Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Ik krijg een punt niet verplaatst

De opvolger van RoadTrip

Re: Ik krijg een punt niet verplaatst

Berichtdoor Frank » 31 mei 2016 21:36

OK, als het zo werkt, is dat natuurlijk prima. Ik vind het wel vreemd dat bij jou de route zo verhaspeld wordt. Als ik de route open en dat dubbele punt verwijder, gebeurt er niet zoveel spannends. Pas als ik het routeprofiel verander in b.v. wandelen, krijg ik zoiets als je eerder liet zien...
Groeten,
Frank

BMW F800GT + Zumo 590 + GPSmap 62s
Avatar gebruiker
Frank
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1775
Geregistreerd: 14 maart 2004 23:36
Woonplaats: Geldrop

Re: Ik krijg een punt niet verplaatst

Berichtdoor Nick_66 » 31 mei 2016 21:42

guzzi vero schreef:Hier heb je je aangepaste route in bijlage met zowel de originele track als de nieuwe aangepaste track. Route werd zowel met snelste tijd als met kortste afstand herberekend Verwijder de jouwe op je puter en zet deze in de plaats en kijk dan even of je het startpunt nu wel kunt verplaatsen zonder dat BC een zooitje van je route maakt.

Sauerland.gpx


Bedankt voor je moeite! Ik ben overigens alle routes gewoon aan het 'overtekenen'. Gebruik het motor profiel natuurlijk met oa de instelling bochtige wegen.
Nick_66
 
Berichten: 190
Geregistreerd: 15 jul 2013 22:29

Re: Ik krijg een punt niet verplaatst

Berichtdoor Nick_66 » 31 mei 2016 21:42

Frank schreef:OK, als het zo werkt, is dat natuurlijk prima. Ik vind het wel vreemd dat bij jou de route zo verhaspeld wordt. Als ik de route open en dat dubbele punt verwijder, gebeurt er niet zoveel spannends. Pas als ik het routeprofiel verander in b.v. wandelen, krijg ik zoiets als je eerder liet zien...


Ja, heel vreemd wat BC met deze route doet. Zou er toch wel achter willen komen wat er nu eigenlijk fout gaat.
Nick_66
 
Berichten: 190
Geregistreerd: 15 jul 2013 22:29

Re: Ik krijg een punt niet verplaatst

Berichtdoor guzzi vero » 31 mei 2016 21:47

Met walking gebeurt er niet zo heel veel bij me. Bij hiking echter wel.

Misschien er toch nog even op wijzen, daar de topic starte nog niet zo bekend is met BC, dat je in de windows versie het routeprofiel dient te wijzigen in de eigenschappen van de route (2x op de routenaam klikken) en niet in de taakbalk. Dat route profiel wordt enkel gebruikt als je een nieuwe route maakt. Geen idee hoe het met de mac-versie gaat.

Voor het overtekenen zou ik persoonlijk geen bochtge wegen kiezen maar snelste of kortste

Vreemde kronkel misschien maar misschien gaat BC rekenen met het profiel dat er op dat ogenblik actief is in je GPS en krijg je daardoor die verneukelde route?
BMW R1200RT en nog wat andere meuk - Zumo 590 - SP2820
Avatar gebruiker
guzzi vero
 
Berichten: 945
Geregistreerd: 27 sep 2006 23:38
Woonplaats: Oostduinkerke

Re: Ik krijg een punt niet verplaatst

Berichtdoor Nick_66 » 31 mei 2016 23:00

guzzi vero schreef:Met walking gebeurt er niet zo heel veel bij me. Bij hiking echter wel.

Misschien er toch nog even op wijzen, daar de topic starte nog niet zo bekend is met BC, dat je in de windows versie het routeprofiel dient te wijzigen in de eigenschappen van de route (2x op de routenaam klikken) en niet in de taakbalk. Dat route profiel wordt enkel gebruikt als je een nieuwe route maakt. Geen idee hoe het met de mac-versie gaat.

Voor het overtekenen zou ik persoonlijk geen bochtge wegen kiezen maar snelste of kortste

Vreemde kronkel misschien maar misschien gaat BC rekenen met het profiel dat er op dat ogenblik actief is in je GPS en krijg je daardoor die verneukelde route?


Waarom niet kiezen voor bochtige wegen? Heb nu drie routes gemaakt. Zie bijlage.
Bijlagen
Motorvakantie Sauerland 2016.gpx
(1.3 MiB) 10 keer gedownload
Nick_66
 
Berichten: 190
Geregistreerd: 15 jul 2013 22:29

Re: Ik krijg een punt niet verplaatst

Berichtdoor HaWee » 31 mei 2016 23:32

guzzi vero schreef:Voor het overtekenen zou ik persoonlijk geen bochtge wegen kiezen maar snelste of kortste


deze opmerking gaat over het overtekenen van een route, dus je hebt een route elders vandaan en wilt die volgen.

aangezien de meeste routes niet met profiel bochtige wegen gemaakt zullen zijn zal het waarschijnlijk makkelijker zijn om de gevonden route over te tekenen met profiel snel of kort.

bochtige wegen is voor zelf uitzetten en dan vnl direct op de gps , geef een bestemming en laat de gps er iets moois van maken.
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20053
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Ik krijg een punt niet verplaatst

Berichtdoor guzzi vero » 1 jun 2016 09:56

Vandaar waarschijnlijk ook dat je die rare route krijgt bij het verplaatsen van je start punt. Toen ik je route gedownload heb heb ik daar eerst onmiddellijk een track van gemaakt (die verandert niet en persoonlijk vind ik dat routes dupliceren iets uit de tijd van Mapsource is, sorry Hans) en daarna jouw motorprofiel, dat ik er gratis bij kreeg bij het downloaden, gewijzigd in één van mijn motor profielen (in dit geval snelste. Je route werd uiteraard na wijzigen routeprofiel herberekend maar dat geeft niet want heb de track als basis en als je route "verstandig' gemaakt is zal die weinig veranderen). Pas daarna heb ik je route nagekeken en vastgesteld dat het startpunt en het volgende via-punt op dezelfde plaats lagen. Na deleten van dat via-punt werd de route weer herberekend en ik had geen problemen. Diegenen die je route ook nagekeken hebben en hetzelfde resultaat hadden ligt aan het feit dat ze het motorprofiel (kronkelwegen) dus niet gewijzigd hebben. BC gaat dus kijken waar de meeste bochten liggen en laat je dus terug rijden via dezelfde weg naar het volgende via punt als daar meer bochten liggen i.p.v. de weg te vervolgen. Je oorspronkelijke route zoals je ze getekend had wordt hierdoor totaal in de war gestuurd en als je dat niet weet krijg je daar inderdaad een punthoofd van. Rekenen bij het maken van een route en automatisch herberekenen bij wijzigen leveren andere routes op met routeprofiel op curvy roads of je moet elke km een via punt gezet hebben wat niet de bedoeling is.

Zelfs bij het maken van een nieuwe route mijd ik die route optie als de pest wegens juist die rare denkkronkels die BC soms heeft. Ik zie zelf wel op de kaart waar de meeste bochtjes liggen en zet de route heel ruw uit met slechts 4 viapunten meestal in ruit vorm en trek daarna bij naar waar ik ze hebben wil. Maak er een track van en verander dan pas naar curvy roads om eens te kijken wat BC er van maakt en als het me aanstaat pas ik de route aan, delete ik de track en maak onmiddellijk een nieuwe track als back up van men route.
BMW R1200RT en nog wat andere meuk - Zumo 590 - SP2820
Avatar gebruiker
guzzi vero
 
Berichten: 945
Geregistreerd: 27 sep 2006 23:38
Woonplaats: Oostduinkerke

Re: Ik krijg een punt niet verplaatst

Berichtdoor hka » 1 jun 2016 13:08

@guzzi: Dat is ook mijn werkwijze.
Leg de trek onder de te rjden route en kijk dan waar die van het padje gaat.
Komt slechts zelden voor maar dat heeft dan te maken met een slordigheidje van moi.

Overigens werkt het punt verplaatsen op een Mac toch anders dan in een winhoos!
hka
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 602
Geregistreerd: 3 jun 2008 18:39

Re: Ik krijg een punt niet verplaatst

Berichtdoor Nick_66 » 1 jun 2016 22:15

Nick_66 schreef:
guzzi vero schreef:Met walking gebeurt er niet zo heel veel bij me. Bij hiking echter wel.

Misschien er toch nog even op wijzen, daar de topic starte nog niet zo bekend is met BC, dat je in de windows versie het routeprofiel dient te wijzigen in de eigenschappen van de route (2x op de routenaam klikken) en niet in de taakbalk. Dat route profiel wordt enkel gebruikt als je een nieuwe route maakt. Geen idee hoe het met de mac-versie gaat.

Voor het overtekenen zou ik persoonlijk geen bochtge wegen kiezen maar snelste of kortste

Vreemde kronkel misschien maar misschien gaat BC rekenen met het profiel dat er op dat ogenblik actief is in je GPS en krijg je daardoor die verneukelde route?


Waarom niet kiezen voor bochtige wegen? Heb nu drie routes gemaakt. Zie bijlage.


Ik heb deze routes zelf gemaakt met in het profiel bochtige wegen ingeschakeld. Wat vinden jullie van deze routes? Goedgekeurd? 8)
Nick_66
 
Berichten: 190
Geregistreerd: 15 jul 2013 22:29

Re: Ik krijg een punt niet verplaatst

Berichtdoor Nick_66 » 1 jun 2016 22:17

guzzi vero schreef:Vandaar waarschijnlijk ook dat je die rare route krijgt bij het verplaatsen van je start punt. Toen ik je route gedownload heb heb ik daar eerst onmiddellijk een track van gemaakt (die verandert niet en persoonlijk vind ik dat routes dupliceren iets uit de tijd van Mapsource is, sorry Hans) en daarna jouw motorprofiel, dat ik er gratis bij kreeg bij het downloaden, gewijzigd in één van mijn motor profielen (in dit geval snelste. Je route werd uiteraard na wijzigen routeprofiel herberekend maar dat geeft niet want heb de track als basis en als je route "verstandig' gemaakt is zal die weinig veranderen). Pas daarna heb ik je route nagekeken en vastgesteld dat het startpunt en het volgende via-punt op dezelfde plaats lagen. Na deleten van dat via-punt werd de route weer herberekend en ik had geen problemen. Diegenen die je route ook nagekeken hebben en hetzelfde resultaat hadden ligt aan het feit dat ze het motorprofiel (kronkelwegen) dus niet gewijzigd hebben. BC gaat dus kijken waar de meeste bochten liggen en laat je dus terug rijden via dezelfde weg naar het volgende via punt als daar meer bochten liggen i.p.v. de weg te vervolgen. Je oorspronkelijke route zoals je ze getekend had wordt hierdoor totaal in de war gestuurd en als je dat niet weet krijg je daar inderdaad een punthoofd van. Rekenen bij het maken van een route en automatisch herberekenen bij wijzigen leveren andere routes op met routeprofiel op curvy roads of je moet elke km een via punt gezet hebben wat niet de bedoeling is.

Zelfs bij het maken van een nieuwe route mijd ik die route optie als de pest wegens juist die rare denkkronkels die BC soms heeft. Ik zie zelf wel op de kaart waar de meeste bochtjes liggen en zet de route heel ruw uit met slechts 4 viapunten meestal in ruit vorm en trek daarna bij naar waar ik ze hebben wil. Maak er een track van en verander dan pas naar curvy roads om eens te kijken wat BC er van maakt en als het me aanstaat pas ik de route aan, delete ik de track en maak onmiddellijk een nieuwe track als back up van men route.


Bedankt voor je uitgebreide uitleg! Ik hoop nu niet dat ik mijn 3 routes weer moet gaan aanpassen. Ze lijken me toch goed als ik ze op de kaart in BC bekijk. BC is wat dat betreft toch een vreemd programma en soms erg eigenwijs.

Zo ben ik nu bezig een route te maken voor de heenreis. Eerst een stuk snelweg en na Keulen de snelweg af. Ondanks dat ik het profiel heb vermeld dat BC snelwegen moet vermijden, gaat die toch over de snelweg!??? Zo is er toch niet mee te werken! Je kunt gewoon niet 100% vertrouwen op BC vind ik. Doet gewoon niet altijd wat je wil. Waarom gaat dit nu weer fout?
Nick_66
 
Berichten: 190
Geregistreerd: 15 jul 2013 22:29

Re: Ik krijg een punt niet verplaatst

Berichtdoor HaWee » 1 jun 2016 22:37

Nick_66 schreef:. Eerst een stuk snelweg en na Keulen de snelweg af. Ondanks dat ik het profiel heb vermeld dat BC snelwegen moet vermijden, gaat die toch over de snelweg!??? Zo is er toch niet mee te werken! Je kunt gewoon niet 100% vertrouwen op BC vind ik. Doet gewoon niet altijd wat je wil. Waarom gaat dit nu weer fout?


vermijden is niet hetzelfde als verboden, als je anders te ver om moet kan het zijn dat BC toch een stuk snelweg pakt.
Het ligt er ook aan hoe ver je het eerste punt weglegt, bij grotere afstanden gaat BC over andere wegen dan bij kleinere afstanden.
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20053
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Ik krijg een punt niet verplaatst

Berichtdoor Frank » 2 jun 2016 06:32

@NIck_66: Om te beginnen met je een hart onder de riem te steken: de routes zien er prima uit!
Alleen twee opmerkingen:
- je gebruikt erg veel route punten, rond de 90 per route. Ik heb jouw routes niet zelf nagetekend maar op zulke afstanden heb ik er zelf meestal maar 50 tot 60 nodig. Soms staan er een heel stel vlak bij elkaar, ik zou ze nog eens nalopen en kijken of je er niet een heel stel kunt missen.
- sommige routepunten staan op of vlak voor een kruising. Ik doe dat meestal niet omdat mijn toestel (Zumo 590) een klein blauw bolletje op 'zachte' routepunten laat zien, die dan het zicht op de kaart op die plaats belemmert.

Verder over Basecamp: het programma heeft geen eigen wil. Het voert gewoon je instructies uit. Je moet het gewoon nog wat beter leren kennen. Maak eens een route en speel dan een beetje met de routeprofielen, dan zie je wat het programma doet en leer daarvan. Verder, snelwegen vermijden is inderdaad niet hetzelfde als snelwegen verboden. Probeer eens een routepunt te verplaatsen of een extra punt te zetten, je zal dan zien dat de route daarvan flink kan verbeteren.
Overigens, je schrijft zelf dat je tot Keulen de snelweg wil nemen, maak je dan twee aparte routes, of laat je de route in Keulen beginnen?
Groeten,
Frank

BMW F800GT + Zumo 590 + GPSmap 62s
Avatar gebruiker
Frank
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1775
Geregistreerd: 14 maart 2004 23:36
Woonplaats: Geldrop

Re: Ik krijg een punt niet verplaatst

Berichtdoor guzzi vero » 2 jun 2016 12:03

Bedankt voor je uitgebreide uitleg! Ik hoop nu niet dat ik mijn 3 routes weer moet gaan aanpassen. Ze lijken me toch goed als ik ze op de kaart in BC bekijk. BC is wat dat betreft toch een vreemd programma en soms erg eigenwijs.


Dat is heel simpel om na te gaan. In BC onder opties - activiteitenprofiel maak je 2 verschillende bijkomende motor profielen aan (handig voor de nog te maken routes in de toekomst) Motor Snelste Tijd en Motor Kortste Afstand 'deze komen dan onderaan onder het lijstje te staan). Verschil tussen beiden zijn enkel de te vermijden interstates. Rest de logische zaken zoals narrow trails, off road... als te vermijden zijn dezelfde.
Nadat je dit gedaan hebt laat je je gemaakte routes herberekenen eens met snelste en daarna met kortste. Als je route wijzigt tov de track (na het herberekenen. je mag het eigenschappen zelfs laten open staan om je route te gaan overlopen. En zet de kleur van je track op licht blauw - cyan, dat valt het meeste op ipv dat licht grijs) die je als back up maakte zijn je routes niet op de "koninklijke manier" gemaakt ( :) H.V. ). Zelfde geldt voor het plaatsen van je viapunten, steeds na een kruising (zal niet altijd lukken hoor en soms zelfs op het kruispunt om te forceren)

Zoals Frank ook al zei, 90 via punten is wel veel. Ik zit zelf meestal tussen de 45 en de 50 voor een route van rond de 280 km. Komt waarschijnlijk door het feit dat je je route van via-punt naar via-punt uitzet ipv eerst de grote lijnen op een meer uitgezoomde kaart (5 km schaal bv) en dan bij te trekken op een meer ingezoomde kaart. Voor je eerste Sauerland route bv kom ik toe met 27 via-punten waar jij er 34 hebt.
Vindt jij het echter handiger om een route te maken van via-punt naar via-punt dan kan je dat later nog wijzigen door bv van je track een route te laten maken op een zeer specifieke werkwijze, doch hier moet je goed weten wat je doet en denk dat het hiervoor te vroeg is om je dat uit te leggen (leren stappen voor lopen).
BMW R1200RT en nog wat andere meuk - Zumo 590 - SP2820
Avatar gebruiker
guzzi vero
 
Berichten: 945
Geregistreerd: 27 sep 2006 23:38
Woonplaats: Oostduinkerke

Re: Ik krijg een punt niet verplaatst

Berichtdoor Nick_66 » 2 jun 2016 20:29

Bedankt allemaal voor wederom de uitgebreide uitleg!

Ik heb even gebruik gemaakt van het tooltje RTWTool van Javawa. Deze kan de route filteren naar 50 punten:

RTWtool.PNG
RTWtool.PNG (79.92 KiB) 1977 keer bekeken


Na het converteren heeft de route nu 50 viapunten.

Ik ga de routes verder nog even nalopen.
Nick_66
 
Berichten: 190
Geregistreerd: 15 jul 2013 22:29

Re: Ik krijg een punt niet verplaatst

Berichtdoor Nick_66 » 2 jun 2016 20:56

Update:

Begin nu echt mij geduld met BC te verliezen! Even stoom afblazen!

Ik begin toch sterk het vermoeden te krijgen dat er iets niet goed is met BC en/of de kaart (corrupt?) op mijn PC.

LET OP! I heb dit topic verkeerd geplaatst. Het gaat hier dus om een Windows PC!

Telkens als ik een punt wil verplaatsen maakt BC er weer een puinhoop van! Ik wil bv het startpunt van de route verplaatsen.

Zo was het eerst:

Oorspronkelijk punt.PNG
Oorspronkelijk punt.PNG (33.77 KiB) 1969 keer bekeken




Punt verplaatst:

Punt verplaatsen.png
Punt verplaatsen.png (37.5 KiB) 1969 keer bekeken


Na het verplaatsen van dit punt gooit BC mijn route verderop compleet doorelkaar!!

Puinhoop.PNG
Puinhoop.PNG (96.32 KiB) 1969 keer bekeken
Nick_66
 
Berichten: 190
Geregistreerd: 15 jul 2013 22:29

VorigeVolgende

Keer terug naar Garmin Basecamp voor Mac

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast