Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Segmentnummers komen ook in andere kaarten voor

De opvolger van RoadTrip

Segmentnummers komen ook in andere kaarten voor

Berichtdoor jvh » 18 jun 2016 15:49

Voorheen had ik problemen met het installeren van de kaarten op de SD kaart kaart voor mijn Nuvi 250.
Zie: viewtopic.php?f=122&t=47694.

Dit probleem is opgelost door de kaarten rechtstreeks op de SD kaart op te slaan via de kaartlezer van mijn Mac. Vreemd is nog steeds dat de SD kaart niet zichtbaar is voor MapInstall wanneer deze in de Nuvi zit.

Via http://garmin.openstreetmap.nl heb ik kaarten gedownload als ''osm_generic_macosx.zip Map installer for BaseCamp / Mac OSX platform'' van Nederland, Belgie, Luxemburg, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk Italië en Frankrijk. Deze via Mapmanager op de mac gezet en vervolgens geopend met JaVaWa. Alleen JaVaWa geeft de volgende foutmelding: Segmentnummers komen ook in andere kaarten voor.

Afbeelding

Als ik de kaarten vervolgens met MapInstall op de SD kaart zet, leest de Nuvi ze niet.

Kan iemand mij helpen de kaarten werkend op de Nuvi te krijgen?
jvh
 
Berichten: 7
Geregistreerd: 14 jun 2016 20:45

Re: Segmentnummers komen ook in andere kaarten voor

Berichtdoor HaWee » 18 jun 2016 16:17

als je op de osm site de FAQ had gelezen wist je wat er aan de hand was en wat je moet doen

http://www.javawa.nl/gmtk.html dit is de oplossing

je hebt GMTK al, waarom gebruik je het niet?

klik op de kaart en dan op repareer
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20053
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Segmentnummers komen ook in andere kaarten voor

Berichtdoor jvh » 18 jun 2016 16:51

HaWee schreef:als je op de osm site de FAQ had gelezen wist je wat er aan de hand was en wat je moet doen

http://www.javawa.nl/gmtk.html dit is de oplossing

je hebt GMTK al, waarom gebruik je het niet?

klik op de kaart en dan op repareer


Ik begrijp niet wat je bedoelt? Via jouw link is ook te lezen:

Segmentfout: Segmentnummers komen ook in andere kaarten voor
Deze fout kan niet hersteld worden. Dubbele segmentnummers zijn onder Windows niet direct een probleem, maar wel op de Mac. Ook zal het samen op het toestel zetten van de kaarten waar dit zich voordoet, beslist problemen geven.

Klikken op repareren werkt dus niet omdat deze fout niet hersteld kan worden. Als ik op repareren klik krijg ik de melding 'niet alle fouten in de kaart (...) konden hersteld worden, waarom JaVaWa weer dezelfde foutmelding bij alle kaarten aangeeft.
jvh
 
Berichten: 7
Geregistreerd: 14 jun 2016 20:45

Re: Segmentnummers komen ook in andere kaarten voor

Berichtdoor HaWee » 18 jun 2016 17:11

sorry, te snel geantwoord :oops:

controleer eens wat er precies aan de hand is, dus kijk in een kaart welke segmentnr's ook in een andere kaart zitten en kijk dan in de andere kaart bij dat dubbele segmentnr. Als het om hetzelfde segment gaat (dus bv als in kaart 1 een stukje van kaart 2 zit (grensgebied) of groter (bv nl in kaart nl en nl in kaart Benelux) dan is het een kwestie van slimmer downloaden zodat dit niet gebeurd.

het zou ook kunnen zijn dat de kaarten van verschillende datum zijn en dat bv een oude kaart sommige nr's op de nl kaart heeft die een nieuwe kaart in Fr heeft oid dan is het een kwestie van alles nieuw downloaden.
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20053
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Segmentnummers komen ook in andere kaarten voor

Berichtdoor keesm » 18 jun 2016 17:21

In de DEU kaart zit bijvoorbeeld LU-Luxembourg (63242206.img), dit kaartdeel zit ook ook in je LUX-kaart. En zoals Hawee al omschreef zullen er ook wel dit soort dubbelingen zitten tussen NL-DEU, LUX-BE, BE-NLD etc.
Slimmer downloaden via manual tile selection derhalve, al moet je hierbij niet teveel over de 2 GB gaan.
Nu weer voetbal :mrgreen:
Avatar gebruiker
keesm
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 4379
Geregistreerd: 18 nov 2004 21:03
Woonplaats: N 51°48' E 5°14'

Re: Segmentnummers komen ook in andere kaarten voor

Berichtdoor jvh » 18 jun 2016 17:25

HaWee schreef:
het zou ook kunnen zijn dat de kaarten van verschillende datum zijn en dat bv een oude kaart sommige nr's op de nl kaart heeft die een nieuwe kaart in Fr heeft oid dan is het een kwestie van alles nieuw downloaden.


Geen probleem. Het opnieuw downloaden heb ik al geprobeerd. Geen succes. Nu maar handmatig heel europa downloaden in 3 delen (in 1x kan OSM niet aan), gedownload. Wat een klus om er handmatig voor te zorgen dat er geen overlap is..! Eenmaal klaar wou ik de kaarten op de SD installeren, zijn de bestanden samen groter dan 4 gb en dat mag niet.......

Ik word langzamerhand gek!! :D :evil: :evil: :evil:
jvh
 
Berichten: 7
Geregistreerd: 14 jun 2016 20:45

Re: Segmentnummers komen ook in andere kaarten voor

Berichtdoor keesm » 18 jun 2016 17:33

Dan wat selectiever zijn met je landenkeuzes voor op je gps. Of ga je 1 grote tocht maken door al die landen?
Ik zet op mijn outdoortoestel altijd maar kaartdelen erop (wel van verschillende kaarten) van die gebieden waar ik op dat moment naar toe ga ( met wat overlap, je weet maar nooit)
Avatar gebruiker
keesm
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 4379
Geregistreerd: 18 nov 2004 21:03
Woonplaats: N 51°48' E 5°14'

Re: Segmentnummers komen ook in andere kaarten voor

Berichtdoor jvh » 18 jun 2016 18:18

Wat ik nog steeds niet begrijp is dat dus in theorie, OSM niet werkt als je (bepaalde) meerdere landen download omdat er overlap in de kaarten zit. Dit zou niet de bedoeling moeten zijn toch?
jvh
 
Berichten: 7
Geregistreerd: 14 jun 2016 20:45

Re: Segmentnummers komen ook in andere kaarten voor

Berichtdoor JaVaWa » 19 jun 2016 00:23

De Garmin-kaarten van OSM bestaan uit rechthoekige segmenten, waardoor overlap bij selecties van verschillende, aan elkaar grenzende landen niet te vermijden zijn. Het probleem is echter dat veel toestellen er een probleem mee hebben als een kaartsegment meerdere keren aanwezig is op het toestel.
Om dit probleem op te loseen kun je OSM Combiner gebruiken: http://osm.pleiades.uni-wuppertal.de/op ... esmij.html
Die knoopt de kaarten van de verschillende landen aan elkaar en zorgt ervoor dat er geen dubbele segmenten meer zijn.
Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 13401
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum


Keer terug naar Garmin Basecamp voor Mac

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast