Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

basecamp/earth

De opvolger van RoadTrip

basecamp/earth

Berichtdoor armandv » 11 apr 2017 16:54

ik gebruik basecamp met gpsmap64
sedert enige tijd kan ik geen tracs zien in earth
ik moet eerst earth openen maar deze is al geopend en basecamp geeft steeds dezelfde foutmelding, ik heb basecamp en earth al terug geïnstalleerd
iemand een oplossing hiervoor
armandv
 
Berichten: 24
Geregistreerd: 12 jan 2010 17:37

Re: basecamp/earth

Berichtdoor HaWee » 11 apr 2017 17:02

Heb je inderdaad een Mac ?
Dan weet ik het niet.
Als je per vergissing in het verkeerde subforum zit en Windows hebt dan is er een oplossing voor
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20024
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: basecamp/earth

Berichtdoor Mgent » 11 apr 2017 18:08

Hier werkt het, maar met GE PRO. Deze versie is tegenwoordig ook gratis.
Verwijder GE en zet er de Pro op.
Ga dan naar je programmamap en GE Pro ctrl click er op en kies voor toon info
Daar verwijder je de pro, zodat je alleen Google earth heb staan.
Sluit alles en dan zou het moeten werken.
Zumo 595, iPhone 7, Cardo G9x, Shubert SRC M1, , BaseCamp 4.6.3, CN Europe NTU 2018.20, Onroute motor 4.10 Europa
Avatar gebruiker
Mgent
 
Berichten: 1457
Geregistreerd: 28 aug 2007 08:44
Woonplaats: Merelbeke

Re: basecamp/earth

Berichtdoor RonalT » 11 apr 2017 18:12

armandv schreef:....sedert enige tijd kan ik geen tracs zien in earth....


Daarover is al meer gediscussieerd. Klik op onderstaande link voor een van de discussies

https://forum.gps.nl/viewtopic.php?f=109&t=48695&p=418513&hilit=google+earth#p418497
Groeten, RonalT

Mijn epitaaf wordt volgens mijn vrouw: zo en nu is iedereen de weg kwijt!

SP2610, Z340, Z550, Z590, CityNavigator, OpenStreetMap, OnRoute Motorkaart Midden-Europa
En een VivoFit HR om te kijken hoe het met me gaat
Avatar gebruiker
RonalT
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 2725
Geregistreerd: 20 sep 2006 18:14
Woonplaats: Dinteloord

Re: basecamp/earth

Berichtdoor Mgent » 11 apr 2017 18:38

Dit gaat hier over de MAC versie, wat hierboven aangehaald wordt is WINDOWS.
Zumo 595, iPhone 7, Cardo G9x, Shubert SRC M1, , BaseCamp 4.6.3, CN Europe NTU 2018.20, Onroute motor 4.10 Europa
Avatar gebruiker
Mgent
 
Berichten: 1457
Geregistreerd: 28 aug 2007 08:44
Woonplaats: Merelbeke

Re: basecamp/earth

Berichtdoor armandv » 25 apr 2017 15:49

na veel zoeken en uitproberen is het mij gelukt
bedankt voor de reacties
armandv
 
Berichten: 24
Geregistreerd: 12 jan 2010 17:37

Re: basecamp/earth

Berichtdoor HaWee » 25 apr 2017 16:07

als je weet hoe je het hebt opgelost wordt het gewaardeerd als je dat hier duidelijk omschrijft ten behoeve van de volgende die tegen dit probleem aan loopt.
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20024
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: basecamp/earth

Berichtdoor armandv » 25 apr 2017 18:08

probleem was dat ik als enige gebruiker van deze pc als administrator ben ingelogd, maar blijkbaar is dit dan niet het geval met de dosprompt???

na lang zoeken heb ik deze ook op administrator kunnen zetten maar nergens vond ik hier een verwijzing naar
armandv
 
Berichten: 24
Geregistreerd: 12 jan 2010 17:37

Re: basecamp/earth

Berichtdoor keesm » 25 apr 2017 18:19

Het blijft leuk hier...
Met dosprompt enzo kan dit draadje maar beter verplaatst worden naar Basecamp voor windows lijkt me
Avatar gebruiker
keesm
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 4353
Geregistreerd: 18 nov 2004 21:03
Woonplaats: N 51°48' E 5°14'

Re: basecamp/earth

Berichtdoor HaWee » 25 apr 2017 18:28

dus toch gewoon windows pc en geen Mac

het is standaard dat je bij gewoon dos prompt geen admin bent ook als je windows account dat wel is (trouwens er is ook nog verschil tussen account met admin rechten en run as admin , dat geeft toch extra rechten)

tot de vorige versie windows was het gewoon rechtsklik op startknop en dan kiezen voor of dos prompt of dos (admin)
sinds de creatorsupdate van win10 is het windows powershell en idem(Admin)

als je toch de echte cmd met admin rechten wilt hebben kan het ook
klik op start
type cmd
je ziet opdrachtprompt , rechtsklik hier op en kies voor als admin uitvoeren
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20024
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: basecamp/earth

Berichtdoor FM » 25 apr 2017 20:07

HaWee schreef:als je toch de echte cmd met admin rechten wilt hebben kan het ook
klik op start
type cmd
je ziet opdrachtprompt , rechtsklik hier op en kies voor als admin uitvoeren

Op die manier heb ik het eergisteren opgelost 8)
Zumo 590, BMW R1200RT, SRC op Schubert C3 Pro
Avatar gebruiker
FM
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 4226
Geregistreerd: 30 mei 2005 19:49
Woonplaats: Holsbeek

Re: basecamp/earth

Berichtdoor molen743 » 5 aug 2017 17:10

armandv schreef:na veel zoeken en uitproberen is het mij gelukt
bedankt voor de reacties


Was dat op een Mac? Ben benieuwd hoe je dit hebt gedaan. Ik kan alleen maar de oplossing vinden voor Windows systemen en niet op de mac.
molen743
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 3
Geregistreerd: 2 maart 2013 15:04

Re: basecamp/earth

Berichtdoor wil » 6 aug 2017 09:54

molen743 schreef:
armandv schreef:na veel zoeken en uitproberen is het mij gelukt
bedankt voor de reacties


Was dat op een Mac? Ben benieuwd hoe je dit hebt gedaan. Ik kan alleen maar de oplossing vinden voor Windows systemen en niet op de mac.

Op de mac de naam Google Earth Pro veranderen in Google Earth.app en het werkt weer
wil
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 911
Geregistreerd: 10 maart 2004 10:50
Woonplaats: Heemstede

Re: basecamp/earth

Berichtdoor Dirk 9700 » 6 aug 2017 17:28

Idem dito bedankt voor de tip @Mgent :!:
Groeten,
Dirk
Avatar gebruiker
Dirk 9700
 
Berichten: 52
Geregistreerd: 14 jun 2008 09:06
Woonplaats: De Vlaamse Ardennen


Keer terug naar Garmin Basecamp voor Mac

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast