Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Ik snap 'm niet

De specifiek op motorrijders gerichte navigatiesystemen van Garmin

Re: Ik snap 'm niet

Berichtdoor FM » 29 jul 2014 15:48

EDIT oops, bijna mijn hele post per vergissing verewijderd. :oops:
Hero schreef:Onderweg heb ik nog een keer geprobeerd de route opnieuw in te voeren, eerst met het kruisje op het scherm de actuele route laten vervallen en dan via "waarheen" de route naar huis zoeken.

Ik weet zelfs niet meer wat ik hier geschreven had.
Laatst bijgewerkt door FM op 29 jul 2014 23:22, in totaal 2 keer bewerkt.
Zumo 590, BMW R1200RT, SRC op Schubert C3 Pro
Avatar gebruiker
FM
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 4389
Geregistreerd: 30 mei 2005 19:49
Woonplaats: Holsbeek

Re: Ik snap 'm niet

Berichtdoor Hans Vaessen » 29 jul 2014 15:58

Ook bij het heractiveren van een route kan dit gebeuren...
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24524
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Re: Ik snap 'm niet

Berichtdoor Athome » 29 jul 2014 20:19

Hero:
Heb je van te voren een route in Basecamp gemaakt om van dat dorpje bij Leiden naar huis te komen of heb je de Zumo zelf een route van A (waar je bent) naar B (je huis) te laten zoeken (een ouderwetse GPS route dus).

In het eerste geval kan ik me in het verhaal van Hans vinden. In het tweede geval niet. Er bestaan dan eigenlijk geen routepunten.
Zumo 350 gemonteerd op een Aprilia Shiver GT.
Eigenaar van een TT Rider 400
Athome
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 460
Geregistreerd: 16 jul 2012 21:50

Re: Ik snap 'm niet

Berichtdoor RonalT » 29 jul 2014 21:45

:lol: Ook in het tweede geval is het mogelijk. De heenrit gereden volgens een route met een eindpunt in de buurt van Leiden. Als dit eindpunt niet bereikt is blijft de route actief.
Als Hero terug gaat geeft hij aan 'naar huis' te willen. Dan krijg je de vraag of het een nieuwe route moet worden of dat deze moet worden toegevoegd aan de bestaande route.

Als er voor toevoegen wordt gekozen wordt het punt HUIS toegevoegd, maar volgens het navigatiesysteem moet hij eerst nog naar het punt in Leiden. Naar Breda rijdend zie je de afstand steeds groter worden. En de afstand Breda - Leiden is ongeveer 100 km ......

Voila, is dit de oplossing van uw probleem, Hero?
Voortaan de route stoppen, of kiezen om een nieuwe route te maken en niet toe te voegen aan een nog actieve route.
Groeten, RonalT

Mijn epitaaf wordt volgens mijn vrouw: zo en nu is iedereen de weg kwijt!

SP2610, Z340, Z550, Z590, CityNavigator, OpenStreetMap, OnRoute Motorkaart Midden-Europa
En een VivoFit HR om te koppelen met een EDGE 25
Avatar gebruiker
RonalT
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 2966
Geregistreerd: 20 sep 2006 18:14
Woonplaats: Dinteloord

Re: Ik snap 'm niet

Berichtdoor Hero » 30 jul 2014 17:57

Even een reactie op Athome:
Ik heb de tweede optie gekozen. Op de heenweg heb ik de route gereden zoals ik die thuis op de pc had gemaakt.
Deze kwam uit op het begin van de straat waar mijn kennis woont. Garmin gaf ook netjes aan dat ik mijn bestemming
bereikt had. Voor de terugweg heb ik gekozen voor een nieuwe route. Ik kan me niet herinneren dat ik de vraag
kreeg of ik de route aan de bestaande route wilde koppelen of dat ik een nieuwe route wilde starten.
Als ik die vraag heb gekregen dan heb ik "nieuw" geklikt, dat weet ik zeker.
De route was dus echt helemaal "vers". Maar omdat er gezegd werd: "ga naar ..." en ik geen flauw idee had waar dat was
denk ik dat ik daar verkeerd ben gegaan. Ik ben dan niet langs dat ene punt gegaan en waarschijnlijk is daarom een gedeelte van de route opgeteld. En bij het opnieuw maken van de route ergens onderweg is waarschijnlijk weer dezelfde fout opgetreden. Maar dan nog snap ik niet dat toen ik vóór m'n garagedeur stond de Garmin bleef volhouden dat ik nog zoveel kilometer moest. Ik heb echt geen achterdeur in m'n garage. Aan het begin van de straat had hij moeten merken
dat ik toch goed zat en alsnog de route moeten aanpassen. Of al ergens onderweg, want ik had "met snelwegen" gekozen.
Iets vergelijkbaar heb ik gisteren ook gehad. Ik typte een adres in in Veldhoven (waar ik zo blind naar toe rijd, maar alleen om te proberen). Garmin gaf aan "ga naar Anthony Fokkerweg" - dat is op twee-derde van de route!
Als ik totaal onbekend was geweest dan had ik me een slag in de rondte moeten rijden voor ik die straat gevonden had.
Ik heb daarna m'n toestel "hard" uitgezet en weer opnieuw aan. Vervolgens dezelfde route gekozen en toen gaf hij aan om naar de eerstvolgende straat te rijden, zo'n 100 meter bij mij vandaan. Het enige wat ik miste was de aanwijzing: "ga in westelijke richting". Gesteld dat ik totaal onbekend was in de wijk, dan had ik dat wel gevonden met wat uitzoomen.

Hero
Hero
 
Berichten: 6
Geregistreerd: 24 jun 2014 21:34

Re: Ik snap 'm niet

Berichtdoor Hero » 30 jul 2014 18:05

Nou moet ik toch nog even een aanvulling geven.
Zojuist weer gewoon zomaar een straat ingegeven om naar toe te navigeren.
De eerste routeaanwijzing is "ga west naar..."
De 350 geeft dus wel aan welke kant je uit moet.

Hero
Hero
 
Berichten: 6
Geregistreerd: 24 jun 2014 21:34

Re: Ik snap 'm niet

Berichtdoor Jan (tbfkaj) » 30 jul 2014 18:51

Hero schreef:De eerste routeaanwijzing is "ga west naar..."
De 350 geeft dus wel aan welke kant je uit moet.


:D
ik heb m dat nog niet horen zeggen, maar het is wel goed nieuws
Jan
Met pensioen met 63 ... niets mis mee!
Avatar gebruiker
Jan (tbfkaj)
 
Berichten: 306
Geregistreerd: 14 feb 2008 19:54
Woonplaats: De Ronde Venen

Re: Ik snap 'm niet

Berichtdoor RonalT » 30 jul 2014 19:38

Hero, als je het eindpunt van de heenroute hebt bereikt is de vraag of je het nieuw ingevoerde punt (thuis) aan de route wilt toevoegen ook niet geteld. Dan was er geen actieve route meer aanwezig.
Een actieve route verdwijnt als je het eindpunt hebt bereikt.

Maar dan heb je een nieuwe route gemaakt, op je navigatiesysteem. En dan is het niet normaal dat er meer dan 1 punt is de route aanwezig is. Want je geeft alleen op ik wil naar de Hazelaar 33 in Breda. Dit is dan ook het enige punt in de route.
Toch lijkt het alsof er op een of andere manier een punt in Leiden in de route terecht is gekomen..... maar hoe :roll:

En nee, de route wordt niet zomaar aangepast. Als er meer dan een routepunt aanwezig geweest zou zijn, neem even de Bloemfonteindwarsstraat in Leiden als voorbeeld. Jij gaat rijden,maar komt niet door de Bloemfonteindwarsstraat dan zal het navigatiesysteem je terug naar die straat willen sturen. Ook al rijd je dan naar Breda, hij vind dat je eerst door de Bloemfonteindwarsstraat moet gaan. En tijdens het rijden naar Breda kom je er steeds verder vandaan, dus de afstand telt dan op. Ook al rijdt je thuis de straat in, je moet eigenlijk nog via de Bloemfon.......... :wink:

Dit is een mogelijkheid, maar als jij zeg dat je er geen vreemd punt in hebt gezet, alleen het eindpunt dan kan ik ook niet zo gauw een andere oplossing bedenken.

Alleen de aanmoediging ga zo door, ook al rij e op bekend terrein, maak een route en test of het zo gaat als je denk dat het zou moeten. Want vooral op bekend terrein ga je snappen waarom het systeem het zo doet. Succes!
Groeten, RonalT

Mijn epitaaf wordt volgens mijn vrouw: zo en nu is iedereen de weg kwijt!

SP2610, Z340, Z550, Z590, CityNavigator, OpenStreetMap, OnRoute Motorkaart Midden-Europa
En een VivoFit HR om te koppelen met een EDGE 25
Avatar gebruiker
RonalT
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 2966
Geregistreerd: 20 sep 2006 18:14
Woonplaats: Dinteloord

Re: Ik snap 'm niet

Berichtdoor FM » 30 jul 2014 20:10

Misschien een domme vraag, maar ik stel ze toch maar: is het mogelijk dat je ergens op de kaart geveegd / getikt hebt waardoor een waypoint aangemaakt werd dat in de route terecht kwam ? En waar hij je dus eerst wilde langs sturen ?

Maar dan nog zou hij gewoon met aanwijzingen naar dat punt moeten starten vanaf de plaats waar je je bevindt...
Zumo 590, BMW R1200RT, SRC op Schubert C3 Pro
Avatar gebruiker
FM
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 4389
Geregistreerd: 30 mei 2005 19:49
Woonplaats: Holsbeek

Re: Ik snap 'm niet

Berichtdoor Athome » 31 jul 2014 09:58

Die gedachte kwam bij mij ook op.

Wellicht dat Hero uit nieuwsgierigheid heeft ingezoomd en geschoven door de route. Een punt toevoegen is dan zo gebeurd (zonder dat je het zelf in de gaten hebt).

Anders eens een volledige reset van de Garmin.
Zumo 350 gemonteerd op een Aprilia Shiver GT.
Eigenaar van een TT Rider 400
Athome
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 460
Geregistreerd: 16 jul 2012 21:50

Re: Ik snap 'm niet

Berichtdoor Hero » 10 aug 2014 10:31

Wat Athome schrijft zou best wel eens kunnen: dat ik uit nieuwsgierigheid waar ik heen moest (omdat de
opgegeven straat mij totaal onbekend voorkwam) door de kaart gebladerd of uitgezoomd heb en daarbij een punt op de
kaart heb aangeklikt. Maar, als je nou zoiets hebt, kun je dan in de route op de Garmin een of meer punten als "bezocht" markeren? Is een harde reset dan genoeg?
(Er even van uitgaand dat ik op een landweggetje ergens in Nederland niet de beschikking heb over een laptop.)

Volgende week ga ik m'n eerste route op de GPS rijden (een uitgezette toertocht). In het verleden had ik de route dan altijd op een routerol op het stuur. Soms kom je daardoor wel eens in gevaarlijke situaties. Maar als ik nu de instructies op m'n headset krijg zal het ook een stuk ontspannener rijden zijn. Ben benieuwd hoe dit nu gaat. Weer een leermomentje, want de praktijk is volgens mij toch nog altijd één van de beste (zoniet dé beste) leermeester.

Hero
Hero
 
Berichten: 6
Geregistreerd: 24 jun 2014 21:34

Re: Ik snap 'm niet

Berichtdoor Athome » 10 aug 2014 12:08

Om te veel ellende te voorkomen.
Zorgt dat je de route van te voren al hebt. Je moet dan de route op de kaart in de Zumo herberekenen, corrigeren en dan alle tussenpunten op "niet waarschuwen" zetten.
Maak in Basecamp eerst een duplicaat en ga deze bewerken.
Zumo 350 gemonteerd op een Aprilia Shiver GT.
Eigenaar van een TT Rider 400
Athome
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 460
Geregistreerd: 16 jul 2012 21:50

Re: Ik snap 'm niet

Berichtdoor Hero » 11 aug 2014 19:21

Oeps, ik hoop eigenlijk dat de organisatie dat al gedaan heeft.
De bedoeling is dat ik naar het beginpunt van de route ga en daar krijg ik,
na betaling van het inschrijfgeld, de route op m'n 350.
Aan die tour doen een kleine 100 motorrijders mee en in al die jaren heb ik nog nooit iemand (behalve
de organisatie dan) met een laptop gezien daar. En ik schat dat van de 100 er een kleine 80 zijn die de route
op gps krijgen. Ik wilde eigenlijk gewoon het route berekenen uitzetten en gaan rijden. Ik verkeerde in de
veronderstelling dat iedereen dat deed. Ben benieuwd, zondag weet ik meer.

Hero
Hero
 
Berichten: 6
Geregistreerd: 24 jun 2014 21:34

Re: Ik snap 'm niet

Berichtdoor Athome » 11 aug 2014 20:12

Als ze van de route ook een track hebben, is dit goed alternatief. De Zumo kan van de track (spoor) zelf een route maken. Als ik Hans (mrGPS) mag geloven, werkt het best goed.

Het is maar de vraag of de route van de organisatie ontvlagd is (niet waarschuwen). De route zal waarschijnlijk vol zitten met verplicht te bezoeken punten. Deze punten kan je overslaan. Vraag tevens na welke instellingen je in de Zumo moet hebben.
Ik gok dat de route herberekend wordt. Bij sterk afwijkende toestelinstellingen kan de route ook behoorlijk afwijken en raar gaan doen.

Ik wil je niet bang maken, eerder op de hoogte brengen van mogelijk gevolgen. Het is ook mogelijk dat de organisatie het best netjes voor elkaar heeft en dat het dus best goed gaat.

Ik wens je in ieder geval veel plezier. Als het tegenvalt, geef dan niet direct op en kom gewoon voor hulp hier terug.
Zumo 350 gemonteerd op een Aprilia Shiver GT.
Eigenaar van een TT Rider 400
Athome
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 460
Geregistreerd: 16 jul 2012 21:50

Re: Ik snap 'm niet

Berichtdoor JaVaWa » 11 aug 2014 20:48

Athome schreef:De route zal waarschijnlijk vol zitten met verplicht te bezoeken punten.

Als het er teveel zijn zal het toestel de route opsplitsen...
Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 13858
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Vorige

Keer terug naar Zumo 390, 350 en 340

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten