Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Geen kaart zumo340

De specifiek op motorrijders gerichte navigatiesystemen van Garmin

Geen kaart zumo340

Berichtdoor Bandit600S » 29 jan 2017 12:34

Hallo,

Ik ben sinds vorig jaar in het bezit van een zumo 340lm. Ik heb er heel wat ritjes mee gemaakt en hij bevalt mij uitstekend. Ik maak gebruik van de onroute motorkaart en de city navigator. Voordat ik vorig jaar naar Italie ging heb ik mijn zumo volledig geback-upt met JaVaWa. Ook heb ik bij terugkomst de zumo een grote beurt gegeven en alles werkte naar behoren.

De City navigator stond op mijn sd kaart onder de naam gmapsupp.img.
De onroute kaart stond op mijn apparaat onder de naam gmapprom.img.

De problemen begonnen toen er een nieuwe kaartupdate uitkwam. Ik heb mijn zumo via garmin express geprobeerd te updaten. Na succesvolle update heb ik de zumo opgestart en het enige wat ik zag was de onroute kaart. In basecamp was de kaart wel te zien omdat die op de computer geïnstalleerd was. Daarna heb ik geprobeerd om de kaarten nogmaals te versturen via basecamp zelf. Zonder resultaat.
Hierna heb ik van alles geprobeerd. Onroute kaart eraf, opnieuw garmin express. Werkt ook niet want dan zet hij de kaart onder de naam gmapprom op de sd kaart. Deze moet ik dan eerst wijzigen naar gmapsupp samen met de drie andere bestanden maar door het ontbreken van gmapprom herkent de zumo de kaart niet.

Zumo weer leeggemaakt, de onroute kaart er weer opgezet die wel werkt. Hierna weer geprobeerd via garmin express en een geformatteerde sd kaart, geen kaart gevonden.

Via JaVaWa krijg ik het niet voor elkaar en verder op geen enkele andere manier. Ik heb al geprobeerd de gemaakt backups terug te zetten. Ook dan word de city navigator niet herkend. Bij het aansluiten van de zumo in basecamp gaat het de gmapsupp inladene maar dit strand in een rode balk en een lege sd kaart.

Ik heb geen idee meer wat nu te doen, voor mijn gevoel heb ik alles al geprobeerd. :o :?

Ik hoop dat iemand een oplossing heeft.
Bandit600S
 
Berichten: 16
Geregistreerd: 29 jan 2017 11:34
Woonplaats: Meppel

Re: Geen kaart zumo340

Berichtdoor HaWee » 29 jan 2017 12:53

Garmin Express update de CN kaart naar een bestand gmapprom.img (en nu met de laatste nieuwe versie een North en South deel) een gmapsupp.img is een door jou extra er op gezette kaart.

Als jij dus de CN kaart als gmapsupp.img wilt hebben op de sd dan lijkt me de juiste manier om alleen naar de computer te updaten, dan met basecamp of mapsource de CN overzetten naar de sd kaart, dit zou moeten werken.

Ik begrijp wel niet waarom je de motorkaart gmapprom.img noemt en de CN gmapsupp.img , dat is tegen de logica van Garmin in en ik zie er geen voordeel in, alleen de nadelen die jij nu ondervind
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20657
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Geen kaart zumo340

Berichtdoor Bandit600S » 29 jan 2017 13:30

Dat klopt. Maar de 340 heeft niet genoeg geheugen om die kaart op het toestel te zetten. bij garmin express geeft hij direct al aan dat hij gaat installeren op de sd kaart. Onder de naam gmapprom die volgens mij niet werkt op een sd? ik meende dat die kaart op de sd altijd supp heet en die op het toestel prom. Het vreemde is dat het altijd heeft gewerkt met de motorkaart op de zumo en de city navigator op de sd.
Bandit600S
 
Berichten: 16
Geregistreerd: 29 jan 2017 11:34
Woonplaats: Meppel

Re: Geen kaart zumo340

Berichtdoor HaWee » 29 jan 2017 13:36

nieuwere toestellen zoals de 340 kunnen allerlei verschillende bestandsnamen aan. dus gmapprom.img op de sd werkt en motorkaart.img in de gps werkt ook.
maar Express zal mogelijk een probleem hebben om gmapsupp.img te overschrijven vandaar beter om gmapprom.img niet te hernoemen.
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20657
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Geen kaart zumo340

Berichtdoor Bandit600S » 29 jan 2017 13:47

Oke! Dat stukje informatie heb ik compleet gemist! Bedankt! Ga vanavond direct nog een keer proberen. Hou je op de hoogte.

Groetjes
Bandit600S
 
Berichten: 16
Geregistreerd: 29 jan 2017 11:34
Woonplaats: Meppel

Re: Geen kaart zumo340

Berichtdoor Bandit600S » 29 jan 2017 20:30

Vanavond van alles geprobeerd. Met een schone zumo begonnen met het overzetten van kaarten via basecamp. Geen resultaat. Daarna via garmin express geprobeerd. De 2017.3 versie werd netjes op de sd kaart geplaatst onder de naam gmapprom.img. In basecamp en op de zumo geen kaarten zichtbaar. Hierna de motorkaart geinstalleerd welke perfect werkt zowel in basecamp als op de zumo zelf.

Ik heb met JaVaWa van alles geprobeerd maar ik krijg de kaart niet te zien. In basecamp word er aangegeven dat er geen geldig kaartproduct is gevonden en krijg ik een rode balk tijdens het "laden van basisinstellingen"
Dit terwijl in Javawa geen foutmeldingen worden gevonden. Het vreemde is dat als ik de backup terugzet met hoe ik het had namelijk: op de zumo: motorkaart onder de naam gmapprom.img in de map /map
op de sd: gmapsupp.img in de map /garmin

ik ook geen kaarten zichtbaar krijg behalve de motorkaart.Bij alles wat ik probeer krijg ik in basecamp bij het laden van de sd kaart een rode balk te zien met de IMG benaming welke eindigt in een lege map. De motorkaart op de zumo zelf word wel geladen en gezien.

Zou ik dan misschien alleen nederland eerst moeten oversturen naar de zumo zelf en daarna de rest richting de sd? Meer opties zie ik zelf niet meer
Bandit600S
 
Berichten: 16
Geregistreerd: 29 jan 2017 11:34
Woonplaats: Meppel

Re: Geen kaart zumo340

Berichtdoor HaWee » 29 jan 2017 20:47

maak eens een rapport met JDM en plak de link hier dan kunnen we meekijken
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20657
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Geen kaart zumo340

Berichtdoor RonalT » 29 jan 2017 20:56

Je kan nu wel van alles gaan proberen, maar eigenlijk moet je dat niet doen. Het probleem is dat CN2017.3 niet zichtbaar is. Dit moet je oplossen. Want er zijn geen redenen waarom CN niet zichtbaar zou zijn.

Misschien is het handig om met behulp van JDM een rapportage te maken en deze hier ergens te plakken (HaWee was me voor)
Groeten, RonalT

Mijn epitaaf wordt volgens mijn vrouw: zo en nu is iedereen de weg kwijt!

SP2610, Z340, Z550, Z590, CityNavigator, OpenStreetMap, OnRoute Motorkaart Midden-Europa
En een VivoFit HR om te koppelen met een EDGE 25
Avatar gebruiker
RonalT
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 2907
Geregistreerd: 20 sep 2006 18:14
Woonplaats: Dinteloord

Re: Geen kaart zumo340

Berichtdoor Bandit600S » 29 jan 2017 21:06

het was even zoeken maar ik heb hier de link:

http://jdm.javawa.nl/3AjL
Bandit600S
 
Berichten: 16
Geregistreerd: 29 jan 2017 11:34
Woonplaats: Meppel

Re: Geen kaart zumo340

Berichtdoor RonalT » 29 jan 2017 21:54

Als eerste zou ik de kaarten verwijderen en CN2017.3 in gmaprom.img laten zetten door Garmin Express. Niet dat het veel uitmaak, maar updaten wordt in de toekomst wel gemakkelijker. Je voorkomt vergissingen.
De motorkaart kan je dan in gmapsupp.img zetten.
Je kan gmaprom.img op de SD-card zetten en gmapsupp.img kan in het geheugen van het toestel.

Als je bovenstaande acties te ingewikkeld vind zou ik de kaart van I:\Garmin naar I:\Map verplaatsen met behulp van JDM, tab verplaats.
Groeten, RonalT

Mijn epitaaf wordt volgens mijn vrouw: zo en nu is iedereen de weg kwijt!

SP2610, Z340, Z550, Z590, CityNavigator, OpenStreetMap, OnRoute Motorkaart Midden-Europa
En een VivoFit HR om te koppelen met een EDGE 25
Avatar gebruiker
RonalT
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 2907
Geregistreerd: 20 sep 2006 18:14
Woonplaats: Dinteloord

Re: Geen kaart zumo340

Berichtdoor rick » 29 jan 2017 22:03

Hoe heb je de motorkaart aangeschaft en op je toestel gezet? Die installatie lijkt niet hoe het hoort.
Je kan hem in ieder geval updaten, in versie 3.75 zitten nog wat foutjes: http://www.onroute.nl/motor2015/
Avatar gebruiker
rick
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 213
Geregistreerd: 27 aug 2005 09:00
Woonplaats: Notter

Re: Geen kaart zumo340

Berichtdoor Bandit600S » 30 jan 2017 10:17

Goedemorgen!

Ik Heb die Onroute kaart op marktplaats gekocht op een sd kaartje. Zal hem vanavond eens proberen om te updaten.

Gisteravond heb ik het nog eens geprobeerd. Alle kaarten eraf gehaald en via Garmin express de 2017 kaart geïnstalleerd. Ging allemaal voorspoedig totdat ik basecamp opstartte. Basecamp ging de basisinstellingen voor de kaart configureren. Heel even leek het erop of de balk tot het einde groen werd. Ook veranderde de naam gmapprom in de naam van de kaart. Daarna werd de balk rood en was het gebeurd...krijg steeds meer het idee dat de sd kaart corrupt is omdat de Zumo ook niet opstart met de kaart erin. Zodra ik het kaartje eruit haal doet hij het wel. Als ik de Zumo dan in mass storage zet en de kaart terugstop opent hij wel en geeft de device manager aan dat de kaart in de verkeerde map staat, sd/garmin/gmapprom. Als ik hem verplaats naar sd/map werkt hij ook niet.

Vanavond eerst maar eens een andere sd kaart proberen.

Groetjes,

Dennis
Bandit600S
 
Berichten: 16
Geregistreerd: 29 jan 2017 11:34
Woonplaats: Meppel

Re: Geen kaart zumo340

Berichtdoor Mgent » 30 jan 2017 13:39

Een Onroutekaart via marktplaats is voor bijna 100% zeker een illegale kaart.
Zumo 595, iPhone 8plus, Cardo G9x, Shubert SRC M1, , BaseCamp 4.7.0, CN Europe NTU 2019.10, Onroute motor 4.10 Europa, tomtom Vio.
Avatar gebruiker
Mgent
 
Berichten: 1535
Geregistreerd: 28 aug 2007 08:44
Woonplaats: Merelbeke

Re: Geen kaart zumo340

Berichtdoor HaWee » 30 jan 2017 13:44

en als hij dat niet is (je kunt de kaart op sd kopen en die kan wel doorverkocht worden) dan werkt de kaart niet als je hem verplaatst van de originele sd naar intern of een andere sd.
Dus verwijder de motorkaart uit de gps evenals de sd, zet met Express CN intern in de gps en het moet weer goed werken.
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20657
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Geen kaart zumo340

Berichtdoor Bandit600S » 30 jan 2017 15:50

Hmm...ik hoop het niet. Maar dan is het toch vreemd dat het altijd heeft gewerkt inclusief de updates. En ik heb gisteravond de hele motorkaart buiten beschouwing gelaten. Dan werkt het nog steeds niet...ga het zo nog maar eens proberen
Bandit600S
 
Berichten: 16
Geregistreerd: 29 jan 2017 11:34
Woonplaats: Meppel

Volgende

Keer terug naar Zumo 390, 350 en 340

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten