Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

toestel-instellingen

De serie eTrexen met knopbediening

toestel-instellingen

Berichtdoor Hans Vaessen » 10 dec 2012 14:06

Voor de beginnende gebruiker wellicht interessant:

de belangrijkste instellingen van de etrex
^
Bron: http://youtu.be/-xoPS7_GoMw
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24525
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Re: toestel-instellingen

Berichtdoor Bram46 » 26 aug 2013 10:13

Hans, ik heb mijn etrex20 voorzien van een eerdere firmwareversie, 2.8. Ik moest dus weer enkele instellingen aanpassen en heb opnieuw gebruik gemaakt van deze video waarvoor mijn dank.
Waarom LIGT koffie op het schoteltje en ZIT het in een kopje? En waarom zitten we VOOR de tv en ACHTER de pc?
Avatar gebruiker
Bram46
 
Berichten: 140
Geregistreerd: 14 aug 2013 18:16
Woonplaats: Oirschot

Re: toestel-instellingen

Berichtdoor florijn11 » 27 okt 2013 18:54

Bram

Al enig verschil gemerkt met 2.8 ?

Marius
florijn11
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 326
Geregistreerd: 29 okt 2011 15:42
Woonplaats: Boxtel

Re: toestel-instellingen

Berichtdoor bouvier » 17 dec 2013 10:22

de optie route-beheer is verdwenen in het menu, hoe krijg ik dat terug ?
bouvier
 
Berichten: 46
Geregistreerd: 3 dec 2013 00:17

Re: toestel-instellingen

Berichtdoor GPS Expert » 17 dec 2013 10:41

In hoofdmenu op menu drukken en menu aanpassen.

Als je (meerdere keren) op Back/Page knop drukt, zie je dan wel de routebeheer?

en ook:
stel-in - paginavolgorde

(weet het niet helemaal zeker, doe dit nu uit me hoofd zonder toestel erbij)
Marco

Kennis en kunde van Outdoor, Sport en Motor GPS'sen van Garmin, Tripy, TomTom, Mio, Teasi, TwoNav, Peaklife/Rage.

Zie ook mijn Kennisforum en YouTube kanaal.
Avatar gebruiker
GPS Expert
 
Berichten: 3147
Geregistreerd: 24 jan 2013 22:41
Woonplaats: Amsterdam, Apeldoorn, Havelte, Hilversum, Hoensbroek, Leusden, Privé les of GPS Helpdesk

Re: toestel-instellingen

Berichtdoor HaWee » 17 dec 2013 10:43

heb je er wel routes inzitten?
ik weet het niet maar het zou kunnen zijn dat deze functie er alleen is als er ook routes zijn om te beheren

en als dit niet de oplossing is: wat is er veranderd/gedaan sinds de laatste keer dat die optie er nog wel was?
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20053
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: toestel-instellingen

Berichtdoor e.vdwerf » 17 dec 2013 15:42

De etrex kent wel sporenbeheer. Daarnaast heb je de routeplanner. Daar staan wel of geen routes in.
Er is dus niet zoiets als route-beheer.
Via optie actieve route krijg je "schriftelijke" aanwijzingen.

Dus je bent niks kwijt.
Etrex Vista HCX, 30 en Touch 35 op de Flyer T14 HighSpeed - Contributor Openstreetmap
Avatar gebruiker
e.vdwerf
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1942
Geregistreerd: 13 sep 2008 11:17
Woonplaats: Dordrecht

Re: toestel-instellingen

Berichtdoor bouvier » 17 dec 2013 17:21

e.vdwerf schreef:De etrex kent wel sporenbeheer. Daarnaast heb je de routeplanner. Daar staan wel of geen routes in.
Er is dus niet zoiets als route-beheer.
Via optie actieve route krijg je "schriftelijke" aanwijzingen.

Dus je bent niks kwijt.

sorry ,dat bedoelde ik,** routeplanner was ik kwijt (nu terug kunnen oproepen met "Stel stnd. opn. in")
bouvier
 
Berichten: 46
Geregistreerd: 3 dec 2013 00:17

Re: toestel-instellingen

Berichtdoor Hans Vaessen » 17 dec 2013 17:54

bouvier schreef: (nu terug kunnen oproepen met "Stel stnd. opn. in")


Daarmee ga je terug naar de standaardinstellingen; kennelijk had je die verandert..
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24525
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Re: toestel-instellingen

Berichtdoor bouvier » 18 dec 2013 01:27

GPS Expert schreef:In hoofdmenu op menu drukken en menu aanpassen.

Als je (meerdere keren) op Back/Page knop drukt, zie je dan wel de routebeheer?

en ook:
stel-in - paginavolgorde

(weet het niet helemaal zeker, doe dit nu uit me hoofd zonder toestel erbij)

soms werkt geen enkele knop meer (alleen ,lang genoeg!, op de off-knop blijft het blijkbaar altijd doen)
maar soms werkt alleen de Back/Page knop niet meer
(er is duidelijk iets mis)
bouvier
 
Berichten: 46
Geregistreerd: 3 dec 2013 00:17

Re: toestel-instellingen

Berichtdoor Arjen. » 18 dec 2013 11:50

Aangezien deze vraag ook in onderstaande draad besproken wordt, raad ik aan daar dit specifieke probleem verder te bespreken:
viewtopic.php?f=121&t=42176&p=354787#p354787
Kijk ook eens op mywaypoint.nl en tv.gps.nl voor veelgestelde vragen en handleidingen!
Avatar gebruiker
Arjen.
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 847
Geregistreerd: 25 nov 2011 19:18

Re: toestel-instellingen

Berichtdoor peterjv » 9 maart 2014 18:46

Onder de menu keuze "Stel in" en dan "Systeem" is een vijfde keuze "USB Mode" gekomen(staat in de de gebruikershandleiding).
De keuze is dan "Massaopslag" of "Garmin".
Wat is het verschil tussen beide keuzes
peterjv
 
Berichten: 1
Geregistreerd: 11 jul 2013 12:07

Re: toestel-instellingen

Berichtdoor HaWee » 9 maart 2014 19:19

waarschijnlijk:

massaopslag : de gps is zichtbaar met JDM (goede zaak) en met verkenner (minder goed, je kunt dan nl onmisbare bestanden wissen en met een niet werkende gps eindigen (vooral lastig als je niet eerst met JDM een backup hebt gemaakt))

garmin: de gps is niet zichtbaar met verkenner maar wel met basecamp, webupdater, express etc etc.
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20053
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: toestel-instellingen

Berichtdoor JaVaWa » 9 maart 2014 20:54

Waarschijnlijk is dit hetzelfde als de "spanner" modus op andere toestellen. In stand "Garmin" kun je dan maar beperkte informatie uitwisselen (actieve tracklog en ik geloof ook waypoints, maar geen routes of tracks). Daarnaast blijft het toestel gewoon bruikbaar, dus ook handig als je gebruik maakt van een extern battery pack met USB-aansluiting.
"Massaopslag" is de reguliere modus voor gegevensuitwisseling met de computer.

N.B. ik weet 't niet 100% zeker bij gebrek aan een eTrex...
Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 13402
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum


Keer terug naar eTrex 10, 20(X) en 30(X)

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast