Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

gps android apps op monterra?

Het Android-gebaseerde outdoor toestel

gps android apps op monterra?

Berichtdoor herlek » 27 jan 2014 19:18

Heeft iemand al ervaringen opgedaan met het draaien van Sygic, Locus en Oruxmaps op de monterra?
herlek
 
Berichten: 22
Geregistreerd: 27 jan 2014 18:52

Re: gps android apps op monterra?

Berichtdoor GPS Expert » 27 jan 2014 19:53

Locus free, Oruxmaps en OSMAND doen het prima.
Marco

Kennis en kunde van Outdoor, Sport en Motor GPS'sen van Garmin, Tripy, TomTom, Mio, Teasi, TwoNav, Peaklife/Rage.

Zie ook mijn Kennisforum en YouTube kanaal.
Avatar gebruiker
GPS Expert
 
Berichten: 3147
Geregistreerd: 24 jan 2013 22:41
Woonplaats: Amsterdam, Apeldoorn, Havelte, Hilversum, Hoensbroek, Leusden, Privé les of GPS Helpdesk

Re: gps android apps op monterra?

Berichtdoor herlek » 27 jan 2014 20:09

@GPS Expert
Hoe is de snelheid van locus bij het kaart wisselen?
Krijgt de app ook toegang tot alle hardware van de monterra zoals kompas en hoogtemeter?
Hoe zit het met de kaarten - kan je bijvoorbeeld openandroid .map kaarten gebruiken zoals op elk Android toestel? Ik heb gelezen dat de apps niet kunnen geïnstalleerd worden op de sd kaart maar enkel op het interne geheugen maar ik vermoed dat de kaarten perfect op de geheugenkaart kunnen geplaatst worden. (ik dacht dat Locus dat zelfs automatisch doet) Vraag me ook af of het toestel ook overweg kan in Locus met de hgt files dit in functie van het automatische shading van de kaarten op basis van deze files? Dit is een betere oplossing als de shading te integreren in de kaarten zelf (vermits de kaart dan veeeeel te groot wordt.) (ik heb momenteel de hoogtegevens van gans Europa op mijn sd kaart staan van mijn android phablet)
herlek
 
Berichten: 22
Geregistreerd: 27 jan 2014 18:52

Re: gps android apps op monterra?

Berichtdoor GPS Expert » 27 jan 2014 22:45

Sorry, ik weet dat het werkt, maar ik weet de details (niet meer) uit mijn hoofd.

Google Play staat open, alles kan, behalve als je een root nodig hebt, dus ook een apps2sd bv (vermoed ik, niet geprobeerd).

Wat ik wel weet is dat de interne storage is gekoppeld aan de naam sdcard en dat de extra sdcard1 is (zoiets), dus mogelijk dat dat een rede is dat het niet werkt, omdat de apps denken al op sdcard te staan.

Verder heb je bij de Monterra volgens mij gene Locus nodig voor de hoogte gegevens, die zitten er al in, de bijgeleverde Recreational Map is als kaart maar schaal 1:100000, maar de hoogtes zijn goed en bruikbaar, volgens mij beter dan de meeste andere kaarten (alhoewel ik de locus hoogte kaarten niet ken), ook als deze kaart uitstaat (in de Garmin app natuurlijk).
Marco

Kennis en kunde van Outdoor, Sport en Motor GPS'sen van Garmin, Tripy, TomTom, Mio, Teasi, TwoNav, Peaklife/Rage.

Zie ook mijn Kennisforum en YouTube kanaal.
Avatar gebruiker
GPS Expert
 
Berichten: 3147
Geregistreerd: 24 jan 2013 22:41
Woonplaats: Amsterdam, Apeldoorn, Havelte, Hilversum, Hoensbroek, Leusden, Privé les of GPS Helpdesk

Re: gps android apps op monterra?

Berichtdoor herlek » 15 feb 2014 05:51

Diverse apps geïnstalleerd op de monterra.
Werkt prima. Een samsung pro kaartje van 64 GB geformateerd in fat 32 met rufus.
Sygic Navigation : best eerst app installeren met 1 kaart. Daarna Es File Explorer op monterra installeren. Met Es File Explorer de map sygic knippen vanuit het intern geheugen en plakken in de externe sd kaart. Daarna de overige landen installeren. Werkt goed. Ook tts spraak output via de luidspreker in de monterra verloopt prima.
Locus pro : werkt ook.
Orux : werkt ook prima.
Ik heb nog niet rondgereden met de apps maar dit zal ik in de komende dagen nog uittesten.
De screenresolutie is natuurlijk niet te vergelijken met een high definition scherm van een smartphone of tablet. Maar anderzijds zijn die toestellen praktisch niet te gebruiken in vol zonlicht en onze garmin perfect.
De apps lijken vlot te werken dus de processor gaat voldoende snel zijn om deze toepassingen te draaien.
Ook de spraakoutput in de gamin topo kaarten werkt blijkbaar ook prima. Daar ga ik nog plezier aan hebben bij het fietsen.
Nu nog hopen dat garmin de software voor dit juweeltje ook nog in orde krijgt. Maar daar heb ik het volste vertrouwen in.
Bij Garmin is het altijd te laat (levering toestel) en te vroeg (software) bij een nieuw toestel. Ik heb het nooit anders geweten. Kompas (en geocaching) is op dit moment wel nog echt een probleem.
Ik heb wel mijn twijfels of de monterra wel perfect waterdicht is? De backdoor lijkt me niet erg vast aan te sluiten in vergelijking met overige garmin modellen.
herlek
 
Berichten: 22
Geregistreerd: 27 jan 2014 18:52

Re: gps android apps op monterra?

Berichtdoor bolle1961 » 15 feb 2014 07:46

herlek schreef:Sygic Navigation : best eerst app installeren met 1 kaart. Daarna Es File Explorer op monterra installeren. Met Es File Explorer de map sygic knippen vanuit het intern geheugen en plakken in de externe sd kaart. Daarna de overige landen installeren.

Vreemd dat jezelf de kaart(en) op de SD kaart moet zetten. Ik heb Sygic op mijn HTC Wildfire met Cyanogenmod gehad*, en daar werden de kaarten automatisch op het SD kaaartje gezet.

* Na een update van Sygic werkte het helaas niet meer
bolle1961
 
Berichten: 380
Geregistreerd: 5 aug 2007 15:58

Re: gps android apps op monterra?

Berichtdoor splashy » 15 feb 2014 12:35

@herlek
"Sygic Navigation : best eerst app installeren met 1 kaart. Daarna Es File Explorer op monterra installeren. Met Es File Explorer de map sygic knippen vanuit het intern geheugen en plakken in de externe sd kaart. Daarna de overige landen installeren. Werkt goed. Ook tts spraak output via de luidspreker in de monterra verloopt prima."

Dat het zo kan is normaal, maar weet je zeker dat het werkt en blijft werken?

Edit: ik zal het eens proberen op een s.phone.
Laatst bijgewerkt door splashy op 15 feb 2014 13:08, in totaal 1 keer bewerkt.
Als je Gps niet doet wat jij wil, verander dan niet meerdere dingen tegelijk.
Niet je Gps formatteren!!! Zorg dat je altijd een backup van je Gps hebt
GPS75 (1993), 12XL, Nuvi 3760, Oregon 600, Sam. Galaxy S4 S5, Samsung Tab P7500 3G
Avatar gebruiker
splashy
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 5253
Geregistreerd: 28 maart 2008 20:12

Re: gps android apps op monterra?

Berichtdoor herlek » 15 feb 2014 12:45

Het is wel niet zo normaal :
net geprobeerd - lijkt perfect te werken. We weten natuurlijk nooit dat er toch een probleem kan komen bij een eventuele update. Instructies om naar sd kaart te verhuizen staat ook zo beschreven op de Sygic website. Indien het lukt zou het moeten blijven werken tenzij garmin iets wijzigt aan hun android systeem. Op mijn asus fonepad 7 werkt dit niet maar daar staat wel een hogere android versie op(4.3 jellybean). Volgens Sygic heeft het probleem ook eerder te maken met hoe het toestel omgaat met en het toekennen van de benaming van het interne geheugen en externe geheugen.
Routeberekening en herberekening loopt echt vlot. Vraag me wel af of het programma de cpu op 1600 of 1200 laat draaien. Want ik zie geen vertragingen en mijn sd kaart van 64 gb staat proppensvol.
herlek
 
Berichten: 22
Geregistreerd: 27 jan 2014 18:52

Re: gps android apps op monterra?

Berichtdoor GPS Expert » 15 feb 2014 14:59

herlek schreef:Volgens Sygic heeft het probleem ook eerder te maken met hoe het toestel omgaat met en het toekennen van de benaming van het interne geheugen en externe geheugen.


Garmin linkt intern geheugen aan sdcard en de sdcard aan sdcard1
Marco

Kennis en kunde van Outdoor, Sport en Motor GPS'sen van Garmin, Tripy, TomTom, Mio, Teasi, TwoNav, Peaklife/Rage.

Zie ook mijn Kennisforum en YouTube kanaal.
Avatar gebruiker
GPS Expert
 
Berichten: 3147
Geregistreerd: 24 jan 2013 22:41
Woonplaats: Amsterdam, Apeldoorn, Havelte, Hilversum, Hoensbroek, Leusden, Privé les of GPS Helpdesk

Re: gps android apps op monterra?

Berichtdoor splashy » 15 feb 2014 20:51

Het lijkt idd te kunnen, alleen was ik wel de kaart kwijt en de ini file waar de voorkeuren in staan.
Als je Gps niet doet wat jij wil, verander dan niet meerdere dingen tegelijk.
Niet je Gps formatteren!!! Zorg dat je altijd een backup van je Gps hebt
GPS75 (1993), 12XL, Nuvi 3760, Oregon 600, Sam. Galaxy S4 S5, Samsung Tab P7500 3G
Avatar gebruiker
splashy
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 5253
Geregistreerd: 28 maart 2008 20:12

Re: gps android apps op monterra?

Berichtdoor Winsem » 8 jul 2014 12:36

Het zou mooi zijn als er een Android-app zou zijn die zulke goede kaarten kan leveren als TOPO-GPS voor iOS. Zie http://www.topo-gps.nl/ . Dit zijn de echte topokaarten (en ook zo van Frankrijk en Nieuw Zeeland, de laatste (NZ) zijn wel meer goede topokaarten apps van).
Ik ben van plan binnenkort de Monterra te kopen, juist om beter (mooier) kaartmateriaal te kunnen gebruiken dan de Garmin topo's. Ben van te voren dus al op zoek naar top apps voor Android; heb zelf geen enkele ervaring met Android, dus het zal wel even wennen zijn :-)
Nüvi 250W, Oregon 600t, Zumo 660 en heel veel papieren kaarten
Avatar gebruiker
Winsem
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 151
Geregistreerd: 8 okt 2010 22:14

Re: gps android apps op monterra?

Berichtdoor splashy » 8 jul 2014 13:18

IK zie niet bijzonders aan die IOS kaart, dat kan aan mij liggen, maar als er wel ergens goede kaarten voor zijn is het wel voor Garmin.

Ook is het zo dat de reclame plaatjes er altijd goed uitzien.
Om allerlei redenen is de Monterra geen bestseller en velen hebben de Monterra weer teruggeven, dus informeer je goed voordat je een Monterra neemt.
Als je Gps niet doet wat jij wil, verander dan niet meerdere dingen tegelijk.
Niet je Gps formatteren!!! Zorg dat je altijd een backup van je Gps hebt
GPS75 (1993), 12XL, Nuvi 3760, Oregon 600, Sam. Galaxy S4 S5, Samsung Tab P7500 3G
Avatar gebruiker
splashy
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 5253
Geregistreerd: 28 maart 2008 20:12

Re: gps android apps op monterra?

Berichtdoor JaVaWa » 8 jul 2014 13:31

De kaart die die app gebruikt is de TOP25raster van het kadaster. Zoals de naam al aangeeft is het een rasterkaart, en dat schaalt niet zo lekker. In de optimale resolutie (die in de reclameplaatjes gebruikt wordt) ziet het er mooi uit, maar als je in- of uitzoomt niet meer. De topo van Garmin is ook op de data van het kadaster gebaseerd, maar dat is een vectorkaart die op elk zoomlevel er goed uit ziet (en de tekst staat niet op z'n kop als de kaart meedraait...)
Goedkoper: ja, mooier: nee...
Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 13401
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Re: gps android apps op monterra?

Berichtdoor Dr Nick » 13 jul 2014 09:47

ik heb pas een versie van Sygic Truck navigation op mijn Monterra geinstalleerd. En dat werkt perfect.

Was er zeer tevreden over.


Andere navigaties gebruik ik niet, gewoon andere kaarten voor met de GOA te werken. Gaat uitstekend.

Die verhalen van dat geocaching niet zou gaan.....Sorry, maar dat is bij mij echt het geval niet. Bij mij werkt het bijna perfect. Ik weet niet wat al de rest doet met zijn Monterra, maar die van mij werkt zoals het hoort op sommige kleine bugs na, maar daar merk ik weinig tot niets van
altijd gewerkt met Dakota 20, nu overgeschakelt op Monterra en Dakota verkocht. Heb ook nog een forerunner 210 aan mijn pols :-)
Dr Nick
 
Berichten: 71
Geregistreerd: 23 jan 2014 16:04


Keer terug naar Garmin Monterra

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast