Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Ik krijg een punt niet verplaatst

De opvolger van RoadTrip

Re: Ik krijg een punt niet verplaatst

Berichtdoor Nick_66 » 2 jun 2016 20:58

Dit deel van de route ziet er als volgt uit voor het verplaatsen van dit startpunt:

Goed.PNG
Goed.PNG (96.41 KiB) 2225 keer bekeken


Ik heb werkelijk geen idee wat hier nu fout gaat????
Nick_66
 
Berichten: 197
Geregistreerd: 15 jul 2013 22:29

Re: Ik krijg een punt niet verplaatst

Berichtdoor Nick_66 » 2 jun 2016 21:24

Zojuist BC gedeinstalleerd en opnieuw geinstalleerd.

Helaas, geen resultaat. Een simpel punt verplaatsen en BC gooit verderop de route weer door elkaar! GRRRRRRR !!!! :twisted:
Nick_66
 
Berichten: 197
Geregistreerd: 15 jul 2013 22:29

Re: Ik krijg een punt niet verplaatst

Berichtdoor Nick_66 » 2 jun 2016 21:33

Frank schreef:Overigens, je schrijft zelf dat je tot Keulen de snelweg wil nemen, maak je dan twee aparte routes, of laat je de route in Keulen beginnen?


Ik heb eerst een route over de snelweg gemaakt. De rest heb ik verder uitgebreid naar de eindbestemming.
Nick_66
 
Berichten: 197
Geregistreerd: 15 jul 2013 22:29

Re: Ik krijg een punt niet verplaatst

Berichtdoor Nick_66 » 2 jun 2016 21:49

Ik krijg nu weer de volgende melding op mijn PC???

Ontgrendelen.PNG
Ontgrendelen.PNG (36.29 KiB) 2212 keer bekeken


Als ik de kaart online wil ontgrendelen, krijg ik de opmerking dat de Garmin Communicator Plugin niet geinstalleerd is??

Hij staat er toch echt op!

Garmin.PNG
Garmin.PNG (15.49 KiB) 2212 keer bekeken


Zelden zoveel problemen gehad met software als dat van Garmin!!

Ben nu alles maar opnieuw aan het installeren.

Wordt vervolgd..... :lol:

Update 23:33

Inmiddels alles opnieuw geinstalleerd. Alles lijkt weer te werken, echter nog steeds hetzelfde probleem.

Als ik bv het eindpunt van de route (zie bijlage) een stukje terug verplaats, gooit BC de route aan de linkerkant doorelkaar.

Ik kan dit niet verklaren. Hoop dat iemand mij een oplossing kan bieden!
Bijlagen
Sauerland route dag 1_f 1_rtw.gpx
(296.77 KiB) 8 keer gedownload
Nick_66
 
Berichten: 197
Geregistreerd: 15 jul 2013 22:29

Re: Ik krijg een punt niet verplaatst

Berichtdoor Frank » 2 jun 2016 22:53

Misschien weer even bij het begin beginnen....
Dat Basecamp 'opeens' meldt dat de kaart vergrendeld is, is een erg vreemde zaak. Ik zou dus eens beginnen met de kaart opnieuw op je PC te installeren. Gebruik Garmin Express, en kies voor kaart installeren op alleen de PC. Zorg wel dat je toestel aangesloten is op de PC, anders gaat het sowieso niet lukken.

Als dat gelukt is, ga dan weer met de routes aan de gang, maar zorg ervoor dat je dan de GPS niet meer aan de PC hebt hangen.

Verder vermoed ik dat je route weer verhaspeld wordt, doordat je met het RTW tool het aantal routepunten hebt verminderd. Dan kan het gebeuren dat bij een herberekening (dat gebeurt zodra je een punt wijzigt) de route inderdaad weer wijzigt, op andere punten dan je verwacht. Pak nu eens de routes die je eerder gemaakt hebt (die met de vele punten) en ga daarmee aan de slag, indien nodig. Ik zou dat het beginpunt niet verplaatsen, dat ligt zo dicht bij het hotel dat je 'op zicht' daar naar toe zou kunnen rijden. Verder kan je er ook voor kiezen om het aantal routepunten niet meer te wijzigen. Wil je dat toch doen, begin dan op die plaats waar een aantal route punten dicht bij elkaar liggen. Check na iedere verwijdering of de route intact blijft. Zo niet, dan kan je met CTRL+Z de laatste handeling altijd weer ongedaan maken.

Voor nieuwe routes, gebruik dan de methode die guzzi vero eerder beschreef (en die MrGPS ook aanbeveelt). Keuze voor bochtige wegen of niet is een hele persoonlijke, ik gebruik dat ook niet zoveel.
Groeten,
Frank

BMW F800GT + Zumo 590 + GPSmap 62s
Avatar gebruiker
Frank
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1814
Geregistreerd: 14 maart 2004 23:36
Woonplaats: Geldrop

Re: Ik krijg een punt niet verplaatst

Berichtdoor Frank » 2 jun 2016 22:58

Update:
Ha, ik zie het al: de route die je met RTWTool hebt aangepast bevat nu maar twee routepunten. Als je nu één van die twee wijzigt, wordt de route compleet herberekend en krijg je een korte route van begin- naar eindpunt.

Zoals ik hiervoor schreef, begin met de originele routes (voordat je RTWTool gebruikte) en pas die aan waar nodig.
Groeten,
Frank

BMW F800GT + Zumo 590 + GPSmap 62s
Avatar gebruiker
Frank
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1814
Geregistreerd: 14 maart 2004 23:36
Woonplaats: Geldrop

Re: Ik krijg een punt niet verplaatst

Berichtdoor guzzi vero » 3 jun 2016 10:34

ja, als je het aantal via-punten vermindert gaat de route automatisch herberekend worden, heb je dan terug je activiteitenprofiel op curvy roads staan, dan krijg je terug wat ik eerder al vermeld had. Stap eens van die curvy road instelling af en werk met kortste afstand om je routes te maken.

Maar wat er met je kaarten niet meer herkennen en BC gebeurt is voor mij ook een raadsel.

Ik krijg ook telkens die plug in niet aanwezig en moet deze ook altijd opnieuw installeren.
BMW R1200RT en nog wat andere meuk - Zumo 590 - SP2820
Avatar gebruiker
guzzi vero
 
Berichten: 993
Geregistreerd: 27 sep 2006 23:38
Woonplaats: Oostduinkerke

Re: Ik krijg een punt niet verplaatst

Berichtdoor Nick_66 » 4 jun 2016 08:27

Frank schreef:Update:
Ha, ik zie het al: de route die je met RTWTool hebt aangepast bevat nu maar twee routepunten. Als je nu één van die twee wijzigt, wordt de route compleet herberekend en krijg je een korte route van begin- naar eindpunt.

Zoals ik hiervoor schreef, begin met de originele routes (voordat je RTWTool gebruikte) en pas die aan waar nodig.


Helaas, ik heb dit probleem ook met de routes voordat ik deze had aangepast met het RTWTool.
Nick_66
 
Berichten: 197
Geregistreerd: 15 jul 2013 22:29

Re: Ik krijg een punt niet verplaatst

Berichtdoor Nick_66 » 4 jun 2016 08:29

Ik heb alles opnieuw geinstalleerd en krijg na het opstarten de volgende melding weer. Het lijkt erop dat de kaart op mijn Zumo niet ontgrendeld is. Ik heb wel een Zumo50 met lifetime update? Ga de kaart op mijn Zumo ook maar eens opnieuw installeren.

Kaarten.PNG
Kaarten.PNG (86.24 KiB) 2103 keer bekeken
Nick_66
 
Berichten: 197
Geregistreerd: 15 jul 2013 22:29

Re: Ik krijg een punt niet verplaatst

Berichtdoor guzzi vero » 4 jun 2016 09:55

Ga eerst eens naar MyGarmin waar je je gps op jouw naam geregistreerd hebt zodat je de update geschiedenis kan zien inclusief je LTU en waar je ook de unlock codes terug vindt. Daar kan je ook kiezen voor installeer opnieuw en wordt je automatisch naar Garmin Express gelijdt (in jouw geval met "ij" ipv "ei").

Voordat je iets opnieuw installeert moet je het er eerst afgooien. Liefst een clean install, dus vanaf nul beginnen. Doe je dat gewoon met -control panel-programs-uninstall? Of gebruik je een programma dat tezelfdertijd ook je register gaat opschonen en de hidden files er ook afgooit?
Download eens de gratis versie van RevoUninstaller. Maak een back up van al je Garmin routes (ik zou enkel de tracks houden om eventuele informatie die nog in de route zit te vermijden) gooi nu BC en je kaarten van je pc, installeer BC opnieuw van de Garmin site en je kaart op pc en gps met Garmin express.
Importeer je routes nu opieuw (indien je niet enkel de track gebackupped habt) maar open ze niet, gooi ze er af zodat je nog de track over hebt. Teken de track over (activiteitenprofiel op snelste tijd bv en geen kronkelwegen gebruiken) of laat BC van de track een route maken en pas aan.
Als het dan nog fout gaat, in mijn draadje ook ten einde.
BMW R1200RT en nog wat andere meuk - Zumo 590 - SP2820
Avatar gebruiker
guzzi vero
 
Berichten: 993
Geregistreerd: 27 sep 2006 23:38
Woonplaats: Oostduinkerke

Re: Ik krijg een punt niet verplaatst

Berichtdoor HaWee » 4 jun 2016 11:38

Nick_66 schreef:Ik heb alles opnieuw geinstalleerd en krijg na het opstarten de volgende melding weer. Het lijkt erop dat de kaart op mijn Zumo niet ontgrendeld is. Ik heb wel een Zumo50 met lifetime update? Ga de kaart op mijn Zumo ook maar eens opnieuw installeren.



de 2017 op de computer is dus wel ontgrendeld dus je hebt kennelijk lifetime en op een moderne gps want het is een NTU kaart, die is dus NIET van de Zumo 550 die heeft een NT kaart
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20325
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Ik krijg een punt niet verplaatst

Berichtdoor Nick_66 » 4 jun 2016 11:57

guzzi vero schreef:Ga eerst eens naar MyGarmin waar je je gps op jouw naam geregistreerd hebt zodat je de update geschiedenis kan zien inclusief je LTU en waar je ook de unlock codes terug vindt. Daar kan je ook kiezen voor installeer opnieuw en wordt je automatisch naar Garmin Express gelijdt (in jouw geval met "ij" ipv "ei").

Voordat je iets opnieuw installeert moet je het er eerst afgooien. Liefst een clean install, dus vanaf nul beginnen. Doe je dat gewoon met -control panel-programs-uninstall? Of gebruik je een programma dat tezelfdertijd ook je register gaat opschonen en de hidden files er ook afgooit?
Download eens de gratis versie van RevoUninstaller. Maak een back up van al je Garmin routes (ik zou enkel de tracks houden om eventuele informatie die nog in de route zit te vermijden) gooi nu BC en je kaarten van je pc, installeer BC opnieuw van de Garmin site en je kaart op pc en gps met Garmin express.
Importeer je routes nu opieuw (indien je niet enkel de track gebackupped habt) maar open ze niet, gooi ze er af zodat je nog de track over hebt. Teken de track over (activiteitenprofiel op snelste tijd bv en geen kronkelwegen gebruiken) of laat BC van de track een route maken en pas aan.
Als het dan nog fout gaat, in mijn draadje ook ten einde.


Ik heb inderdaad RevoUninstaller gebruikt en nadien kreeg ik dit probleem ook dat mijn kaart niet ontgrendeld was.

Vermoedelijk heeft RevoUninstaller teveel verwijderd. RevoUninstaller komt altijd met een melding dat er in de Windows register nog data is overgebleven. Weet nooit zo goed wat ik dan precies moet verwijderen. Altijd gevaarlijk om te gaan rommelen in het register!

Inmiddels heb ik alles opnieuw geinstalleerd: BC, kaart op mijn PC en ook op mijn Zumo. Heb nu deze melding niet meer.

Ga de route opnieuw maken en jullie adviesen gebruiken.

Will be updated soon :)
Nick_66
 
Berichten: 197
Geregistreerd: 15 jul 2013 22:29

Re: Ik krijg een punt niet verplaatst

Berichtdoor Nick_66 » 4 jun 2016 13:00

Ohw ja, de reden dat ik zoveel viapunten heb is dat BC soms niet de weg wil volgen die ik wil. Je moet BC soms de andere kant op dwingen en dan zijn meer viapunten soms onvermijdelijk.

BC blijft wel een erg eigenwijs programma. Doet gewoon niet wat ik wel, ondanks dat ik al verschillende profielen heb gebruikt!
Nick_66
 
Berichten: 197
Geregistreerd: 15 jul 2013 22:29

Re: Ik krijg een punt niet verplaatst

Berichtdoor hka » 4 jun 2016 13:10

Registers??? Wat zijn dat???
We zitten hier wel op het MAC gedeelte...
Niks registers :mrgreen: .
hka
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 614
Geregistreerd: 3 jun 2008 18:39

Re: Ik krijg een punt niet verplaatst

Berichtdoor guzzi vero » 4 jun 2016 13:14

Nick heeft het verkeerd gepost, zit met een pc
BMW R1200RT en nog wat andere meuk - Zumo 590 - SP2820
Avatar gebruiker
guzzi vero
 
Berichten: 993
Geregistreerd: 27 sep 2006 23:38
Woonplaats: Oostduinkerke

VorigeVolgende

Keer terug naar Garmin Basecamp voor Mac

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast