Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Na importeren routes doublures?

De specifiek op motorrijders gerichte navigatiesystemen van Garmin

Re: Na importeren routes doublures?

Berichtdoor Erik500 » 5 mei 2018 09:50

Dit is de link van hetgeen ik via JaVaWa device heb gedaan. Eerst de scan en toen via "extra" de rapportage:

Wellicht kan een van de experts hier iets mee?

http://jdm.javawa.nl/xfDE
Erik500
 
Berichten: 38
Geregistreerd: 6 mei 2009 12:23

Re: Na importeren routes doublures?

Berichtdoor HaWee » 5 mei 2018 11:19

In het rapport zie ik zo geen reden voor dit vreemde verschijnsel.
Wat je kunt proberen is JDM nogmaals runnen met de gps gekoppeld en dan meteen op het startscherm op de knop Meer info klikken. Je ziet dan hoeveel te beheren bestanden er zijn met het aantal gpx etc. Klik op Beheer achter de gpx en je ziet alle gpx bestanden op een rij, dan kun je een voor een deze bestanden openen met JDM en bekijken wat er in zit. Als dan 3 routes er netjes een keer in staan dan kijkt je gps verkeerd, staan ze er meerdere keren in moeten we uitzoeken hoe dat komt.

Ik denk dat we uiteindelijk uitkomen op een echte harde reset van het toestel maar eerst maar eens kijken of je meer info kunt vinden.
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20763
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Na importeren routes doublures?

Berichtdoor Erik500 » 5 mei 2018 11:41

Merci, ik had echter na een eerder advies in dit draadje alle .gpx files via de JaVaWa beheer functie verwijderd.
Ik zal de drie routes opnieuw inladen en dan via JDM alsnog bekijken...en me daarna weer even melden hier.
Laatst bijgewerkt door Erik500 op 5 mei 2018 12:30, in totaal 1 keer bewerkt.
Erik500
 
Berichten: 38
Geregistreerd: 6 mei 2009 12:23

Re: Na importeren routes doublures?

Berichtdoor HaWee » 5 mei 2018 11:47

@Erik500: het is in dit forum (in tegenstelling tot sommige andere fora) niet de gewoonte hele berichten te quoten zeker niet als je direct er onder je antwoord/opmerking geeft. Dit om de leesbaarheid te bevorderen.
Alleen als niet duidelijk is waar je op reageert (bv omdat er diverse replys tussen zitten of als je op een bepaald stukje van een lang verhaal reageert dan kun je het betreffende bericht of een deel ervan quoten om duidelijk te maken waar je op reageert.
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20763
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Na importeren routes doublures?

Berichtdoor Erik500 » 5 mei 2018 12:25

Met excuus voor de citaten...zal ik niet meer zó doen...


Ik heb een willekeurige andere route vanuit basecamp op de Zumo gezet.
Eén route, bestaand uit vier routedelen.
Afbeelding

Geimporteerd op het toestel, en daar al te zien dat er (opnieuw) die 'loop' zichtbaar is.(je kunt oneindig doorscrollen 1/2/3/4/1/2/3/4 etc
Afbeelding

Eerste deel geselecteerd.
Afbeelding

Dat nu actieve routedeel 1 komt nu als 'oneindig' voor.
Afbeelding


Toen JDM opnieuw gekeken bij beheer GPX.
In de temp.gpx file staan de vier routedelen keurig vermeld, netjes ieder zoals het jaren lang geaan is: één keer.
Afbeelding
(daar is al iets vreemds te zien bij de current.gpx.....!)

In de current.gpx echter staat de bewuste (bijna) oneindige loop : de 4 routedelen staan in een cyclus van liefst 26x er in totaal als 104 delen in! :roll:
Afbeelding

Het lijkt alsof het bij het overzetten van Basecamp náár het toestel allemaal nog goed gaat (de routedelen 'goed' in temp.gpx) en dat het bij het Importeren van de nieuw gevonden routes door het toestel zelf op een of andere duistere wijze mis gaat?

Wie dit (anders dan het paardemiddel van de harde reset) kan oplossen verdiend een medaille :mrgreen:
Erik500
 
Berichten: 38
Geregistreerd: 6 mei 2009 12:23

Re: Na importeren routes doublures?

Berichtdoor Mgent » 5 mei 2018 13:50

Heb je die current gpx al gewist?
Zumo 595, iPhone 8plus, Cardo G9x, Shubert SRC M1, , BaseCamp 4.7.0, CN Europe NTU 2019.20, Onroute motor 4.10 Europa, tomtom Vio.
Avatar gebruiker
Mgent
 
Berichten: 1554
Geregistreerd: 28 aug 2007 08:44
Woonplaats: Merelbeke

Re: Na importeren routes doublures?

Berichtdoor polmcfree » 5 mei 2018 16:32

Gooi eens met verkenner de map GPX uit het toestel,wordt toch vanzelf een nieuwe gemaakt ,zodat die volledig weg is,want volgens mij zit daar een verborgen bestand in
Pol met Pan European+BMW 1150GS en een Zumo550+Zumo 390+Tripy 1+tripy 2
ps. schijffouten mag je houden ik ben blij dat ik ze kwijt ben
polmcfree
 
Berichten: 373
Geregistreerd: 4 apr 2007 21:16
Woonplaats: Opglabbeek (B)

Re: Na importeren routes doublures?

Berichtdoor Erik500 » 5 mei 2018 21:24

Merci voor de goedbedoelde tip, maar dat had ik al eerder gedaan na hetzelfde probleem met andere routes.

GPX helemaal leeggemaakt via JaVaWa Device manager.
Daarna met nieuwe routes hetzelfde probleem (zie de uitleg met plaatjes eerder).

Dus.... wie heeft nog een niet eerder genoemde oplossing...voordat alleen het paardenmiddel van een harde reset overblijft?
Erik500
 
Berichten: 38
Geregistreerd: 6 mei 2009 12:23

Re: Na importeren routes doublures?

Berichtdoor Mgent » 6 mei 2018 07:44

Een harde reset is geen paardenmiddel, maar iets wat je best elk jaar eens doet. Noem het opkuisen van het toestel.
Zumo 595, iPhone 8plus, Cardo G9x, Shubert SRC M1, , BaseCamp 4.7.0, CN Europe NTU 2019.20, Onroute motor 4.10 Europa, tomtom Vio.
Avatar gebruiker
Mgent
 
Berichten: 1554
Geregistreerd: 28 aug 2007 08:44
Woonplaats: Merelbeke

Re: Na importeren routes doublures?

Berichtdoor polmcfree » 6 mei 2018 18:01

Nee GPX niet leegmaken, maar de map volledig verwijderen,er zou wel eens een verborgen bestand in kunnen zitten, en niet met javawa, maar met verkenner de map echt uit het toestel verwijderen
Pol met Pan European+BMW 1150GS en een Zumo550+Zumo 390+Tripy 1+tripy 2
ps. schijffouten mag je houden ik ben blij dat ik ze kwijt ben
polmcfree
 
Berichten: 373
Geregistreerd: 4 apr 2007 21:16
Woonplaats: Opglabbeek (B)

Re: Na importeren routes doublures?

Berichtdoor Erik500 » 15 mei 2018 20:48

Update:

Harde reset gepleegd conform instructie van Mr.GPS.
Land Nederland gekozen.
MTP settings op Mass Storage gezet.
Verse route (2 delen) overgezet naar het toestel.
Toestel geeft aan nieuwe routes te hebben gevonden en vraagt te importeren naar de reisplanner.
Twee routedelen geïmporteerd.

Het probleem is hiermee NIET opgelost:
- de 'actieve route' staat er weer oneindig in.

JaVaWa Device manager laten 'kijken':
- In temp.gpx staat keurig slechts twee routedelen.
Afbeelding

- in current.gpx staan de twee routedelen exact 34X gedoubleerd...68 keer vermeld.
Afbeelding

Wie heeft nog een ultieme oplossing?

Bedankt voor alle hulp & geduld trouwens :wink:
Erik500
 
Berichten: 38
Geregistreerd: 6 mei 2009 12:23

Re: Na importeren routes doublures?

Berichtdoor polmcfree » 16 mei 2018 10:55

En heb je de map GPX ook uit het toestel verwijderd? niet leegmaken maar verwijderen van uit verkenner
Pol met Pan European+BMW 1150GS en een Zumo550+Zumo 390+Tripy 1+tripy 2
ps. schijffouten mag je houden ik ben blij dat ik ze kwijt ben
polmcfree
 
Berichten: 373
Geregistreerd: 4 apr 2007 21:16
Woonplaats: Opglabbeek (B)

Re: Na importeren routes doublures?

Berichtdoor Erik500 » 16 mei 2018 14:47

Ja, voor de harde reset had ik dat al gedaan. Hele gpx map verwijderd via verkenner.

Ik weet nu echt niet meer hoe deze vervelende 'bug' is op te lossen..
Erik500
 
Berichten: 38
Geregistreerd: 6 mei 2009 12:23

Re: Na importeren routes doublures?

Berichtdoor RonalT » 16 mei 2018 14:54

Bij iemand langs gaan die er met een andere blik naar kijkt. Wel iemand die een beetje idee heeft wat-ie moet doen met een toestel.
Dikwijls zitten we vast in een cirkel die we elke keer weer rondlopen. Iemand anders breekt daar uit en heeft soms een oplossing. :roll:
Groeten, RonalT

Mijn epitaaf wordt volgens mijn vrouw: zo en nu is iedereen de weg kwijt!

SP2610, Z340, Z550, Z590, CityNavigator, OpenStreetMap, OnRoute Motorkaart Midden-Europa
En een VivoFit HR om te koppelen met een EDGE 25
Avatar gebruiker
RonalT
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 2957
Geregistreerd: 20 sep 2006 18:14
Woonplaats: Dinteloord

Re: Na importeren routes doublures?

Berichtdoor polmcfree » 16 mei 2018 15:56

Ik zou Basecamp eens volledig van de PC verwijderen, en dan volledig opnieuw installeren,
of als je iemand in de buurt kent ,die ook basecamp heeft,met zijn PC eens een route op je toestel zetten,als het dan wel werkt ,weet je dat het niet aan het toestel ligt,of je hebt mss wel zelf een andere PC of laptop waar je eventueel Basecamp kunt opzetten.
Pol met Pan European+BMW 1150GS en een Zumo550+Zumo 390+Tripy 1+tripy 2
ps. schijffouten mag je houden ik ben blij dat ik ze kwijt ben
polmcfree
 
Berichten: 373
Geregistreerd: 4 apr 2007 21:16
Woonplaats: Opglabbeek (B)

VorigeVolgende

Keer terug naar Zumo 390, 350 en 340

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast