Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Routes maken op de Monterra

Het Android-gebaseerde outdoor toestel

Routes maken op de Monterra

Berichtdoor MaartenD » 15 jan 2014 18:50

Vandaag heb ik geprobeerd een route te maken op de Monterra met fietsknooppunten, dit lukt niet. Als je bij "gewoon gebruik" waarheen kiest krijg je een lijst met recent gevonden, via punten, foto's, video's en Extra's etc. Als je bij routeplanner deze waarheen lijst bekijkt ontbreekt de doos met de strik er omheen (Extra's)waar de knooppunten in staan. Iemand enig idee waar ik deze kan vinden?
Maarten Scheveningen
Montana 680t Edge1030 Garmin 235
MaartenD
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 184
Geregistreerd: 28 dec 2004 18:19
Woonplaats: Scheveningen

Re: Routes maken op de Monterra

Berichtdoor GPS Expert » 16 jan 2014 06:23

Ze staan alleen in extra als je ze als een apart poi bestand hebt gestopt en die in de poi folder hebt gezet. Als je de OpenFietsMap kaart hebt geladen, staan ze dacht ik onder transport ..... ergens.

In BC een knooppunt opzoeken op de kaart, dan zoeken gebruiken zonder argument en dan kijken in welke categorie ze zitten.
Marco

Kennis en kunde van Outdoor, Sport en Motor GPS'sen van Garmin, Tripy, TomTom, Mio, Teasi, TwoNav, Peaklife/Rage.

Zie ook mijn Kennisforum en YouTube kanaal.
Avatar gebruiker
GPS Expert
 
Berichten: 3261
Geregistreerd: 24 jan 2013 22:41
Woonplaats: Amsterdam, Apeldoorn, Havelte, Hilversum, Hoensbroek, Leusden, Privé les of GPS Helpdesk

Re: Routes maken op de Monterra

Berichtdoor MaartenD » 16 jan 2014 10:20

Als ik op de Monterra kijk bij waarheen zie ik de Extra's (doos met strikje) onder routes staan daarin staan de knooppunten.

Als ik waarheen benader vanuit routeplanner komt de doos met strik niet voor.

De knooppunten staan op de Monterra in de Garmin bestandsmap>POI bestandsmap>Knooppunten (GPI bestand) Ik heb ze eerst op het interne geheugen van de Monterra geplaatst, toen op de SD kaart en als laatste op beiden. Het resultaat blijft hetzelfde vanuit routeplanner kan ik de Extra's niet benaderen.
Maarten Scheveningen
Montana 680t Edge1030 Garmin 235
MaartenD
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 184
Geregistreerd: 28 dec 2004 18:19
Woonplaats: Scheveningen

Re: Routes maken op de Monterra

Berichtdoor keesm » 16 jan 2014 11:05

Ik heb geen Monterra. Kan niks testen.
Maak eens naast de map Garmin een map GPI aan (zelfde niveau dus) en zet daar je poi-bestand (*.gpi) eens in. Kijk eens of ze daan wel te lezen zijn (werkt op mijn beide Oregons).
Monterra op Engelstalig, effect ?
Avatar gebruiker
keesm
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 4845
Geregistreerd: 18 nov 2004 21:03
Woonplaats: N 51°48' E 5°14'

Re: Routes maken op de Monterra

Berichtdoor MaartenD » 16 jan 2014 13:15

Beide geprobeerd sorteert geen effect.
Maarten Scheveningen
Montana 680t Edge1030 Garmin 235
MaartenD
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 184
Geregistreerd: 28 dec 2004 18:19
Woonplaats: Scheveningen

Re: Routes maken op de Monterra

Berichtdoor StefandD » 16 jan 2014 17:29

Naar aanleiding van dit draadje heb ik het ook even getest.
Als ik Waarheen? kies kan ik onder Extra's alle custom POIs vinden.
Als ik Routeplanner kies en een nieuwe route aanmaak zie ik geen mogelijkheid om custom POIs te laten zien.
(Ik kan trouwens de fietsknooppunten uit de OFM selecteren door te kiezen voor Overige --> Communicatie, maar dat terzijde.)

Ik was benieuwd hoe mijn andere toestellen hier mee omgaan, dus heb ik het ook even geprobeerd met een Nüvi 3790 en met een Oregon 450t. Opvallend was dat de Nüvi ook geen custom POIs laat zien in de routeplanner. De Oregon wel.
StefandD
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 385
Geregistreerd: 25 jul 2010 11:02

Re: Routes maken op de Monterra

Berichtdoor splashy » 16 jan 2014 22:19

Mogelijk is hier een misverstand, praten we over een poi of een waypoint dat je toe wil voegen aan de route?
Of noemen we een waypoint een poi in de Monterra?
Als je Gps niet doet wat jij wil, verander dan niet meerdere dingen tegelijk.
Niet je Gps formatteren!!! Zorg dat je altijd een backup van je Gps hebt
GPS75 (1993), 12XL, Nuvi 3760, Oregon 600, Sam. Galaxy S4 S5, Samsung Tab P7500 3G
Avatar gebruiker
splashy
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 5253
Geregistreerd: 28 maart 2008 20:12

Re: Routes maken op de Monterra

Berichtdoor MaartenD » 17 jan 2014 08:41

Ik heb de knooppunten als poi opgeslagen. De waypoints zijn wel te benaderen als je op de Monterra een route wil maken.
Maarten Scheveningen
Montana 680t Edge1030 Garmin 235
MaartenD
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 184
Geregistreerd: 28 dec 2004 18:19
Woonplaats: Scheveningen

Re: Routes maken op de Monterra

Berichtdoor splashy » 17 jan 2014 11:57

Als ik het goed begrijp probeer je met poi's een route te maken,
voor zover ik weet kan je alleen met waypoints een route maken.
Als je Gps niet doet wat jij wil, verander dan niet meerdere dingen tegelijk.
Niet je Gps formatteren!!! Zorg dat je altijd een backup van je Gps hebt
GPS75 (1993), 12XL, Nuvi 3760, Oregon 600, Sam. Galaxy S4 S5, Samsung Tab P7500 3G
Avatar gebruiker
splashy
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 5253
Geregistreerd: 28 maart 2008 20:12

Re: Routes maken op de Monterra

Berichtdoor MaartenD » 17 jan 2014 15:31

Ik heb nog voor de zekerheid gekeken maar het zijn GPI bestanden (POI). Waypoints zijn als ik het goed heb GPX bestanden. Als ik op de Montana een route maak kom ik wel bij de Extra's POI's. Ik heb de knooppunten van Montana gekopieerd naar de POI map op de Monterra. Ze zijn daar te benaderen onder Waarheen>EXtra's, maar nog steeds krijg ik de extra's niet te zien als ik op de Monterra een route wil maken. Wel kom ik op de Monterra als ik een route wil maken bij Alle nuttige punten, maar daar komen de knooppunten te voorschijn.
Maarten Scheveningen
Montana 680t Edge1030 Garmin 235
MaartenD
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 184
Geregistreerd: 28 dec 2004 18:19
Woonplaats: Scheveningen

Re: Routes maken op de Monterra

Berichtdoor splashy » 17 jan 2014 16:38

Een waypoint heeft idd een pgx ectensie.
Een poi staat in een verzameling data in een gpi file, deze kan meerder 10.000 den poi's bevatten.
Zoals ik eerder zei, IK denk dat je geen route uit een poi file kan maken, omdat dit kan niet met de modellen voor de Monterra.

Er zijn vrij veel fouten in de Monterra, dus mogelijk zit hier een bug.

http://garminmonterra.wikispaces.com/Common+Issues
Als je Gps niet doet wat jij wil, verander dan niet meerdere dingen tegelijk.
Niet je Gps formatteren!!! Zorg dat je altijd een backup van je Gps hebt
GPS75 (1993), 12XL, Nuvi 3760, Oregon 600, Sam. Galaxy S4 S5, Samsung Tab P7500 3G
Avatar gebruiker
splashy
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 5253
Geregistreerd: 28 maart 2008 20:12

Re: Routes maken op de Monterra

Berichtdoor keesm » 17 jan 2014 19:05

Ik blijf het een beetje vreemd vinden, want op mij Oregon600 kan ik bij het maken van een route op de gps wel kiezen voor Extra's en eigen nuttige punten.
Beetje gemis voor zo'n Montana en Monterra dus.

(niet voor niks de keuze gemaakt om het maar op de Oregon te houden en verder geen uitbreidingen/investeringen meer te doen in nieuwe Garmin apparaten).
Avatar gebruiker
keesm
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 4845
Geregistreerd: 18 nov 2004 21:03
Woonplaats: N 51°48' E 5°14'

Re: Routes maken op de Monterra

Berichtdoor MaartenD » 17 jan 2014 19:22

Ik denk dat ik onduidelijk ben geweest op de Montana lukt het wel, als ik een route wil maken kom ik wel bij de extra's.
Maarten Scheveningen
Montana 680t Edge1030 Garmin 235
MaartenD
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 184
Geregistreerd: 28 dec 2004 18:19
Woonplaats: Scheveningen

Re: Routes maken op de Monterra

Berichtdoor keesm » 17 jan 2014 20:30

Je was niet onduidelijk MaartenD, ik was te snel met lezen en antwoorden
(meerdere dingen tegelijk 8) )
Avatar gebruiker
keesm
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 4845
Geregistreerd: 18 nov 2004 21:03
Woonplaats: N 51°48' E 5°14'

Re: Routes maken op de Monterra

Berichtdoor MaartenD » 18 jan 2014 23:25

Er zal wel een oplossing voor komen, ik kan me niet voorstellen dat je bij een outdoor toestel niet via je knooppunten die nu eenmaal in de Extra's worden gezet een route uit kunt zetten. Ik reken op de volgende software update, hooguit nog een updatje later. :D
Maarten Scheveningen
Montana 680t Edge1030 Garmin 235
MaartenD
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 184
Geregistreerd: 28 dec 2004 18:19
Woonplaats: Scheveningen


Keer terug naar Garmin Monterra

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast