Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Zumo 340 contact externe voeding kwijt

De specifiek op motorrijders gerichte navigatiesystemen van Garmin

Zumo 340 contact externe voeding kwijt

Berichtdoor the diver » 16 aug 2016 18:38

Mijn Zumo 340 is ca. 3 jaar oud.
Sinds enige maanden geeft hij onder het rijden aan "contact met externe voeding verloren".
Dat kan ik wegdrukken en dan gaat het weer wat kilometers goed.
Sinds vandaag geeft hij om de haverklap aan "batterij leeg" en dat is vaak niet eens meer weg te klikken. Ook komt dan nog de eerder genoemde melding er bij en vervolgens gaat het apparaat uit.
Hierdoor ben ik meer met m'n Garmin bezig als met opletten op de weg........
Dit is zeer irritant bij het rijden van routes.
Wat kan hiervan de oorzaak zijn en wat is er aan te doen ?
the diver
 
Berichten: 8
Geregistreerd: 18 apr 2013 12:37

Re: Zumo 340 contact externe voeding kwijt

Berichtdoor HaWee » 16 aug 2016 18:49

contacten van houder en zumo schoonmaken en daarna beide insprayen met zuurvrije vaseline (Hema bv) regelmatig spraying herhalen.
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 21470
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Zumo 340 contact externe voeding kwijt

Berichtdoor Hervelt » 16 aug 2016 18:56

Schoonmaken contacten best met contactspray.
Evt WD40.
Hervelt
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 479
Geregistreerd: 22 mei 2015 17:30
Woonplaats: Breda

Re: Zumo 340 contact externe voeding kwijt

Berichtdoor Ruud Woudstra » 16 aug 2016 20:30

Het kan ook zijn dat het rubber blokje waar de contacten in vastzitten is uitgehard of versleten. Oplossing is dan een nieuwe kabel monteren met een nieuw rubber blokje.

Mvgrt, Ruud.
GPS-en: Honda-Navi, Zumo 396LMT-S, Edge-1030, Virb camera, Vivo-active-3.Zumo-400(test) Kaarten: CN-lifetime. OMK 2019 v5.15 W-Europa. OFM D-BNL.
Honda GL1800, VW-EOS
Leef vandaag, morgen kan alles anders zijn.....
Avatar gebruiker
Ruud Woudstra
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 948
Geregistreerd: 23 aug 2010 18:15
Woonplaats: Zwolle

Re: Zumo 340 contact externe voeding kwijt

Berichtdoor Jan (tbfkaj) » 10 sep 2016 15:27

the diver schreef:Mijn Zumo 340 is ca. 3 jaar oud.
Sinds enige maanden geeft hij onder het rijden aan "contact met externe voeding verloren".
Dat kan ik wegdrukken (...)
Hierdoor ben ik meer met m'n Garmin bezig als met opletten op de weg........
Dit is zeer irritant bij het rijden van routes.

Zumo 350, zelfde leeftijd, zelfde probleem.
Om gek van te worden.

Van alles geprobeerd.
Schoonmaken en contactspray nu inmiddels vlak voor elke rit.
Net anderhalf uur gereden en zo'n 25-30 keer dit "gedoe" gehad.
Elke keer moet je de melding binnen 15 seconden wegklikken ... heel "fijn" in het verkeer.

Leuk idee zo'n aparte motorstandaard (i.p.v. zelfde aansluiting als in de auto), maar de uitvoering is *****

"Enigszins teleurstellend" is een licht understatement ...
Jan (tbfkaj)
 
Berichten: 309
Geregistreerd: 14 feb 2008 19:54
Woonplaats: op de grens van Holland en Utrecht

Re: Zumo 340 contact externe voeding kwijt

Berichtdoor Frank » 10 sep 2016 16:00

Het hoeft niet de motorsteun zelf te zijn. Loop de aansluiting op de 12V boordspanning ook eens na... Misschien een (beginnende) kabelbreuk of een aansluiting die niet helemaal 'lekker' meer is.
Groeten,
Frank

BMW F800GT + Zumo 590 + GPSmap 62s + Edge 820
Avatar gebruiker
Frank
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1986
Geregistreerd: 14 maart 2004 23:36
Woonplaats: Geldrop

Re: Zumo 340 contact externe voeding kwijt

Berichtdoor ouwegeert » 11 sep 2016 21:45

Zelfde probleem. Pennetje van de voeding kabel blijkt te zijn verdwenen...

Iets meer dan een jaar oud.
Zal me even melden in Leek.

Groet Wout.
ouwegeert
 
Berichten: 3
Geregistreerd: 21 maart 2007 22:04

Re: Zumo 340 contact externe voeding kwijt

Berichtdoor Mikoyan » 12 sep 2016 15:49

Bij mij zat het lipje dat tussen de twee pennetjes zit van het contactblokje nog maar aan een stukje vast en ging dwars zitten waardoor contact steeds wegviel. verwijderd en het werkt weer.....
Zumo 350 op de Yamaha FJR 1300, Garmin Drive 51 LMT-S in de Suzuki SX4, Etrex 20 op de Yamaha YBR125 en de fiets. Garmin Virb voor de (motor) filmpjes.
Avatar gebruiker
Mikoyan
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 133
Geregistreerd: 3 dec 2006 17:19
Woonplaats: Den Helder


Keer terug naar Zumo 390, 350 en 340

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten