Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

waypoint zichtbaar in de zumo 390 of waar zitten ze

De specifiek op motorrijders gerichte navigatiesystemen van Garmin

waypoint zichtbaar in de zumo 390 of waar zitten ze

Berichtdoor saratoga » 24 maart 2016 17:36

medegebruikers,
ik kom van de streepilot 2610 , en heb nu de zumo 390 .
in de 2610 had ik een zoekfunctie van mijn waypoint die ik gemaakt had in mijn routes..
je kon dan je route verwijderen maar je waypoint bleven er in staan, kon keer later nog eens heen gaan als je dat wilde.
die waypoint zag je ook in je scherm staan als je bv in de buurt reed,
nu de 390, ik heb een paar routes gemaakt voor de invasie stranden in normandie.
de musea en dingen die ik wil zien staan in mijn route, wel een zachte route gemaakt trouwens.

wat ik nu mis in de 390 is een zoek functie naar die waypoints, ik kan dus niet willekeurig een waypoint uit een lijst zoeken en daar dan naar toe gaan.

hen uiteraard hier al op her forum gezocht, zie wel iets van poi loaders voorbij komen, maar dan zie ik nog niet in mijn 390 een zoekfunctie.
ik kies WAARHEEN, dan krijg je naar huis = adres= restaurant = tankstations ed.
maar niet wat ik graag zou willen, waypoint.

wie weet raad op dit ( voor mij ) probleem .

bvd Bert
suzukie 650, zumo 390 lm + autocom active-rider

Afbeelding
Avatar gebruiker
saratoga
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 116
Geregistreerd: 6 jul 2005 19:55
Woonplaats: uitgeest

Re: waypoint zichtbaar in de zumo 390 of waar zitten ze

Berichtdoor RonalT » 24 maart 2016 18:18

Herken je dit beeld?

Garmin_zumo.png
Garmin_zumo.png (52.06 KiB) 3788 keer bekeken


Ik weet niet of dat standaard is bij de 3x0 serie, maar via de button categorieën kan je zoeken naar opgeslagen waypoints
Groeten, RonalT

Mijn epitaaf wordt volgens mijn vrouw: zo en nu is iedereen de weg kwijt!

SP2610, Z340, Z550, Z590, CityNavigator, OpenStreetMap, OnRoute Motorkaart Midden-Europa
En een VivoFit HR om te koppelen met een EDGE 25
Avatar gebruiker
RonalT
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 2903
Geregistreerd: 20 sep 2006 18:14
Woonplaats: Dinteloord

Re: waypoint zichtbaar in de zumo 390 of waar zitten ze

Berichtdoor saratoga » 24 maart 2016 18:55

jazeker, daar ben ik geweest.
winkelen, dagelijks leven, banken, parkeerplaatsen, stopplaatsen MAAR geen waypoint.
suzukie 650, zumo 390 lm + autocom active-rider

Afbeelding
Avatar gebruiker
saratoga
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 116
Geregistreerd: 6 jul 2005 19:55
Woonplaats: uitgeest

Re: waypoint zichtbaar in de zumo 390 of waar zitten ze

Berichtdoor HaWee » 24 maart 2016 19:06

maak eens een paar waypoints aan op de Zumo of maak er een paar in basecamp en stuur ze over naar de Zumo en kijk dan nog eens of je ze ziet.
goed kans dat de keuze er niet is als er niks in staat.
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20652
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: waypoint zichtbaar in de zumo 390 of waar zitten ze

Berichtdoor FM » 24 maart 2016 19:08

saratoga schreef:ik heb een paar routes gemaakt voor de invasie stranden in normandie.
de musea en dingen die ik wil zien staan in mijn route, wel een zachte route gemaakt trouwens.

Spreekt dit zichzelf niet tegen? Een zacht viapunt, is dat niet per definitie GEEN waypoint?
Zumo 590, BMW R1200RT, SRC op Schubert C3 Pro
Avatar gebruiker
FM
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 4352
Geregistreerd: 30 mei 2005 19:49
Woonplaats: Holsbeek

Re: waypoint zichtbaar in de zumo 390 of waar zitten ze

Berichtdoor saratoga » 24 maart 2016 19:52

FM, daarom heb ik het er ook expres bijgezet, ik lees overal dat ik softvia punten moet maken, dus heb ik dat ook zo gemaakt.

nu lees ik net op een topic dat je ook rroute kunt overzettten zonder waypoint mee te nemen , misschien is dat gebeurt.

zal eens de optie van HAWEE proberen, kijken wat er gebeurt.

zit ik wel met een probleempje, heb ik wel een goede softe route maar geen waypoint in mijn

Bert
suzukie 650, zumo 390 lm + autocom active-rider

Afbeelding
Avatar gebruiker
saratoga
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 116
Geregistreerd: 6 jul 2005 19:55
Woonplaats: uitgeest

Re: waypoint zichtbaar in de zumo 390 of waar zitten ze

Berichtdoor HaWee » 24 maart 2016 20:22

als je wp wel ziet dan gewoon de route zo maken met zachte punten en als extra de wp op interessante punten neer zetten, die hoeven niet in de route te zitten
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20652
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: waypoint zichtbaar in de zumo 390 of waar zitten ze

Berichtdoor saratoga » 24 maart 2016 20:52

Heren het gaat de goede kant op,
in base camp kun je naar de optie TOESTEL daar zend ik de routes mee naar mijn 390, nu staat er ook een optie selectie verzenden naar toestel, ik seleCteer nu al mijn waypoint en via punten en stuur ze via deze optie naar mijn 390, nu zie ik bij WAARHEEN -OPGESLAGEN - ALLE OPGESLAGEN PLAATSEN, een aantal van de de via punten en waypunten, maar nog niet alle, zal een kijken en vergelijken welke er wel en welke niet zijn overgenomen.
het vreemde voor mij : ik heb de routes overgezet die gemaakt zijn met deze punten, beetje vreemd dat ik deze nog apart moet overzetten.

zal nog eens proberen om er route van te maken met harde punten, en kijken of ze dan wel worden meegenomen, dan weet ik waar het foutje zit,

maar er zijn vorderingen !!!

Bert
suzukie 650, zumo 390 lm + autocom active-rider

Afbeelding
Avatar gebruiker
saratoga
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 116
Geregistreerd: 6 jul 2005 19:55
Woonplaats: uitgeest

Re: waypoint zichtbaar in de zumo 390 of waar zitten ze

Berichtdoor saratoga » 24 maart 2016 21:07

wat ik ook even probeer, ze zitten nu wel in de zumo, maar ik kan ze nog niet zien via kaart.
heb ook al zitten te kijken of er een kaart laag is met b.v. opgelagen punten.
er zitten eigenlijk maar 3 kaartlagen in te weten, plaatsen onderweg, verkeer, en reislog.
zou mooi zijn als hier dus een extra kaartlaag bij zou zitten met, in mijn geval , de waypunten
Bert
suzukie 650, zumo 390 lm + autocom active-rider

Afbeelding
Avatar gebruiker
saratoga
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 116
Geregistreerd: 6 jul 2005 19:55
Woonplaats: uitgeest

Re: waypoint zichtbaar in de zumo 390 of waar zitten ze

Berichtdoor Hervelt » 25 maart 2016 01:08

saratoga schreef:het vreemde voor mij : ik heb de routes overgezet die gemaakt zijn met deze punten, beetje vreemd dat ik deze nog apart moet overzetten.

Je moet je viapunten (routepunten) ook niet apart overzenden. Deze zijn al in de route opgenomen en kan je niet rechtstreeks op zoeken.
De Waypoints doe je normaliter ook in je route opnemen maar kan je ook apart overzenden door bij de transfer opties aan te vinken "zenden routes en Waypoints" (twee vinkjes dus). Deze aparte meegezonden Waypoints zouden altijd getoond moeten worden op de kaart. Of je er ook op kan zoeken en naar toe navigeren durf ik niet te zeggen.

Dan nog het volgende: "Harde routepunten en Waypoints opgenomen in de route, worden uitgesproken bij het bereiken ervan.
Een los waypoint wordt in principe überhaupt niet uitgesproken; maar wel wanneer het als POI, met straal, in het toestel gezet is. En kan daarbij zelfs z'n eigen geluid hebben (vergelijk: flitspaal)." (eerdere uitspraak van mrGPS)

Voor de 3xx en 590 NAVs moet je zachte routepunten gebruiken, alles behalve begin en eind van de route.
Waypoints in de route, die je perse aan wilt rijden, kan je beter hard maken zodat je ze niet per ongeluk overslaat bij afwijken van de route.
Hervelt
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 478
Geregistreerd: 22 mei 2015 17:30
Woonplaats: Breda

Re: waypoint zichtbaar in de zumo 390 of waar zitten ze

Berichtdoor peter2310 » 25 maart 2016 12:16

Misschien dat ik iets mis in dit verhaal maar toch nog even het volgende.

Wp`s die naar je toestel zijn verzonden worden niet getoond. Navigeren naar een WP is uiteraard altijd mogelijk via waarheen / opgeslagen. Als je alle voor jou belangrijke WP`s wilt zien op je scherm kun je deze opnemen in je route.
Dat is althans mijn ervaring met de Zumo 590 en vermoedelijk ook van toepassing op de 390.

TIP
: WP`s die je op het toestel hebt opgeslagen zijn wel zichtbaar op je scherm vermits je inzoomt tot minimaal 5 km. Ben je tijdens het navigeren voldoende ingezoomt op de kaart dan zul je dus deze WP`s wel zien.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
GpsMap60 - Garmin ZUMO 550
Nu in gebruik: Garmin Edge Touring - Garmin ZUMO 590 - Cardo Scala Rider Q1
Avatar gebruiker
peter2310
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 257
Geregistreerd: 4 mei 2005 12:09
Woonplaats: Zevenbergen

Re: waypoint zichtbaar in de zumo 390 of waar zitten ze

Berichtdoor saratoga » 25 maart 2016 16:11

hervelt : De Waypoints doe je normaliter ook in je route opnemen maar kan je ook apart overzenden door bij de transfer opties aan te vinken "zenden routes en Waypoints" (twee vinkjes dus).

die twee vinkjes had je volgens mij idd bij mapsource, bij basecamp kan ik ze niet ontdekken, wel een optie om juist route punten te verwijderen bij overzenden.
de zachte route punten wist ik al, daar wordt genoeg over geschreven / geklaagd om de route weer terug te vinden.

Peter: het inzoomen helpt idd, ik start net de zumo op, en verdomd er staan overal hartjes, dat had ik gisteren nog niet, of het komt dat hij opnieuw is opgestart ??? maar het werkt,

het zijn alleen allemaal hartjes, geen pictogrammen voor musea o.i.d.

dan moet ik zeker poi zelfmaken en dan op de goede coordinaten zetten en dan met een poi lader er in schieten ??


Maar voorlopig ben ik gered , ik kom er verder wel uit, veel dank van mijn kant voor jullie hulp

groeten
Bert
suzukie 650, zumo 390 lm + autocom active-rider

Afbeelding
Avatar gebruiker
saratoga
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 116
Geregistreerd: 6 jul 2005 19:55
Woonplaats: uitgeest

Re: waypoint zichtbaar in de zumo 390 of waar zitten ze

Berichtdoor Erik » 25 maart 2016 16:28

saratoga schreef:ik kom van de streepilot 2610

[off topic]
@Bert: met nog altijd een dankbare schare StreetPilot 2xxx gebruikers, vanwege je slimme schroefje :D
In mijn familie:1x StreetPilot 2610 (in gebruik), 1x 2720 (verkocht), 2x 2820 (in gebruik), 1x BMW Motorrad Navigator III (verkocht)
[/off topic]
Laatst bijgewerkt door Erik op 31 maart 2016 16:13, in totaal 1 keer bewerkt.
Groeten
Erik SP2820 met CNEur NT LTU, MapSource 6.12.4 (WinXP) en 6.16.3 (W10); eTrex Legend HCx met OpenFietsMap (DBNL); nüvi 2595LMT; Garmin vívofit; Concept 2; SRC op Schuberth C3 PRO
Avatar gebruiker
Erik
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 2403
Geregistreerd: 1 jun 2006 23:07

Re: waypoint zichtbaar in de zumo 390 of waar zitten ze

Berichtdoor Hervelt » 25 maart 2016 18:58

peter2310 schreef:Wp`s die naar je toestel zijn verzonden worden niet getoond. Navigeren naar een WP is uiteraard altijd mogelijk via waarheen / opgeslagen.

TIP: WP`s die je op het toestel hebt opgeslagen zijn wel zichtbaar op je scherm vermits je inzoomt tot minimaal 5 km. Ben je tijdens het navigeren voldoende ingezoomt op de kaart dan zul je dus deze WP`s wel zien.

Is dit niet tegenstrijdig wat je schrijft of bedoel je dat dat daadwerkelijk alleen maar geldt voor Waypoints die op het toestel zelf gemaakt zijn en niet die vanuit BaseCamp overgedragen zijn ? (Zou vreemd zijn..)
En dat ze pas zichtbaar worden na ingezoomd te zijn is vrij logisch.
Laatst bijgewerkt door Hervelt op 26 maart 2016 08:54, in totaal 1 keer bewerkt.
Hervelt
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 478
Geregistreerd: 22 mei 2015 17:30
Woonplaats: Breda

Re: waypoint zichtbaar in de zumo 390 of waar zitten ze

Berichtdoor Hervelt » 25 maart 2016 20:52

saratoga schreef:
hervelt schreef: De Waypoints doe je normaliter ook in je route opnemen maar kan je ook apart overzenden door bij de transfer opties aan te vinken "zenden routes en Waypoints" (twee vinkjes dus).

die twee vinkjes had je volgens mij idd bij mapsource, bij basecamp kan ik ze niet ontdekken, wel een optie om juist route punten te verwijderen bij overzenden.

Denk dat je gelijk hebt. Zie intussen dat het bij BaseCamp ook kan maar zat zelf wel met het plaatje van MapSource in mijn hoofd.
Laatst bijgewerkt door Hervelt op 26 maart 2016 08:56, in totaal 1 keer bewerkt.
Hervelt
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 478
Geregistreerd: 22 mei 2015 17:30
Woonplaats: Breda

Volgende

Keer terug naar Zumo 390, 350 en 340

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast