Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Ik krijg een punt niet verplaatst

De opvolger van RoadTrip

Re: Ik krijg een punt niet verplaatst

Berichtdoor Hervelt » 4 jun 2016 13:19

Nick_66 schreef:Ohw ja, de reden dat ik zoveel viapunten heb is dat BC soms niet de weg wil volgen die ik wil. Je moet BC soms de andere kant op dwingen en dan zijn meer viapunten soms onvermijdelijk.

BC blijft wel een erg eigenwijs programma. Doet gewoon niet wat ik wel, ondanks dat ik al verschillende profielen heb gebruikt!

Dat kan wel eens het gevolg zijn van aktiviteitenvoorkeur "kronkelwegen" I.p.v. Snelste of Kortste route.
Als je routes in BaseCamp maakt dan, zoals anderen ook al aangeven, de voorkeur Snelste route gebruiken.
Dan is BaseCamp wel degelijk voorspelbaar in zijn route berekenings gedrag.
Verder plaats routepunten op strategische plaatsen, na kruisingen (en niet ervoor, dat verstoort de navigatie aanwijzingen).
En kijk eens naar de BaseCamp cursus filmpjes van MrGPS, of volg een echte BaseCamp cursus. Je steekt er altijd een hoop van op maar vooral basis uitgangspunten blijven belangrijk.

Zo eigenwijs is BaseCamp niet. Je moet er alleen mee leren omgaan, je zal het er namelijk toch mee moeten doen.
Eigenlijk is het best een mooi programma maar zeker voor de Mapsource gebruikers is het een hele omschakeling.
BaseCamp is geen MapSource en zal het ook niet worden maar daarentegen biedt het wel andere mooie mogelijkheden.
Kijk er tegenwoordig heel anders tegenaan als toen ik nog geen workshop had gevolgd.
Hervelt
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 478
Geregistreerd: 22 mei 2015 17:30
Woonplaats: Breda

Re: Ik krijg een punt niet verplaatst

Berichtdoor Nick_66 » 4 jun 2016 23:06

guzzi vero schreef:Ga eerst eens naar MyGarmin waar je je gps op jouw naam geregistreerd hebt zodat je de update geschiedenis kan zien inclusief je LTU en waar je ook de unlock codes terug vindt. Daar kan je ook kiezen voor installeer opnieuw en wordt je automatisch naar Garmin Express gelijdt (in jouw geval met "ij" ipv "ei").

Voordat je iets opnieuw installeert moet je het er eerst afgooien. Liefst een clean install, dus vanaf nul beginnen. Doe je dat gewoon met -control panel-programs-uninstall? Of gebruik je een programma dat tezelfdertijd ook je register gaat opschonen en de hidden files er ook afgooit?
Download eens de gratis versie van RevoUninstaller. Maak een back up van al je Garmin routes (ik zou enkel de tracks houden om eventuele informatie die nog in de route zit te vermijden) gooi nu BC en je kaarten van je pc, installeer BC opnieuw van de Garmin site en je kaart op pc en gps met Garmin express.
Importeer je routes nu opieuw (indien je niet enkel de track gebackupped habt) maar open ze niet, gooi ze er af zodat je nog de track over hebt. Teken de track over (activiteitenprofiel op snelste tijd bv en geen kronkelwegen gebruiken) of laat BC van de track een route maken en pas aan.
Als het dan nog fout gaat, in mijn draadje ook ten einde.


Ik heb alles opnieuw geinstalleerd gisteren. BC, kaart op de PC en op mijn Zumo. Geen melding meer gehad dat mijn kaart niet ontgrendeld is. Vandaag de routes opnieuw gemaakt met het juiste profiel en alles is goed gegaan. Wil ik de routes nog even finetunen, krijg ik weer deze melding dat mijn kaart niet ontgrendeld is.

Heb wel ontdekt dat het profiel wat ik gekozen heb voor deze route (Motorfiets -snellere tijd) niet onthouden wordt. Kies ik weer de juiste route lijkt het goed als ik viapunten ga verplaatsen.
Nick_66
 
Berichten: 190
Geregistreerd: 15 jul 2013 22:29

Re: Ik krijg een punt niet verplaatst

Berichtdoor guzzi vero » 5 jun 2016 09:07

pas op, activiteitenprofiel dien je te wijzigen in de route-eigenschappen en niet in de taakbalk zoals reeds gezegd. Dit is voor nieuwe routes.
BMW R1200RT en nog wat andere meuk - Zumo 590 - SP2820
Avatar gebruiker
guzzi vero
 
Berichten: 941
Geregistreerd: 27 sep 2006 23:38
Woonplaats: Oostduinkerke

Re: Ik krijg een punt niet verplaatst

Berichtdoor Nick_66 » 5 jun 2016 10:51

guzzi vero schreef:pas op, activiteitenprofiel dien je te wijzigen in de route-eigenschappen en niet in de taakbalk zoals reeds gezegd. Dit is voor nieuwe routes.


Dat had ik ook gedaan. In ieder geval lijkt het nu goed te gaan voor wat betreft het verplaatsen van viapunten.

Enige probleem wat ik weer heb is die melding van een vergrendelde kaart. Ik kan via MyGarmin niet aan de unlockcodes komen. Ga vandaag de kaart op mijn Zumo maar weer eens opnieuw installeren.

Wat houdt het eigenlijk in dat de kaart vergrendeld is?
Nick_66
 
Berichten: 190
Geregistreerd: 15 jul 2013 22:29

Re: Ik krijg een punt niet verplaatst

Berichtdoor HaWee » 5 jun 2016 11:29

als de kaart vergrendeld is werkt hij niet, maar controleer eerst eens of dat wel waar is.
dus gewoon de gps los van de computer opstarten en dan de kaart oproepen en inzoomen, als je details ziet is hij niet vergrendeld

ik snap trouwens niet waarom je de gps aan de computer hangt terwijl je routes aan het maken bent etc. je hebt de kaart in de computer zitten en die werkt veel beter/sneller.
ik vermoed trouwens dat de kaart helemaal niet vergrendeld is maar dat het vergrendelscherm van Basecamp/Mapsource alleen kan kijken of er in de computer voor deze kaart en lokatie een unlock staat en dat is niet zo (voor die lokatie, hij staat nl op een "usb drive" en niet echt geinstalleerd op de computer)
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20026
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Ik krijg een punt niet verplaatst

Berichtdoor Nick_66 » 5 jun 2016 22:22

HaWee schreef:
ik snap trouwens niet waarom je de gps aan de computer hangt terwijl je routes aan het maken bent etc. je hebt de kaart in de computer zitten en die werkt veel beter/sneller.
)


Dat doe ik ook niet. Gebruik altijd de kaarten die op mijn pc geinstalleerd zijn.
Nick_66
 
Berichten: 190
Geregistreerd: 15 jul 2013 22:29

Re: Ik krijg een punt niet verplaatst

Berichtdoor HaWee » 5 jun 2016 22:32

mijn reactie was op plaatje in dit bericht :

door Nick_66 » 4 jun 2016 09:29
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20026
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Ik krijg een punt niet verplaatst

Berichtdoor Nick_66 » 5 jun 2016 22:49

Inmiddels heb ik alle routes nu eindelijk klaar! Pffff......

Een motorvriend heeft een Zumo 660. Moet ik voor zijn Zumo nog wat extra's doen? Moeten de routes ontvlagt worden? Dmv het RTWTool?
Nick_66
 
Berichten: 190
Geregistreerd: 15 jul 2013 22:29

Re: Ik krijg een punt niet verplaatst

Berichtdoor HaWee » 5 jun 2016 22:54

ik vermoed dat je de routes moet omzetten naar een track en dan weer naar een route in de NT kaart van de Zumo660 of gewoon de track aanleveren maar wacht even op de ervaringsdeskundigen.
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20026
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Ik krijg een punt niet verplaatst

Berichtdoor guzzi vero » 6 jun 2016 06:49

Track altijd nodig als back up, dit zowel in BC als in gps.

Gewoon de track naar je vrienden doorsturen. Deze zetten de ontvangen track op de SD kaart van de gps, importeren en van de track een route laten maken door de gps zelf. HERBEREKENEN IN GPS OP UIT !!!!! jr hebt nu maar 2 via-punten meer: begin en einde. Als de gps niet op herberekenen UIT staat krijg je dus een nieuwe route bij afwijken ervan.

Persoonlijk heb ik nog geen problemen gehad als ik het geheel doorstuur (route+track). De route gemaakt op NTU werd dan wel door mij met NT kaarten herberekend vooraleer door te sturen (heb beiden op pc staan).
BMW R1200RT en nog wat andere meuk - Zumo 590 - SP2820
Avatar gebruiker
guzzi vero
 
Berichten: 941
Geregistreerd: 27 sep 2006 23:38
Woonplaats: Oostduinkerke

Re: Ik krijg een punt niet verplaatst

Berichtdoor Nick_66 » 18 jun 2016 21:45

Inmiddels weer terug van een geslaagde motorvakantie.

In eerste instantie kon ik de door mij gemaakte routes niet gebruiken, maar kwam er al snel achter dat het start-en beginpunt toch te dicht bij elkaar stonden. Gelukkig kun je dit in de Zumo makkelijk aanpassen. De routes op mijn eigen Zumo 350 gingen goed, alleen bij de andere Zumo 390 gebruikers niet helemaal.

Beide hebben een Zumo 390 met exact dezelfde firmware, alleen had de ene zijn kaart niet bijgewerkt naar de laatste versie.
Het vreemde was dat bij de ene Zumo 390 de viapunten (soft) niet aanwezig waren. Alleen het start en beginpunt. Op mijn toestel waren wel alle viapunten zichtbaar. Bij de andere Zumo 390 gebruiker waren dacht ik wel alle viapunten zichtbaar, maar deze werden op de kaart allemaal als vlaggetjes weergegeven.

Blijf het toch vreemd vinden, ondanks exact dezelfde Zumo, dat bij het ene toestel wel alle viapunten zichtbaar zijn in de reisplanner en bij de andere niet. Ook tijdens het rijden zaten er toch weer verschillen in. Geeft de mijne bv rechts afslaan, bij de andere Zumo 390 rechtdoor.

Al met al toch mooie routes kunnen rijden in Sauerland!
Nick_66
 
Berichten: 190
Geregistreerd: 15 jul 2013 22:29

Re: Ik krijg een punt niet verplaatst

Berichtdoor peter2310 » 20 jun 2016 11:33

Ik heb het vermoeden dat hier niet bij alle Zumo`s een identieke werkwijze is gehanteerd. Als de ene Zumo alle viapunten laat zien en de andere alleen een start- en finishpunt duidt er dat op dat de ene een route heeft op basis van een track. De andere Zumo gebruiker heeft kennelijk eerst een route gemaakt van de (door jou aangeleverde ?) track. Of heb je je medereizigers misschien een route gestuurd ? Er kunnen dan nl. wel behoorlijke verschillen onstaan a.d.h.v. de gebruikte routerings instellingen in Basecamp als je met een route werkt.

Recentelijk met een groep van 25 in de omgeving van Winterberg 2 dagen rond gereden. Alle zumo`s in de groep gaven nagenoeg geen verschillen te zien. Vooral met een groep is het belangrijk dat je je ritten goed voorbereid in BC en deelnemers uitlegt hoe te handelen om de ritten in hun toestel te zetten.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
GpsMap60 - Garmin ZUMO 550
Nu in gebruik: Garmin Edge Touring - Garmin ZUMO 590 - Cardo Scala Rider Q1
Avatar gebruiker
peter2310
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 257
Geregistreerd: 4 mei 2005 12:09
Woonplaats: Zevenbergen

Vorige

Keer terug naar Garmin Basecamp voor Mac

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten