Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Route geeft problemen

De specifiek op motorrijders gerichte navigatiesystemen van Garmin

Route geeft problemen

Berichtdoor RTboy » 28 maart 2018 21:12

Wie kan mij helpen, ik heb een route uit route1001 op mijn Zumo390 gezet (midden Brabant) deze route start bij Moerdijk heb ik keurig als startpunt gebruikt, na ongeveer 20km te hebben gereden en keurig de route gevolgd te hebben rij ik na een kruising gewoon door zoals de route aangeef plotsklaps krijg ik op mijn scherm te zien dat ik de verkeerde weg gepakt zou hebben en terug moest rijden, hier was ik zeer verbaast over ik ben omgekeerd en geprobeerd de juiste weg te zoeken maar die was er niet. De route werd wel opnieuw berekend helaas wel direct naar het beginpunt toe! :? heb dit uiteraard genegeerd en ben weer terug gereden naar de plek waar het fout ging heb toen de route stopgezet en weer opgestart, ik kon weer verder maar dan in tegengestelde richting! heb de route weer gestopt en nogmaals opgestart toen ging het weer goed, na een 35km wegomleiding en helaas weer hetzelfde probleem dus wederom de voorgaande stappen herhaald op een gegeven moment zag ik de route weer in mijn scherm opduiken en ben naar de route gereden route weer afgebroken en opgestart gelukkig ik kon weer door.

Wat zou het probleem kunnen zijn ik maak dit namelijk wel vaker mee, mijn toestel heb ik geheel schoon gemaakt met JAVAWA omdat ik dit probleem vorig jaar ook al had.

Hoor graag van iemand.

Groet,
RTBoy
Avatar gebruiker
RTboy
 
Berichten: 5
Geregistreerd: 20 mei 2017 06:18
Woonplaats: Papendrecht

Re: Route geeft problemen

Berichtdoor polmcfree » 28 maart 2018 23:36

Je kan die routes beter eerst op basecamp zetten,en daar controleren op fouten,dan ze klakkeloos in je toestel te zetten,je weet immers niet met welk kaart materiaal die gemaakt zijn.
Je maakt dan het beste een track van die route,je laat dan de gedownloade route berekenen in jouw kaartmateriaal ,je trekt die route gelijk met je track,je wist de oude track,maak dan een nieuwe track,en deze zet je naar het toestel

en bij het rijden van routes altijd herberekenen uitzetten.
Pol met Pan European+BMW 1150GS en een Zumo550+Zumo 390+Tripy 1+tripy 2
ps. schijffouten mag je houden ik ben blij dat ik ze kwijt ben
polmcfree
 
Berichten: 446
Geregistreerd: 4 apr 2007 21:16
Woonplaats: Opglabbeek (B)

Re: Route geeft problemen

Berichtdoor FM » 28 maart 2018 23:41

polmcfree schreef:Je maakt dan het beste een track van die route,je laat dan de gedownloade route berekenen in jouw kaartmateriaal ,je trekt die route gelijk met je track,je wist de oude track,maak dan een nieuwe track,en deze zet je naar het toestel

:shock: :shock:
Je maakt van een route een track.
Dan maak je weer een route, gelijk aan die track.
Dan maak je van die route weer een tracK...

Leg me eens uit waarom je al die handelingen doet.

Van mij mag je nog 10 keer van die route een track maken en daarvan weer een route en daarvan weer een track, enz.
Maar ik zie het nut ervan niet in.
Zumo 590, BMW R1200RT, SRC op Schubert C3 Pro
Avatar gebruiker
FM
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 4465
Geregistreerd: 30 mei 2005 19:49
Woonplaats: Holsbeek

Re: Route geeft problemen

Berichtdoor Frank » 29 maart 2018 06:44

@RTboy: Heb je het automatisch herberekenen wel uit staan?
Groeten,
Frank

BMW F800GT + Zumo 590 + GPSmap 62s + Edge 820
Avatar gebruiker
Frank
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1938
Geregistreerd: 14 maart 2004 23:36
Woonplaats: Geldrop

Re: Route geeft problemen

Berichtdoor Dingeman » 29 maart 2018 07:50

FM schreef:
polmcfree schreef:Je maakt dan het beste een track van die route,je laat dan de gedownloade route berekenen in jouw kaartmateriaal ,je trekt die route gelijk met je track,je wist de oude track,maak dan een nieuwe track,en deze zet je naar het toestel

:shock: :shock:
Je maakt van een route een track.
Dan maak je weer een route, gelijk aan die track.
Dan maak je van die route weer een tracK...

Leg me eens uit waarom je al die handelingen doet.

Van mij mag je nog 10 keer van die route een track maken en daarvan weer een route en daarvan weer een track, enz.
Maar ik zie het nut ervan niet in.


Goed lezen FM.
Is toch niet een onjuiste omschrijving van polmcfree.
Laat anders eens weten op welke wijze jij dan zo een route bewerkt.
Dingeman
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 460
Geregistreerd: 25 nov 2005 16:14

Re: Route geeft problemen

Berichtdoor RonalT » 29 maart 2018 15:56

Dingeman schreef:...
Laat anders eens weten op welke wijze jij dan zo een route bewerkt.

  1. Polmcfree ontvangt een route en maakt er een track van <prima>,
  2. herberekent de route <prima>,
  3. zorgt dat de route gelijk wordt getrokken aan de track <prima>,
  4. wist de oude track en maakt een nieuwe track <waarom>
De eerste drie acties begrijp ik. Daarna stuur je de route en track naar je navigatietoestel en zet de track in beeld als controle en gebruik de route om te navigeren.
De vierde actie is mij ook niet duidelijk. Een track wissen en een nieuwe maken. Die tracks zijn gewoon hetzelfde omdat hij een track had gemaakt en de route gelijk had getrokken aan de track.
Dus de nieuwe en de oude track zijn hetzelfde.

<Een route ontvangen en er direct een track van maken> daarna de MrGPS methode toepassen is de methode die ik tegenwoordig gebruik. Dat is m.i. ook voldoende.

Eigenlijk bevat de methode van polmcfree nog een risico als de route niet goed gecontroleerd wordt. Dan kan de tweede track nog kleine fout bevatten.
Groeten, RonalT

Mijn epitaaf wordt volgens mijn vrouw: zo en nu is iedereen de weg kwijt!

SP2610, Z340, Z550, Z590, CityNavigator, OpenStreetMap, OnRoute Motorkaart Midden-Europa
En een VivoFit HR / Vivoactive 3 om te koppelen met een EDGE 25
Avatar gebruiker
RonalT
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 3096
Geregistreerd: 20 sep 2006 18:14
Woonplaats: Dinteloord

Re: Route geeft problemen

Berichtdoor HaWee » 29 maart 2018 16:24

ik weet niet wie er gelijk heeft :wink:

even theoretisch filosoferen, ik kan er helemaal naast zitten :oops:

je downloadt een route van internet
die route is bijna zeker in een andere kaartversie gemaakt, als je daar dan meteen een track van maakt loopt die dan goed over de wegen of er deels naast omdat de wegen op de nieuwe kaart wat anders staan getekend?
Bij mij voor de deur is recent een minirotonde in de weg gelegd om het racen van auto's wat te beperken en de arme fietsers te beschermen.
Als die rotonde nog niet op de kaart stond van de gedownloade route hoe wordt de track dan?

oftewel, is de 2'track inderdaad gelijk aan de eerste? Het lijkt me dat dat niet altijd het geval zal zijn. Vermoedelijk komt de 2'track beter overeen met de route die je wilt rijden.
Ik verwacht dus eigenlijk dat die 2'track maken en dan de Mrgps methode (mits je gps dat aan kan) een goede oplossing is.
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 21175
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Route geeft problemen

Berichtdoor Dingeman » 29 maart 2018 16:29

Zo dacht ik er nl ook over. Dat is ook mijn werkwijze.
Dus polmcfree zijn werkwijze was niet vreemd.
Dingeman
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 460
Geregistreerd: 25 nov 2005 16:14

Re: Route geeft problemen

Berichtdoor polmcfree » 29 maart 2018 16:38

waarom ik die oude track wis en een nieuwe maakt van de verbeterde route:
gewoon weg als er fouten zitten in de oude track,die haal ik er uit door de oude track te controleren op fouten, (want ook in een track kunnen fouten zitten,en er eventueel zelf wijzigingen aanbrengen(verandering van start punt/eind punt bv)

Ik zet nooit een route in het toestel,ik gebruik altijd een track
Pol met Pan European+BMW 1150GS en een Zumo550+Zumo 390+Tripy 1+tripy 2
ps. schijffouten mag je houden ik ben blij dat ik ze kwijt ben
polmcfree
 
Berichten: 446
Geregistreerd: 4 apr 2007 21:16
Woonplaats: Opglabbeek (B)

Re: Route geeft problemen

Berichtdoor polmcfree » 29 maart 2018 16:47

FM schreef:

Van mij mag je nog 10 keer van die route een track maken en daarvan weer een route en daarvan weer een track, enz.
Maar ik zie het nut ervan niet in.
Dus jij bent zeker van dat en track gemaakt in Nt 2009,alle wegen perfect weer geeft op de kaart van NTU2018.3 ?
Want je weet niet in welk kaartmateriaal die track is gemaakt ,en heeft de maker van die route, een route gemaakt vol fouten en daar een track van gemaakt waar die fouten dan ook instaan,dan geef jij die fouten toch gewoon door
,ik maak altijd een nieuwe track van de verbeterde en herberekende route in basecamp,dan weet ik in ieder geval dat ze juist is
Pol met Pan European+BMW 1150GS en een Zumo550+Zumo 390+Tripy 1+tripy 2
ps. schijffouten mag je houden ik ben blij dat ik ze kwijt ben
polmcfree
 
Berichten: 446
Geregistreerd: 4 apr 2007 21:16
Woonplaats: Opglabbeek (B)

Re: Route geeft problemen

Berichtdoor FM » 29 maart 2018 18:24

Neen, ik snap het nu. :idea:

In je uitleg zou er één zaakje duidelijker kunnen: je hebt een eerste track gemaakt, en daarna maak je een route die de track zo juist mogelijk benadert, omdat door ander kaartmateriaal het hier en daar misschien anders moet dan op de eerste track.

En dan blijkt wat me eerst absurd lijkt wel degelijk zijn reden heeft. :wink:
Zumo 590, BMW R1200RT, SRC op Schubert C3 Pro
Avatar gebruiker
FM
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 4465
Geregistreerd: 30 mei 2005 19:49
Woonplaats: Holsbeek

Re: Route geeft problemen

Berichtdoor RTboy » 29 maart 2018 21:30

Als eerste wil ik jullie hartelijk danken voor het snel reageren en de uitleg, het klopt inderdaad dat dit een oude route is (2009) voor zover ik kan zien, ik heb deze route in Basecamp na gelopen en wat jullie zeggen klopt hij gaat regelmatig helemaal naast de weg lopen en slaat diverse rotondes over.
Nu mijn vraag als ik gewoon de bestaande route bewerk en als deze geheel klopt met 2018.3 dan moet ik toch gewoon de route naar mijn toestel kunnen exporteren en zou ik deze toch foutloos moeten kunnen rijden.
Her berekenen stond inderdaad op automatisch dus die heb ik uitgezet.
Avatar gebruiker
RTboy
 
Berichten: 5
Geregistreerd: 20 mei 2017 06:18
Woonplaats: Papendrecht

Re: Route geeft problemen

Berichtdoor polmcfree » 29 maart 2018 22:09

Fm ,ik begin met een gedownloade route waar van ik niet weet hoe en met wat die gemaakt is,daar maak ik die eerste track van,
die eerste track maak ik omdat ik anders geen vergelijking meer heb met de oorspronkelijke route, ,want die ga ik namelijk herberekend en verbeteren in Basecamp,en je moet dan die track hebben om als leidraad te gebruiken,maar dat zal je wel weten/kennen :lol:
Laatst bijgewerkt door polmcfree op 29 maart 2018 22:20, in totaal 1 keer bewerkt.
Pol met Pan European+BMW 1150GS en een Zumo550+Zumo 390+Tripy 1+tripy 2
ps. schijffouten mag je houden ik ben blij dat ik ze kwijt ben
polmcfree
 
Berichten: 446
Geregistreerd: 4 apr 2007 21:16
Woonplaats: Opglabbeek (B)

Re: Route geeft problemen

Berichtdoor polmcfree » 29 maart 2018 22:14

Rtboy,In principe zou dat zo moeten zijn,maar het best is nog altijd een track naar het toestel laden,en de MR GPS methode gebruiken
en als je de route nagekeken en herberekend hebt in Basecamp en dat is dan de route die je wil ,is een track met een muis klik zo gemaakt

https://www.mrgps.nl/kennis/mrgpsmethode/
Pol met Pan European+BMW 1150GS en een Zumo550+Zumo 390+Tripy 1+tripy 2
ps. schijffouten mag je houden ik ben blij dat ik ze kwijt ben
polmcfree
 
Berichten: 446
Geregistreerd: 4 apr 2007 21:16
Woonplaats: Opglabbeek (B)

Re: Route geeft problemen

Berichtdoor guzzi vero » 30 maart 2018 09:24

ik werk ook zo hoor. Altijd al gedaan: route - track - herberekenen - aanpassen, track delete - nieuwe track of track - route maken - track deleten en nieuwe track. Nieuwe track en route lopen in beide gevallen perfect op de wegen in mijn kaartversie gps en pc. Route van track maken in gps gaat dan ook 10x sneller mocht je dat willen doen en de track op de achtergrond weergeven loopt nu juist.
BMW R1200RT en nog wat andere meuk - Zumo 590 - SP2820
Avatar gebruiker
guzzi vero
 
Berichten: 1117
Geregistreerd: 27 sep 2006 23:38
Woonplaats: Oostduinkerke


Keer terug naar Zumo 390, 350 en 340

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast