Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Zumo 390 - getallen tussen haakjes bij importeren

De specifiek op motorrijders gerichte navigatiesystemen van Garmin

Zumo 390 - getallen tussen haakjes bij importeren

Berichtdoor varavital » 9 mei 2017 18:45

Probleempje dat mijn Zumo 390 van in het begin heeft. Bij aanduidingen van km's en procenten bij importeren van ritten of bekijken van gereden stukken komen er getalletjes tussen haakjes te staan, maar niet zoals het hoort het oplopende percentage.
Dacht dat vandaag eens in orde te maken, grote beurt gegeven, alles gewist via Javawa Device manager, hard reset gegeven zoals ook te zien is op de video's van MrGPS, en dus alles terug naar fabrieksgegevens gezet, maar na heropstarten en opnieuw wat tracks inladen en omzetten naar routes nog steeds hetzelfde. Iemand een idee hoe dit op te lossen is?
Niet dat dit zo vervelend is, maar is toch gemakkelijker als je ziet hoeveel procent er al geïmporteerd is of hoe lang de trip was.
5622.png
5622.png (11.98 KiB) 1316 keer bekeken

11168.png
11168.png (13.58 KiB) 1316 keer bekeken

16281-2.png
16281-2.png (18.11 KiB) 1316 keer bekeken
**De weg is belangrijker dan het doel**
varavital
 
Berichten: 74
Geregistreerd: 10 jan 2008 13:49
Woonplaats: België

Re: Zumo 390 - getallen tussen haakjes bij importeren

Berichtdoor Frank » 9 mei 2017 20:58

Ik heb dit nog nooit gezien. Deze doet dit vanaf de eerste dag? Waarom nooit bij de leverancier gemeld?
Gebeurt dit bij alle routes of tracks?
Groeten,
Frank

BMW F800GT + Zumo 590 + GPSmap 62s
Avatar gebruiker
Frank
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1827
Geregistreerd: 14 maart 2004 23:36
Woonplaats: Geldrop

Re: Zumo 390 - getallen tussen haakjes bij importeren

Berichtdoor varavital » 9 mei 2017 21:06

Deze doet dit inderdaad van in het begin. Wel in het begin niet echt bij stilgestaan omdat ik meestal een koffie drink tijdens het importeren ;-)
En tja, altijd wel gedacht om eens terug te gaan naar de leverancier, maar het is er nooit van gekomen, en ondertussen natuurlijk allicht buiten garantie en niet echt vertrouwen in de technische kennis van de leverancier.
Zoals ik al zei is het ook wel geen écht probleem, maar zou wel plezant zijn als iemand een oplossing ervoor wist.
En dit gebeurt idd bij alle routes en alle tracks.
**De weg is belangrijker dan het doel**
varavital
 
Berichten: 74
Geregistreerd: 10 jan 2008 13:49
Woonplaats: België

Re: Zumo 390 - getallen tussen haakjes bij importeren

Berichtdoor Mgent » 9 mei 2017 21:22

Heb je dit ook voor, indien je het toestel in bv Engelse taal zet? Probeer dit eens, indien het dan goed gaat, heeft het iets met de Nederlandstalige tekst te maken.
Zumo 595, iPhone 8plus, Cardo G9x, Shubert SRC M1, , BaseCamp 4.7.0, CN Europe NTU 2018.30, Onroute motor 4.10 Europa, tomtom Vio.
Avatar gebruiker
Mgent
 
Berichten: 1502
Geregistreerd: 28 aug 2007 08:44
Woonplaats: Merelbeke

Re: Zumo 390 - getallen tussen haakjes bij importeren

Berichtdoor varavital » 9 mei 2017 21:29

Straf, even de taal van zowel stem, text en keybord in het engels gezet, en dan is het idd in orde. Best dan via Garmin express even het Nederlands opnieuw installeren?
**De weg is belangrijker dan het doel**
varavital
 
Berichten: 74
Geregistreerd: 10 jan 2008 13:49
Woonplaats: België

Re: Zumo 390 - getallen tussen haakjes bij importeren

Berichtdoor varavital » 9 mei 2017 21:32

Nu enkel de text language op Engels laten staan, en de rest terug op Nederlands gezet, en zo blijft het nog altijd ok. Heeft dus idd iets met de Nederlandse tekst te maken.

Edit, net via Garmin Express even update van Nederland taalbestand gedaan, maar heeft geen effect. Iemand een idee waar ik dan wel een correct Nederlands taalbestand kan vinden? Of hoe ik kan controleren wat er dan fout is in dat Nederlandse taalbestand?
Anders zal ik het gewoon in het Engels moeten laten staan :-)
**De weg is belangrijker dan het doel**
varavital
 
Berichten: 74
Geregistreerd: 10 jan 2008 13:49
Woonplaats: België

Re: Zumo 390 - getallen tussen haakjes bij importeren

Berichtdoor Mgent » 9 mei 2017 21:41

Of anders van iemand hier met een 390 de Nl tekstbestanden overzetten naar jouw toestel. Dan is alles weg en aangepast.
Zumo 595, iPhone 8plus, Cardo G9x, Shubert SRC M1, , BaseCamp 4.7.0, CN Europe NTU 2018.30, Onroute motor 4.10 Europa, tomtom Vio.
Avatar gebruiker
Mgent
 
Berichten: 1502
Geregistreerd: 28 aug 2007 08:44
Woonplaats: Merelbeke

Re: Zumo 390 - getallen tussen haakjes bij importeren

Berichtdoor varavital » 9 mei 2017 21:47

Ik zie in de map Text dan ik geen PRX voor nl_BE erbij heb staan, terwijl dat voor alle andere talen er blijkbaar wel bij staat, kan het daarmee te maken hebben?
Talen.JPG
Talen.JPG (16.92 KiB) 1280 keer bekeken

In mijn back up van verleden jaar stond dit er ook al wel niet bij, maar zoals gezegd is dit probleem er al van in het begin. Kan iemand anders met een 390 eens kijken als bij jullie dat bestand er wel in staat?
**De weg is belangrijker dan het doel**
varavital
 
Berichten: 74
Geregistreerd: 10 jan 2008 13:49
Woonplaats: België

Re: Zumo 390 - getallen tussen haakjes bij importeren

Berichtdoor Mgent » 9 mei 2017 21:49

Neen die PRX is er niet voor BE.
Zumo 595, iPhone 8plus, Cardo G9x, Shubert SRC M1, , BaseCamp 4.7.0, CN Europe NTU 2018.30, Onroute motor 4.10 Europa, tomtom Vio.
Avatar gebruiker
Mgent
 
Berichten: 1502
Geregistreerd: 28 aug 2007 08:44
Woonplaats: Merelbeke

Re: Zumo 390 - getallen tussen haakjes bij importeren

Berichtdoor varavital » 9 mei 2017 22:01

Ik ga proberen morgen de NL textbestanden van een 395 te kopiëren en over te zetten om te zien als het probleem dan opgelost is.

Bij uitbreiding, mogen eigenlijk (bijna) alle andere tekstbestanden verwijderd worden? Hebben deze enkel betrekking op de tekstvelden op de werkings-schermen van het toestel, en dus niet op de teksten op het kaartmateriaal?
De stemmen heb ik grotendeels verwijderd onlangs, maar voor de tekstbestanden wist ik niet zeker als dit zomaar mag.
**De weg is belangrijker dan het doel**
varavital
 
Berichten: 74
Geregistreerd: 10 jan 2008 13:49
Woonplaats: België

Re: Zumo 390 - getallen tussen haakjes bij importeren

Berichtdoor rick » 9 mei 2017 22:01

Verwijder alle Nederlandse (en Belgische) tekstbestanden eens van je toestel (eventueel nog ergens bewaren op je PC voor de zekerheid) en laat ze er dan nog eens weer opnieuw op zetten via Garmin Express.

Vaak helpt dat
Avatar gebruiker
rick
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 197
Geregistreerd: 27 aug 2005 09:00
Woonplaats: Notter

Re: Zumo 390 - getallen tussen haakjes bij importeren

Berichtdoor varavital » 9 mei 2017 22:16

Net geprobeerd Rick, even alle NL tekst bestanden geknipt en in een ander mapje op mijn bureaublad geplakt. Toestel terug opgestart, nederlandse tekstbestanden zijn idd weg, terug aangesloten aan pc, Garmin Express opgestart, maar daar vind ik onder Taalbestanden (bij optionele updates) het Nederlands zelfs niet meer terug nu.
Dus morgen toch maar eens proberen met de bestanden van een ander toestel.
**De weg is belangrijker dan het doel**
varavital
 
Berichten: 74
Geregistreerd: 10 jan 2008 13:49
Woonplaats: België

Re: Zumo 390 - getallen tussen haakjes bij importeren

Berichtdoor rick » 9 mei 2017 22:18

En als je in plaats van Express nu eens de webupdater gebruikt? Ik verwacht dat die wel de Nederlandse taal kan terugzetten.
Avatar gebruiker
rick
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 197
Geregistreerd: 27 aug 2005 09:00
Woonplaats: Notter

Re: Zumo 390 - getallen tussen haakjes bij importeren

Berichtdoor varavital » 9 mei 2017 22:22

Webupdater even terug geïnstalleerd, had die al verwijderd van de pc omdat die niet meer gebruikt werd. Maar de webupdater geeft enkel aan dat er updates zijn voor Voices, geen teksten.
**De weg is belangrijker dan het doel**
varavital
 
Berichten: 74
Geregistreerd: 10 jan 2008 13:49
Woonplaats: België

Re: Zumo 390 - getallen tussen haakjes bij importeren

Berichtdoor rick » 9 mei 2017 22:44

Kan je met JDM eens een rapportage maken en de link hier plaatsen?

Ik vind het namelijk erg vreemd dat zowel Express als de webupdater geen tekstupdate aanbieden als die verwijderd is.

Ik vraag me af of de tekstbestanden van een 395 werken op een 390 aangezien de 395 toch wel een ander uitgebreider menu en dus andere teksten heeft dan een 390.
Avatar gebruiker
rick
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 197
Geregistreerd: 27 aug 2005 09:00
Woonplaats: Notter

Volgende

Keer terug naar Zumo 390, 350 en 340

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast