Groeten,
Frank

BMW F800GT + Zumo 590 + GPSmap 62s
Avatar gebruiker
Frank
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1885
Geregistreerd: 14 maart 2004 23:36
Woonplaats: Geldrop

Re: 350 wil route uit BC niet

Berichtdoor bart51 » 22 jul 2014 16:05

Frank,
Helaas moet ik je tegenspreken.
Route is gemaakt in BC kaartversie 2014.4, daarna herberekend in 2015.1. Daarna nog wat punten in vastgelegd en het vertrekpunt iets verder weg gelegd (was ons hotel). Mijn idee is dat ITN Converter roet in het eten heeft gegooid. Doordat alles werd opgeslagen onder ITN wist BC niet wat er mee moest gebeuren. Daardoor ook dat BC de route wel kon houden in Verzameling, maar niet naar complete route kon verplaatsen. Nadat ik hier ergens een truukje had gelezen hoe je van ITN naar BC kon converteren kan ik de route nu wel verplaatsen binnen BC. Maar naar buiten, lees toestel, doet ie nog steeds niet.
Ik denk dat ik de hele route ga verwijderen, iets anders staat er niet in, en de route opnieuw ga opbouwen. Tenzij er nog iets is wat ik nog niet weet, zoals de file waar opgeslagen wordt, voor zowel toestel als BC.

Groet Bart
BMW F650GS + Garmin Zumo 350LM
Fleischmann Piccolo + multimaus
bart51
 
Berichten: 79
Geregistreerd: 13 feb 2013 18:50

Re: 350 wil route uit BC niet

Berichtdoor tencats » 22 jul 2014 16:21

De huidige versie kun je, zoals ik al eerder schreef, gewoon herberekenen in Basecamp. Wel even de afwijkende lijntjes terugzetten en eventuele nieuwe "harde" punten omzetten naar zacht.

Maar, de route nog een keertje "overtrekken" kan natuurlijk ook.
Erik
Onderweg met BMW R1200RS, een BMW Nav V, een Rider 40 plus de Sena SMH5. Verder in huis: Zumo 550 & 660, nog een BMW Navigator V, Montana 600 & 650, 2x een Vivofit, een VIRB Elite, VIRB X en een Epix.
Avatar gebruiker
tencats
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1044
Geregistreerd: 23 mei 2008 13:54
Woonplaats: Almere

Re: 350 wil route uit BC niet

Berichtdoor HaWee » 22 jul 2014 16:25

Bart,

ik denk niet dat dat het probleem is, als je vanuit Basecamp aangeeft "oversturen naar gps" dan zal hij dat altijd doen met data uit zijn verzameling.
Het kan wel zijn dat je de ITN file hebt ingelezen in basecamp en deze daarna hebt verstuurd.

De route die jij hier hebt geplaatst en waar tencats een prtscrn van heeft geplaatst was een directe route (en ITN is een verzameling waypoints en verder niks dus voor basecamp een directe route)

je kunt het heel simpel controleren, dubbelklik op de route voordat je hem gaat oversturen, als het er zo uit ziet als in het bovenste plaatje met alleen een aantal vlaggen is het fout, zoals het onderste plaatje met alle richtingaanwijzingen dan is het goed.

Mogelijk moet je ook nog even de toesteloverdracht instellingen aanpassen in basecamp, sinds de laatste versie is er nl een extra set instellingen bijgekomen.

overdracht.jpg
overdracht.jpg (67.64 KiB) 1410 keer bekeken


Bewerken - Opties - Toesteloverdracht. en daar alle vinkjes weghalen.
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20792
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: 350 wil route uit BC niet

Berichtdoor bart51 » 22 jul 2014 16:33

Heb ook mijn toestel "schoon " gemaakt met behulp van Hans zijn verhaal. Alleen blijven er nog puntjes achter. Die zou ik met Javawa kunnen weghalen, maar hoe? Gebruik ik Javawa RTWtool, Javawa Device manager of Javawa GMTK? en hoe werkt dat dan in dat programma?

Als leek op het gebied van ICT en computerkunde wordt je hier dus een beetje "gestoord"van. Je moet er van alles bijhalen om iets te krijgen dan wel te verwijderen.

@Hawee: Er hebben daar nooit vinkjes bij mij ingestaan.

Het wordt weer warm (zie zomerhitte in de kroeg)
BMW F650GS + Garmin Zumo 350LM
Fleischmann Piccolo + multimaus
bart51
 
Berichten: 79
Geregistreerd: 13 feb 2013 18:50

Re: 350 wil route uit BC niet

Berichtdoor tencats » 22 jul 2014 16:45

HaWee schreef:De route die jij hier hebt geplaatst en waar tencats een prtscrn van heeft geplaatst was een directe route (en ITN is een verzameling waypoints en verder niks dus voor basecamp een directe route)


En da's toch niet helemaal waar want bij een directe route verwacht ik rechte lijnen tussen de punten. Bij het bestand van bart51 liep de route over de diverse wegen hoewel duidelijk is dat het geen CN 2015.10 NTU geweest is. Daarvoor zater er teveel onregelmatigheden in. Merkwaardig soort hybride route dus.
Erik
Onderweg met BMW R1200RS, een BMW Nav V, een Rider 40 plus de Sena SMH5. Verder in huis: Zumo 550 & 660, nog een BMW Navigator V, Montana 600 & 650, 2x een Vivofit, een VIRB Elite, VIRB X en een Epix.
Avatar gebruiker
tencats
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1044
Geregistreerd: 23 mei 2008 13:54
Woonplaats: Almere

Re: 350 wil route uit BC niet

Berichtdoor bart51 » 22 jul 2014 16:49

Foutje van mij:
Route is gemaakt op OMK 2013-14 2.12
Sorry voor het misverstand (daardoor ook hybride gedachte)

Nog een zucht:
Via verkenner heb ik alle punten uit het toestel gehaald, maar in BC blijven in de map Verzameling puntjes staan van iets (restanten van proefroututes?)
Laatst bijgewerkt door bart51 op 22 jul 2014 16:57, in totaal 1 keer bewerkt.
BMW F650GS + Garmin Zumo 350LM
Fleischmann Piccolo + multimaus
bart51
 
Berichten: 79
Geregistreerd: 13 feb 2013 18:50

Re: 350 wil route uit BC niet

Berichtdoor HaWee » 22 jul 2014 16:50

bart51 schreef:Heb ook mijn toestel "schoon " gemaakt met behulp van Hans zijn verhaal. Alleen blijven er nog puntjes achter. Die zou ik met Javawa kunnen weghalen,



wat zou je nog moeten weghalen?

voor onderhoud van de gps is er JDM , http://www.javawa.nl/jdm.html als je dat runt met de gps aangesloten volgens http://www.javawa.nl/mtp.html dan controleert hij automatisch op kaarten etc.

Je kunt extra zoeken op corrupte gpx bestanden etc. via Extra - controleer op corrupte databestanden.

Als je advies wilt over de status van je gps dan kun je via Extra - Rapportage een online rapport maken op de JaVaWa site en de link hier plakken dan kunnen we even meekijken.

en rustig aan doen, keep it cool :wink: je gezondheid is belangrijker dan de gps.
als je gezondheid beter is dan snap je de gps plotseling ook beter
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20792
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: 350 wil route uit BC niet

Berichtdoor guzzi vero » 22 jul 2014 17:08

heb volgende stappen gedaan NTU 2015.1:
- route van hierboven gedownload
- track van gemaakt
- direct profiel gekozen
- route van track gemaakt met 45 via punten en hier en daar wat aangepast (niet overal dus) aan de track. De waypoints werden dus niet opgenomen in de route.
- oorspronkelijke track gedeleted en nieuwe track van gemaakt

Denk niet dat deze route noch track problemen gaat geven in je 350

Klotten Nassau Klotten edit.gpx
(570.87 KiB) 9 keer gedownload
BMW R1200RT en nog wat andere meuk - Zumo 590 - SP2820
Avatar gebruiker
guzzi vero
 
Berichten: 1039
Geregistreerd: 27 sep 2006 23:38
Woonplaats: Oostduinkerke

Volgende

Keer terug naar Zumo 390, 350 en 340

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast