Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Geocaching Widget

Het Android-gebaseerde outdoor toestel

Geocaching Widget

Berichtdoor LucVG » 23 dec 2013 12:52

De geocaching widget kan beter.... maar ze is er nu eenmaal en dus gebruiken we ze.

Ga je echter naar de kaart, en je laat de widget hier ook verschijnen, dan blijft deze steeds het op dat ogenblik dichtste punt aanduiden. Dus als er toch een andere geocache dichterbij komt, dan zie je dus nog altijd de vorige. Kaart refreshen en dan zie je de juiste.
Is er hier ene oplossing voor?
LucVG
 
Berichten: 39
Geregistreerd: 30 mei 2004 09:07

Re: Geocaching Widget

Berichtdoor sammyB » 26 dec 2013 16:29

ha luc...ik heb vanmiddag een aantal caches gedaan maar kwam dit probleem niet tegen.
de gps wisselde vanzelf naar de dichtsbijzijnde die ik in de gps had staan.
GPSMAP 60CSx - Oregon 550T - Monterra - GPSMAP 66st
Avatar gebruiker
sammyB
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 243
Geregistreerd: 3 dec 2006 16:17
Woonplaats: Zweden

Re: Geocaching Widget

Berichtdoor sammyB » 26 dec 2013 16:35

hej,
Het vlg probleem wat ik wel tegen kwam was dat het niet mogelijk is om een geocache filter vast te leggen.Bv..als je een cache gelogd heb blijft deze vermeld staan in de lijst als niet gevonden.
Op de kaart word hij wel aangegeven als gevonden(open kistje).
Ook is er geen lijst aanwezig net als bij de oregon 550T waar je kan zien welke kastjes er gevonden zijn,evenals het aantal.
GPSMAP 60CSx - Oregon 550T - Monterra - GPSMAP 66st
Avatar gebruiker
sammyB
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 243
Geregistreerd: 3 dec 2006 16:17
Woonplaats: Zweden

Re: Geocaching Widget

Berichtdoor sammyB » 26 dec 2013 16:46

sammyB schreef:hej,
Het vlg probleem wat ik wel tegen kwam was dat het niet mogelijk is om een geocache filter vast te leggen.Bv..als je een cache gelogd heb blijft deze vermeld staan in de lijst als niet gevonden.
Op de kaart word hij wel aangegeven als gevonden(open kistje).
Ook is er geen lijst aanwezig net als bij de oregon 550T waar je kan zien welke kastjes er gevonden zijn,evenals het aantal.

sorry..:-( was te vlug...heb het inmiddels gevonden..
GPSMAP 60CSx - Oregon 550T - Monterra - GPSMAP 66st
Avatar gebruiker
sammyB
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 243
Geregistreerd: 3 dec 2006 16:17
Woonplaats: Zweden

Re: Geocaching Widget

Berichtdoor HaWee » 27 dec 2013 06:25

misschien leerzaam voor devolgende die hier tegen aan loopt
wat was de oorzaak en de oplossing?
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 21535
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Geocaching Widget

Berichtdoor LucVG » 27 dec 2013 14:13

sammyB schreef:ha luc...ik heb vanmiddag een aantal caches gedaan maar kwam dit probleem niet tegen.
de gps wisselde vanzelf naar de dichtsbijzijnde die ik in de gps had staan.


Ook niet op de kaart ? Op het beginscherm springt ie weldegelijk telkens naar de dichtsbijzijnde, maar wat als je de widget op de kaart hebt staan ?

Luc
LucVG
 
Berichten: 39
Geregistreerd: 30 mei 2004 09:07

Re: Geocaching Widget

Berichtdoor sammyB » 27 dec 2013 14:28

HaWee schreef:misschien leerzaam voor devolgende die hier tegen aan loopt
wat was de oorzaak en de oplossing?

Als je naar de app gaat met het "schatkistje" - klik.,zie je bovenaan"alle geocaches"en een driehoekje.
Klik op dit driehoekje...(is een filter)nu kan je onderaan aanvinken de instelling die je wil hebben..
Daarna klik je bovenaan in hetzelfde scherm op "wijzig filter".
Aan dit gwijzigde filter kan je dan weer een naam toekennen.bv "alle gevonden"
Als je dan weer terug gaat naar het scherm met alle geinstalleerde caches kan je weer bovenaan op "alle geocaches " klikken en zo in je nieuwe instelling komen die je opgeslagen hebt."alle gevonden"... en klik rechts onder op "menu" en dan op "beheer filters" dan weer op "niet gevonden"...hier kan je bovenaan de naam veranderen. :-)

ik hoop dat het een beetje duidelijk is.;-)
GPSMAP 60CSx - Oregon 550T - Monterra - GPSMAP 66st
Avatar gebruiker
sammyB
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 243
Geregistreerd: 3 dec 2006 16:17
Woonplaats: Zweden

Re: Geocaching Widget

Berichtdoor LucVG » 27 dec 2013 14:45

Ja hoor, duidelijk, maar .....

hij gaat telkens terug naar "Alle geocaches". je kan dus geen filter vooraf instellen.
Een voorbeeldje : je kunt een geocache vinden van een reeks : bijvoorbeeld Rondje rondom essen # 1
Dus een lange naam, en op je gps zie je alleen maar staan "Rondje rondom Essen #"
Na het vinden ga je naar de volgende dichtsbijzijnde en dat is nummer 2.... OK, gevonden.
Dan ga je naar de lijst en zie je daar een heel scherm met allemaal geoaches met dezelfde naam (nummer is immers niet zichtbaar), gerangschikt volgens afstand. Je gaat naar de volgende dichtsbijzijnde en dat is.... ja hoor, nummer 1....

Dit effen allemaal ter illustratie. logisch zou zijn dat een gevonden uit de lijst gaat, en dat je dan via de filter (zoals je hem hebt aangemaakt) kunt zien welke er gevonden zijn. (zoals trouwens op alle andere toestellen...)

Nu hoop ik dat mijn uitleg zowat duidelijk is.


Maar graag bij gelegenheid ook eens de test metd e Widget en de kaart. Txs


Luc
LucVG
 
Berichten: 39
Geregistreerd: 30 mei 2004 09:07

Re: Geocaching Widget

Berichtdoor sammyB » 27 dec 2013 19:20

je hebt gelijk..als ik de widged op de kaart heb staan veranderd hij niet naar de dichts bijzijnde :-(
Wat betreft die lange namen dat klopt idd ,had ik o9ok al ontdekt,erg lastig bij zulke caches.
Heb het zelf nog niet geprobeerd ,maar helpt het misschien iets als je de letter grote aanpast!
GPSMAP 60CSx - Oregon 550T - Monterra - GPSMAP 66st
Avatar gebruiker
sammyB
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 243
Geregistreerd: 3 dec 2006 16:17
Woonplaats: Zweden

Re: Geocaching Widget

Berichtdoor sammyB » 27 dec 2013 20:12

LucVG schreef:Ja hoor, duidelijk, maar .....

Dit effen allemaal ter illustratie. logisch zou zijn dat een gevonden uit de lijst gaat, en dat je dan via de filter (zoals je hem hebt aangemaakt) kunt zien welke er gevonden zijn. (zoals trouwens op alle andere toestellen...

Nu hoop ik dat mijn uitleg zowat duidelijk is.

Luc


hej,
Ik begrijp wat je bedoeld maar zoals ik hierboven omschreven heb dan krijg je een lijst met "alle geocaches,"alle gevonden" en "niet gevonden".
punt blijft, dat je nog wel met die afgekapte lange cache namen blijft zitten.
GPSMAP 60CSx - Oregon 550T - Monterra - GPSMAP 66st
Avatar gebruiker
sammyB
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 243
Geregistreerd: 3 dec 2006 16:17
Woonplaats: Zweden


Keer terug naar Garmin Monterra

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast