Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Geen land te selecteren

De serie eTrexen met knopbediening

Geen land te selecteren

Berichtdoor Tiram » 14 maart 2017 17:02

Op mijn Etrex 30 kan ik na plaatsing van Topo Spanje V6 in "waarheen" en daarna "adressen" geen land meer selecteren en blijft hij vragen naar de provincie of adres terwijl ik daarvoor nog elk land kon selecteren indien deze aanstond.
Van alles geprobeerd.
Help :cry:
Tiram
 
Berichten: 7
Geregistreerd: 14 maart 2017 16:41

Re: Geen land te selecteren

Berichtdoor HaWee » 14 maart 2017 17:06

hoe heb je de topo in de gps gezet?
welke kaart heb je actief staan in de gps?
welke andere kaarten had je al en kun je wel land kiezen als je een van deze andere kaarten "aan" zet en topo spain uit ?

je kunt eens kijken met JDM http://www.javawa.nl/jdm.html of alles ok is in de gps
als het je niet duidelijk is kun je via Extra-Rapportage een online rapport maken en de link hier plakken dan kunnen we meekijken en mogelijk adviseren.
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20053
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Geen land te selecteren

Berichtdoor Tiram » 14 maart 2017 19:45

* Met javawa

* Actief :Worldwide DEM Basemap,NR
:TOPO Benelux PRO V2
:TOPO Deutschland V6 Pro
:Digital Globe Demo.JNX

Binnen de Benelux is de locatie "waarheen" en daarna "adressen" normaal te vinden en gaat de routering zonder problemen, echter wanneer er een nieuwe kaart wordt "aangezet" blijft hij vragen naar de provincie of adres zonder de mogelijkheid een land te kiezen.
Wanneer ik Benelux en Deutschland heb aangezet en in "waarheen" en "adressen de vraag krijg in "welke provincie is het adres" en bij "voer staat/prov.in" bijvoorbeeld de A selecteer en deze laat zoeken vindt hij de keuze van "Alte Austria tot Appenzello Interno.???
Geen mogelijk voordien voor selectie land, voorheen wel.
Begrijp er niets meer van.

* JaVaWa geeft overigens geen foutmelding.

*
Tiram
 
Berichten: 7
Geregistreerd: 14 maart 2017 16:41

Re: Geen land te selecteren

Berichtdoor HaWee » 14 maart 2017 19:52

en als je Benelux en Duitsland aanzet kun je dan bij provincie kiezen voor Nederland of België of Deutschland ?
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20053
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Geen land te selecteren

Berichtdoor Tiram » 14 maart 2017 20:33

Kort en krachtig: neen

Als ik bij provincie de "n" intoets pakt hij direkt " Namen tot Nordrhein-Westfalen
Tiram
 
Berichten: 7
Geregistreerd: 14 maart 2017 16:41

Re: Geen land te selecteren

Berichtdoor Tiram » 14 maart 2017 20:45

Het grappige is wanneer ik alles uitzet en alleen Spanje aanzet en ga zoeken bij provincie bij de z ( voor Zaragoza ) vindt hij Zeeland en Zuid-Holland.?????????
Tiram
 
Berichten: 7
Geregistreerd: 14 maart 2017 16:41

Re: Geen land te selecteren

Berichtdoor HaWee » 14 maart 2017 21:32

kun je als test eens de Topo España verwijderen van de gps (evt als eerste test de extensie .img van het bestand veranderen in bv .org oid dan wordt hij niet als kaart herkent door de gps) dan gps helemaal uit en weer aan zodat de gps de nieuwe kaartsituatie inleest.
En dan testen met zoeken op adres of je wel landen kunt kiezen.

Als het dan werkt ligt het aan de topo Spain , dit als zodanig melden aan garmin

Als het dan nog niet werkt ligt het ergens anders aan (firmware update oid )

Als het dat ook niet is zou ik een paar harde resets proberen http://static.garmin.com/shared/uk/cust ... /NL_MR.pdf
(wel evt meerdere, we hebben recent nog een melding gehad dat een vreemd probleem pas na de derde harde reset weg was.)
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20053
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Geen land te selecteren

Berichtdoor HaWee » 14 maart 2017 21:42

voor je evt een harde reset doet zou je nog met JDM via Extra kunnen controleren op corrupte bestanden. een corrupt gpx bestand kan ook hele vreemde effecten veroorzaken.
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20053
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Geen land te selecteren

Berichtdoor Tiram » 14 maart 2017 21:56

Overigens dank voor deze tijdsbesteding. :D

Beide opties toegepast (firmware als zowel verwijderen Spanje) zonder gewenste resultaat helaas.

De laatste optie (mooie site>nog nimmer gezien) ga ik even rustig voor zitten.
Zou het erg jammer vinden dat ik mijn profielen en dus instellingen, wat me in het verleden de nodige zweet en tra.. inspanning heeft gekost, zou kwijtraken.
Maar ja, indien niemand de oplossing heeft is er ook geen andere optie ben ik bang.
Tiram
 
Berichten: 7
Geregistreerd: 14 maart 2017 16:41

Re: Geen land te selecteren

Berichtdoor HaWee » 14 maart 2017 22:04

met JDM kun je eerst een backup maken

maar heb je met JDM gecontroleerd op corrupte bestanden?
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20053
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Geen land te selecteren

Berichtdoor Tiram » 15 maart 2017 08:02

Jazeker, JDM geeft niets aan.
Backup is een goed idee, nog niet aan gedacht.
Tiram
 
Berichten: 7
Geregistreerd: 14 maart 2017 16:41

Re: Geen land te selecteren

Berichtdoor Tiram » 15 maart 2017 20:31

NIEMAND
Tiram
 
Berichten: 7
Geregistreerd: 14 maart 2017 16:41


Keer terug naar eTrex 10, 20(X) en 30(X)

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast